Archívum - HÍREK 2018
Általános iskolánkban történt
2018. november 05.
Gondos előkészületek után 2018.szeptember 3.-án a tanévnyitó ünnepséggel kezdetét vette a 2018/2019-es tanév. Rövid, hangulatos műsor után igazgató úr köszöntötte az egybegyűlteket, külön szeretettel az első osztályosokat.

Október 6.-ról, az Aradi vértanúk napjáról is megemlékeztünk a 8. osztályos tanulók közreműködésével.

Az irodalmi színpados tanulók színvonalas műsor keretében idézték fel október 23. történéseit.

Felkészítő tanárok voltak: Medveczkyné Janka Judit, Szendreyné Mázik Zsuzsanna, Szendrey János, Mezei András Olivérné, Tóth Éva

VIZSOLYI ÓVODA PROGRAMJAI TAVASZTÓL NYÁRIG
2018. augusztus 01.

A kiszebáb égetéssel elűztük a telet. Első nemzeti ünnepünkre (márc. 15) emlékeztünk meg a település faluháza udvarában felállított kopjafánál.
Rövid megemlékezésünkön a 100 juhocska biztos ház képviselői is részt vettek. A gyermekek nemzetiszínű zászlókat, kis madarakat, legyezőt készítettek, a nagy csoportosok pedig kedves kis műsort adtak elő.
A víz világnapján korcsoportnak megfelelően kísérleteztek. Hangsúlyozták a vízzel való takarékosság fontosságát és kiemelték az alapos kézmosás technikának elsajátítását.
A húsvéti készülődés és ünneplés zárt körben zajlott, piros tojáskeresés és ajándékkészítés mellett a fiúk meglocsolták a lányokat, miután elmondták az oviban tanult locsoló verset.
Az ovit a csoportok tavaszi ruhába öltöztették, figyelembe véve az éppen aktuális ünnepet. Barkácsoltunk szülőkkel, részt vettünk és a jövőben is három pályázatban is, mely kapcsolódik a hagyományápoláshoz, ünnepekhez, környezetvédelemhez.
X. Tavaszköszöntő rendezvényünkön 4 környékbeli óvoda vett részt. Rendkívüli esemény volt, ezért a konyhás és dajka nénik tűzijátékos répa tortával kedveskedtek a rendezvény résztvevőinek.
Meghívtuk az elsősöket egy sportos délelőttre, mely után gyümölcslé és alma volt az ajándék.
Voltak óvodásaink az iskolában órát látogatni és vendégei voltak az éven többször is a 100 juhocska” háznak.
A gyermeknapon a hernádcécei és vizsolyi Biztos kezdet ház volt a vendégünk. Mozgással, fagyizással, motorozással, csúzdázással, arcfestéssel és sok finomsággal teli nap várt a gyermekekre. Vendégeinknek apró ajándékkal kedveskedtünk.
Beköszöntött ez idő tájt a forróság így párakapu hűsítette a gyermekeket napközben, amit nagy élvezettel használtak ovisaink.
Búcsúztunk nagy csoportosainktól kicsik órarendet, a középsősök könyvjelzőt ajándékoztak a ballagóknak. Az ünnepségre közvetlen partnereinket is meghívtuk, köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat.
Csató István polgármester urat és apukát emléklappal és könyvvel jutalmaztuk 3 éves segítő-aktív munkájáért. Még egyszer köszönjük!
Néhány gyermek az oviban is tartja a szülinapját, boldog szülinapot nekik!
A szünetig még belefért egy helyi fagyizás is a csoportoknak, köszönjük Árváné Hornyák Mónika támogatását.
2018. június végén óvoda vezetői pályázatomat további 5 évre szavazta meg a nevelőtestület, szülői munkaközösség, helyi képviselőtestület: Bizalmukat ez úton is szeretném megköszönni.
2018. május elején beíratták a szülők 3 évet betöltött gyermekeiket, nekik augusztus 22, 23-án beszoktatásra és ismerkedésre van lehetőség ezekben a napokban.
Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy amennyiben lejárt, vagy nincs még, vagy anyagi állapotukban, adataikban változás történik, azt jelezzék az illetékesek felé. (Óvoda ill. Önkormányzat)
Óvodánk dolgozói is elköszöntek Árvai Zoltán plébános úrtól, minden jót kívánunk neki az új egyházközösséghez.
Szeretném megköszönni az éves munkáját az óvoda dolgozóknak, Bogdán Balázsnak, Barna Fodor Natáliának, Csákány Csillának, Önkormányzatainknak.
Jó pihenést kívánok a hátralévő nyári időszakra, gyermeknek, felnőttnek egyaránt!
Vizsoly, 2018. augusztus 1.

Kaposi Beáta óvodavezető

FIATALOK NAPJA
2018. június 28.
A képre kattintva a plakát további részletei is olvashatók!
NAPKÖZIS PROGRAM A VIZSOLYI ISKOLÁBAN
2018. június 27.

Az EFOP-3.3.5-17-2017-00018 „Iskolai Közösségi Program megvalósulása a Sárospataki Tankerületi Központ Iskoláiban” elnevezésű pályázat keretein belül 2018.június 18.-22. között két alsó tagozatos csoport egész napos foglalkoztatására nyílott lehetőség. Napközis jelleggel 8:00-16:00 között számos színes, érdekes program várta a gyerekeket. A fő téma a „Nemzeti és kulturális identitás, hagyományőrzés, anyanyelvápolás” volt. Ennek keretein belül az első osztályosok Rohályné Gombár Zsuzsanna és Tamás Hajnalka vezetésével „Utazás a mesék világában-avagy közös mesealkotás” című programsablon; a másodikosok Odrobináné Gatsgéber Judit és Vaskóné Bodnár Anikó vezetésével a „Mesebeli állatok nyomában, avagy őshonos magyar háziállatok” című programsablon segítségével vettek részt a programon. Számos tevékenység-kirándulás, drámafoglalkozás, mesefeldolgozás, kézműveskedés-színesítette a hetet.

TANÉVZÁRÓ 2018
2018.június 27.

Tanévzáró ünnepségünket 2018.június 20.-án tartottuk. Igazán színes műsorral kedveskedtek tanulóink; a csengettyűsök, színjátszó szakkörösök, zenét tanuló és néptáncos tanulóink igazi iskolazáró hangulatot varázsoltak az ünnepségre. Ezt követően Asztalos Péter igazgató úr értékelte a tanévet, majd jutalomkönyveket adott át kiemelkedő tanulmányi, közösségi munkáért. Az idei tanév Király Ferenc díjasai Orosz Virág 7. osztályos tanuló, és Tamás Hajnalka tanárnő lettek.
Mindenkinek gratulálunk az elért eredményekhez, kellemes nyári kikapcsolódást kívánunk!
A műsor felkészítő tanárai voltak: Medveczkyné Janka Judit, Sztankai Szabolcsné, Ág József, Bogdán Balázs.

BALLAGÁS 2018
2018.június 27.

„A szárny megnőtt,üresen áll a fészek
Csak álom volt a szép diákvilág
S mint a fecske alkonyati szélnek
Ma szárnyat bont egy sereg diák.”

2018.június 16.-án 18 végzős diáktól búcsúztunk ballagási ünnepségünkön. A hetedikesek által feldíszített iskolában Tóth Éva osztályfőnök kíséretében tették meg utolsó sétájukat a tanulók. A zsúfolásig megtelt tornateremben a végzősök búcsúzó műsorát követően igazgató úr köszöntötte a ballagókat, adta át bizonyítványaikat, illetve jutalmazta az arra érdemeseket. Idén két tanuló részesült „Akaratpillér ösztöndíjban”: Varga Máté és Horváth Adrián. Dombai Tamásné szülőnek elismerő oklevelet adományozott az iskolavezetés több éven keresztül nyújtott áldozatkész, segítő munkájáért.
Gratulálunk a díjazottaknak és minden elballagott diáknak sok sikert kívánunk a továbbiakban!

RÁKÓCZI HÉT 2018.
2018. június 04.

2018 május 30. és június 01. között került megrendezésre a Rákóczi hét.
A programsorozattal elsősorban iskolánk névadójára, korára, a biblianyomtatásra emlékezünk; illetve arra a napra, amikor felvettük Rákóczi Zsigmond nevét. Idén 3 napot szenteltünk a programoknak.
Az első nap rövid megemlékezéssel kezdődött, melynek végén a megemlékezés virágait helyeztük el Rákóczi Zsigmond emléktáblájánál. A nap folyamán szünetekben különféle játékokat játszhattak a gyerekek. Délután a felső tagozatosok komplex vetélkedőn, az alsósok akadályversenyen vettek részt.
Csütörtök délután került megrendezésre a népszerű „FUT A SULI”.
Péntek reggel a hetedik osztályos tanulók közreműködésével a Nemzeti Összetartozás Napjára emlékeztünk. A hetet a GYEREKNAP illetve DIÁKOK-ÖREGDIÁKOK MECCS zárta.
Péneteken igazgató úr a Sáropataki Tankerület pedagógusnapi üdvözletét is átadta az iskola tanárainak, tanítóinak.
A megemlékezések felkészítői voltak: Sztankai Szabolcs Jánosné, Tóth Éva, Mezei András Olivérné, Ág József, Szenreyné Mázik Zsuzsanna, Szendrey János

ÁLLÁSPÁLYÁZATOK
2018. május 28.
A képekre kattintva a pályázatok nagyobban is olvashatók!
2 oldal letölthető» 2 oldal letölthető»

ÁPRILISBAN TÖRTÉNT AZ ISKOLÁBAN
2018. május 07.

Április 21.-én akadályversennyel emlékeztünk meg a Föld napjáról.


Április 23.-án, hétfőn harmadszor került megrendezésre iskolánkban a Tankerületi Közlekedési verseny. 6 iskola csapata versenyzett. Idén, először, rendhagyó módon, lánycsapatok versengtek egymással. Elméleti teszt megoldása és kerékpáros akadálypálya teljesítése szerepelt a verseny feladatai között. Vizsoly csapata nagyon szépen szerepelt, de házigazdaként őket nem értékeltük. Az első 3 helyen Hidasnémeti, Abaújszántó és Gönc csapata végzett. A legeredményesebb kerékpáros címet Fazekas Alíz vizsolyi tanuló nyerte el.

Iskolánk csengettyűs csoportja ezen az éven is részt vett Pittypalattyvölgyi Református Általános Iskola Csengettyűs találkozóján Parasznyán. Immár kilencedik alkalommal rendezték meg, melyre mi is mindig szeretettel megyünk. Köszönet Kovács Zsolt Levente református lelkész úrnak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta az egyház kisbuszát; valamint Trombitás Gézának, a református egyház presbiterének, hogy a szabadidejét feláldozva segítette eljutásunkat. A csengettyűsök méltóképpen képviselték iskolánkat, és sok-sok érdekes élménnyel gazdagodva tért haza. Felkésztő és kísérő tanár Sztankai Szabolcsné volt.

MAJÁLIS VIZSOLYBAN
2018. április 30.
A képre kattintva a plakát további részletei is olvashatók!
HÚSVÉTI PROGRAMOK VIZSOLYBAN
2018. március 24.
A képre kattintva a plakát további részletei is olvashatók!
A Vizsolyi Óvoda téli rendezvényei
2018. március 23.

2017 novemberétől 2018 márciusáig, mozgalmas időszakon vagyunk túl rengeteg élmény teli programokkal gazdagodtak a gyerekek.
Novemberben nyílt napot tartottak a csoportok, a szülők betekinthettek a nevelő munkába. Az óvó nénik változatos formában dolgozták fel a téli időszak ünnepeit, időjárás, állatvilág, öltözködés …stb témákat.
A Mikulás és a karácsony minden gyermek számára kedvenc ünnep. Óvodánkban is ellátogatott, minden gyermek kapott is csomagot. A szülők és Horváth László támogatásával.
A karácsonyi ünnepségünkön jelentős számban vettek részt a szülők. A kicsik, a csoportjukban meghitt körülmények között, a nagyobbak a meghívott vendégek részvételével a tornaszobában ünnepelhettek. Kötött játékokat kaptak, melyet a korláti Önkormányzat ajánlott fel. Köszönjük támogatásukat.
A farsang a vidámság jegyében zajlott sok vicces, kedves, mondókát dalokat verseket énekeket tanultak a gyermekek. Gyermek és felnőtt bált is rendeztünk ebben az időszakban.
A gyermek farsangon a zenebona társulat két zenebohóccal szórakoztatta a gyermekeket, a vizsolyi önkormányzat támogatásával. A kicsik a 100 juhocska Biztos kezdet házba kaptak meghívást, amit örömmel elfogadtak.
Azt tapasztaltuk, hogy sok szülő aznap nem hozta gyermekét óvodába, főleg az, aki nem akarta beöltöztetni gyermekét. Az óvó nénik külön hangsúlyozták, hogy nem kötelező, akkor is részt vehetnek a programokon. Sajnos gyermekeiket fosztották meg az élménytől.
A felnőtt jótékonysági bált a szülői munkaközösség és az óvoda dolgozói szervezték. Báli hangulatról Bodolai Szabolcs zenész gondoskodott. Meglepetés vendégeink Szikszó rugóláb tánc csoport volt Tamás Hajnalka közreműködésével.
A játékos kedvű vendégek megtippelhették a kis csoport össz. súlyát, a férfiak szerencse szívvel kedveskedhettek partnereiknek, melynek nyereménye egy szál piros gerbera volt.
Ebben az időszakban tudtak egy kicsit szánkózni is a gyermekek. A telet kiszebáb égetéssel zártuk. Telet űzünk hangszerekkel, mondókákkal. Már nagyon várjuk a gyermekekkel együtt a tavaszt.
Óvodánkban intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés és egy óvodapedagógus minősítése sikeresen megtörtént.
Vizsoly, 2018.03.31.

Kaposi Beáta

MÁRCIUS 15.-re EMLÉKEZTÜNK
2018. március 17.

2018.március 14.-én a déli harangszó után kezdődött idei megemlékezésünk az ünnep hangulatát idéző tornateremben. A himnusz eléneklése után Tóth Éva tanárnő köszöntötte az egybegyűlteket, és idézte fel az eseményeket. Ezt követően a csengettyűs szakkör tagjai korabeli dalokat játszottak; majd az irodalmi színpad látványos előadása következett; melyben helyt kapott vers, tánc, színészi játék is. A műsort az énekkarosok és a néptáncosok fergeteges előadása zárta.
Köszönjük szépen a felkészülést és a felkészítést!
Felkészítő tanárok voltak: Mezei Olivérné, Tóth Éva, Sztankai Szabolcsné, Ág József, Bogdán Balázs

A FRANKOFÓNIA ÜNNEPE VIZSOLYBAN
2018. március 09.

2018. március 7.-én francia délelőtt volt az iskolánkban. A Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium francia nyelv tanára, Kováts Éva tanárnő javaslatára kapcsolódtunk be a programsorozatba. Idén 18. alkalommal rendezi meg a miskolci Alliance Francaise (Francia Intézet) a francia kultúra ünnepét a miskolci középiskolák mellett Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén is.
Iskolánk vendége volt a miskolci intézet vezetője Raymond Lardellier, aki az intézet működéséről tartott bemutató után a gyerekekkel foglalkozott: bemutatkozni, köszönni, számolni tanította őket.
Elkísérte őt Nicolas Beaupertuis szaxofon művész is. Nicolas bemutatta a hangszert és néhány ismert zeneszámot adott elő hangszerén.
A program végén a gyerekek érdeklődéssel vették körül vendégeinket, akik készségesen beszélgettek velük.
Izgalmas, érdekes, vidám délelőtt részesei lehettünk.

FARSANG
2018. február 20.

2018. február 12. és 13. a vidámság, jókedv, játék, zene, tánc jegyében zajlott a vizsolyi iskolában. Hagyományainktól eltérően idén külön szerveztük a felső és külön az alsó tagozat számára a farsangi mulatságot.
A felső tagozat hétfőn bulizott. A nyolcadikosok keringője után (felkészítő tanár Bogdán Balázs); „Ki mit tud” című műsor keretén belül mutathatták meg magukat a szerepelni vágyók. A vetélkedő után tombola, táncos játékok és disco szórakoztatta a gyerkeket. Kedden az alsó tagozatosok is hasonlóan búcsúztatták a telet; itt azonban számos egyéni, nagyon ötletes jelmez is látható volt.
Reméljük mindenki jól szórakozott!


Archívum: 2019|2018|2017|2016|2015|2014|2013|2012|2011|2010|2009|2008|2007|2006


Vizsolyi Idegenforgalmi és Ifjúsági Központ

Mezei Olivér készítette a biblia éve tiszteletésre, melyet a faluház
szentelésekor ajándékozott a katolikus plébánosnak, a református lelkésznek
és a polgármesternek.

 

 

© 2003 - 2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.