Archívum 2007


Archívum: 2013|2012|2011|2010|2009|2008|2007|2006

Katalin-napi Jótékonysági bál
2007. november 28.

2007. november 24. Katalin-napi Jótékonysági bál került megrendezésre, melyet az iskola Szülői Munkaközössége szervezett. A jótékonysági rendezvényen való részvételt sok meghívott elfogadta. A meghívott zenekar igazán jó hangulatot teremtett, melyet bizonyít az alábbiakban megtekinthető fotók. Mindezt fokozta az éjfélkor megrendezett tombolasorsolás, melyen sok értékes nyeremény talált gazdára. Ezúton köszönjük a tombola felajánlásokat: Borsodi Sörgyár, Le-siker Kft., Lengyel Zsoltné (Jolcsi), Árváné Hornyák Mónika, Nyitrai Béláné, Hornyák Lászlóné, KIKISE Kft. További köszönetet mondunk azoknak, akik pénzadományaikkal járultak hozzá a sikeres rendezvényhez. A befolyt összegből az iskola tanulói értékes karácsonyi ajándékokat fognak kapni.
KÉPEK

Az iskola Szülői Munkaközössége

Főpásztor kinevezés
2007. november 12.

2007. november 18-án vasárnap 15.00 órakor kezdődő szentmisében az újonnan kinevezett tagok ünepélyes ígéretet tesznek, majd átveszik az érsek főpásztor kinevező levelét.
A szentmise a vizsolyi római katolikus templomban lesz.

 

Evangélizáció Vizsolyban
2007. november 8.

2007. november 12. hétfőtől november 14. szerdáig délután 5 órai kezdettel Dr. Sípos Ete Álmos Budapest - Nagyvárad téri lelkipásztor szolgál evangelizációs alkalmakon a Vizsolyi Református Templomban.

Az Istentiszteletekre mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Pályázati felhívás
2007. október 26.
A Vizsolyi Idegenforgalmi és Kulturális központ, valamint Vizsoly Község Önkormányzata közös pályázatot ír ki a vizsolyi harangláb megtervezésére.

A pályázat célja: 2008 a Biblia éve. Ennek tükrében szeretnénk emléket állítani és
tisztelegni a Biblia fordítói és nyomtatói előtt, egy olyan harangláb megépítésével, ami kiemeli és méltatja e könyv alkotóinak, Károlyi Gáspárnak és Mantskovits Bálintnak irodalomtörténeti és nyomdatörténeti jelentőségét. A harangláb 2008 augusztusában a Mantskovits Bálint emlékhét keretein belül kerül felavatásra Vizsolyban a magyarországi biblia nyomtatás fellegvárában.

Részvételi feltétel: A pályázaton mindenki részt vehet, aki a pályázati célokhoz hűen egy, a hagyományos formáktól eltérő fantáziadús tervet készít.

A pályázat díjazása: A benyújtott pályázatokat a vizsolyi faluházban kiállítjuk, és a
látogatók szavazatai alapján bíráljuk el. A nyertes pályázat díja 50.000 Ft.

Jelentkezés: A pályázatokat személyesen a vizsolyi önkormányzaton illetve az Öreg Nyomdász vendéglőben adhatják le, továbbá e-mailen a vizsolyivendeg@freemail.hu, illetve postai úton a 3888 Vizsoly, Szent János út 119. címre küldhetik meg.

További információkért hívják a 20-25-35-560-as telefonszámot, vagy látogassanak el a www.vizsolyvendeg.hu ,vagy www.vizsoly.hu oldalakra.

A pályázat beküldési határideje: 2008. január 20.
A pályázat elbírálása: 2008. február 20.

Minden résztvevőnek sok sikert kívánunk!

Vizsolyi Idegenforgalmi és Kulturális központ
Vizsoly Község Önkormányzata

1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezés
2007. október 24.
2007. október 20. napján Vizsoly község Faluházában került megrendezésre az 1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezés ünnepélyes rendezvénye. A helyi óvodások kézműves bemutatóval, míg az általános iskolások színvonalas műsorral kedveskedtek az ünnepélyen résztvevőknek. Ünnepi beszédet mondott Bihi Miklós polgármester. Ezt követően felavatásra került a Faluház előkertjében Trombitás Géza helyi asztalos által mesterien megmunkált kopjafa, mely az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének tiszteleg.
KÉPEK
ÖNKORMÁNYZATI HÍREK
2007. október 24.
Vizsoly község Önkormányzatának képviselő-testülete 2007. augusztus 13. napján tartott ülésén döntött az Önkormányzat fenntartásában működő Rákóczi Zsigmond Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 2007. szeptember 1. napjával történő összevonásáról.
Könyves vasárnap
2007. október 11.
A II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár felhívására 2007. október 07. napján megrendezésre került könyvtárunkban a "Könyves vasárnap" elnevezésű játékos délután. A rendezvényre 22 gyermek jött el. A "Babakötvényeket" 6 gyermeknek adhattuk át. A foglalkozáson volt többek között Csináld magad! - játékkészítés kicsikkel és nagyokkal, kézműves foglalkozások, online játékok, mesefilm-vetítés. Az elkészített tárgyakat a gyerekek haza is vihették, mindehhez pedig a Megyei Könyvtár ajándékait kapták még (mappa, könyvjelző, lufi).
KÉPEK
Sólyom László köztársasági elnök Vizsolyba látogatott
2007. október 9.
Sólyom László, a Magyar Köztársaság Elnöke 2007. október 9-én keddi útjának második állomásán a vizsolyi református templomba látogatott. Az államfőt és feleségét, Erzsébet asszonyt Sipos Vizaknai Gergely református lelkész, valamint Bihi Miklós polgármester fogadta a templom bejáratánál, miközben a templom körül összegyült vizsolyiak tapssal üdvözölték a vendégeket. A templomban helyetfoglaló államfőt és feleségét Sztankai Bettina 6.osztályos tanuló egy verssel köszöntötte, majd Sipos Vizaknai Gergely református lelkész köszöntötte az államfőt, mint a templom eddigi legmagasabb rangú közjogi méltóságát, majd röviden bemutatta a templomot, ismertette a Károlyi Biblia születésének történetét. Beszédében kitért a történelem és a mai élet nagy ellentmondásaira, miközben Vizsoly a világhírű biblia bölcsője, ma a település fokozatosan leépül, elöregedik, az önkormányzat nehéz gazdasági helyzetben van, az egészségügyi szolgáltatások biztonsága fokozatosan romlik, kedvezőtlen a közbiztonság. Előadása végén az elnök úr segítségét és támogatását kérte, hogy hatáskörén belül tegyen meg mindent a térség megmaradásáért, a hazáért és a magyarságért. Beszédét követően megtekintették a Bibliát, majd az államfő bejegyzést tett a templom vendégkönyvébe. Búcsúzóul Sipos Vizaknai Gergely református lelkész és Bihi Miklós polgármester közös ajándékot adott át az államfőnek.
KÉPEK
Sólyom László Vizsolyba látogat
2007. október 5.

2007. október 9-én kedden délelott kb. 9-10 óra között Vizsolyba látogat Sólyom László, a Magyar Köztársaság Elnöke. A Nemzeti Parkok látogatási programja közben az Aranyosi Völgyből érkezik tervek szerint a Református Templomba, ahol megtekinti a Vizsolyi Bibliát, majd Széphalomba megy tovább.

Helyi Vidékfejlesztési Iroda átadása
2007. szeptember 28.

Szikszón ABAÚJ LEADER akciócsoport alakult az Abaúj-Hegyközi, az Encsi és a Szikszó kistérségek Helyi Vidékfejlesztési irodáinak közreműködésével.
Az akciócsoport központja: Abaúj-Hegyközi Helyi Vidékfejlesztési Iroda, Vizsoly.

Az Abaúj-Hegyközi Helyi Vidékfejlesztési Iroda átadására 2007. szeptember 13-án került sor.
Az iroda címe: 3888. Vizsoly, Szent János út 128. szám
Az Abaúj-Hegyközi Helyi Vidékfejlesztési Iroda várja működő vállalkozások, civil szervezetek jelentkezését. Egy aktuális, működő adatbázist szeretnének létrehozni és működtetni, hogy segítségére legyenek a működő vállalkozásoknak és civil szervezeteknek mind az Európai Uniós programokhoz, mind pedig az Új Magyarország Fejlesztési Programhoz való csatlakozást elősegítendő. A jelentkezõk az irodát a 46/587-304-es és a 46/316-156-os telefonszámokon érhetik el.
KÉPEK az avatásról!

Szépkorúak napja
2007. szeptember 4.
2007. augusztus 31-én Szépkorúak napja keretében igen érdekes és tanúságos előadást tartott Melegné Liszkai Katalin természetgyógyász Valóban az egészségünk a legfontosabb??? címmel. Az elõadást Dalolva szép az élet? műsorszámmal Újvári Marika előadóművész zárta. A megjelent szépkorúakat igazán tartalmas és nosztalgikus estével ajándékozhattuk meg.
Helyi Vidékfejlesztési Iroda
2007. augusztus 29.

 

Vizsolyban hamarosan megnyílik a Helyi Vidékfejlesztési Iroda. Az irodán keresztül az önkormányzatok, a civil szervezetek és a vállalkozók közötti egységet kell megvalósítani, így a kormányzat meghosszabbított keze ezen intézmények vezetõje lesz. Nekik kell katalizátorként ezeket a folyamatokat rendezniük és megindítaniuk.

Államalapítás ünnepe a Faluházban
2007. augusztus 18.

Programok
Kis László baktakéki pedagógus "Abaúj Értékei" című kiállítás megnyitása.
Ünnepi köszöntőt mondott Bihi Miklós polgármester.
Kenyér szentelés a történelmi egyházak közreműködésével.
Nyírség Néptáncegyüttes kamaracsoportjának műsora.
Hol van az a nyár – Miskolci Premier színház operettek és musicalok.

KÉPEK az ünnepségrõl

Fiatalok napja
2007. augusztus 17.

2007. augusztus 10. napján este 19 órai kezdettel a Faluházban Bibe és a Szerencsi Tánc Sport Egyesület latin táncosai közreműködésével a "Latin varázs" című produkciójukat adták elõ. A fiatalok egy igazán mozgalmas és sokszínû elõadást láthattak. Ezt követően az estét disco zárta, Dj. Yohansson közreműködésével.
KÉPEK

Gyermekhét
2007. augusztus 15.
2007. augusztus 6-10. között a Református Gyülekezet a Vasárnapi Iskolai Szövetség ifjú munkatársaival karöltve gyermek-evngélizációs hetet szervezett. A hét során délelőttről délelőttre összesen 84 gyermek fordult meg az alkalmakon, melyeken volt éneklés, bibliai történetek, versenyek, jelenetek és sok-sok játék. Talán a képek is tükrözik a lelkesedést.
KÉPEK
Fulton-i Presbiteriánus Gyülekezetének látogatása
2007. augusztus 15.
2007. augusztus 1-én, szerdán a Vizsolyi Református Egyházközséget az USA Missouri állama Fulton városa Presbiteriánus Gyülekezetének 10 fõs küldöttsége látogatta meg, mint tengerentúli testvérgyülekezetét.
A vendégeket a Templomban fogadtuk a gyülekezeti tagok, lelkipásztorok, polgármesterünk, valamint a testület küldöttsége. A találkozás szeretetvendégséggel zárult.
KÉPEK
Orgonakoncert a Református templomban
2007. augusztus 14.
Augusztus Vizsolyban Programsorozat - "Gyermekek Vasárnapja"
2007. augusztus 10.
Az "Augusztus Vizsolyban" programsorozat keretében megrendezésre került a „Gyermekek vasárnapja” 2007. augusztus 5. napján a vizsolyi Faluházban.

A rendezvényt óriási érdeklődés övezte. A játszóházat a Kazincbarcikai Gyermekek Háza mesterei nyitották meg. Hatféle műhelyt állítottak fel, ezen belül a gyerekek megismerhették a gyöngyfűzés, a bábkészítés, a kosárfonás, nemezelés, a tűzzománckészítés és a barkácsolás fortélyait, illetve elkészítésének módjait.

A gyerekek kitörő érdeklõdéssel kezdtek neki a munkálatoknak, sőt szinte mindent ki is szerettek volna próbálni, ennek gátat csak az idõ szabott. Az elkészített tárgyakat mindenki haza is vihette, ami remélhetõleg polcokon fog díszelegni szép kis emléket idézve minden egyes gyermeknek.

A kézműves munka után következett a Micimackó mesemusical, melyet a Pécsi Sándor Gurulószínház színészei adtak elő. Az előadást nagy érdeklődéssel nézték végig a gyerekek, mely a nap végének színes befejezését hozta.

Ezen a nyári vasárnap délutánon élményekben gazdagodva tértek haza a gyerekek. Mi pedig elégedettek voltunk, hogy a gyerekeknek a szabadidejüket sikerült aktívvá és élményekben gazdaggá tennünk.

Árnyasi Gáborné és Horváthné Ákos Ibolya
KÉPEK

VI. Encsi Nemzetközi Gitárfesztivál
2007. júluis 31.
A VI. Encsi Nemzetközi Gitárfesztivál keretein belül került sor a július 28-án szombaton a Vizsolyi Református Templomban Krzysztof Pelech és Jarema Klich lengyel gitárduó koncertjére.
KÉPEK
A VII. ABAÚJI MÛVÉSZETI FESZTIVÁL PROGRAMJA VIZSOLYBAN
2007. júluis 31.
 

2007. augusztus 05. (vasárnap) 18 óra
Vizsolyi Mûemlék Református Templom

VIRÁGH ANDRÁS
Liszt –díjas orgonaművész hangversenye
Közreműködik:
Gion Zsuzsanna mezzoszoprán

Mûsor:

T. Albinoni: Adagio
H: Schütz: „Bringt her dem Herren …” – ária
J. S. Bach: C-dúr prelúdium, korál és fúga BWV 545
W. A. Mozart: Agnus Dei
Liszt Ferenc: Tu es Petrus
M. Reger: Maria Wiegenlied
Kodály Zoltán: Gloria, Sanctus, Ite missa est
C. Gounod: Ave Maria
J.S. Bach: d-moll toccata, air és fuga BWV 565

Virágh Andrásról

"Veterán Autók és Motorok II. Miskolci Nemzetközi Találkozója"
2007. júluis 31.
2007. július 27-én szombaton reggel indultak a járművek Miskolcról, és Szikszót és Felsődobszát érintve érkeztek folyamatosan Vizsolyba 10 órától 13 óráig. Nagy érdeklődés fogadta őket. Minden autót közelről meg lehetett nézni, le lehetett fényképezni. Az autósok megnézték a Református Templomot és a Vizsolyi Bibliát, s egy kis felfrissülés után tovább mentek a következő állomások felé.
KÉPEK
Kézilabda pálya építése
2007. júluis 25.
2007.07.23-án a képviselőtestület döntött az iskola melletti kézilabda pályán történő Futsal pálya megépítéséről. Megkezdte az összel kiírásra kerülő pályázatok előkészítését.
Veteránraj a megye útjain
2007. júluis 24.
Ezen a hétvégén újra veteránjárművek lepik el a megyei útjait, mivel ekkor rendezik meg a "Veterán autók és motorok II. Miskolci Nemzetközi Találkozóját".

A július 27-29-i eseményre ezúttal még a tavalyinál is több, mintegy 50-60 veterán autót és motort, valamint 120-150 résztvevõt vár a szervező. A Régi Autók és Motorok Miskolci Egyesülete szervezte esemény azoknak szól, akik nosztalgiázni szeretnének, vonzódnak a régi dolgokhoz, vagy csak egyszerűen szeretik az autókat, egyszóval olyan program, amit mindenkinek érdemes megnéznie.

P r o g r a m
Veteránautók- és motorok II. Miskolci találkozója
2007. július 27-29.
2007. július 27. (péntek)
  14:00 - 18:00 Járművek érkezése Miskolca
2007. július 28. (szombat)
  A járművek várható érkezési időpontja:
  08:00 RAJT: - a túraverseny résztvevőinek indítása
  08:00 Miskolc, Erzsébet-tér
  08:16 Miskolc, Tesco-áruház
  08:51 Szikszó
  09:18 Felsődobsza
  10:08 VIZSOLY
  10:40 Boldogkőváralja
  11:59 Tállya
  12:17 Golop
  12:56 Szerencs
  15:11-17:00 CÉL - Miskolc, Tesco-áruház
2007. július 29. (vasárnap)
  09:00 Veteránjárművek felvonulása Miskolcon rendőri felvezetéssel a Szentpéteri kaputól Diósgyőrig
  10:00 Járművek kiállítása Miskolcon a Városház-téri parkolóban, a szombati túraverseny ünnepélyes eredményhírdetése, díjátadás
  14:00 Hazaindulás
Augusztus Vizsolyban
2007. júluis 18.
A FALUHÁZ AUGUSZTUS HAVI PROGRAMJA

Helyi Vidékfejlesztési Iroda
2007. június 29.

Megkezdődött a Helyi Vidékfejlesztési Iroda kialakítása.
Irodavezető: Szegedi Imre.
FALUHÁZ átadása
2007. május 11.

2007. május 11.-én 16.00 órakkor ünnepélyesen átadták a vizsolyi Faluházat.
A Faluházat Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter avatta fel, köszöntőt mondott Bihi Miklós polgármester. Az ünnepségen a vizsolyi Óvoda és a Rákóczi Zsigmond Általános Iskola gyermekei vidám, kedves kis műsorral avatták fel a Faluházat. Tovább...
KÉPEK az átadásról

MEGHÍVÓ - FALUHÁZ átadásra
2007. május 7.

Vizsoly Község Önkormányzata
Szeretettel meghívja Önt
a KÖZKINCS program
keretén belül újjáépült
FALUHÁZ
ünnepélyes átadására.

Átadás időpontja:
2007. május 11-én 16 óra

A FALUHÁZAT átadja:
Dr. HILLER ISTVÁN
oktatási és kulturális miniszter

Köszöntőt mond:
BIHI MIKLÓS
polgármester

Közremûködnek: a helyi Általános Iskola
és Óvoda gyermekei.

TERVEZŐK:
   Bratu Levente - Encs
   Hegyaljai Péter - Felsõzsolca
KIVITELEZŐK:
   Hernádvölgyi Bt. - Encs
   Hrabovszki Gábor - Encs
   Szabó Zoltán - Encs
   Zsarnóczki János - Encs-Devecser
   Husztek András - Boldogkõváralja
LEBONYOLÍTÓ:
   Home Reality Kft. - Miskolc

Elkészült a Faluház
2007. május 2.
Részletek...
Károlyi Napok
2007. április 29.

Károlyi Gáspár bibliafordító tiszteletére immár hetedik alkalommal rendezték meg a Károlyi Gáspár Napokat. Az 5 napig tartó programsorozat fővédnöke dr. Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyûlés elnöke volt.
Nagykárolyban minden évben megemlékeztek a város híres szülöttéről, Károlyi Gáspárról. A programsorozatot egyik évben Gönc, a másik évben Nagykároly és minden ötödik évben pedig Vizsoly rendezi a megemlékezést.

Nagyon sok vendég, diák érkezett Nagykárolyról Göncre, ahol kirándulásokon és tanulmányi versenyeken vettek részt, de megismerhették a vizsolyi biblia eredetét is.

Vasárnap Tőkés László Királyhágó-melléki református püspök hirdetett igét a zsúfolásig megtelt gönci templomban.
Károlyi Napok képek

MEGHÍVÓ - EVANGÉLIZÁCIÓS HÉTVÉGÉRE
2007. április 27.
MEGHÍVÓ

A Kelet-Európa Misszió Alapítvány és
a Református Egyházközség

EVANGÉLIZÁCIÓS HÉTVÉGÉJÉRE

V I Z S O L Y B A

Április 28. szombat

10.00 órára szeretettel várjuk a gyerekeket (6 éves kortól)
az ISKOLA Tornatermébe.
Lesz: Bibliai történet, játék, ének, értékes nyeremények.

14.00 órakor Mozi / Filmklub – az ISKOLA Tornatermében
A film címe: "A NEVEM SAM"

Ajánljuk az ifjúság és minden korosztály számára
(13-tól 99 éves korig, a 100 év felettiekért autóval megyünk).
Utána igény szerint beszélgetés a filmben látottakról, benyomásokról…

18.00 órakor beszélgetés a szökõkútnál az ÉLET minden témájáról gitár és ének mellett (rossz idõ esetén a Tornateremben)


Április 29. vasárnap


11.00 órakor Istentisztelet a Református Templomban,
mely keretein belül énekek és bizonyságtétel hangzik el.


16.00 órakor Színdarab a Mûvelõdési Házban (kb. 2x30 perc)
- A kapuõr
- A csodaétterem
Elõadja a Jákim Stúdió Színházi Társulat, Budapest

Minden program ingyenes!

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK
2007. április 4.
Április 2-án a képviselotestület a következokben döntött.
   1. Elfogadta a 2006 évi pénzügyi beszámolót.
   2. Megtárgyalta és elfogadta a 2006-2010 idõszakra érvényes Szervezeti és Mûködési        Szabályzatot.
   3. Megalkotta a következõ négy év gazdasági programját, melynek alapját a már        meghatározott hosszú távú fejlesztési terv képezi.
   4. Öt pályázat benyújtásáról született határozat.
TELEPÜLÉSI HÍREK
2007. március 30.

A tavasz beköszöntével megkezdtük a település parkosítását.
Megnyíltak a pályázati források, az eddigi gyakorlatokhoz hasonlóan minden
lehetõséget megpróbálunk kihasználni.

Április 20-22-e között kerül megrendezésre a KÁROLYI NAPOK, melynek a
helyszíne idén Gönc városa.

A Mûvelõdési Ház rekontsrukciója a befejezéséhez közeledik, a hívatalos átadásának szervezése is elkezdõdött.

A nyár kezdetére a település reményeim szerint olyan képet fog mutatni, hogy az ideérkezõ turisták jól fogják érezzni magukat. Csak még továbbra is problémát jelent, hogy kevés vállalkozó fedezte fel településünket, ezért várunk minél több befektetõt.

MÛVELÕDÉSI HÁZ
2007. február 21.

A Mûvelõdési Ház felújítása a végéhez közeledik.
Átadásának várható idopontja: 2007. április hó.

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK
2007. február 13.
2007.02.12-én a képviselo-testület elfogadta a település idei költségvetését.
Sajnos az eddigi tendencia tovább folytatódik, az idei tervezett hiány eléri a 30%-ot. A képviselõk lemondtak a tiszteletdíjról, ennek az összegnek a felhasználásáról késõbb döntenek.
A legfontosabb feladatként az intézmények megfelelõ müködtetését tüztük ki célul. Továbbá a nyáron megnyíló úniós források kihasználása lehet az elõrelépés záloga.
Ezáltal reméljük, hogy a településen megindult fejlõdés folytatódik.


Archívum: 2019|2018|2017|2016|2015|2014|2013|2012|2011|2010|2009|2008|2007|2006


Vizsolyi Idegenforgalmi és Ifjúsági Központ

Mezei Olivér készítette a biblia éve tiszteletésre, melyet a faluház
szentelésekor ajándékozott a katolikus plébánosnak, a református lelkésznek
és a polgármesternek.

 

 

© 2003 - 2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.