Archívum - HÍREK 2014
DECEMBERI HÍRCSOKOR AZ ISKOLÁBÓL
2014. december 29.
Játszóház
Advent
Pályázat
Karácsonyi ünnepség
Az adventi időszak idén is meghitten telt a vizsolyi iskolában. A készülődés mellett még más jellegű programokra is sor került:
- Ügyességi játékokat próbálhattak ki az első és második osztályos kisdiákok egy foglalkozás keretein belül, mely végeztével finom uzsonnát is kaptak.
- December 13-án egészségnapot tartottunk. A napot filmvetítéssel kezdtük, majd minden osztályban csapatok alakultak, akik akadályversenyen vettek részt. Itt az izgalmas feladatok mellett turmixkóstolás, tánctanulás, zumba is színesítette a napot. A program végén az eredményhirdetés után mindenki egy vitamincsomagot kapott.

Az iskola épülete fokozatosan szépült, öltözött ünnepi díszbe. A hónap elején már megérkezett az a fenyőfa is, mely az aulában kapott helyet. Itt került sor minden hét hétfőjén az adventi gyertya meggyújtására. Hétről –hétre más osztály állított össze egy rövid műsort, amely közös énekléssel, az adventi gyertya meggyújtásával ért véget.
A legizgalmasabbnak december 19., a téli szünet előtti utolsó tanítási nap ígérkezett. Reggel nyolc órakor a csodálatosan feldíszített tornaterembe gyülekeztünk, ahol egy másik karácsonyfa is pompázott. Az ünnepélyes műsor előtt Ica tanárnénit leptük meg: utolsó munkanapján elköszöntek tőle a kollégák, gyerekek, szülők. Jó pihenést kívánunk neki!
Ezt követően a köszöntő szavak után a csengettyűsök gyönyörű előadása nyitotta meg a műsort, majd pedig a színjátszó szakkörösök színvonalas előadása következett.
A meghitt ünneplés végeztével minden tanuló egy ajándékcsomagban részesült.
A nap további része sem telt eseménytelenül: adventi játszóházat szerveztünk, ahol mindenki kedvének, ízlésének megfelelő ajándékot készíthetett szeretteinek.
Ezen a napon került sor a felső tagozatosok számára szervezett angol nyelvi vetélkedőre is¸ahol az angolszász ünnepek szolgáltak alaptémául.
A Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola tanulói , tantestülete és dolgozói Boldog Új Évet kívánnak mindenkinek!
DECEMBERI PROGRAMOK AZ ISKOLÁBAN
2014. december 11.
Vizsolyba is megérkezett a Mikulás
A vizsolyi iskolásokhoz is ellátogatott a Mikulás, Krampusza is elkísérte. Az alsó tagozatos osztályok mellett az 5. osztályosoknak is ő vitte el finomságokkal teli csomagot. Minden csoportban kedveskedtek a gyerekek versekkel, dalokkal; de a dorgálás sem maradt el. A csomagosztást vidám program követte. Mindemellett az ötödikes tanulók az első osztályosokat is meglátogatták vidám jelmezbe öltözve.
NOVEMBERI PROGRAMOK AZ ISKOLÁBAN
2014. december 11.
Nyelvi hét, kalandpark, megemlékezés,műhelymunka
A vizsolyi iskolások novemberben egy nyelvi hét keretein belül az angolszász ünnepekkel ismerkedhettek meg játékos formában. Egy héten keresztül minden délutánra jutott egy –egy jellegzetes angol ünnep: Valentin nap, Hálaadás, Karácsonyi ünnepkör stb. Interaktív módon gyűjthettek információkat; kézműves foglakozásokon készítettek képeslapokat, dekoratív elemeket.
Egy maroknyi csapat az őszi időszak utolsó kirándulásán vett rész a sátoraljaújhelyi Kalandparkban. Élményekkel telve érkeztek haza.
Megemlékeztünk az első világháború kitörésének 100. évfordulójáról: néhány tanuló rövid ismertetőt olvasott fel, majd az aulában kiállított plakátot tekintették meg az osztályok, illetve itt tisztelegtek az áldozatok előtt.
Az iskola tantestülete november 27-én délután műhelymunkán vett részt; melyen a KLIK működését elősegítő projekteket dolgoztak ki a pedagógusok.
PROGRAMDÚS OKTÓBER
2014. november 03.
A vizsolyi általános iskolában már évek óta kihasználjuk a pályázatok adta lehetőségeket; melyek nagyban hozzájárulnak a tanulói környezet szebbé, vonzóbbá tételéhez; a különböző tevékenységek színesítéséhez. Ez utóbbihoz ad sok lehetőséget a TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0936 „Innovatív kezdeményezések megvalósítása a vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában” pályázat, mely segítségével a szabadidő hasznos eltöltésének számos módjához juttathatjuk diákjainkat. 2014 októbere a kirándulások, sportprogramok jegyében zajlott iskolánkban. Alkalmanként 20-40 fő vehetett részt: kirándulhattak Telkibányára, Boldogkőváraljára, Mogyoróskára, Regécre, Hejcére; kerékpározhattak; akadályverseny, bicajos vetélkedő színesítette a délutánjaikat. Minden program ebéddel, uzsonnával zárult.
Az 1956-os Forradalom emlékezete
2014. október 26.

"Október 23-a a Szabadság napja! A szabadság eszménye, a szabadságvágy elsöprő ereje kovácsolta össze az országot. Az állami terror, az önkényuralom, megfélemlítésen és hazugságokon alapuló rendszer elsöprésének szándéka. A szovjet csapatok kiutasítása, az egypárti- és tanácsrendszer felszámolásának követelése, a szólás-, gondolat- és vallásszabadságnak a biztosítása. Ezek voltak a Forradalom hívó szavai amelyek a zsarnokság eltörlésével követeltek maguknak teret, kibontakozást. 1956-ban az akkori magyar társadalom kimondta: nem kér többet mindabból, ami egy évtizede nyomorítja, nem tudja tovább elviselni, nem tűri, elsöpri. Másmilyen világot akar magának építeni. A szabadság világát, amely az ismert, az imént felsorolt elveken nyugszik."
Ezek a gondolatok is elhangzottak a Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola megemlékezésének kezdetén. A köszöntő további részében szó esett még a vidék szerepéről, a névtelen mártírokról, a magyarságtudatról is. Ezt követően a felső tagozatos tanulók színvonalas műsorát tekinthettük meg, melyet diavetítéssel is illusztráltak a szervezők.
Köszönet a felkészítő pedagógusok és a tanulók munkájáért!

PR-13-C-0117 INTEGRÁCIÓS KÉPESSÉG KIBONTAKOZTATÓ PÁLYÁZAT
2014. október 22.
Advent
Betlehemezés
Festés
Finomságok
Játék
Játék2
Karácsony
Kis mikulások
Mikulás délután2
Munkáinkból
Örömködés
Tréning
PR-13-C-0117
INTEGRÁCIÓS KÉPESSÉG KIBONTAKOZTATÓ PÁLYÁZAT
MEGVALÓSÍTÁSA 2013.01.01- 2013.12.31
Vizsolyi Óvoda
3888 Vizsoly, Szent J.u.66.
OM azonosító:202431
Tisztálkodás

BESZÁMOLÓ
2013. decemberében a Vizsolyi Önkormányzat 1.260.000 Forintot előlegezett meg, a Vizsolyi Óvodának, hogy meg tudjunk felelni és hogy, meg tudjuk valósítani a pályázatban előírtakat. Az elnyert összeghez 2014.06.23-án jutott hozzá az Önkormányzat. Tovább»

AZ ISKOLA KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁSA
2014. október 10.

A Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola köszönetnyilvánítása Iskolánk a szabadidő hasznos eltöltésére, az egészséges életmódra nevelést az egyik legfontosabb feladatának tartja. Ezért sok olyan programot szervezünk, mely gyermekeinket ez ügy érdekében fogékonyabbá, érzékenyebbé teszi: ilyenek a kerékpártúrák, alkalmi mozgásos tevékenységek, sportkirándulások. Hisszük, hogy mosolygósabb napokat élhetnek meg tanítványaink akkor, ha ilyen programokat akarunk és tudunk részükre szervezni. Az iskolai eszközállományt régóta fejlesztjük, de 2014 szeptemberére sikerült megteremteni, hogy egyszerre már 29 tanulóval mehessünk kerékpáros kirándulásra.
Gyermekeink nevében hálás szívvel köszönöm meg Tóth Gergely és Gáspár Zoltán uraknak - mint a miskolci Regionális Ifjúsági Szolgáltató Központ képviselőinek - , hogy támogatásukkal lehetővé tették ezen programok megvalósításához szükséges eszközállományunk fejlesztését. Adományként kaphattunk 15 db új kerékpárt, védősisakot, láthatósági mellényt, 2 db kerékpár pumpát, 2 db mobil tollaslabda hálót, 1 db mobil kosárlabda palánkot, és a kerékpáros kirándulásainkhoz elsősegélycsomagokat.
„A jókedvű adakozót szereti az Isten.” /2 Kor. 9.7./

Asztalos Péter
igazgató

OKTÓBER 6-AI MEGEMLÉKEZÉS
2014. október 8.
A hagyományokhoz híven idén is megemlékeztünk az Aradi vértanúkról október 6.-án. A szépen berendezett tornateremben a felső tagozatos diákoknak köszönhetően bensőséges megemlékezés keretén belül tiszteleghettünk nagyjaink előtt.
ITTHON VAGY! MAGYARORSZÁG, SZERETLEK!
2014. szeptember 30.
VIZSOLY IS BEMUTATKOZOTT!
2014. szeptember 26.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a Munkaügyi Központ közreműködésével 2014. szeptember 26-án 10:00 - 17:00 óráig Közfoglalkoztatási Kiállítást rendezett Miskolc belvárosában, a Szent István tér – Városház tér – Erzsébet tér – Széchenyi utca körzetében. A rendezvény első alkalommal kínált lehetőséget - a megye 16 járásának, 125 településének, összesen 101 kiépített standján - a kistérségi startmunka mintaprogramok eredményeként előállított termékek bemutatására.A kiállítást folyamatosan színes, zenés programok kísérték. A kiállításon VIZSOLY is bemutatkozott, a program keretében megtermelt mintazöldségeikkel, a kecsketartásból származó tejtermékeikkel, ezekből készült ételeikkel.
MEGHÍVÓ KÖZFOGLALKOZTATÁSI KIÁLLÍTÁSRA!
2014. szeptember 19.

A képre kattintva további részletek olvashatók!
MEGHÍVÓ IDŐSEK NAPJÁRA!
2014. szeptember 25.

A képekre kattinva a plakátok nagyban láthatók

ITTHON VAGY! MAGYARORSZÁG SZERETLEK!
2014. szeptember 25.
Bihi Miklós riport
2014. szeptember 12.
TANÉVKEZDÉS VIZSOLYBAN
2014. szeptember 12.

180 kisdiáknak csöngettek be Vizsolyban 2014. szeptember 1.-én.
Az első tanítási napot megelőző héten lázas készülődéssel készültek a pedagógusok a gyerekek fogadására. A tanévnyitó ünnepség vidám műsorral kezdődött. Ezután Asztalos Péter igazgató úr köszöntötte a jelenlévőket, ismertette az új tanév tudnivalóit. Nem maradhatott el az első osztályosok köszöntése sem, akik izgatottan vettek részt első tanévnyitójukon. Ettől a tanévtől új pedagógust is köszönthetünk az iskolában Ágh József személyében, aki az ének-zene tanításban, zeneoktatásban tevékenykedik majd. Kívánjuk neki, hogy érezze jól magát a vizsolyi iskolában!
A gyerekeknek jó tanulást, tanáraiknak jó munkát kívánunk a 2014/2015-ös tanévre!

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2014.augusztus 19.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a 3824 Hidasnémeti-Gönc-Abaújszántó autóbuszvonalon 2014. szeptember 01-től munkanapokon új járatokat helyeznek forgalomba:

3824/33
szerda 08.45 Abaújszántó Piactér 09.30 Vizsoly Iskola
22
szerda 11.50 Hidasnémeti vá. 12.35 Vizsoly Iskola
31
hétfő 08.45 Abaújszántó Piactér 09.55 Vizsoly Iskola
32
hétfő 12.35 Hidasnémeti vá. 13.05 Vizsoly Iskola
Családi nap a katolikus plébánián
2014. augusztus 18.

Családi napot rendeztek 2014. augusztus 9-én, szombaton, a katolikus plébánián. A programokon mintegy negyvenen vettek részt. De. 10 órai kezdettel Zoltán atya vezetésével szentségimádás keretében imádkoztak a házasokért és a családokért. A templomi ájtatosságot követően Marika, Judit és Valika pedagógus-hitoktatók tartottak a gyerekek részére vetélkedőket, érdekes játékokat és foglalkozásokat. Meghívott vendégként érkezett Hernádvécséről Kiss Anett, aki gitáros énekekkel tette örömtelibbé kicsik és nagyok szívét. A családi napon részt vett Bihi Miklós polgármester is, valamint Szabó Roland parókus és felesége Mónika Bekecsről.
Ebédre üstben főtt babgulyást és házilag készített süteményeket tálaltak fel az asszonyok.
Utoljára 2011-ben, a Család Éve alkalmából volt hasonló rendezvény a plébánián. Akkor is és most is igen jól érezte magát mindenki.
A családi nap képeit Odrobina Tibor és felesége Judit készítették.

Vendégcsalogató nyári programok Vizsolyban
2014. július 26 - 27.

2014. július 27.

Vendégcsalogató nyári programokat szervezett a Vizsoly Főtéren 2014.július 26-27-én az Aba Turisztikai Egyesület. A rendezvény keretén belül a helyi önkormányzat mezőgazdasági termékeinek széles kínálatát mutatták be és árúsították a téren. A rendezvényre kilátogatók burgonyát, vörös-és lilahagymát, fokhagymát, sárgarépát, petrezselymet, karalábét, paradicsomot, hegyes-és zöldpaprikát, gombát vásárolhattak, de kóstólhattak kecsketejet, kecske- és tehéntejből készített sajtokat.Kirakodó vásárosok gazdag édesség-és játék kínálattal fogadták a rendezvényre látogatókat.
A rendezvényt Kanesütz Mónika műsorvezető nyitotta meg. Köszöntőt mondott Bihi Miklós polgármester, aki Dr.Gzerődy Sándor részére átadta a település önkormányzata által alapított jelképes Falu Kulcsot, aki meghatódva mondott köszönetet az elismerésért.
Köszöntőt mondott Sápi Tibor, az Aba Turisztikai Egyesület elnöke is. Közreműködött a Vizsolyi Énekkar. A főtéri nagyszínpadon a kulturális program a sátoraljaújhelyi Crystál zenekar koncertjével kezdődött.
A koncert ideje alatt az IKSZT udvarán a gyerekeket Tulipántos Népi Játékpark várta, míg az épületben a Kalamajka Bábszínház előadásában a Kacor Király című mesedarabot láthatták a kicsik.
A nagyszínpadi koncert után amatőr művészeti csoportok- és néptáncegyüttesek váltakozó műsorral szórakoztatták a közönséget.
Felléptek: Hidasnémeti Néptánccsoport, Hernádvölgye Néptánccsoport, IKSZT ifjúsági táncosai. A bemutató zárásaiként az alsószuhai SHOW TIME tánccsoport óriási sikert aratott. A fergeteges, énekes-táncos produkció után lépett színpadra Solymos Tóni és Magyar Csaba. Solymos Tóni sokak által jól ismert és kedvelt stílusát, táncos előadását, ismert slágereit nagy tapssal jutalmazták a vizsolyiak. Az első napi rendezvény Jessy James és bandájának rock koncertjével zárult.

 
Vendégcsalogató nyári programok Vizsolyban
2014. július 26 - 27.

2014. június 20.

A képekre kattintva a meghívó letölthető!

ÁLLÁSPÁLYÁZAT-Vizsoly óvónő
2014. július 25.

Vizsolyi Óvoda a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Vizsolyi Óvoda-Vizsoly óvónő munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony időtartama: Határozatlan idejű, közalkalmazotti jogviszony Foglalkoztatás jellege : Teljes munkaidő. A munkavégzés helye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3888 Vizsoly, Szent János út 66. A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: Óvodapedagógusi feladatok ellátása. További részletek

ÁLLÁSPÁLYÁZAT-Vizsoly óvodai dajka
2014. július 23.

Vizsolyi Óvoda - Vizsoly a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Vizsolyi Óvoda - Vizsoly óvodai dajka munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony időtartama: Határozatlan idejű, közalkalmazotti jogviszony.
Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő
A munkavégzés helye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3888 Vizsoly, Szent János út 66.
A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:További részletek»

Önkormányzati tájékoztató!
2014. június 26.
Az önkormányzat a mezőgazdasági program keretében fejleszti a gépparkot, vásároltunk egy szárzúzót. Az idei termés elég jól alakul, zöldborsóból sikerült értékesíteni 3q-t.
Elkezdtük a gombatenyésztést, reméljük, hogy ez is sikeres lesz.
Folytatódnak a felújítások, a falu szépítés.
Szeretném kérni a lakosságot, hogy akinek van elképzelése, hogy hol lehet változtatni jelezze felénk. A másik kérésem, hogy vigyázzunk a település rendjére, mert mindenki számára fontos, hogy rendezett, tiszta településen éljen.
Július 1-től indul a diák közmunka, sajnos csak 1 hónap időtartalmú lesz és kisebb létszámmal, így sajnos nem tudunk mindenkit bevonni a programba.

Kérem a lakosságot, hogy az ügyfélfogadási rendet tartsák be, csak rendkívüli esetben fogadunk ügyfeleket. Nem kényelmi szempont miatt, sajnos annyira megnőtt az önkormányzati feladat és több dolgozót anyagi okokból nem tudunk alkalmazni.
A település a térfigyelő rendszer átépítésére 9.900.000 ft állami támogatást kapott, mely összegből egy jobb technikát fogunk telepíteni és szinte a teljes községet lefogja fedni.
Az ujj polgárőrséggel kiegészítve reméljük a közbiztonság tovább fog javulni az idős embereknek sem kell félni.

TÁMOP pályázati forrásból 24 millió forintos támogatást kaptunk Népi hagyományok és néptánc Vizsolyban c. projektre, mely reményeink szerint sok embert érdekel a hasznos szabadidő eltöltésében.

Az elmúlt két hónapban jelentős problémát jelentett a rendkívüli esőzés. Sajnos az illetékes hatóságok nem tudtak segíteni különböző okok miatt, ezért saját magunk kell a problémát kezelni, igaz hogy a május 23-i eső vagy hasonlónál csak csökkenteni tudjuk a veszélyt, ezért úgy döntöttünk, hogy vásároljunk egy árokásó gépet és a kritikus helyeken oldjuk meg a problémát.
Keszthelyen járt a vizsolyi Búzavirág Daloskör...
2014. június 25.

A vizsolyi Búzavirág Daloskör februárban Borsodnádasdon részt vett az országos nyugdíjas Ki mit tud? elődöntőjén. A csoport kibővült vilmányi tagokkal és Boldogkőváraljáról is egy taggal. A sikeres szereplés után az énekkar továbbjutott a középdöntőbe, amelyet májusban rendeztek meg Keszthelyen. Az utazáshoz szükséges anyagi feltételeket a települések (Vizsoly, Vilmány, Korlát, Boldogkőváralja) polgármesterei teremtették meg. Ezúton is szeretnénk megköszönni segítségüket. A középdöntőn sikeresen szerepeltünk, jó hírét vittük az abaúji régiónak. Jól éreztük magunkat, ezt az alábbi képek is bizonyítják.
Tóth Éva
a Daloskör vezetője

JÚNIUSI HÍREK AZ ISKOLÁBÓL
2014. június 25.
VÉGET ÉRT A 2013/2014. TANÉV A RÁKÓCZI ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN
Tanulóinknak június 18-án befejeződött az iskolai munka. Sokan örülhettek az eredményes bizonyítványnak. A legszorgalmasabbak könyjutalomban is részesültek. Sajnos akadtak olyanok is, akiknek augusztusban kell újra bizonyítaniuk, hogy felsőbb évfolyamba kerülhessenek. Hagyományainkhoz híven most is kiosztásra került a KIRÁLY FERENC-emlékérem, melyet az a pedagógus és az a tanuló kap, aki a tanévben legtöbbet tett iskolánk népszerűsítéséért, jó hírnevének megőrzéséért. Az idén Barna Margit tanárnő és Sváb Noémi 5. osztályos tanuló érdemelte ki ezt az elismerést. Gratulálunk nekik!
Az új iskola épületét birtokba vettük, belaktuk. Most már igazi otthonunknak érezzük! Köszönet mindenkinek, aki a tanévi munkánkat szebbé, színesebbé, tartalmasabbá tette! A nyári vakációban kívánunk mindenkinek tartalmas pihenést, igazi feltöltődést!

MOST BÚCSÚZUNK ÉS ELMEGYÜNK,A MI IDŐNKLEJÁRT...

A Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában 2014. június 14-én került megrendezésre a ballagás. A szépen feldíszített intézmény nyolcadik osztályából 17 tanuló búcsúzott el. Minden tanuló sikeresen zárta az évet, szeptembertől különböző középiskolákban folytathatják tanulmányaikat.Szorgalmukért többen könyvjutalmat kaptak. A ballagók közül hárman érdemelték ki a tantestület kitüntetését, a RÁKÓCZI-díjat, melyet a nyolc év alatt végzett tanulmányi és kulturális munkájuk jutalmaként kaptak. A díjazottak: Barna Zsófia, Hornyák Fruzsina és Horváth Genovéva. Az emlékérem mellé pénzjutalmat is kaptak, nevük felkerül az iskola dicsőségtáblájára.
Az idei AKARATPILLÉR ösztöndíjat, mely egy mindenkori végzett tanulónak nyújt pénzbeli és mentori támogatást a 9. évfolyamon, Kucsma Bernadettnek ajánlotta fel a nevelőtestület. Ezzel segítve őt a beilleszkedés nehézségeiben, és lehetőséget nyújtva iskolánkkal való további kapcsolattartásra.
A ballagást egy vidám esemény, színes léggömbök elengedése zárta, mely a tanulók további életpályáját jelképezte
Minden elballagott diáknak további sikereket kívánok a középiskolás éveikhez.
Szendreyné Mázik Zsuzsanna
osztályfőnök

RÁKÓCZI HÉT2014. június 2. - június 6.
Mint minden évben, most is megrendezésre került a Rákóczi-hét programsorozata, június első hetében. Előzetes feladatként az ének órákon Rákóczi Zsigmond imáját gyakorolgattuk, illetve tanulhattuk meg a kisebbekkel, valamint a rajz órákon a témához kapcsolódó rajzokat készíthettek a tanulók. Ezek a munkák kiállításra kerültek a tornateremhez közeli folyosón.
Az ünnepélyes megnyitó után a 2.-3. órában nyílt napot tartottunk, amelyen néhány szülő és az óvoda képviselői vettek részt. 11 órától megtekintettük a katolikus és a református templomot, ahol sok érdekes és új dolgot tudhattunk meg a két templomról, azok múltjáról. Délután játékos sportvetélkedőkön vehettek részt tanulóink: az alsósok akadályverseny formájában, míg a felsősök labdajátékokban mérhették össze ügyességüket. Kedden délután ismét "Futott a suli".Itt szeretnék minden résztvevőt megdicsérni, hiszen most is mindenki nagy lelkesedéssel futott. Szerdán kirándulni voltunk Budapesten. Először a Tropicariumba mentünk, ahol többek között a tenger élővilágát csodálhattuk meg, majd az Elevenparkba, ahol kedvükre játszhattak. A csütörtöki nap nagyon zsúfolt, ugyanakkor tartalmas volt. Reggel a” Nemzeti Összetartozás Napjáról” emlékeztünk meg, majd az Árgyélus Színház képviseletében Écsi Gyöngyi és Kovács Marcell szórakoztatták a gyerekeket mesejátékukkal. Ezután következett a PET palack gyűjtés. Első helyen az 5.-6. osztály végzett, harmadik pedig a második osztály lett. A délután folyamán „ CSILLAG SZÜLETIK” címmel bemutatót rendeztünk, amelyen felléptek a szalagosok, a néptáncosok, a modern táncosok , jelmezesek és azok a bátor jelentkezők, akik az ének, vagy tánctudásukat be szerették volna mutatni. A péntek a GYEREKNAPI EGÉSZSÉGNAP formát öltött, ahol a gyerekek a különböző feladatokért zsetonokat kaptak, amit a bazárban zöldségre, gyümölcsre válthattak be. A gyerekek jól szórakoztak egész héten, sokszínű program várta őket minden nap. Nagy segítséget nyújtottak benne a pályázatok, amelyek nélkül nem tudtunk volna ajándékokat és különböző díjakat adni a gyermekek számára. Köszönet mindenkinek, aki a rendezvénysorozat eredményességéhez hozzájárult.
Sztankai Szabolcs Jánosné
programszervező

Megérkeztek az új lakók az önkormányzathoz.
2014. június 23.
A FELÚJÍTOTT GAMESZ ÉPÜLET
Zöldségtermesztés az önkormányzat szervezésében

2014.június 16.
 
Így köszöntjük az Édesanyákat
2014. május 23.

"Keresek virágot, pirosat, fehéret
Bokrétába kötöm, s odaadom neked"


Az idén visszatértünk a régi hagyományhoz. Ismét osztálykeretben készültünk és ünnepeltünk. Anyák napi meglepetést minden osztályban készítettek a gyerekek. Az első hat évfolyamon rövid műsorral is kedveskedtek a meghívott édesanyáknak, nagymamáknak. Kellemes meglepetés volt számunkra, hogy sok anyuka és nagymama megtisztelte intézményünket ezen a szép napon. A készülődés pillanatairól és a meghitt ünneplésről, a képalbum is tanúskodnak. Szép emlék marad ez a nap mindannyiunk számára!

Együtt szavaltunk a Költészet Napján
2014. április 22.

Már hagyomány, hogy iskolánkban közösen emlékezünk József Attilára április 11-én. A köszöntő és a rövid irodalmi műsor után, együtt szavalta a tanuló ifjúság József Attila: Mama című versét. Az ünnepi műsor az újonnan megalakult tornászcsapat nagy sikerű szalag-bemutatójával ért véget. Gratulálunk a szervezőknek és a szereplőknek.

Önkormányzat üvegháza, gyakorlókert
2014. április 15.
A mezőgazdasági közfoglalkoztatásban 15 fő dolgozik. Sikerült a fóliában a kerti növényeket elveteményezni, melyet a képen is láthatnak. A szabad földes veteményezés burgonya és zöldségfélék kerültek a földbe.
Bízunk benne, hogy a konyhára az egész évi szükségletet megfogjuk termelni.
MÁRCIUS 15-I MEGEMLÉKEZÉS
2014. március 23.
NŐNAPI KÖSZÖNTÉS VIZSOLYBAN
2014. március 09.

"A nő szívét ki ismeri..."
A hölgyeket elsőként Bihi Miklós polgármester köszöntötte.
Sztárvendég: Gáspár Anni dalénekes, a kisvárdai nemzetközi magyarnóta verseny 1. helyezettje.
Meglepetés vendég: Nagy Anikó Dankó Pista díjas művésznő Kárpátaljáról. Az Ungvári Filharmónia Magyar Melódiák együttesének énekeséről tudni kell, hogy többek között a Csendül a nóta nemzetközi énekesverseny győztese. 2010-ben a kisvárdai nótaverseny különdíjasa, 2012-ben a Nóta TV nótasztár döntőse, 2014-ben a szlovákiai Serkén közönség díjas, valamint a 100 tagú cigányzenekar különdíjasa.

A TV Paprika szereplői főztek a vizsolyi iskolásoknak!
2014. március 04.

2014. március 3-án iskolánkban járt Bede Róbert szakács, séf, műsorvezető és Szőke András filmrendező, forgatókönyvíró, operatőr, színész, akik egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretében az emberi értékekre tanították a negyedik és ötödik osztályos tanulóinkat. Sokat hoztak és adtak nekünk: illatokat, ízeket, barátságot, szeretetet, örömöt! A "Jobb adni mint kapni" témát mélyen, sok mosollyal dolgozták fel, miközben sült a csirkemell, készült a saláta és a császármorzsa. Szőke András humora és Bede Róbert gasztronómiai tudása elvarázsolta a gyermekeinket, akik ezt a rendhagyó órát újra át szeretnék élni a két TV-s személyiség társaságában.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2014. február 21.


A tájékoztató szövege a képre kattintva olvasható!


Januári hírek az iskolából!
Tankerületi Szavalóverseny Vizsolyban
2014. február 14.

A Magyar Kultúra Napján, iskolánk adott otthont a tankerületi szavalóversenynek. A hozzánk látogató iskolák tanulóit és pedagógusait rövid műsorral fogadtuk, melyben közreműködtek az irodalmi szinpadosaink, a néptáncosaink és a csengettyűseink. Ezután korcsoportonként zajlottak a versenyek négy helyszínen. Az alsósok családi témájú versekkel mutatkoztak be a zsűri előtt, a felsősöktől vidám, humoros verseket hallhattunk. Amíg a zsűri értékelt, addig különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt a versenyző gyerekek. Mindenki értékes ajándékkal és élményekkel gazdagodva térhetett haza. Köszönjük a szervező és felkészítő pedagógusok munkáját.
Új függönyök az iskola ablakain
2014. február 14.

Néhány hét leforgása alatt, ügyes kezek egyre szebbé varázsolták iskolánkat. Gyönyörű, új fehér függönyök kerültek az irodák és a tantermek ablakaira.
A több, mint 180 méter függönyanyagot az iskolánk Szülői Munkaközösségének tagjai mérték, szabták, varrták, vasalták és a helyükre is rakták. Mindezt munkaidő után, késő estékbe nyúlva végezték, társadalmi munkában.
Az iskola dolgozói és tanulói köszönetüket fejezik ki a Szülői Munkaközösség tagjainak, példaértékű munkájukért.
Decemberi hírek az iskolából!
Karácsony ünnepe

December 21-én délelőtt, a gyerekek különböző játszóházi helyszíneken készíthettek maguknak karácsonyhoz kapcsolódó ünnepi díszeket, ajándékokat. Végül a déli órákban meghívott vendégeinkkel együtt, közösen ünnepeltük a megváltó születését. A gyönyörű karácsonyi díszbe öltözött tornaterembe csengettyűzenével hívogattuk az érdeklődőket. Ezt követte az ünnepi köszöntő, zenés irodalmi színpad, a betlehemes játék. A hatalmas karácsonyfa alól most sem hiányoztak az ajándékok. A műsor után meghívott vendégeink kerekasztal beszélgetésen vettek részt az iskola könyvtárában.
Köszönjük a mogyoróskai Doros Illés bácsinak a szép karácsonyfákat. Köszönjük az adventi és a karácsonyi műsor felkészítő tanárainak, résztvevőinek a szereplést. Köszönjük az ünnepi dekoráció elkészítését. Köszönjük az ünnepi ebédet, az ajándékokat. Köszönet minden támogatónak, aki valamilyen módon az ünnep sikeréhez hozzájárult.
Békés, Boldog, Eredményes Új Esztendőt kívánunk Tanulóinknak, Dolgozóinknak és Támogatóinknak!

Advent
Szinte az egész decembert áthatotta az ünnepvárás varázsa. Az aulában kihelyezett adventi koszorú, az iskola minden szegletében gyarapodó karácsonyi díszek, mind-mind az adventi várakozás üzenetét sugározták. Hetente, közös összejövetelen meggyújtottunk egy adventi gyertyát, ahol az iskolánk tanulói előtt, mindig egy-egy osztály emlékezett az adott gyertya történetére. Minden alkalmat, egy ide kapcsolódó bibliai esemény magyarázata töltötte meg tartalommal. Az iskolaépületben több helyen, feldíszített karácsonyfák jelezték az ünnep közeledtét. A hónap közepén a Palánta Misszió Betlehemes bábelőadását nézhették meg alsós tanulóink.
Mikulásváró
Eseményekben és eredményekben bővelkedő 2013-as naptári évet mondhat maga mögött a Rákóczi Zsigmond Általános iskola.
Hatalmas sikerként és ünnepként éltük meg a modern, új, minden tekintetben korszerű iskolánk átadását és birtokba vételét. A folyamatban lévő tanévben mind külsőségekben, mind tartalomban azon igyekeztünk, hogy mihamarabb igazi otthonunknak érezzük a kényelmes, új épületet. Decemberben sem maradtak el az időszakhoz kötődő, színes események. Személyesen láttuk vendégül az ajándékokkal érkező jó, öreg Mikulást. Az alsó tagozatosok a tantermeikben kis műsorukkal fogadták. A felsősök osztálybulikat rendeztek a tiszteletére. Közben zajlottak a különböző pályázatokhoz kötődő események is. Ilyen volt a Nyelvi hét - amely betekintést adott az angolon kívül a francia, a német és az orosz nyelv rejtelmeibe- valamint a különböző foglalkozásokat bemutató tevékenységek, előadások, segítve ezzel is a pályaorientációt.


Archívum: 2019|2018|2017|2016|2015|2014|2013|2012|2011|2010|2009|2008|2007|2006


Vizsolyi Idegenforgalmi és Ifjúsági Központ

Mezei Olivér készítette a biblia éve tiszteletésre, melyet a faluház
szentelésekor ajándékozott a katolikus plébánosnak, a református lelkésznek
és a polgármesternek.

 

 

© 2003 - 2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.