Archívum 2008


Archívum: 2013|2012|2011|2010|2009|2008|2007|2006

Az Animus Csengettyű Együttes koncertje
2008. december 30.

2008. december 28-án vasárnap délután fél egytől a vizsolyi Római Katolikus Templomban adott évzáró ünnepi koncertet az Animus Csengettyű Együttes. Az egy éve alakult tanárokból és zenetanárokból álló nyolctagú együttes művészeti vezetője Czentár Ferenc. Tőle tudtuk meg, hogy Amerikában nagy hagyománya van a csengettyűmuzsikának, hazánkban csak egy-két ilyen együttes alakult, Miskolcon pedig ők az elsők. 20-30 csengettyűjük van, melyekkel négy szólamban, két és fél oktáv terjedelemben tudnak muzsikálni. A műveket a művészeti vezető hangszereli, de nem minden zenedarab alkalmas a különleges megszólaltatásra. Eddigi koncertjeik olyan sikeresek voltak, és oly sokan szerették volna otthon is hallgatni a csengettyűk kellemes hangját, hogy úgy döntöttek, elkészítik az első CD–jüket, amelyből mi is vásárolhattunk a koncert után. Fantasztikus zenei élményben volt részünk, amit ezúton is szeretnénk ismét megköszönni az együttes minden tagjának. Méltó zárása volt ez a hangverseny Vizsolyban a Biblia éve rendezvénysorozatnak. Képek

4. Adventi vasárnap
2008. december 22.

Advent 4. vasárnapján meggyújtottuk a negyedik gyertyát a Főtéren lévő koszorúnkon és az iskolás gyerekek segítségével felöltöztettük a falu karácsonyfáját is. Mindenki kapott egy szál gyertyát és közösen énekeltük: Gyújtsál egy gyertyát, ha leszáll a csendes éj valamint a Karácsony éjjelén mindenhol gyertya ég . kezdetű dalokat. Ezzel kívánunk mindenkinek áldott karácsonyt, békés, boldog ünnepeket!
Képek

3.Adventi vasárnap
2008. december 14.

Advent 3. vasárnapján a Főtéren a hazaérkezett vizsolyi Bibliából olvasott fel Sipos-Vizaknai Gergely református tiszteletes úr és Árvai Zoltán római katolikus plébános úr mindannyiunk örömére.
Képek

Adventi Hangversemy
2008. december 21.

2008. december 19-én délután 5 órától a Faluházban adventi hangverenyen vehettek részt a község lakói. Az egybegyűlteket Bihi Miklós polgármester úr köszöntötte. A műsorban közreműködött a Nyíregyházáról érkezett Harmónia duó: Tóth Nándor gordonkaművész és Tóthné Kulcsár Katalin zongoraművész. Előadásukban számos híres zeneszerző kedvelt műveit hallhattuk, valamint a művész úr saját verseit is előadta. Ezt követte a Faluház énekkara, akik karácsonyi dalokat énekeltek. Befejezésként pedig közös éneklésre is sor került. Köszönjük ezt a meghitt estét! Képek

Hazatért Vizsolyba a 2002-ben eltulajdonított Biblia
2008. december 19.

2008. december 10-én hazatért Vizsolyba a 2002-ben eltulajdonított BIBLIA. A hazatérés előtt az Országházban került kiállításra, melyet megtekintet többek között
Dr. Szili Katalin az Országgyűlés Elnöke. Délután komoly rendőri biztosítás mellett szállítottuk vissza Vizsolyba. Egyben bemutatásra került a reprint kiadás is. Itt szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki közreműködött e jelentős esemény megszervezésében, lebonyolításában. Köszönet az Elnök Asszonynak, Mandur László Alelnök Úrnak, a Parlamenti Könyvtár igazgatójának, a Köztársasági Őrezred munkatársainak, a BAZ megyei rendőrkapitányság munkatársainak. Képgaléria

Adventi gyertyagyújtás
2008. december 15.

Európai Unió-s vetélkedő
2008. december 11.

2008.december 11-én délután 2 órától került megrendezésre az Európai Uniós vetélkedő a Faluházban, melyben az általános iskola felső tagozatosai vettek részt hat csapattal.A vetélkedő hét fordulóból állt, melynek során a tanulók számot adhattak tudásukról, ismereteikről. Nincs szégyenkezni valónk, nagyon felkészültek és jártasak voltak a diákok EU szinten. Az eredmények is azt bizonyítják, hogy milyen szoros volt a verseny.
Íme a helyezettek:
1. Magyarország csapata: (hetedikes lányok) 63 pont
Dombai Diana
Odrobina Edina
Mata Natasa
Putnoki Cintia
Trombitás Lilla
2. Románia csapata: (nyolcadikosok) 62 pont
Batyi Erzsébet
Báder Laura
Bodnár Attila
Horváth Péter
Tóth Dominik
Tóth Márk
3. Európai Tanács csapata: (hatodikos lányok) 61 pont
Asztalos Panna
Kovács Adrienn
Nyitrai Barbara
Nyitrai Eszter
Tóth Dalma
Gratulálunk a szép eredményhez, melyhez természetesen ajándék is járt.
Mindenki kedve szerint választhatott.
Ezúton szeretnénk megköszönni az abaújszántói Művelődési Ház vezetőjének,Burkusné Széphalmi Imolának, hogy minket is belevontak a nyertes pályázatukba. Ők biztosították az ajándékokat a gyerekeknek.
Köszönjük szépen! Nagyon jól éreztük magunkat!
Képek

Adventi koszorú
2008. december 12.

Advent tiszteletére a település adventi koszorút készített melyen minden vasárnap a hívő emberek a templomból kijövet meggyújtanak egy gyertyát.
November 30-án kezdődött az adventi időszak. Az advent szó jelentése eljövetel. A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát. Ebből az alkalomból óriási adventi koszorút készítettünk a Főtéren lévő szökőkút köré. Ezúton is megköszönjük munkáját, közreműködését Nyitrai Bélánának és Firkó Józsefnénak. Minden vasárnap a mise és az istentisztelet után, fél egykor meggyújtunk egy gyertyát a koszorún. A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt,amelyet Isten, Jézusban a várakozóknak ad karácsonykor. Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: hit, remény, szeretet, öröm. Valamint egy személyt illetve közösséget a katolikus szimbolika szerint.
1. Ádám és Éva – akiknek elsőként ígérte meg Isten a megváltást.
2. A zsidó nép – akiknek megígérte, hogy közűlük származik a Messiás.
3. Keresztelő Szent János – aki hirdette Jézus eljövetelét.
4. Szűz Mária – aki megszülte a Fiút.
Mindenkit hívunk, hogy részese legyen a várakozásnak, a gyertyagyújtáskor.

Teleház ünnepélyes átadása
2008. december 12.

2008. december 6-án szombaton délután 3 órától került sor a Faluházban a Teleház ünnepélyes átadására. A Hon Művészeti-és Kulturális Alapítvány jóvoltából 10 vadonatúj számítógépet vehettek birtokukba az érdeklődők. A gyerekek műsorral kedveskedtek, a konyha dolgozói finom süteménnyel leptek meg benünket. Köszönet érte mindenkinek.
A számítógepek használata helyieknek 1 órára 100 forint, idegeneknek 200 forintba kerül. A befolyt összegből rendezvényeket szeretnénk finanszírozni.

Katalin Bál - Képek
2008. december 2.

2008. november 29. napján megrendezésre került községünkben a Katalin bál. A szép számban megjelent érdeklődők biztosították a jó hangulatot. Az alábbi szponzorainknak szeretnénk megköszönni támogatásaikat: Italkereskedőház Sárospatak, KIKISE Kft. Encs, Nyitrai Béláné Vizsoly, Kohári Emese Abaújszántó, Hornyák Lászlóné Vizsoly, Árváné Hornyák, Mónika Vizsoly, Bucsi Andrásné Encs!

Önkormányzati hírek
2008. november 27.

2008.11.27-én tartotta a képviselő - testület a soron következő ülését.
Elfogadta a 2009-es költségvetési koncepciót.
A térfigyelő kamerák beüzemelésre kerültek, a harangot felszerelték a temetőbe.
A képviselő - testület a következő évi tiszteletdíját a térfigyelő kamerák lizingelésére ajánlotta fel, mivel pályázatban csak két kamerára nyertünk támogatást, de ahhoz,
hogy a település teljesen le legyen fedve 6 kamerára volt szükség.
Köszönet a testület tagjainak a felajánlást.
December 1-én kistérségi szinten indul a Téli Közmunka, mely 115 embernek ad munkát, Vizsolyban 10 főt érint.
Elkészült a Leghátrányosabb kistérségek felzárkoztató programja, döntés tavasszal várható.
Az UMVP beadási határideje 2009. január 10-re változott.

Megjelent a Vizsolyi Biblia hasonmása!
2008. november 22.

Vásároljon, ajándékozzon Vizsolyi Biblia hasonmás kiadást!
További részletek...

Önkormányzati Hírek
2008. november 21.
 • Hivatalosan is megtörtént a Károlyi Gáspár út átadása.
 • Az ásványvíz üzem beruházása a jelenlegi állás szerint
  tavasszal elkezdődik.
 • A térfigyelő kamera rendszer kiépítése megtörtént az üzembe
  helyezés 24-én lesz. Ezt követően felszereljük a temetői
  harangot.
 • A Faluház újabb bútorokkal gazdagodott, a régi asztalok helyett
  újakat vásároltunk pályázati pénzből.
 • Pályázatot nyújtottunk be a kistérség összes településére, melynek Vizsoly lesz a gesztora, Reméljük sikeres lesz a pályázat és 110 embernek tudunk munkát adni.
 • Az Általános iskolában felújítottuk a fűtést, ami nagyon fontos volt.
Biblia éve - Előadás a Faluházban
2008. november 17.
A Biblia éve alkalmából Árvai Zoltán, római katolikus plébános tart előadást a Faluházban, 2008. november 18-án kedden 17 órától. Az előadás címe: Pál apostol élete, apostolkodása és az apostolkodás ma.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Színházlátogatás a kassai Thália Színházban
2008. október 27.
A Faluház szervezésében október 23-án 41 fővel színházlátogatáson vehettünk részt Kassán a Thália Színházban. Edmond Rostand: Syrano de Bergerac című darabját tekintettük meg Bocsárszki Attila főszereplésével, Korgnai Károly rendezésében. A színház buszt is biztosított számunkra. Fantasztikus előadást láthattunk. A Bercsényi- bérlet következő előadása január 15-én csütörtökön lesz.
Várunk még érdeklődőket!

Október 23.-i Megemlékezések
2008. október 24.

Emlékünnepély volt az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére az Általános Iskolában!
........................................................................
Az 1956-os forradalom- és szabadságharc 52., a Magyar Köztársaság kikiáltásának 19. évfordulója alkalmából rendeztünk ünnepi megemlékezést a Faluházban október 22-én. A Himnusz eléneklése után Bihi Miklós polgármester úr mondott ünnepi beszédet. Ezt követte az iskola irodalmi színpadának és énekkarának megható és felemelő műsora.
Felkészítő tanáraik Király Ferencné, Mezei Olivérné és Sztankai Szabolcsné tanárnők voltak. Köszönjük odaadó munkájukat . Az ünnepi megemlékezés a Faluház kertjében koszorúzással folytatódott. A magyar szabadság hőseinek emlékoszlopánál elsőként Bihi Miklós helyezte el koszorúját az önkormányzat és a képviselő testület nevében. Majd a diákönkormányzat nevében Nyitrai Barbara és Fábián Szandra koszorúzott. Műsorunk a Szózat éneklésével fejeződött be.

Képek a rendezvényről

Dr. Torgyán József látogatása
2008. október 24.
Október 11-én községünkbe látogatott Dr. Torgyán József egykori mezőgazdasági miniszter. Kötetlen beszélgetésre invitálta a falu lakóit a Faluházba. Mivel dolgos emberek lakják községünket és munkás idő volt, ezért szerény számban voltak érdeklődők. A Faluház énekkara Abaúji népdalcsokorral kedveskedett az elnök úrnak , ő pedig dedikált könyvét ajándékozta nekünk cserébe. Majd megtekintette a Vizsolyi Bibliát. Reméljük kellemes emlékeket őriz majd Vizsolyról. Ezen a délután a Kelet-Európai Misszió néhány tagja is vendégünk volt. Az óvodának hoztak ajándékokat, játékokat, majd a Faluházban tartottak gyöngyfűzést , arcfestést és egyéb vetélkedőt a gyerekeknek, amelynek hatalmas sikere volt. Köszönjük szépen Sváb Balázs közbenjárását!
Öregek Napja
2008. október 24.

Október 20-án köszöntöttük községünk idős lakóit. Az ünnepség polgármester úr meleg szavaival kezdődött, majd Sztankai Bettina szavalatát hallgathattuk meg. Ezt követően az óvodások kedveskedtek dalokkal, táncokkal, versekkel, a jelenlévőknek. Köszönjük Verba Jánosné, Etelka óvónéni munkáját, amellyel felkészítette az apróságokat. Az óvodások műsorát az iskolásoké követte. Ízelítőt kaphattak az ünnepeltek a Hon Művészeti Iskola modern tánc csoportjainak munkáiból. A csoport vezetői Kürti Zita és Gál Lóránd. Köszönjük az ő közreműködésüket is! Majd a néptánc csoport következett. Előadásukban Magyarbődi táncokat láthattak a szép korúak. A csoportot Tóth Éva tanárnő terelgeti. Végezetül egy meglepetés következett. A Faluház énekkara Abaúji népdalcsokrot énekelt az időseknek. Az ajándékozás sem maradt el. Igaz, hogy szerény volt, de annál nagyobb szeretettel adtuk. Az iskolások készítettek papír rózsákat. Az iskola konyhájának dolgozói pedig finom süteményt készítettek. A megvendégelésben a Faluház dolgozói és a képviselő testület tagjai vettek részt. Reméljük, hogy mindenki kellemesen érezte magát és jó hangulatban indult haza.Képek

A vizsolyi kulturális központ látványterve
2008. október 18.
Római katolikus plébánia kirándulása - Képek
2008. október 7

2008. szeptember 27-én, szombaton, szép és tartalmas kiránduláson vettek részt a római katolikus plébánia hívei. Felkeresték azt a vidéket, ahonnan Árvai Zoltán plébános érkezett közénk tavaly augusztusban.

1. Ragályon megállva elsőként az Árpád-kori - ma református - templomot tekintettük meg, ahol Morvai Bálint gondnok fogadta a csoportunkat. A templom fölött épült Ragályi-Balassa kastély udvarára érve Dusza László polgármester köszöntött minket, majd röviden ismertette a település és a kastély történetét. Végigkísért bennünket a kastélyban létrehozott állandó kiállításon, amely jeles költőnknek, Balassi Bálintnak állít emléket. A Balassi gyűjtemény mellett láthatóak voltak még különböző falusi tárgyi emlékek is. Plébános úr szentmisét mutatott be a Xavéri Szent Ferenc templomban; ezután a plébánia vendégházában szeretetvendégséggel zárult a ragályi program.

2. A következő állomás Aggtelek volt, ahol rövid időre betértünk a helybéliek kedves kis kápolnájába. Délután fél 2-től a Baradla-cseppkőbarlang egyórás rövidtúráján vettünk részt, ahonnan szép élményekkel gazdagodva mentünk tovább az aggteleki Tájházba.

3. A dövényi iskolakápolnába megérkezve a falu polgármestere, Huhák Imre köszöntő szavait fogadtuk. Kocsis Attila ny. lelkipásztor pedig a református templomba invitálta csoportunkat. A dövényiek vendégszeretete is felejthetetlen élmény marad.

4. Felsőnyárádon a templom bejárata előtt a híveknek egy kisebb csoportja már várt ránk. A templomban - a Lourdesi Szűz Mária oltáránál - közösen elénekeltük a loretói litániát, majd átsétáltunk a felújított - de a paphiány miatt lakatlan - plébániaépületbe. Itt ugyancsak agapéval és barátias, jó hangulatú beszélgetésekkel zárult a hívekkel való találkozásunk.

5. Hazafelé tartva Kazincbarcikán időztünk még egy kicsit, ahol a 2007. augusztus 25-én felszentelt templomba látogattunk. A kazincbarcikaiak új templomának titulusa: a Szent Család. A nap folyamán kapott élményekért és kegyelmekért Istennek legyen hála! (Á.Z.)
Képek

Vizsolyi köszöntő tábla
2008. október 01.

A Mi Újság című lap tévesen azt közölte, hogy a Vizsolyi köszöntő tábla a református egyház közreműködésével készült.

Helyesbítés: A falu köszöntő táblát Trombitás Géza vizsolyi asztalosmester készítette és ajánlotta fel a falunak.

Önkormányzati hírek
2008. október 01.

Testületi ülés: 2008.08.27.

A képviselő testület elfogadta a rendezési terv módosítását Döntött a beiskolázási segélyekről.

A CKÖ megvásárolta az iskolába a füzeteket.

A Károlyi út lassan elkészül, a térfigyelő kamerák felszerelése a jövő héten megkezdődik.

Véradás lesz 2008.10.07-én 9.30-12.30-ig a Faluházban. A beteg társaink nevében kérünk mindenkit, hogy vegyen részt a véradáson.

Dr Torgyán József 2008.10.11-én 10 órától előadást tart a Faluházban. Majd délután 16 órakor a Kelet európai misszió játékokat ajándékoz az óvodának, ezt követően 17 órától a Faluházban a gyerekeknek arcfestést, gyöngyfűzést tartanak.

Az Új kenyér ünnepe
2008. augusztus 25

Augusztus 18-án 17 órakor került megrendezésre községünkben az új kenyér ünnepe. A program a Füzéri Várvédő Egyesület műsorával kezdődött. A falun végigvonulva hívták a Főtérre az érdeklődőket. Ott aztán reneszánsz táncokat, korhű viseletbemutatót és haditornát mutattak be. Ezután ki is próbálhatták a kíváncsiak a fegyvereket. Ezt követte a hivatalos program. A Himnusz után Bihi Miklós polgármester úr mondta el ünnepi köszöntőjét. Majd Polgári Ferenc római katolikus plébános úr megszentelte az új kenyeret, valamint Sipos-Vizaknai Gergely református tiszteletes úr megáldotta az egybegyűlt közönséget. A hivatalos program végén polgármester úr átadta a harangláb pályázaton nyertes Szilágyi Dezső jászfényszarui fafaragó mesternek a jutalmat. A kenyérszentelési ceremónia kulturális programmal folytatódott. A törökországból érkezett Anatólia Néptáncegyüttes fergeteges bemutatóját csodálhattuk meg. A táncokat meg is tanulhatták a vállalkozó szellemű nézők.
KÉPEK

MEGHÍVÓ - Államalapító Szent István király ünnepe
2008. augusztus 14.

"hogy minden ember
azonos állapotban születik,
és hogy semmi sem emel fel,
csakis az alázat,
semmi sem taszít le,
csakis a gőg és a gyűlölség..."

(idézet Szent István fiának hagyott intelmeiből)


Vizsoly Község Önkormányzatának nevében
tisztelettel meghívom Önt és kedves családját
Államalapító Szent István király ünnepére
és az új kenyér megáldására
2008. augusztus 18-án (hétfőn)
17 órára a Főtérre, rossz idő esetén a Faluházba

Programja:
17.00 Füzéri Várvédő Egyesület műsora
18.00 Ünnepi megemlékezés
Ünnepi beszédet mond Bihi Miklós polgármester
A vizsolyi harangláb pályázaton nyertes Szilágyi Dezső fafaragó népi iparművész részére a díj átadása

Ezt követően:
Az új kenyér szentelése és áldásosztás a település történelmi egyházi vezetőinek közreműködésével:

Ünnepi műsor:
19.00 "LONGANO" Gruppo Folklorica olasz néptánc együttes műsora

Vizsoly község Önkormányzata nevében
Bihi Miklós

polgármester

Véget ért "A Biblia Hete Vizsolyban" rendezvénysorozat
2008. augusztus 14.
2008. augusztus 8.
2008. augusztus 9.
2008. augusztus 10.
2008. augusztus 11.
2008. augusztus 12.
2008. augusztus 13.

Szeretettel várunk minden kedves vendéget JÖVŐRE IS!!!

Vándor Biblia kiállítás
2008. augusztus 14.

2008. augusztus 11-én érkezett Vizsolyba, a református templomba a Tiszáninneni Református Egyházkerület "Vándor Biblia kiállítás"-a, melynek anyaga 2008. augusztus 22-ig tekinthető meg a református templomban

Önkormányzati Hírek
2008. július 31.

Vizsoly község sikeres pályázatokat nyújtott be a következő témákban:
-Károlyi Gáspár út építése:13.088.908.-Ft
-Pince veszély elhárítás: 4.404.510.-Ft
-Térfigyelő rendszer kiépítése 12 településen :18.251.877.-Ft.

A beruházások előreláthatólag szeptemberben kezdődnek el.

Elkészültek a programfüzetek a Biblia Hetére, mely megtekinthető a vizsolyi honlapon, ezuton is szeretettel hívunk, és várunk mindenkit a rendezvényekre. Itt szeretném kérni a lakosságot, hogy a saját környezetét mindenki próbálja meg csinosítani, szépíteni, hogy az ide látogató vendégek jó érzéssel távozzanak.

Továbbá, aki megteheti önkéntes munkavégzésre is lehet jelentkezni, melyet előre is köszönünk.

Bihi Miklós
polgármester

Utcaszínházi Alkotóközösség
2008. július 24.
2008. július 22-én délelőtt 11 órakor a Főtéren a budapesti illetőségű Utcaszínházi Alkotóközösség tartott bemutatót a megjelent közönségnek. Szép számban voltak érdeklődők, főleg gyerekek, de akadtak kíváncsi felnőttek is.
2008 derekán megalakult az UtcaSzínházi AlkotóKözösség. A kulturális Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy megpróbálják a jelenlét és a jelenidő közvetlen nyelvén egyszerű történetekben tetten érni azokat a jelenségeket, amelyekről úgy tapasztaljuk egyformán befolyásolnak (bántanak vagy okoznak éppen örömet) mindnyájunkat Minden előadást kísérletnek tekintenek, egy mindenki számára egyformán elérhető értés megtapasztalásnak. Az alkotóközösség egyformán fontosnak tart minden közeget - legszívesebben olyan terepre merészkednének (kizárólag 4x4es színpadunkkal és maszkjainkkal felvértezve) ahol eddig semmilyen hasonló esemény nem járt (sikerrel).
Előadásaik stílusa darabról darabra változik. Az origó, a maszkos utcaszínház, az olasz tagjainktól elesett Commedia dell'Arte (előadási eszközeinek és maszkjainak) modern újraértelmezésére tett ismétlődő kísérlet. Alapvető igény, hogy előadásaik hatásukat rövid epizódokban, sok akcióval - mondjuk így - rajzfilmszerű eseményekkel, kevés, a néző fantáziáját felgyújtó szöveggel fejtsék ki.

Magyar Continental Singers Vizsolyban
2008. július 21.
A Magyar Continenetal Singers adott fergeteges, két órás koncertet Vizsolyban, a Faluházban, 2008. július 19-én, szombaton este, hét órától. A hangverseny kezdetén Sipos-Vizaknai Gergely református lelkipásztor és Árvai Zoltán római katolikus plébános imádkozott a szereplők eredményes szolgálatáért. A program teljesen ingyenes volt, így nem értjük a vizsolyi emberek távol maradásának okait. Érdeklődőben azonban - hála Istennek - nem volt hiány, mivel szép számmal érkeztek vendégek más, távolabbi településekről is . Külön köszönjük azoknak a vizsolyi embereknek, akik jelenlétükkel megtiszteltek minket! Úgy gondolom, hogy felejthetetlen élményben volt részük ezen az estén! Oly annyira, hogy még a másnap este Abaújváron tartott koncertjükre is elkísérték ezeket a lelkes fiatalokat, akik az Evangéliumot hírdeteik. Vasárnap részt vettek a református templomban tartott istentiszteleten és ott is énekeltek. Várjuk Őket jövőre is nagyon sok szeretettel!
KÉPEK
Zempléni és abaúji római katolikus hívek zarándoklata a Biblia Évében
2008. július 14.

A gönci esperesi kerületet képviselve 2008. július 10-én Vizsoly, Korlát, Göncruszka és Hejce községek római katolikus hívei (27 személy) plébánosuk, Árvai Zoltán atya vezetésével részt vettek a Zemplén és Abaúj katolikus hívei számára - a Biblia Éve alkalmából - rendezett lelkinapon.
Zarándoklatuk első állomása a Miskolc-Avasdélen 1992-ben épült Isteni Ige temploma volt. Csókay Károly jezsuita atya köszöntötte a nagy számban érkezett zarándokokat (mintegy 400-450 főt). Károly atya bevezető gondolatait követően Dr. Török László egri teológiai tanár adott tanítást a Szentírásról. A szentmise kezdetéig sokan éltek a gyónási lehetőséggel, 10-12 gyóntató atya állt rendelkezésükre. Fél 11-kor kezdődött a szentmise, amelynek főcelebránsa Dr. Garancsi László abaúji főesperes, Encs plébánosa volt. Simó Ferenc jezsuita atya beszámolót tartott az avas-déli egyházközség létrejöttéről és 17 éves történetéről, majd a zarándokok énekükkel kérték Isten áldását a plébánián missziós szolgálatukat teljesítő jezsuita atyákra és a plébániához tartozó valamennyi hívőre. Koradélután a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium udvarán folytatódott a lelkinap. Forrai Tamás jezsuita pap, a gimnázium igazgatója kihangosító segítségével beszélt az intézmény létrejöttéről, bemutatva annak épületegyüttesét. Továbbá ismertette a jezsuita gimnáziumban folyó oktató-nevelő munkát, amely – a rendalapító Loyolai Szent Ignác nyomán - a szentignáci pedagógiára és lelkiségre épít.
A zarándoklat a miskolc-tapolcai Sziklakápolnánál folytatódott. A sziklában kialakított és Jézus Szíve tiszteletére fölszentelt kápolna 1935-től fogadja az imádkozni vágyó híveket és a Miskolc-Tapolcán üdülő hazai ill. külföldi vendégeket. Kecskés Attila zempléni főesperes, sárospataki plébános - aki a zarándoklat főszervezője volt -, röviden ismertette a kápolna történetét, majd a zarándokok elimádkozták a Jézus Szíve litániát, felajánlva azt a magyar családokért.
A zarándoklat záró helyszíne Szerencs új temploma volt, amelyet 2002-ben szenteltek fel Munkás Szent József tiszteletére. Tóth László szerencsi plébános beszámolt arról, hogyan is épült a templom és az altemplomában kialakított temetkezési hely. Ezt követte a munkás emberekért végzett Szent József litánia. Az altemplomi részben a helyben nyugvó és valamennyi elhunyt üdvösségéért imádkoztak a zarándokok, és a zarándoklat kegyelmeiért Istennek hálát adva énekelték el a Te Deum-ot. A zempléni és abaúji főesperesség hívei számára szervezett zarándoklat a csoportvezető atyák közös áldásosztásával ért véget.
A zarándoklaton részvevők egy csodás nap végén, élményekben és lélekben gazdagodva térhettek haza otthonaikba. Legyen köszönet mindezért a zarándoklatot megszervező és irányító Kecskés Attila zempléni főesperes, sárospataki plébános atyának!

KÉPEK

Árvai Zoltán plébános

Magyar Continental Singers koncert
2008. július 12.
A Magyar Continental Singers ad koncertet Vizsolyban a Faluházban 2008. július 19-én, szombaton este 19 órakor. A belépés ingyenes, de a helyszínen adományokat elfogadunk, illetve gyűjtünk. A koncert után CD-k, kazetták vásárolhatók. Minden érdeklődőt nagyon sok szertettel hívunk és várunk. Ha többet szeretnél Róluk tudni, megnézheted honlapjukat, melynek címe a következő: www.continentalsingers.hu
Budapest Tv-ben Vizsolyról
2008. július 6.
Bihi Miklós interjú 16,9Mb *.wmv
A Biblia hete Vizsolyban 18,1Mb *.mpg
EB döntő a vizsolyi kivetítőn
2008. június 30
Vasárnap este az EB döntő jó hangulatban telt, nagyon sokan tekintették meg a szabadidő parkban felállított kivetítőn, igazi futball hangulat volt. Sör, virsli meg ami a futball mecshez tartozik.
Itt szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek, aki segített a rendezvény megszervezésében, illetve lebonyolításábán. Úgy érzem kialakult a településen egy olyan csapat, melyre bármikor lehet számítani, szabadidejüket feláldozva segítik a település előrehaladását. Ez a rendezvény főpróba volt a Biblia hete rendezvénynek. Reméljük ez is hasonló sikerrel és szervezettséggel fog lezajlani és mindenki elégedetten fog távozni a településről.

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK
2008. június 28.
Június 23-án benyújtásra került az orvosi rendelő felújítása pályázat.

Június 25-én tartotta a képviselő testület a soron következő ülését.
Döntés született két önkormányzati bérlakás értékesítéséről.
Elvi állaspontalakult ki, hogy a település kiépíti a szenyvízhálózatot, ha megfelelő pályázat kiírásra kerül.
A TRFC-ben megjelent pályázati kiírás, melyben Vizsoly nyolc településsel
közesen nyújt be pályázatot közmunkára.
Döntés született, hogy szeptembertől az óvodában beindítjuk a 3. csoportot.

Június 25-26-án a Szabadidőparkban kivetítőn nagyon sokan megtekintették a futball
EB két elődöntőjét
, vasárnap a döntőre is mindenkit szeretettel várunk, hogy eggyütt
szurkolhassunk.

Gőzerővel készülünk a Biblia hete rendezvényre, már csak az anyagi forrást
kell előteremteni.

ÁLLÁSHIRDETÉS: Tanár
2008. június 20.
A vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola keres matematika-bármely szakos, angol-bármely szakos tanárt. Fizetés KJT szerint. Az állás betöltése augusztus 16-tól. Érdeklődni: Juhász Jánosné 30/428-0061, vagy a vizsisk@gmail.com e-mail címen
Nézze a Foci EB-t óriási kivetítőn Vizsolyban
2008. június 18.
A június a Foci Eb hónapja - ehhez kétség sem férhet. A televízió valamennyi meccset közvetíti, és bevett szokás már, hogy ilyenkor a települések, éttermek, szórakoztató központok nagy képernyős tv-ken, kivetítőkön követik az eseményeket. Aki volt már focimeccsen, az tudja, hogy legyen bár otthon 106 centis plazmánk, az otthoni sör-virsli nem adja vissza az élő mérkőzés hangulatát. Nagyon sokan azonban mégsem tudunk ott lenni a Foci Eb ideje alatt Ausztriában, vagy éppen Svájcban, így aki valamelyest javítani szeretne az otthoni unalmon, és mozgalmasabb meccsnézésre vágyik, az keresse fel az alábbi helyszínt:
Helyszín: Időpont:
Vizsoly Szabadidőpark 2008. június 25. 20 óra 45 perc elődöntő,
2008. június 26. 20 óra 45 perc elődöntő,
2008. június 29. 20 óra 45 perc döntő

ahol izgalmas pillanataiban szurkolhat barátaival!

A helyszínen büfé várja a szurkolókat!

Rákóczi hét
2008. június 2.
Hétfő: Gurmai Zita EU-s parlamenti képviselő videóüzenetével vette kezdetét
az EU-s vetélkedő.
Eredmények:
I. helyezett csapat:
Barna Dávid
Tóth Dominik
Czibak Dávid
Buchla Ádám
II. helyezett csapat:
Kótai Rita
Bodnár Attila
Odrobina edina
Kovács Adrienn
III. helyezett csapat:
Asztalos Péter
Báder Laura
Barna Márk
Asztalos Panna
Egyéni versenyzők eredményei:
I. helyezett:
Horváth Attila 5. osztály
II. helyezett:
Krajczár Petra 5. osztály
III. helyezett:
Matisz Beatrix 8. osztály
 
Az alsósok versenyében a következő eredmények születtek:
I. helyezett csapat: Vadmacskák
Juhász Barbara
Juhász Krisztián
Lakatos Nikoletta
Batyi Izabella
Jónás Szabina
Fehér Mariann
Gallyas Patrícia
Fábián Vivienn
II. helyezett csapat:Skorpió
Batyi Piroska
Ganyi Róbert
Czikó Roland
Horváth Alex
Balogh Márk
Hriczu György
Hornyák Fruzsina
Batyi Mária
Batyi Vanessza
III: helyezett csapat: Tigrisek
Horváth Petra
Horváth András
Sváb Martin
Barna Zsófia
Batyi Károly
Matisz Dénes
Tulyu Fortuna
Skarupa Szandra
A Rákóczi-hét programjai - 2008. május 19-23.
2008. május
Hétfő: EU-s nap
08.30 a Rákóczi-hét megnyitása a tornateremben
A megemlékezés virágainak elhelyezése a Rákóczi domborműnél
09.30 Európai Uniós vetélkedők
Csapatverseny - felső tagozat
Egyéni versengések több színhelyen - felső tagozat
Akadályverseny - alsó tagozat
Kedd: Tanulmányi kirándulások
  A Rákóczi emlékhelyek felkeresése: Szerencs, Sárospatak - alsó tagozat
Debrecen, Hortobágy - felső tagozat
Szerda: Játékos gyermeknap / feladatok több helyszínen, zsetongyűjtés,
bazár/
Csütörtök: Nyílt nap /a szülők bepillantást nyerhetnek az iskola és a
tanulók életébe/
Péntek: a Rákóczi-hét záró napja
  Gála a tornateremben: színdarab, néptánc
Karaoke verseny a Faluházban
Önkormányzati Hírek
2008. május 16.

A héten több pályázatot nyújtott be az önkormányzat
- ROP 3.1.3 Ravatalozó felújítása,
- Községháza újjá építése,
- Malom út felújítása,
- Temetői járda megépítése.
- Deák út felújítása
- Rendezési terv módosítása
- Pince veszély elhárítása
- Károlyi út megépítése
- 25 település közösen pályázik a térfigyelő kamerák kiépítésére


A Károlyi úton 2,5 hektár földet eladta az önkormányzat ipari Park létesítésre a szerződést a héten írta alá az önkormányzat a vállalkozóval.
Megkezdődött a település parkosítása,mivel a jó idő beköszöntével megkezdődött a turista szezon.
A jövő héten a Magyar Televízió Főtér című műsora forgat a településen.
Most már gőzerővel folyik a Biblia Hete szervezése, már csak az anyagi forrást kell megteremteni. Továbbra is várjuk a támogatók jelentkezését.
A temetőbe a lélekharang elkészítésére megkötöttük a szerződést, melynek az átadása augusztus 10-én lesz. Aki teheti a harang elkészítéséhez is hozzá járulhat, melyet előre is köszönünk.
Bankszámla számunk: Forró és Vidéke Takarékszövetkezet: 54600119-10009055

Mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el településünkre azt hiszem, hogy nem fog csalódni.

Bihi Miklós
polgármester

Anyák napja
2008. május

Május 4-én délután 14 órától tartottuk az anyák napi ünnepséget a Faluházban. Az óvodások szereplésével kezdődött a program. A felkészítők Verba Jánosné és Madarász Katalin óvónők voltak. Ezután az iskolások következtek. Jelenetük címe: Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek? Felkészítő tanárok: Medveczkyné Janka Judit és Czentnár Ilona tanárnők. Ezt követték a néptáncosok. Felkészítőjük: Tóth Éva tanárnő. Majd Nyitrai Barbara énekelt egy dalt Mama indulnom kell címmel. Végül az irodalmi szinpadosok zárták a köszöntések sorát versekkel, dalokkal. Felkészítőjük: Medveczkyné Janka Judit és Sztankai Szabolcsné tanárnők voltak.

Anyák napi játszóház
2008. május

Anyák napjára készülődve április 26-án játszóházat rendeztünk a gyerekeknek. Nagyon sok szép ajándékötlettel készültünk az édesanyáknak. Elszomorított minket, hogy nagyon keveseket érdekelt ez a program. Alig húsz tanuló volt jelen, de aki eljött nagyon jól érezte magát és sok szép ajándékkal tért haza. Szeretném megköszönni az iskola pedagógusainak, hogy segítségünkre voltak ezen a délelőttön. Ők a következők voltak: Homonnainé Kaposi Beáta, Klema Anita, Kohári Ferencné, Sztankai Szabolcsné, Zakhar Szabina

A Költészet Napja, Április 11
2008. május

A Költészet Napját, József Attila születésnapján tartottuk meg a Faluházban. Ebből az alkalomból szavalóversenyt rendeztünk. A költő versein kívül még számos jeles alkotással ismerkedhettünk meg. Örömünkre szolgált, hogy igen nagy volt az érdeklődés. Közel negyven tanuló mérte össze a képességét három korcsoportban.
A következő eredmények születtek:
I. korcsoport:
1. Gallyas Patrícia 1. osztály, Berencsi Eszter 2. osztály
2. Hornyák Fruzsina 2. osztály Sváb Martin 1. osztály
3. Mata Klaudia 1. osztály

II. korcsoport:
1. Rózsa Anita 3. osztály
2. Litvin Vivien 4. osztály
3. Rózsa Sándor 3. osztály

III. korcsoport:
1. Sztankai Bettina 6. osztály
2. Asztalos Panna 5. osztály
3. Nyitrai Barbara 5. osztály

Megköszönjük a zsűri munkáját, melynek tagjai a következők voltak:
Sipos-Vizaknai Gergely református lelkész
Medveczkyné Janka Judit tanárnő
Ivancsó Attiláné óvónő
Hornyák Krisztina szülői munkaközösség vezetője
Gallas Laura Faluház munkatársa
Minden versenyző értékes jutalommal térhetett haza. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a támogatóinknak: Vizsoly község Önkormányzata, Árváné Hornyák Mónika vállalkozó
KÉPEK

Kárpát-medencei IV. Feltámadási Menet 2008 alkalmából
2008. május 7.

2005 tavasza óta minden esztendőben a Zamárdi-Tihany kiindulóponttól (Nagypéntektől) egy északi és egy déli útvonalon haladván Csíksomlyóig (Pünkösdig) teszi meg eszmei SZÍV alakot rajzoló útját az Árpádkori motívumú szárnyas kereszt. Nagypénteken délután 3 órakor válik szét a Tihanyi Kálvária keresztjénél. Áthalad miden magyar lakta elcsatolt területen! Mindez oly módon, hogy egy-egy közösség 30-50 kilométerenként viszi s adja át egy újabbnak az úgynevezett stációtelepüléseken. Településünkre 2008. április 18. napján érkezett, melyet görömbölyiek hozták, majd másnap vittük tovább Regéc, Tolcsva, Sárospatak megállóhelyekkel. Sátoraljaújhelybe a református templomban fogadták és vitték tovább Királyhelmecre.
KÉPEK

Rendezvény hírek
2008. április 29.

Tisztelettel meghívjuk Vizsoly község lakosságát Jon Bovi rockegyüttes koncertjére

Időpont: 2008. május 03. (szombat)
Helyszín: Vizsoly község Faluháza
Időpont: 19 óra
Belépőjegy: 500 Ft/fő
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Vizsoly község Önkormányzata

Önkormányzati hírek
2008. április 29.

2008. április 24. napján megtartott testületi ülésen döntés született a harangláb pályázatok elbírálásában. Az első helyezést a 3. számú pályázati terv nyerte el. Ezúton is szeretnénk gratulálni tervezőjének!

2008. április 24. napján megtartott testületi ülésen Kucsma Sándorné települési képviselő eskütételére került sor. Munkájához sok sikert kívánunk.

2008. április 28. napján megalakult az augusztusi " Biblia Nyomtatás Hetének" Szervező Bizottsága. A rendezvénysorozat programvázát megbeszélték, mely hamarosan véglegesítésre is kerül. Ezt követően került majd meghirdetésre.

Károlyi napok
2008. április 23.

2008. április 19-20-án Nagykárolyban tartottuk a nyolcadik Károlyi Gáspár napokat. Göncről és Vizsoly kb.40 fő vett részt az eseményen. Szombaton elöszőr egy kiránduláson vettünk részt, ellogattunk Misztófaluba, ahol megtekintettük M.Tótfalusi Kis Miklós élete és munkássága kiállítást. Ezt követően Koltóra mentünk a Teleki kastélyba. A kastély Koltó legvezetesebb zarándokhelye. Petőfi 1847. szeptember 9. és október 19. között tartózkodott a kastélyban feleségével Szendrei Júliával. Költeményei nagyrészét a híres Somfa alatt írta.
Este a Templomban kezdődött az ünnepség, melyen többek között részt vettek Tőkés László püspök, Csomós József püspök a három polgármester illetve a három település lelkészei.
Az estét egy csodálatos koncert zárta. Vasárnap az isteleten Csomós József püspök Úr hirdette az igét, majd Úrvacsora osztás és kehelyszentelés következett, mely Tőkés László püspők Úr és Sipos Vizaknai Gergely szolgálatával történt.
Az isten tisztelet után megkoszorúzztuk Károlyi Gáspár szobrát.
KÉPEK

"ZENIT 41 " Díjátadó ünnepség
2008. április 18.

2008. április 10-én, az Apáczai Kiadó Budapesti Központjában, Esztergályos Jenő ügyvezető igazgató úr átadta a 2008. évi "ZENIT 41" Apáczai Diploma Díjakat azoknak, a 41 évnél fiatalabb tanítóknak, tanároknak, igazgatóknak és a könyvkiadás folyamatában részt vevő szakembereknek, akik kiemelkedő szakmai és emberi magatartásukkal rászolgáltak erre.
A díj megbecsülése azoknak, akiknek életelvük: "Szeretni annyi, mint felelősséget vállalni."

A "ZENIT 41" Apáczai Diploma Díj 2008. évi bronz fokozatát és a vele járó 300.000 Ft-ot Varró Ágnes és Ágoston László tanítók mellett Sztankai Szabolcsné, a vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda tanítója érdemelte ki.
A díjátadó ünnepségre meghívást kapott még Juhász Jánosné igazgatóasszony és Bihi Miklós polgármester úr is, akik büszkén vettek részt ezen a nem mindennapi eseményen.
Az Önkormányzat, az Általános Iskola és az Óvoda minden dolgozója gratulál a kitüntetettnek, és kíván neki egészségben, szeretetben gazdag, boldog életet!
KÉPEK

Óriási vihar Vizsolyon
2008. április 12.

2008. április 11-én délután óriási felhőszakadás volt a településen a több pince tele ment vizzel és a vasútoldalról lezúdoló sárréteg borította el az utcákat. A faluvezetése a jövő héten átgondolja, hogy hogyan lehet megakadályozzni a hasonló esetet.
KÉPEK

Önkormányzati Hírek
2008. április 12.

Április 9-én tartotta ülését a képviselő testűlet.
Elfogadta a 2007 évi beszámolót illetve a könyvizsgálói jelentést.
Döntés született egy munkahelyteremtő beruházásról. A részletekről később
tájékoztatjuk a lakosságot.

Megkezdődött a BIBLIA NYOMTATÁS hete rendezvény érdemi előkészítése, mely pontos dátuma 2008. augusztus 08-12.
A rendezvény lebonyolításra több pályázatot nyújtottunk be, remélem a döntéshozok pozitívan fogják elbírálni.

Megkezdődőtt a településen a WIFI falu ingyenes internet bekötése első körben 27 lakásba történik meg a bekötés, de a nagy érdeklődésre való tekintettel tervezünk egy második kört, ezért a Hivatalban várjuk a jelentkezőket.

Dr. Szegedi Szabolcs lemondott képviselői mandátumáról összeférhetetlenség miatt.

Csocsóbanokság
2008. április 3.

2008. március 29. napjá a Faluházban csocsóbajnokságot szerveztünk a fiataloknak, íme az eredmények:

Felsősök:
1. Czibak Dávid - Ács Ádám
2. Baarna Márk - Tóth Dominik

Középiskolások:
1. Ács András - Galyas Richárd
2. Horváth Benjámin - Várkondi István
3. Fábián József - Molnár Arnold
4. Fábián Erika - Csákány András

Felnőttek:
1. Kiss József
2. Molnár János

Nőnapi ünnepség a Faluházban
2008. március 31.


ÉLŐLÁNC A KISISKOLÁKÉRT - Élőlánc Magyarországért Mozgalom
2008. március 28.

Az Élőlánc Magyarországért Mozgalom 2008. márciusában rendezni meg a Futólánc a kisiskolákért elnevezésű programját, mely az "Élőlánc a kisiskolákért" program szerves része.
A program keretében az ország keleti végéből 5 nap alatt, egymást váltva, Budapestre futnak a programban részt vevő kisiskolák küldöttei, hogy a Parlament előtt átadják petíciójukat a Parlament elnökének. Az a cél, hogy az egymást váltó kisiskolák "futóláncszemei" egymásba kapcsolódjanak, a lánc ne szakadjon meg sehol, és elérjen az ország keleti határától Budapestig. A program kezdőnapja március 27., befejező napja március 31.
A Futólánc napi 50-80 km-t tesz meg. Az egyes iskolák "futóláncszemei" a saját településüktől a következő kisiskolás településig futnak, a távolság függvényében egymást váltva.
Az első napon Telkibányától Felsőzsolcáig futottak a gyermekek. Vizsolyba a déli órákban érkeztek meg a vilmányi, novajidrányi és bodrogkeresztúri futók, akiket nemcsak a települési iskola növendékei, hanem a fúlókércsi és fáji gyermekek is nagy tapssal fogadtak. A Mozgalom vezetője, Ujj Zoltán köszöntötte a résztvevőket, s foglalta össze a rendezvény fontosságát. A vizsolyi iskola - karöltve a fáji és a fúlókércsi iskolákkal - a petícióátadás után a stafétát és a zászlókat átvéve, indította futóit a 12 km-re lévő Abaújszántó felé. A gyermekek - váltással, minden dicséretet megérdemelve - egy óra alatt tudták teljesíteni a távot.
Reméljük, hogy a kisiskolák "hangja" Budapestig is elhallatszik, és hogy a parlamenti döntéshozók merítenek a példás összefogásból, mely végig jellemezte az egész rendezvényt.
KÉPEK

Március 15.-i megemlékezés
2008. március 1.

Március 15-i megemlékezés a vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában
KÉPEK

Friss hírek, információk
2008. március 1.

A harangláb internetes szavazása befejeződött, a maketteket mostantól két hétig a római katolikus templomban tekinthetik meg az érdeklődők és ott szavazhatnak. Ez után a másik két templomba kerülnek át a makettek és ezt követően történik a kiválasztás.

A település benyújtotta az iskola és óvoda pályázatát, melyet az irányító hatóság be is fogadott, bízunk benne, hogy a bírálat is pozitív lesz, mivel az intézmények állapota és az ott folyó képzés nagyon indokolná a felújítást és bővítést.

2008.02.29-én Vizsolyban volt a Leader turisztikai munkacsoport megbeszélése, melyen sok olyan ötlet fogalmazódott meg, mely a térség turisztikai lehetőségét kitudná használni.

2008.03.01-től a Faluház szakmai vezetésére kineveztük Tóth Évát, iskolánk pedagógusát.

Megkezdtük az augusztus 08-12-ig tartó Biblia nyomtatás hetének szervezését, mely kifejezetten a biblia és annak nyomtatására épül. Minden ötlet, segítség és támogatás érdekli a szervező bizottságot.

Nőnap a Faluházban
2008. március 1.

2008. március 7-én 16 órától a Faluházban Nőnapi Ünnepséget tartunk.
Műsor: Zenés előadás a régi idők slágereiből,

A rendezvény végén a megjelent Hölgyek szerény ajándékot kapnak.

Ülésezet a képviselő-testület
2008. március 1.

A képviselő testület megtárgyalta és elfogadta Vizsoly 2008 évi költségvetését.

Filmklub március havi műsora
2008. február 26.
2008.03.01. Kleopátra
2008.03.15. Sortalanság
2008.03.29. Asterix és Obelix

A filmeket klubtagsági igazolvánnyal lehet megtekinteni,melynek ára 200Ft/hó.

A vetítések kezdete 18 óra.
Mindenkit szereretettel várunk!

Faluház

Vizsolyi Harangláb Szavazása
2008. február 26.

A vizsolyi harangláb tervekre 2008. február 29. éjfélig lehet szavazni!
FELHÍVÁS
2008. február 21.

Vizsoly Községi Önkormányzat 2008 évi terveiben a harangláb megépítése, valamint a település kulturális, sport és szabadidős programjainak megtartása, a Biblia Évének méltó megünneplése szerepel. Sajnos a tervek megvalósításához az önkormányzat szűkös anyagi körülményekkel rendelkezik. Ezért kérjük az ügyért tenni akaró, céljainkkal egyetértő vállalkozásokat és családokat, hogy a lehetőségeikhez mérten adományaikkal támogassák a vizsolyi harangláb megépítését, a vizsolyi rendezvényeket, a Biblia évfordulójának megünneplését.

Az adományok befizetésének módjáról bővebb felvilágosítást ad Bihi Miklós polgármester (Polgármesteri Hivatal 3888 Vizsoly, Szent János u. 155 ,Tel./fax: 46/587-449; 46/587-450 E-mail: bihimiklos@t-online.hu )

Támogatásukat, bizalmukat előre is köszönjük.

Bihi Miklós
polgármester

2008-as programterv
2008. február 21.
Vizsoly község 2008. évi előzetes programterve Letölthető *.pdf

Gyulyásné Dr.Gurmai Zita látogatása Vizsolyban
2008. február 7.
Gulyásné Dr. Gurmai Zita Európa Parlamenti képviselő 2008. február 6-án Abaújba érkezett. Látogatásának egyik állomása községünk, Vizsoly volt. A képviselő asszonyt Kovács Lajosné a B-A-Z Megyei Nőtagozat vezetője, Molnár Katalin az Abaúji Nőtagozat vezetője, és Ferenczi Andrea a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség elnöke kísérte el.
Látogatásának célja a történelmi Vizsoly megtekintése, megismerése, találkozás a község vezetőivel, az intézmények tanulóival, dolgozóival.
Az általános iskolában Juhász Jánosné igazgató asszony, Bihi Miklós polgármester úr fogadta a vendégeket, s mutatták be az intézményt a brüsszeli képviselő asszonynak. Ebéd közben lehetőség nyílt a helyi sajátosságok szóbeli bemutatására, a községünk erősségeinek és gyengeségeinek felvázolására.
A falunk óvodai életébe is bepillantást nyert a képviselő asszony, amikor meglátogatta a farsangi ünnepségükön az óvodás gyermekeket. A kellemes hangulatú álarcos bálon a gyermekek mellett az óvó nénik jelmezes bemutatójának részesei is lehettek a vendégeink.
A községünkben történő látogatásának utolsó állomása a Református Templom volt. Az épület bemutatása után tekintette meg a - Vizsolyt méltán történelmivé tevő - 418 éves Bibliát.
Reméljük, hogy sikerült településünk valódi, hiteles képét felvázolni neves vendégeinknek, s ők községünket szívükbe zárva távoztak innen.

Képek
Játszóház
2008. február 4.
2008. február 02-án a Faluházban 10 órától játszóházat szerveztünk a gyerekeknek. Kb. 20-25 gyerek vett részt a rendezvényen, melyen farsangi állarcokat készítettek, gyöngyfűzés,valamint egyéb játékokat gyakoroltak. A játszóházat Ivancsó Attilánné és Homonnainé Kaposi Beáta óvonők vezették. A szórakozásról Szabó Zoltán gondoskodott.
Képek
Abaúj-Hegyköz Bűnmegelőzései Egyesület
2008. január 28.
Bejegyzésre került az Abaúj-Hegyköz Bűnmegelőzési Egyesület, Vizsoly székhellyel. Az egyesület a vizsolyi körzeti megbízotti területen a bűnmegelőzési tevékenység hatékonyságának, szinvonalának emelése a célja. Korszerű, új, megbízható vagyonvédelmi módszerek, eszközök megismertetése, elősegítése. Gyermek és ifjúságvédelem, drogprevenció. Az egyesület számlaszámot hozott létre, melyre várjuk a támogatói hozzájárulásokat,akik egyetértenek a céljainkkal.
Számlaszám: 54600119-10010093 Forró és Vidéke Takarékszövetkezet.
Valamint hamarosan postai csekket is tudunk adni az adományozóknak, melyet Bihi Miklós elnöknél lehet kérni Vizsolyban.
Segítségüket előre is köszönjük.

Elkészült a ravatalozó látványterve
2008. január 24.
ravatalozó
ravatalozó homlokzata
urnafal
Önkormányzati hírek
2008. január 24.
A képviselő-testület döntése értelmében a településen rövidesen térfigyelő kamerák kerülnek felszerelésre.
MEGHÍVÓ - Magyar Kultúra Napja és a Biblia éve
2008. január 15.
Vizsoly Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt, 2008. január 21-én 16 órára a vizsolyi Faluházba, a Magyar Kultúra Napja és a Biblia éve alkalmából.
Program: Bibliatörténeti előadás
Előadó: Sipos Vízaknai Gergely református lelkész.
Ezt követően a Faluházat felszenteli Árvai Zoltán katolikus plébános.

Önkormányzati hírek
2008. január 10.
2008. január

2008 januártól a helyi bevételek növelésére a következő rendeletet hozta a
képviselő testület:

  • a kommunális adót 3000-ről 5000 ft-ra emelte,
  • bevezette a szemétszállítási díjat havi 500 ft,
  • ahol nincs bekötve a vezetékes ivóvíz ott havi 200ft/fő.
  • bevezetésre került az iparűzési adó is.
 • A közmunka pályázaton 3 hónapos foglalkoztatásra 20 főre nyertünk támogatást.
 • Az e Magyarország pályázaton 280.000 ft-ot nyertünk, melyből 1db projektort és 1 db számítógépet vásároltunk.
 • 1 fő pedagógus tanácsadó továbbképzésen vett részt.
 • Pince vis maior keretből 3.900 000 Ft támogatást kaptunk.
 • Karácsonyra minden család 1 kg szaloncukrot kapott.
Király Ferencné a vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola tanára Solt Ottília díjat kapott!
2008. január 8.


Fotó: Gordon Eszter
2008. január 7-én Arató Gergely államtitkár átadta a Solt Ottília díjakat.
A díjat egy szakmai kuratórium javaslatára a hazai illetve külföldi kisebbségi oktatásban, a hátrányos helyzetű tanulók támogatásában, és a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemben kiemelkedő tevékenységet folytató szakemberek kapják.
Az oktatási és kulturális miniszter Solt Ottília díjat adományozott Király Ferencnének, a vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola tanárának, munkaközösség-vezetőnek.
A sokszorosan elmaradott hátrányos helyzetű vidéken, Vizsolyban, a Rákóczi Zsigmond Általános Iskolába jelenleg 188 tanuló jár, közülük a halmozottan hátrányos helyzetű diákok száma 129 fő. Király Ferencné 38 éve dolgozik pedagógusként. A magyar nyelv és irodalom, cigány népismeret tantárgyakon keresztül toleranciára és helytállásra tanítja a gyermeket.
Tovább

KARÁCSONY VIZSOLYBAN
2008. január 5.
Karácsonyi ünnepség az iskolában
Képek
Karácsonyi ünnepség az óvodában
Képek
Karácsonyi ünnepség a Faluházban
Képek


Archívum: 2019|2018|2017|2016|2015|2014|2013|2012|2011|2010|2009|2008|2007|2006


Vizsolyi Idegenforgalmi és Ifjúsági Központ

Mezei Olivér készítette a biblia éve tiszteletésre, melyet a faluház
szentelésekor ajándékozott a katolikus plébánosnak, a református lelkésznek
és a polgármesternek.

 

 

© 2003 - 2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.