Archívum 2010


Archívum: 2013|2012|2011|2010|2009|2008|2007|2006

Karácsonyi ünnepség az iskolában
2010. december

A három hetes projektünket december 17-én a déli harangszó után, szeretetteljes hangulatban karácsonyi műsorral zártuk. Versekkel, dalokkal, színdarabbal ünnepeltük Jézus születését.
Köszönet a gyerekeknek a sikeres szereplésért,a pedagógusoknak (Medveczkyné Janka Judit, Sztankay Szabolcsné és Asztalosné Simon Szilvia) a felkészítő munkáért.,az idei karácsonyfa adományozójának Horváth Lászlónak és végül a Szülői Munkaközösségnek az ajándékokért.
Boldog Új Évet mindenkinek.

ADVENTI KÉSZÜLŐDÉS AZ ISKOLÁBAN
2010. decemberA 3 hetes projektünket az adventi koszorú meggyújtásával nyitottuk meg. A három hét alatt számos programmal készülődtünk a karácsonyra. Volt adventi játszóház , mézeskalácssütés és a Palánta bábszínház is előadott egy szép ünnepi történetet.

ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS
2010 december

Az idén immár harmadik alkalommal készült el a Főtéren az adventi koszorú. Elkészítésében Nyitrai Béláné és Kovács Istvánné vettek részt. Köszönjük munkájukat! November utolsó vasárnapján került sor az első gyertya meggyújtására. Árvai Zoltán római katolikus plébános szentelte meg az adventi koszorút és gyújtotta meg az első gyertyát. A második vasárnap Sipos-Vizaknai Gergely református lelkész, a harmadik héten Hornyák János görög katolikus esperes, a negyedik vasárnap Bihi Miklós polgármester gyújtott gyertyát.

BETLEHEM MEGSZENTELÉSE
2010 december

Advent negyedik vasárnapján került sor a Főtéren felállított Betlehem megszentelésére is. Az istálló elkészítése Vas János nevéhez fűződik, az ő keze munkáját dicséri. A bábok elkészítése pedig Kovács Istvánnénak, Sváb Károlynénak, Nyitrai Bélánénak köszönhető. A Betlehemnél Sipos-Vizaknai Gabriella tiszteletesasszony vezetésével a gyerekek szerepeltek, valamint a felnőtt kórus énekelt. A jászol mellett állítottuk fel a község karácsonyfáját, amelyet Jávorszky József adományozott a falunak. Köszönjük szépen!

BETLEHEM A VIZSOLYI FŐTÉREN
2010. december

MIKULÁS AZ ISKOLÁBAN
2010. december 7.

2010. december 7-én érkezett meg az iskolába a várva várt Mikulás puttonyában mindenféle jóval. A gyerekek szokás szerint dalokkal, versekkel köszöntötték a Télapót. Majd osztályonként kellemes hangulatú Mikulás-bulit tartottunk.

Vizsolyi iskolások a Fővárosi Nagycirkuszban
2010. december 7.

2010. december 6.-n a Rákóczi Zsigmond Általános Iskola különleges Mikulás-napi élmény részesei lehettek. A grund klubhálózat már hagyományosan számító "Mi van a puttonyban" c. cirkuszi előadásán vehetett részt 27 iskolás a Fővárosi Nagycirkuszban. Az utazás vonattal történt, Budapesten pedig külön autóbusz szállította a gyerekeket a helyszínekre. Először természetesen a cirkuszba, ahol látványos előadás részesei lehettek. A zsonglőr, az akrobaták, bohócok, ugró csoportok műsor számai mellett nagy meglepetés volt D.J. Junior fellépése,aki igazi bulihangulatot varázsolt műsorával. A fergeteges előadás után a Parlamentbe vezetett az út, ahol a gyerekek többek között megcsodálhatták a szent koronát is. Sétát tettek még a Duna parton és az Aréna Plázában is. Fáradtan, de élményekkel teli érkeztek haza tanulóink.

Katalin bál
2010. december
Vizsolyi általános iskolában 2010. november 27-én rendezték a Katalin bált.

ÁLLÁSPÁLYÁZAT
2010. december 1.

Álláspályázat:
Háziorvos munkakörre»
Pénzügyi ügyintéző munkakörre»

IDŐSEK NAPJA
2010. november 19.

Az idén is megemlékeztünk a falu szépkorú lakosairól. Az ünnepre november 19-én pénteken délután 4 órakor került sor a Faluházban. Az óvodások fellépésével kezdődött a műsor. Köszönet a felkészítő óvónéniknek Juhász Lászlónénak és Madarász Katalinnak. Ezt követte az iskolások köszöntése. A gyerekek felkészítésében Tóth Éva vett részt. Majd a község felnőtt színjátszói két jelenetet adtak elő, melynek címe: Kommendálás, illetve Női holmi voltak. A jelenetek rendezője Király Ferencné, a szereplők pedig a következők: Hornyák Krisztina, Nyitrai Béláné, Tóth Éva, Molnár Diana, Fehér Julianna, Tóthné Berencsi Zsuzsa, Kovács Istvánné. Fantasztikus előadást láthatott a közönség. Köszönet nekik a sok gyakorlásért! A produkciók után Bihi Miklós polgármester úr is üdvözölte az időseket és virágcsokrot adott át a legidősebb lakónak: özv. Vaskó Ferencné Annuska néninek. Ezt követően az abaújszántói Orchideák Musicalstúdió tagjai operettekkel és sanzonokkal szórakoztatták a jelenlevőket. Majd egy kis vendéglátásra is sor került. Ezúton szeretnénk megköszönni támogatóink adományait: Árváné Hornyák Mónika és Horváth László üdítőket, Bártfai Józsefné pogácsát, Nyitrai Béláné asztaldíszeket készített, illetve adományozott. A végén nem maradt el a közös éneklés sem. Minden segítőnek és közreműködőnek köszönet, amiért felejthetetlenné tette az idősek számára ezt a délutánt!

Október 23-i ünnepség
2010. október 23.

Vizsoly község Önkormányzata 2010. október 23-án délután 3 órakor a Faluházban tartotta meg az 1956-os forradalom 54. évfordulójára rendezett ünnepséget. Ünnepi beszédet mondott: Bihi Miklós polgármester úr. A műsorban közreműködött a község felnőtt énekkara és irodalmi színpada. Ezt követően megkoszorúzták a Magyar Szabadság Hőseinek emlékoszlopát.

MEGHÍVÓ
2010. október 22.

Vizsoly község Önkormányzata szeretettel meghívja minden kedves lakosát 2010. október 23-án délután 3 órára a Faluházba, az 1956-os forradalom ünnepére. Ünnepi beszédet mond: Bihi Miklós polgármester úr. A műsorban közreműködik a község felnőtt énekkara és irodalmi színpada. Koszorúzás a Magyar Szabadság Hőseinek emlékoszlopánál. Emlékezzünk és ünnepeljünk együtt!

Evangélizációs hét Vizsolyban, a Református Templomban
2010. október 12.

Evangélizációs hét Vizsolyban, a Református Templomban
2010. október 14-17. (csütörtök-vasárnap)

Lehet, hogy most kap választ Élete nagy kérdéseire!?

Időpont: csütörtök - péntek - szombat du. 6 óra
vasárnap de. 10 óra

A sorozat címe: Meghívás és választás
Máté evangéliuma 25,31-46.

Csütörtök (18.00): Együtt, de nem egységben
Mt 25,31-36. és 41-44.

Péntek (18.00): Az áldottak áldása
Mt 25,34-40. és 46b.

Szombat (18.00): Az átkozottak közönye
Mt 25,41-46.

Vasárnap (10.00): Elkülönítve az örök létre
Mt 25,31-34. és 41-46.

Igét hirdet: Berke Sándor tenkei (Nagyvárad mellett) lelkipásztor

Az alkalmakon szolgál Vizsoly Község Kórusa.

Mindenkit szeretettel várunk!

Ha tud, jöjjön el minden alkalomra,
mert a négy alkalom egy teljes sorozat.
Az IDŐ drága kincs. Merünk időt szánni a legfontosabb kérdésekre...?

Megjelentek Klema Anita versei
2010. október 14.

Október elején a Holnap Magazin gondozásában megjelent az Álomvilág meséi című gyermekeknek szóló antológia, amelyben Klema Anita négy verse is szerepel.
A kötet megrendelhető holnapmagazin@freemail.hu email címen. A versek itt letölthetők»


Október 6. a magyar nemzet gyásznapja
2010. október 14.

Megemlékezést tartottunk az aradi vértanúk kivégzésének 161. évfordulója alkalmából. Az ünnepi műsort nemzeti hőseink tiszteletére a felső tagozatos tanulóink adták elő. Szendreyné Mázik Zsuzsanna tanárnőnek és Szendrey János tanár úrnak köszönet a felkészítő munkáért, amelynek segítségével átérezhettük ennek a gyásznapnak fontosságát nemzeti ünnepeink között. A színvonalas előadást a képek is hűen tükrözik.

EGY NAPON KÉT ÜNNEP
2010. október 10.Október 4-én a Zenei Világnap alkalmából a kicsik különböző hangszereket próbálhattak ki, míg a nagyok zene vetélkedőn vehettek részt.Ugyanezen a napon az Állatok Világnapján kisállat bemutatót tartottunk.

AKADÁLYVERSENY
2010. október 10.Október 1-én a felső tagozatosok akadályversenyen vehettek részt, amelyben érdekes, izgalmas feladatokat kellett megoldaniuk.

AKADÁLYVERSENY ÉS ELŐADÁS
2010. október 10.

Szeptember 24-én az alsó tagozatosok kirándulás keretében akadályversenyen vehettek részt. Ugyanezen a napon a felső tagozatosok megtekintették és szerepelhettek Gál Tamás fergeteges humorú, interaktív, játékos előadásában , amelyben az elhangzó autentikus cigány zenét Bodonyi András gyűjtötte Szepsi környékéről. A dalok eredeti cigány nyelven illetve magyarul hangzottak el. Hatalmas élménnyel gazdagodtak tanulóink.

TANÉVNYITÓ
2010. október 10.


2010. szeptember 1-én 163 diák lépte át a Rákóczi Zsigmond Általános Iskola kapuit. Tanévnyitó műsorral kezdtük az évet, amelyre Medveczkyné Janka Judit és Sztankay Szabolcsné tanító nénik készítették fel tanulóinkat. Majd igazgató néni köszöntötte a jelenlévőket. Különös figyelemmel a kis elsősöket, akik emléklapot is kaptak erről a nevezetes napról.

VÁLASZTÁS 2010
2010. október 4.

VIZSOLY TELEPÜLÉS VÁLASZTÁS EREDMÉNYEI
Polgármester választás

A polgármester Bihi Miklós FÜGGETLEN jelölt lett.

Érvényes szavazatok száma
Jelölt neve
Jelölő szervezet(ek)
Kapott
érvényes
szavazat
%
1
Bihi Miklós
FÜGGETLEN
328
75,58
2
Fábián József
FÜGGETLEN
106
24,42

További részletek, eredmények»

Iskola bemutató slideshow
2010. október 2.

Az iskoláról Klema Anita készített egy zenés-képes bemutatót(slideshow), mely az alábbi címeken megtekinthető.
http://www.youtube.com/watch?v=2YiMs3venJE
http://www.indavideo.hu/video/Rakoczi_Zsigmond_Altalanos_Iskola_Vizsoly

GYÁSZHÍR
2010. szeptember 24.

Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, tisztelték, hogy Dr. Sebők József háziorvos szül.: 1966. december 12., 2010. szeptember 15.-én 44 éves korában távozott közülünk. Nyugodjék békében!

VÁLASZTÁS 2010
2010. szeptember 6.

A HELYI VÁLASZTÓ BIZOTTSÁG HIRDETMÉNYE
Polgármester jelöltek»
Önkormányzati jelöltek»
Kisebbségi önkormányzati jelöltek»

AZ ÚJ KENYÉR ÜNNEPE
2010. augusztus 25.

Vizsoly község Önkormányzata 2010. augusztus 19-én 17.00 órától tartotta az új kenyér ünnepét a Főtéren. A megemlékezés a Himnusz éneklésével kezdődött, majd Bihi Miklós polgármester úr köszöntőjével folytatódott. Az új kenyeret a történelmi egyházak képviselői - Bojtor István református nagytiszteletű úr, Hornyák János görög katolikus esperes úr és Árvai Zoltán római katolikus plébános úr - áldották illetve szentelték meg. Ezt követően a Faluház munkatársai végigkínálták a jelenlévőket a friss ropogós kenyérből, melyet Bártfai Józsefné pékségében készítettek, Vilmányban. A hivatalos program után kulturális műsor következett, melyben fellépett Lengyelországból egy fúvós együttes és Indiából egy néptánccsoport. Fergeteges hangulatot teremtettek. A fellépő csoportokat a Napköziotthonos Konyha dolgozói látták vendégül egy finom vacsorával. Köszönet érte!

MEGHÍVÓ AZ ÚJ KENYÉR ÜNNEPÉRE
2010. augusztus 18.

Bódás János: Új kenyér
Az új búza már ömlik a garatra.
A föld hálás volt, most is fizetett.
Hogy új kenyér került az asztalodra,
tudod-e, hogy kinek köszönheted?
Köszönd meg népem dolgos önmagadnak,
köszöntsd az ekét, kaszát, szekeret,
követ, szitát - s mind kik szerszámot adtak,
ki fúrt, kalapált, szőtt vagy tervezett,
a vetőket, az aratót, a molnárt,
a péket, s kik a kenyeret kihordták...
De az égre is emeld fel szemed,
(tudod, hogy fényt, szellőt, záport ki ad)
s töltse be szíved csendes áhítat,
mikor az új kenyeret megszeged.

MEGHÍVÓ
Vizsoly község Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és családját,
2010. augusztus 19-én csütörtökön délután 17 órára, a Főtérre, az
ÚJ KENYÉR ÜNNEPÉRE.
Köszöntőt mond: Bihi Miklós polgármester úr.
Az új kenyeret megáldják, megszentelik a történelmi egyházak képviselői.
Az ünnepi műsorban közreműködnek:
India Újelhi Bhangra Dance Group,
Lengyelország Opole Lubelskije Folk Dance Group.
Ünnepeljünk együtt!
Mindenkit szeretettel várunk!

Szentkúti és patai zarándoklat
2010. augusztus 3.


2010. július 24-én
Mátraverebély-Szentkútra és Gyöngyöspatára szervezett zarándokutat Árvai Zoltán plébános. A vizsolyi plébánia és a hozzá tartozó települések katolikus hívei közül, mintegy harminchatan vettek részt a zarándoklaton.További részletek...

VIZSOLYI BIBLIA FESZTIVÁL 2010. július 30 -31- augusztus 1.
2010. augusztus 8.


Képek a rendezvényről»

Képek a rendezvényről 2»
Képek a rendezvényről 3»

MŰVÉSZET HIT HAGYOMÁNY

Program
Július 30. péntek
10.00
óra Szenczi Molnár Albert nyomában - futóverseny Gönc és Vizsoly között, az adott település tanulóinak közreműködésével, amely Göncről a Biblia kiállítás helyszínétől Vizsolyig, a Református templomig tart.
Református templomban
17.00 óra Ünnepélyes megnyitó
Köszöntőt mond: Bihi Miklós polgármester
A rendezvényt megnyitja: Sipos-Vizaknai Gergely református lelkész
Közreműködők:
- a Faluház énekkara, furulyás és gitáros kísérettel
- Blaskovics László hagyományőrző 16. századi végvári vitézként tekerőlanton 16. századi dallamokat játszik
Kiállítás megnyitó: A Szent Korona 1000 arca címmel, dokumentációs fotókiállítás
Megnyitja: Professzor Emeritus Dr. Fekete György akadémikus
Faluházban
19.00 óra Kiállítás megnyitó
Votin Dóra
református festőművész alkotásaiból
(A kiállítás megtekinthető július 30 - augusztus 1- ig. 10.00 - 18.00 óráig.)
"Vizsoly a magyar Biblia bölcsője gyermekszemmel" című rajzpályázat díjátadó ünnepsége a vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola diákjai részére, a díjakat átadja: Professzor Emeritus Dr. Fekete György akadémikus, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke

Főtéren
21.00 óra Táncház a Magyar Dudazenekar közreműködésével

Július 31. szombat
9.00 Zenés ébresztő a Magyar Dudazenekar közreműködésével a község utcáin
Főtéren
10.00 óra Mesterségek bemutatója (Gyöngyfűzés, agyagozás, népi-játék készítés, kegytárgy kiállítás, könyvvásár).
Füzéri Várvédő Egyesület közreműködésével reneszánsz táncok, korhű
viselet-bemutató
Református táborban
10.00 óra Gyermeksarok
15.00 óra Interaktív színház 16 éves kortól
Római Katolikus templomban
15.00 óra Barokk zene a kazincbarcikai Consort Régizene Együttes előadásában
Faluházban
17.00 óra Hasak a napra, a Jákim Stúdió Színházi Társulat előadásában
Szabadidőparkban
18.00 óra Haditorna bemutató a Füzéri Várvédő Egyesület közreműködésével
19.00 óra Magyar Dudazenekar koncertje
20.00 óra Vizsolyi népdalkör előadása
20.30 óra Szikra könnyűzenei együttes előadása
Ezt követően Munkácsi AMARO DEL roma együttes koncertje
A koncertek közt tombola sorsolás.
A koncertek közt néhány szóban bemutatkozik a Magyar Keresztény Motorosok Egyesülete, Heizer Kornél Bodrog község polgármestere vezetésével. A koncertek alatt motoros bemutató.

Augusztus 1. vasárnap
Görög katolikus templomban
9.00 óra Görög katolikus mise
Református templomban
11.00 óra Református istentisztelet
Római katolikus templomban
11.30 óra Római katolikus mise
Római Katolikus templomban
15.00 óra CRESCENDO NEMZETKÖZI ZENEMŰVÉSZETI AKADÉMIA résztvevőinek koncertje
Görög Katolikus templomban
14.00 óra Zenés áhítat a Klérosz Zenekar közreműködésével
Faluházban
17.00 óra Lídia című monodráma, Éli Nóra előadásában.
Díszletterv: Bódi Katalin - Debreceni János, rendezte: Takács Ferenc
Főtéren
Biblia nyomtatási verseny gyerekeknek, értékes nyereményekkel.
Bemutató és beszélgetés a Magyar Keresztény Motorosokkal

A
z esetleges programváltozásokról a www.vizsoly.hu és a www.vizsolyfesztivál.hu honlapokon informálódhat, valamint a helyszínen, a Főtéren felállított ajándék standnál.

Vizsolyi gyerekek Békéscsabán
2010. július 28.

Átadták az új orvosi rendelőt
2010. július 21.

VÁLASZTÁS 2010
2010. július 7

HVI Határozat a Vizsoly községben megválasztható önkormányzati képviselők számának megállapításáról »

Köszönet a bélapátfalvai lakosok adományaiért!
2010. június 19..

Hálaadó Ökomenikus Istentisztelet
2010. június 17.

Képes útibeszámoló
2010. június 16.

Vándorkiállítás a Faluházban
2010. június 16.

Köszönet az adományokért
2010. június 14..

Ballagás/2010
2010. június 7.

ÁRVÍZI KÉPEK /2010.június 6
2010. június 6.

TÉMAHÉT az Általános Iskolában
2010. június 6.

Önkormányzati választás 2010
2010. június 2

Kérelem»
Tájékoztató »

Károlyi Gáspár Napok Vizsolyban /május 30
2010. május 31.

2010. május 29-30-án került megrendezésre Vizsolyban, a református templomban, a Károlyi Gáspár Napok , a Vizsolyi Biblia megjelenésének 420. évfordulóján.
A rendezvény fővédnöke: Dr. Sólyom László, a Magyar Köztársaság Elnöke

A rendezvényre több százan érkeztek Vizsolyba: A község főutcája már kora délelőtt megtelt a vendégeket szállító buszokkal, gépkocsikkal. Televolt a község Vizsoly nevezetességeit kereső turistával, Kárpátaljáról, Péterfalváról, Nagykárolyból, Debrecenből, Nyírjákóról érkezett vendégekkel. Mindazok a vendégek akik nem fértek be a templomba, a templomkertben kialakított kényelmes helyiségben nagy képernyős TV-n nézhették az eseményeket.

A két napos rendezvénysorozat programjai voltak:

Május 29. szombat

11.00 órakor a házigazdák: Sipos-Vizaknai Gergely lelkipásztor és Bihi Miklós polgármester köszöntötte a vendégeket
A rendezvényt Dr. Huszár Pál főgondnok, a MRE Zsinatának világi elnöke nyitotta meg.
Köszöntőt mondott:
Kárpátaljáról: Ft. Zán Fábián Sándor Kárpátaljai Református Egyházkerület püspök
Nagykárolyból: Nt. Tukacs József és Nt. Tolnay István lp.-ok
Göncről: Molnár János polgármester és Ft. Csomós József püspök
Előadást tartott: Dr. Marjovszky Tibor, a Debreceni Ref. Hittudományi Egyetem
professzora: "Mi a Szentírás és mi nem?" címmel.
Közreműködött: a Nagykároly-Belvárosi "Károli Gáspár" Vegyeskar.
15.00 órakor a Gönci Református Vegyeskar szolgálatát követően
Ft. Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke "Vedd és olvasd -
A Biblia üzenete ma" címmel tartott előadást.
18.00 órakor a kárpátaljai Péterfalvai Református Líceum "Üvegtenger" együttese tartott lemezbemutató koncertet.

Május 30. vasárnap

11.00 órakor Ünnepi Istentisztelet
Apostoli köszöntés: Sipos-Vizaknai Gergely lelkipásztor
Előfohász. Lekció. Imádság: Ft. Csomós József püspök
Igehirdetés előtti ének: Nagykároly-Kertvárosi Kórus
Textus.Igehirdetés. Imádság: Ft. Zán Fábián Sándor püspök
Köszöntőt mondott:
· Dr. Ódor Ferenc, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnökének és
· Ábrám Tibor, a Tiszáninneni Református Egyházkerület főgondnokának

Előadást tartott: Jókai Anna írónő "A mérleg nyelve: a Bibliánk" címmel.
Közreműködött a Nagykároly-Kertvárosi "Pro Ecclesia" Énekkar
Zárszó: Sipos-Vizaknai Gergely lelkipásztor
A rendezvény résztvevőit ünnepi ebéden látták vendégül.

Károlyi Gáspár Napok Vizsolyban /május 29
2010. május 30.

ANYÁK NAPJA AZ ISKOLÁBAN
2010. május 10.

Egyházközségi képviselő-testületi tagok találkozója
2010. május 7.

Önkormányzati hírek
2010. április 13.

TÉMAHÉT-"BIBLIA BÖLCSŐJE"- GYERMEKI SZEMMEL
2010. április 8.

Március 15-i ünnep az iskolában
2010. március 25.

Tavaszköszöntő az óvodában
2010. március 21.

Igazgatói pályázat
2010. március 18.Vizsoly Község Önkormányzata pályázatot hirdet a Rákóczi Zsigmond Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda igazgatói állására. pályázat letölthető»

NŐNAP
2010. március 16.

Kompetencia alapú oktatás az óvodában
2010. február 27.

Kirándulás
2010. február 26.

Farsang az iskolában
2010. február 21.

Orvosi rendelő kialakítása Vizsolyban
2010. február 20.

Közbeszerzési hirdetmény»

Összegzés az elbírálásról»

Emlékezés Tóth Szimonettára
2010. február 10.

2010. január 23-án ,18 évesen tragikus hirtelenséggel, autóbalesetben elhunyt iskolánk egykori tanulója, Tóth Szimonetta. Mindannyiunkat megdöbbentett és lesújtott ez az értelmetlen halál. Szimi közvetlen, barátságos természetével mindenki kedvence volt.Rákóczi-díjas, kiváló tanuló, gyönyörű hangú tanítványunktól fájó szívvel búcsúzunk.
Nyugodjék békében.
http://www.youtube.com/watch?v=-g4TGRyGDeQ

Magyar Kultúra Napja
2010. február 5.

Adventi játszóház
2010. január 4.

 

Karácsony az iskolában
2010. január 4.


Vizsolyi Idegenforgalmi és Ifjúsági Központ

Mezei Olivér készítette a biblia éve tiszteletésre, melyet a faluház
szentelésekor ajándékozott a katolikus plébánosnak, a református lelkésznek
és a polgármesternek.

 

 

© 2003 - 2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.