Archívum - HÍREK 2016
Vizsolyi Őszi Óvoda hirek
2016. december 06.

A közös első gyertyagyújtással kezdetét vette az adventi készülődés.

Integrációs versmondó délelőttöt rendeztek Abaújszántón. Az óvodánkat 3 gyermek képviselte Sóvári Lászlóné kíséretében.
Az elmúlt két évben több kolléganőtől vettünk búcsút. Novemberben Juhász Lászlóné óvodapedagógusnak adhattuk át 40 éves pedagógiai munkájáért,pedagógus emlékérmet. Kívánok neki ez úton is a Vizsolyi Óvoda nevelőtestülete nevében „hosszú boldog egészségben teli nyugdíjas éveket.”
Karácsonyi fotózásra nyílt lehetőség, melyet Encsről Onda Róbert (Onda fotó) készített a gyermekekről.
 
November 23, 24, 25-én nyílt napot tartottak a csoportok, ahol a szülők betekintést nyerhettek az oktató , nevelő munkába. Az aktívabb szülők barkácsoltak is gyermekeikkel. Legtöbb szülő a Sünicsoportban vett részt,köszönjük az érdeklődést.
Már második éve, hogy a mindenkori nagy csoportosokkal Bogdán Balázs néptánc oktató foglalkozik heti egy alkalommal. A gyermekeket Balázs bácsi intenzíven megmozgatja, ugyan akkor,bevezeti őket a népi tánc színes világába.
A konyhán Anita néni és Ica néni sütőtököt és lepcsánkát (tócsni) sütöttek. Köszönjük nekik!
A csoportok a hideg beálltával három barackfát ültettekaz óvoda udvarában. Feladatuk, hogy megfigyeljék a fa fejlődését és gondoskodjanak tavasztól a locsolásáról. Néhányan le is rajzolták az eseményt. képek
A süni csoport használta gyermeki fantáziáját, amikor azt a feladatot kapták, hogy levélből rakjanak ki valamilyen formát, figurát vagy a Vajaspánkó c. mese feldolgozása után „ki milyennek képzeli el a pánkót?” Ötletes munkák születtek. Ők is nyomtattak levelet. Készítettek többféle technikával, gyümölcsöt, kosarat. Tököt faragtak lámpásnak, ami alvás időben hangulatossá tette a csoportot. Folyamatosan gyakorolják az olló használatát. Ez alkalommal terítőt készítettek. A nagyoknál az őszi munka sem maradt el. Az óvoda belső udvarát ügyesen összetakarították. Gereblyéztek, lapátoltak, furikoltak, amíg szép tiszta nem lett a játszó tér. képek


Mici mackó csoportban is levelet nyomtattak, sünit készítettek és még szülinapokat is tartottak az óvó nénik a gyermekekkel. Az önfeledt „játék az avarban” sem maradt el. Ismerkedtek az olló használatával és a „testünk” témakört is alaposan dolgozták fel.
A színes ősz,változatos lehetőségeket kínált a gyermekeknek az óvó nénik által. A vuk csoportban feldolgozták A répa c. mesét, már dramatizálás formájában is. Először fogták kezükbe a kicsik az ecsetet, mellyel szép őszi,forgathatósképet és sünit készítettek. Már a mindennapos torna is rendszeressé vált. Nagyon szeretik a mozgásos feladatokat, játékokat.
Vizsoly, 2016. november 30. Kaposi Beáta óv.vezető
SAJTÓKÖZLEMÉNY- FOLYTATÓDIK A TOBORZÁS
2016. december 01.
Már több mint négyezren jelentkezteka büntetés-végrehajtáshoz
A következő években mintegy 30 százalékkal bővül a büntetés-végrehajtásszemélyi állományának létszáma.
A toborzásnak köszönhetően 2016. november végéig4217 főadta be jelentkezési kérelmét, a toborzó irodákban egy átlagos napon közel százan érdeklődnek. A jelentkezők fizikai állapotfelmérésen, pszichikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálatokon vesznek részt, amelyek jelenleg is zajlanak.
A büntetés-végrehajtás továbbra is várjaazon leendő munkatársai jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek a szakma iránt és jövőjüket a büntetés-végrehajtás szervezetében képzelik el, továbbá az alábbi feltételeknek megfelelnek:
- magyar állampolgárság és állandó belföldi lakhely,
- betöltött 18. életév,
- érettségi megléte, illetve tiszti beosztásra jelentkezőknél felsőfokú végzettség igazolása,
- büntetlen előélet,
- egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság,
- a jelentkezés felső korhatára 55 év.
A képre kattintva a szórólap nagyban is letölthető

Várhatóan 2017 januárjában kezdődik el az a héthónapos szakmai képzés a pályázók részére, amely felkészíti őket a büntetés-végrehajtás szervezetében a hivatásos szolgálat ellátására.
Az állomány számára a börtön stabil, kiszámítható, hosszútávra tervezhető munkahelyet teremt, melyhez képzési és előmeneteli lehetőségek társulnak.
Az önéletrajzokat a toborzas@bv.gov.hu e-mail címre vagy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságra, a Budapest 1054, Steindl Imre utca 8. szám alá várjuk.
További információt hétköznapokon a 06-1/301-8150-es telefonszámon lehet kérni.

Vizsolyi hírek az iskolából-Újra becsöngettek
2016. november 15.

Szeptember elsején ismét megszólalt a csengő iskolánkban. Reggel 8 órakor az ünnepélyes tanévnyitóval vette kezdetét a 2016/2017-es tanév. Az irodalmi színpados tanulók rövid, vidám jelenete után, bátor elsősök is köszöntötték versükkel az új tanévet. Ezt követően Asztalos Péter igazgató úr ismertette az aktuális tudnivalókat. Új tanár néniket is köszönthettünk Rohályné Gombár Zsuzsanna és Czuczor Tamásné személyében. Munkájukhoz sok sikert kitartást kívánunk; és azt, hogy érezzék jól magukat nálunk!
Minden tanulónak és pedagógusnak jó munkát kívánunk!

Október 6.-án reggel nyolc órakor rövid megemlékezésen róttuk le kegyeletünket az aradi vértanúk előtt.

Október 23.-ai megemlékezésünkre 2016. október 20.-án került sor. Tóth Éva tanárnő köszöntőjét követően a felső tagozatos tanulók látványos műsora következett, mely méltó emléket állított a 60 éve zajlott forradalomnak.
Felkészítő tanárok voltak: Medveczkyné Janka Judit, Szendreyné Mázik Zsuzsanna, Szendrey Jánst, Tóth Éva, Mezei András Olivérné

Idősek Napja Vizsolyban
2016. november 2.
2016.10.29-én megrendeztük az Idősek Napját. Fellépett Leblanc Győző és Tóth Éva, valamint a Búzavirág Daloskör.
Vizsolyi Óvoda Hírei
2016. október 25.
Óvodánk meghívást kapott a Gönci Barackvirág Óvoda állatok világnapja alkalmából megrendezésre kerülő programjukra. Sóvári Lászlóné kíséretében 6 nagy csoportos gyermek képviselte óvodánkat.A témával kapcsolatos képválogatást, mozgásos játékokat és a teknősbéka barkácsolást nagyonélvezték a gyermekek, örömteli élménnyel tértek vissza.
A Vizsolyi Óvodában 2016. október 06-án az állatokvilágnapja alkalmából 3D-s mozi vetítés volt, amire meghívtuk a helyi általános iskola első osztályos tanulóit. Vaskóné Bodnár Anikó tanító néni 24 gyermekkel elfogadta a meghívást. Közel 70 fő vett részt a vetítésen. Nem csak a gyermekeket, de a felnőtteket is elkápráztatta a 3D-s technika. Láthattunk: erdei , afrikai, vízi állatokat, de betekinthettünk a nyíregyházi vadaspark fóka, ill. papagáj show-jára. A delfin bemutató is lenyűgözött minket.
Mindezt köszönhetjük Csató István Hernádcéce Önk. polgármesterének, aki támogatta elképzelésünket. Köszönjük!!! A csoportok is változatos formában foglalkoztak ezzel a témával. A komplexitás minden csoportnál jelen volt.
Októberben 20-án Struman Katalin védőnő meghívásával egészségnapot tartottunk. Hasznos tanácsot kaphattak a szülők a téli időszakban előforduló balesetekkel kapcsolatban. Előtérbe helyeztük a megelőzését, a gyermekbetegségeket, égési sebek ellátását, következményét. L ehetőség volt vérnyomás, vércukor, testsúlymérésre is. Egészséges belépő címén az nap az óvodában minden gyermek egy zöldséggel, ill. gyümölccsel jött óvodába. Anita néni és Ica néni egészséges finomsággal örvendeztette meg a gyermekeket.
Köszönjük!
A vuk csoportosoka testápolásra, egészséges ételekre és a betegség megelőzősére helyezte a hangsúlyt. A csoportos felnőttek szerepjáték formájában illusztrálták az orvosnál való viselkedés alapvető szabályait. A babafürdetéssel pedig a testápolást mutatták be.
Mici mackó csoport. : Mindezen túl a vitaminok fontosságát, a helyes fogmosás technikáját is kiemelték. A fogfájós nyuszi című mese bábozásával, feldolgozásával.
Süni csoport : A rendszeres mozgást, tisztálkodást, egészséges és egészségtelen ételek rendszerezését emelték ki ebben a témában. Gyakran ismételgették a „Piros alma, piros alma, beteszlek a kosaramba, megeszlek én, meg én téged, adjál nekem egészséget!”c. mondókát
Rendezvényünkön a helyi Önkormányzat által megtermelt és a szülők által hozott zöldségeket és tejterméket használtuk fel. Köszönjük!
A programot közös tornázással zártuk, gyermekek, felnőttek együtt mozogtak

,,Egy kicsi mozgás mindenkinek kell! A karosszékből álljanak most fel! Ez a kis torna néhány percen át. Ne tessék félni senkinek sem árt!
Ez a kis torna ugye jól esett. Mindenki frissebb, fiatalabb lett. Mozgásra öt perc nem is nagy idő, és minden este ismételhető,,

Kaposi Beáta óv.vezető

Hirdetmény
2016 június 21.
Hirdetmény
2016.április 04.
Gyászhír: Dr. Czerődy Sándor
2016. szeptember

"Számunkra Te sohasem leszel halott,
szívünkben örökké élni fogsz, mint a csillagok."

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett Édesapa, Testvér, Nagyapa Dr. CZERŐDY SÁNDOR Vizsoly és környékének nagyra becsült Főorvosa türelemmel viselt, hosszas betegség után 88 éves korában elhunyt. Búcsúztatása a szikszói temetőben 2016. szeptember 24-én 11 óra-kor lesz.

A gyászoló család
Vizsoly Községi Önkormányzat

Vizsolyi Óvoda álláspályázat
2016. július 19.
Vizsolyi Óvoda a " Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992.évi XXXIII. törvény 20/A.§ alapján pályázatot hirdet Vizsolyi Óvoda óvodapedagógus munkakör betöltésére.
További részletek: 1 oldal 2 oldal
Vizsolyi növénytermesztés, állattenyésztés, önkormányzati bérlakás felújítás
2016 július 04.

Biciklitúra Vizsolyban
2016 június 28.

Május 28-án biciklitúra keretében gyermeknapot tartottak a Vizsolyi Horgásztavon
Lezárult a tanév a vizsolyi iskolában
2016 június 27.

2016. június 21. reggel nyolc órakor az ünnepélyes tanévzáró ünnepséggel hivatalosan is befejeződött iskolánkban a 2015/2016-os tanév.
A csengettyűsök és a színjátszó szakkörösök rövid műsora után igazgató úr értékelte röviden a tanévet. Ezt követően a kitűnő és jeles tanulmányi eredményt elért tanulók elismerése következett. Idén is átadásra került a Király Ferenc díj, melyeket a tantestület szavazata alapján a tanulók közül Hornyák Dániel, a pedagógusok közül Szendrey János vehette át.
Az ünnepség végezetével az osztálytermekben vehették át tanulóink bizonyítványaikat; illetve közösségi munkáért jutalomkönyveket.
Minden sikeres bizonyítványhoz gratulálunk; a díjazottaknak elismerésünk, és kívánunk nekik további sikeres munkát!
Kellemes pihenést, gondtalan nyári szünete tmindenkinek!
Szeptemberben találkozunk!

Ballagás
2016 június 27.
„Gyönyörű, ha az ember célba lát,
s eléri azttűzö-vízen át.”

Június 18-ra, szombatra virágdíszbe öltözött iskolánk a búcsúzó nyolcadik osztályosok tiszteletére. Az utolsó osztályfőnöki órát követően, utoljára szólalt meg a csengő nyolcadikosainknak.
A bevonulás után meghitt ünnepség keretein belül búcsúztak diákjaink társaiktól, tanáraiktól, szüleiktől.
Ezt követően Asztalos Péter igazgató úr köszöntő szavai hangzottak el. A bizonyítványok átadása után sor került a jutalomkönyvek, díjak kiosztására is. Az idén ballagó diákok közül a Rákóczi díjat Sváb Ádám vehette át; az Akaratpillér ösztöndíjas Plavuscsák Martin lett.
Könyvjutalommal és emléklappal köszönte meg az iskolavezetés Sváb Tiborné szülőnek a nyolc év alatt nyújtott támogatását, segítségét.

Minden elballagott diákunknak sok szerencsét és szép középiskolás éveket kívánunk!

Rákóczi hét
2016 június 27.

A tanév utolsó napjai igazi vakációváró programokkal teletek az iskolában a Rákóczi hét keretein belül.
A hétfői megnyitóünnepséget követően betűkereső játékon, illetve aszfaltrajzversenyen vehettek részt a diákok. A nap fénypontja azonban a tízórai után megrendezésre került Fut a suli verseny volt. a hagyományokhoz híven a falu elejétől a Főtérig futottak gyerekek, tanárok és szülők. A pihenő után itt került sor az eredményhirdetésre is.
Kedden a Gyereknapon játékos feladatok teljesítésével zsetont gyűjthettek és költhették azt el a tanulók a bazárban. Ezen a napon került sor az „öregdiákok” és jelenlegi dákjaink focimeccsére.
A szerdai napon osztályonkénti kirándulások voltak, de előtte tanár-diák meccs volt.
Minden tanuló élményekkel gazdagon tért haza.
Új kandeláberekkel szépült Vizsoly
2016. június 22.
A vizsolyi Colo_Pajzs Kulturális Egyesület turisztikai programajánlata! /Plakát
2016.június 21.

A Biblianyomtató Műhelyprogramja:
Interaktív pajtaszínházi előadás (csoportoknak): 45perc350Ft/fő
Hogyan keletkezett a vizsolyi Biblia?
Nyomtatástörténeti kiállítás és előadás (egyéneknek) 40perc 350Ft/fő
Vízimalom, papírmerítő műhely megtekintése30 perc 350Ft/fő
A papírkészítés története
Papírmerítés 300Ft/fő
Egyéb ajánlat:
Lovaglás300Ft/fő
Honfoglalás kori játszópark: íjászat, csatacsillag, gerelyhajítás,500Ft/fő
Kenyérdagasztás, lángos sütés 500Ft/fő
Matula bácsi túra (csoportos) 300Ft/fő
Kézműves foglalkozás 500Ft/fő
Csillagtúra (csoportos) 300Ft/fő
Szállás családoknak és csoportoknak 1800-Ft/fő
Étkezési lehetőségés büfé az Öregnyomdász Vendéglőben
Elérhetőségeink:
Web:www.vizsolyvendeg.hu
E-mail:vizsolyivendeg@gmail.com
Tel: +36 20 27 29 015
+36 30 60 27 120

Vizsolyban köszöntötték a tankerület pedagógusait
2016. június 20.

Idén negyedszer rendezte meg a Gönci Tankerület központi pedagógusnapi ünnepségét, melynek a Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola adott otthont.
Az intézményben már hetekkel korábban megkezdődött a lázas készülődés. 2016 június 6.-ra pompás díszbe öltözött az aula, a tornaterem; elkészültek az ajándéktolltartók és az ünnepi műsor is.
A regisztrációt követően a szépen megterített asztalok mellett foglaltak helyet az iskolák képviselői.
Asztalos Péter igazgató úr, Bihi Miklós polgármester úr, és Antal Jánosné tankerület-igazgató asszony köszöntötte 7 általános iskola tanárait, tanítóit.
A köszöntők mellett a vizsolyi iskolások verssel, zenével, színdarabbal, néptánccal kedveskedtek.
Idén is sor került az elismerő oklevelek és a legnépszerűbb pedagógus cím átadására.
Ezek után finom vacsora mellett beszélgethettünk.
Reméljük mindenki jól érezte magát!

Köszöntöttük az édesanyákat
2016. május 29.

Április 30-án virágdíszbe öltözött iskolánk. A gyermekek izgatottan kémlelték az ablakokat, vajon édesanyjuk időben érkezik e az osztálykeretekben megszervezett köszöntésre. Szépen feldíszített tantermekben, szívhez szóló műsorral kedveskedtek a tanulók az édesanyáknak, nagymamáknak, keresztmamáknak. Saját készítésű ajándékokkal ajándékozták meg szeretteiket.
Örömünkre szolgál, hogy szép számban fogadták el meghívásunkat az édesanyák.
Vetélkedők hónapja az iskolában
Tankerületi közlekedési verseny
 
2016. május 11.
 
Április 25-kén került megrendezésre iskolánkban a kerékpáros közlekedési verseny, melyen tankerületünk minden intézménye részt vett. Két részből tevődött össze a program, egy elméleti tesztből amelyet online felületen töltöttek ki a résztvevők és egy ügyességi elemeket tartalmazó gyakorlati pályából. Az elméleti feladatok megoldásakor a tanulók alapos felkészülésükről adtak számot, az ügyességi területen is rendkívüli ügyességükről tettek bizonyságot. A versennyel elsődleges célunk a közlekedési szabályok megismerése és a kerépár bisztonságos használatának elsajátítása volt, de természetesen értékeltük a csapatok teljesítményét is. Minden versenyző szépen teljesített, ezért dícséret illeti őket. Felkészítő tanáraiknak köszönet az alapos okításért.
Az első három helyezett: Telkibánya, Gönc és Tállya csapata lett.
A vizsolyi csapat (Horváth László, Verebélyi levente, Varga Máté, Tulyu Máriusz) is kiemelkedően teljesített ezért különdíjban részesült. A mezőny legjobbja Horváth László vizsolyi tanuló lett.
Néptáncverseny 
2016. május 11.
Iskolánkban évek óta folyik néptáncoktatás, a HON Művészeti Iskola tagiskolája vagyunk. Így jutottunk el április 23-án Sárospatakra a VIII. Sipos György Néptáncversenyre és Tehetségnapra. 23 tanuló képviselte iskolánkat a 3.-4. osztályból. Dunántúli ugrós táncokat és játékokat mutattak be. A fellépés olyan jól sikerült, hogy a csapat ezüst minősítést kapott. Ezúton gratulálunk a sikeres szerepléshez! Köszönjük Bogdán Balázs tanár úr lelkiismeretes és alapos munkáját; Tóth Éva tanárnőnek a felkészítésben és előkészületekben való részvételt!
További sok sikert kívánunk a csapatnak!

Költészet napi tankerületi vetélkedő Vizsolyban
2016. május 11.

Április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeltük a Költészet napját. Iskolánk ebből az alkalomból vetélkedőt szervezett, melyre meghívtuk a tankerület minden iskoláját. A Csapatok 4 főből álltak, minden évfolyamból 1-1 tanuló. A feladatok nagyon érdekesek, izgalmasak voltak. Mindenki jól érezte magát.
1.helyezést ért el Tállya csapata, 2. helyezett Gönc lett, 3. helyezett Hidasnémeti csapata. Mindenki ajándékkal térhetett haza. Nagyon jól éreztük magunkat! Reméljük mindenki gyarapíthatta, kiegészíthette eddigi tudását és legközelebb is találkozhatunk!
Sportvetélkedő  
2016. május 11.

Április 4-én 13 órától tankerületi sportversenyen vettünk részt Göncön. A verseny a Károlyi Gáspár Általános Iskola tornatermében került megrendezésre. A versenykiírás szerint a felső tagozat minden osztályából 1-1 fiú és lány tanuló szerepelhetett, tehát összesen 8 diák képviselte iskolánkat. A feladatok főként ügyességet és gyorsaságot igényeltek. Hét pálya volt és ezeket teljesítve időeredmény alapján kaptak pontszámokat a csapatok. Nagyon szoros volt a verseny, pár tized, illetve századmásodperceken múlottak jobb pontszámok illetve, helyezések. Összesítésben a 4. helyet sikerült megkaparintanunk. Ez egy jó eredmény annak tudatában, hogy mindenki megúszta sérülés nélkül és kellemesen elfáradt. A verseny után megvendégeltek minden csapatot, majd ezek után eredményhirdetés következet és a hazautazás.

Örömmel
2016. május 02.

Minden iskola legfőbb vágya, hogy büszke lehessen tanítványaira! Szerencsésnek, áldottnak mondhatjuk magunkat, mert egy hetedik évfolyamos tanulónk munkája, eredménye, elismertsége azzá tett minden vizsolyi iskolahasználót: pedagógust, gyermeket.
Hálás szívvel köszönjük meg Szendrey Zsuzsanna Sárának, hogy jelentkezett a Magyar Templeton programba, majd hosszas, kitartó munka eredményeként bekerült a legtehetségesebb fiatalok táborába. Budapesten a Magyar Tudományos Akadémián került felavatásra több mint 300 társával együtt!

Kívánjuk, hogy a rá váró feladatokkal, mentortanári megsegítéssel közelebb kerüljön célja megvalósításához, a benne rejlő tehetség kibontakoztatásához.

Asztalos Péter
igazgató

Vizsolyi növénytermesztés és állattartás
2016. április 21.

Vizsoly község önkormányzata 4 éve kezdte el a zöldség termesztést először szabadföldön, majd fóliasátrakban melyből jelenleg 3 db van, kettő fűthető. A környéken felvásároltuk a kecskéket, jelenleg 40 db-ot nevelünk. Az állattartás folytatódott a szárnyasokkal, majd jöttek a sertések és vettünk egy tehenet mely már egy kis bocit is hozott a világra. Az így megtermelt árút az iskolai konyhán hasznosítjuk valamint a helyi zöldséges boltban értékesítjük. Hamarosan megnyitjuk a Helyi Termékek Büféjét, melyben elsősorban a helyben megtermelt élelmiszerek fogjuk értékesíteni a helyi lakosságnak illetve az ide látogató turistáknak. Ennek az Étlapja a jővő hétre készül el. Ezzel a tevékenységgel nem csak spórolunk hanem bevételhez is juttatjuk az önkormányzatot. Továbbá a közfoglalkoztatottaknak értelmes és hasznos munkát tudunk biztosítani. A megismert tevékenységet folytatjuk újabb istálók építésével, szociális bérlakások felújításával, tészta készítéssel valamint szőnyeg gyártással. További célunk a megtermelt alapanyagok helyben történő feldolgozása, melyre szeretnénk pályázatot benyújtani.
A településen a szennyvíz kérdése sem megoldott ezért szintén pályázati forrásból szeretnénk megvalósítani a következő évben. Itt szeretném jelezni, hogy április 27-én 18 órakor a Faluházban lakossági Fórumot tartunk szakemberek résztvételével, melyre mindenkit várunk. Hamarosan elkezdjük a Főtéren lévő kandelláberek cseréjét, melyet remélem a vandálok nem fogják tönkre tenni, a kamerák jól működnek és látunk mindent senki nem fogja megúszni a büntetést

Sertések
Vizsolyi tehenek
Vizsolyi
Zöldséges
Állásbörze az „Európai Munkáltatói Napok” keretében
2016. március 31.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a Miskolci Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Európai Hálózatának kezdeményezésére az „Európai Munkáltatói Napok” keretében Állásbörzét szervez.

Az állásbörze időpontja: 2016. április 12. 9:00 óra
A rendezvény helyszíne: ITC Nemzetközi Kereskedelmi Központ (Miskolc, Mindszent tér 1.)
A rendezvényt megnyitja: Demeter Ervin kormánymegbízott

A rendezvény célja:
· a munkáltatók és álláskeresők közvetlen találkozásának biztosítása a munkábahelyezés elősegítése érdekében,
· lehetőség biztosítása interaktív (előzetes) állásinterjúra, próba felvételi tesztek kitöltésére,
· a Kormányhivatal munkaerő-piaci programjainak bemutatása (támogatások, képzések, munkaerő-piaci szolgáltatások, stb.),
· az uniós forrásból megvalósuló GINOP 5.1.1 „Út a munkaerőpiacra” projekt támogatási lehetőségeinek és az EURES hálózat tevékenységének bemutatása,
· segítségnyújtás az önéletrajz elkészítésében.

Az állásbörzére tisztelettel várjuk az álláskeresőket Miskolcról, a miskolci járásból, valamint a megye más járásaiból egyaránt. Kérjük, hogy meglévő önéletrajzaikat hozzák magukkal.
A rendezvényen várhatóan legalább 80 munkáltató és szolgáltató lesz jelen.

A rendezvényt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal hazai és az Európai Szociális Alap által biztosított forrásból finanszírozza.

Március 15.-ei megemlékezés 
2016. március 29.
A hagyományokhoz híven idén is megemlékeztünk március 15.-ről. A műsort rövid köszöntő és történeti áttekintést követően a csengettyűsök előadása nyitotta meg. Ezt a felső tagozatos tanulók színvonalas előadása követte. Ebben időrendi sorrendben mutatták be a forradalom történéseit. Az előadást színesítette gitárral kísért énekszám és toborzó tánc is.
Köszönet a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak!

Farsang a vizsolyi iskolában
2016. március 1.

"Fruskák, Zsuzskák, Dorottyák,
Járjátok a bolondját!"

Február 5.-én délután igazi színes, farsangi vigalom volt a vizsolyi iskolában.
E pénteki napot megelőző hetekben lázas készülődés vette kezdetét, amikor vidám, színes dekorációk készítésével vette kezdetét a lázas készülődés. Ezt követően gyerekek, pedagógusok, szülők izgatottan készítették a jelmezeket. A vigadalmat megelőző héten már lehetőség nyílott tombolaszelvények vásárlására is.
Elérkezett a várva várt nap, amikor már délelőtt kezdetét vette a lázas készülődés, ekkora már farsangi díszben pompázott a felvonulás helyszíne is.
A mulatság a felső tagozatos tanulók káprázatos nyitótáncával kezdődött. Ez után kezdetét vette a felvonulás; ötletes, színes, bohókás jelmezek váltották egymást. Az eredményhirdetés előtt nem maradhattak el a kedvelt táncos játékok sem. Minden jelmezes tortát kapott jutalmul.A büfében most is sok finomság várta a vendégeket. A mulatságot a tombolasorsolás zárta, melyen sok értékes nyeremény mellett fődíjként egy gyönyörű tortát sorsoltunk ki, mely Kiss Renáta keze munkáját dicséri; a második díj Vizsolyi Református Egyház által felajánlott 5000 Ft-os könyvvásárlási utalvány volt. Mint minden alkalommal most is rengeteg felajánlás érkezett a szülőktől (torta, vaj, felvágott, tojás, stb). Ezúton szeretnénk megköszönni minden nemű támogatást minden kedves szülőnek, pedagógusnak, Árváné Hornyák Mónikának, Kiss Renátának és a Vizsolyi Református Egyháznak.
Vizsolyi Óvoda álláspályázat
2016. január 21.
Vizsolyi Óvoda a " Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992.évi XXXIII. törvény 20/A.§ alapján pályázatot hirdet Vizsolyi Óvoda dajka munkakör betöltésére.
További részletek: 1 oldal 2 oldal
Teadélután a római katolikus plébánián
2016. január 13.


Archívum: 2019|2018|2017|2016|2015|2014|2013|2012|2011|2010|2009|2008|2007|2006


Vizsolyi Idegenforgalmi és Ifjúsági Központ

Mezei Olivér készítette a biblia éve tiszteletésre, melyet a faluház
szentelésekor ajándékozott a katolikus plébánosnak, a református lelkésznek
és a polgármesternek.

 

 

© 2003 - 2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.