Archívum - HÍREK 2017
BATYUS ZENÉS MULATSÁG 2012. JANUÁR 12./19.00-24.00
2017. december 18.
A képekre kattintva a plakát további részletei is olvashatók!
Hangulatos december
2017. december 30.
Hagyományainkhoz híven idén is ünnepi díszbe öltöztettük az iskolát, és készültünk közösen karácsonyra.
Minden héten meggyújtottunk egy-egy gyertyát az aulában elhelyezett adventi koszorún; a meghitt hangulatról mindig más-más osztály gondoskodott.
December 5.-én 42 tanuló négy kísérő pedagógussal az „Advent Budapesten” című programsorozat keretében Budapestre látogatott. A fővárosba vonattal utaztunk, de ott már egy idegenvezető segítségével, külön autóbusszal ismerkedtünk a nevezetességekkel. A Halászbástya, Mátyás templom és Hadtörténeti múzeum megtekintése után a Lurdy-házban egy mozielőadáson vehettünk részt. Ezt követően ellátogattunk a Hősök terére, és a Mikulásgyárba is. Fáradtan, de élményekkel gazdagodva tértünk haza.
December 6.-án újra ellátogatott iskolánkba a Mikulás. Az alsó tagozatosok a tornateremben fogadták versekkel, dalokkal. Ezt követően mindenki osztálykeretben szórakozott tovább. A felső tagozatosok számára DISCO-t szerveztek.
December 20.-án 11:00-kor került sor a Fenyőünnepre. Medveczkyné Janka Judit köszöntő szavait követően egy igazán színes ünnepi műsor részesei lehettünk. A néptáncosok előadását a csengettyűsök zeneszáma követte; majd egy csodás színdarabot tekinthettünk meg az irodalmi színpadosok előadásában. A műsort az énekkarosok és zenét tanuló gyerekek előadása zárta. Asztalos Péter igazgató úr köszönetét fejezte ki támogatóinknak; majd ezt követően minden gyermek ajándékcsomagot vehetett át.
Felkészítő tanárok voltak: Medveczkyné Janka Judit, Sztankai Szabolcsné, Ág József, Bogdán Balázs; valamint minden osztályfőnök.
ADVENT
ADVENT BUDAPESTEN
MIKULÁS
KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG

TÁNCHÁZ 2012.12.21.15.00 KARÁCSONYI MŰSOR 17.00
2017. december 11.

A képekre kattintva a plakátok nagyobban is olvashatók!
MEGHÍVÓ
2017. december 07.

M E G H Í V Ó
Vizsoly Község Önkormányzatának Képviselő-testülete
2017. december 14.napján (csütörtök) 0800órakor
lakossági fórumot tart, melyre Önt ezúton tisztelettel meghívom.
A lakossági fórum helye: ÖNKORMÁNYZAT TANÁCSKOZÓ TERME
(Vizsoly Szent János utca 155.)
A lakossági fórum tárgya:
Vizsoly településképi arculati kézikönyvének és a településképi rendelet tervezetének bemutatása

Előadók: Bihi Miklós polgármester, Olajos Csaba építész

Kérem, hogy a lakossági fórumon részt venni szíveskedjen.

Vizsoly, 2017. 12. 06.

Tisztelettel:

Bihi Miklós sk. polgármester

Egészséghét az iskolában
2017. november 24.
November 13.-17. között minden az egészségről szólt iskolánkban. A tanulók különöző tevékenységeken keresztül ismerkedhettek meg az egészséges életmód összetevőivel. Gyűjtőmunkák, plakátkészítések, sportprogramok, védőnői előadások színesítették a hetet, készült banánturmix és savanyú káposzta is. A hét színes vetélkedővel és akadályversennyel zárult.
VIZSOLY: IKSZT-HÁZ PROGRAMOK
TEAHÁZZAL EGYBEKÖTÖTT FILMKLUB!
2017.november 16.
A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!
VIZSOLY: IKSZT-HÁZ PROGRAMOK
2017.november 16.

A képekre kattintva a plakátok nagyobban is olvashatók!
2017/18. nevelési év kezdése a vizsolyi Óvodában
2017. november 09.

A gyermekek létszáma 63, ebből bejáró gyermek 17. A csoportokban szakképzett pedagógusok és dajkák dolgoznak. Óvodánkban lehetőség nyílt a nagyoknak hittanon való részvételre és a néptánc alapjainak elsajátítására. Év eleji szülői értekezletünkre több szülőt vártunk! Bejáró szülők többen voltak, mint a helyiek. Szülői munkaközösségi elnöknek Csákány Csillát választottuk meg a szülőkkel egyetértésben. A házirendből kiemeltük az óvoda tisztaságának megőrzését, hiányzások igazolását, programjainkat, pályázatokat, és még néhány fontos dolgot. Az új gyermekek beilleszkedését augusztusban történő beszoktatás előzte meg. Elég sok szülő élt ezzel a lehetőséggel. A legtöbb gyermek egy hónap alatt elfogadta az óvoda rendjét. A gyermekek beóvodázását a korláti és hernádcécei Önkormányzatok nagyban segítették. Köszönjük!
Szeptemberben első programunk: Állatok világnapja alkalmából elsétáltak a csoportok a helyi Önkormányzat állattenyésztésére. Egészségnap alkalmából, szülők részére egészségügyi szűrést szerveztünk, a csoportok pedig kiemeltek egy területet a témában és azt dolgozták fel. Pl. sünik: az alapvető tisztálkodásról és a vitaminokról beszélgetek. A vuk csoportosok a fogápolást helyezte előtérbe. A mici mackó csoport pedig átfogóan, mindenre kiterjedően dolgozta fel a témát. A konyhán Anita néni és Ica néni egészséges finomságokat készített. Köszönjük!
Fát is ültettek a csoportok.
Óvoda dolgozói őszbe öltöztették az óvodát. Az őszre jellemző jegyek és figurák tarkítják az épület belsejét. A csoportok változatosan dolgozzák fel az évszakot a foglalkozásokon. A kicsik is egyszerű mondókákat, versikéket, dalokat tanulgatnak nagy lelkesedéssel, festegetnek az ujjukkal. Azoknak a gyermekeknek, akiknek nehézséget okoz a ceruzafogás, szilikonos ceruzafogó alkalmazásával próbáljuk javítani. A nagyobbak különböző új technikákat próbálnak ki pl.villával festik meg a sünin a tüskéket. A vukkosok szivacs nyomdával díszítették a faleveleket. A barkácsolás kedvenc gyermeki tevékenység szép őszi munkák születtek minden csoportban.
A játék a gyermek legfontosabb tevékenysége, amin keresztül fejlesszük őket. A foglalkozások ebben az időszakban ismétlésről szólnak és a gyermekek felméréséről.( 3-4 évesek anyanyelvi, 4 éves kortól difer mérés, ill logopédiai.)
A szabadban is hatékonyan munkálkodtak ovisaink. Lelkesen gyűjtötték a leveleket, tették rendbe az óvoda belső udvarát. Gesztenyéből falevelekből szőlőt, sünit, virág formát raktak ki.
Néhány gyermek az oviban is megtartja a szülinapját. Ez is ünnepi esemény csoporton belül.
Részt vettünk az iskola okt.23-ai ünnepségén. Színvonalas műsort láthattunk.
Részesei lehettünk dolgozónk, Juszkó Brigitta nagy napjának-esküvőjének. Sok boldogságot kívánunk a párnak!
Elkövetkezendő programjaink:
- Tanfelügyeleti –intézményi- ellenőrzés
- Csoportonkénti nyílt napok
- Mikulás ünnepség
- Karácsonyi ünnepség
Azok a szülők, akik igényelték, azokat e-mailben értesítjük a legfontosabb eseményekről.
Képeink is ez időszak eseményeit tükrözik.

2017. november 9.

Kaposi Beáta óvodavezető

2017/2018-AS TANÉV ELSŐ KÉT HÓNAPJA ISKOLÁNKBAN
2017. október 30.

2017. szeptember 1-én az ünnepélyes tanévnyitó ünnepséggel elkezdődött az új tanév iskolánkban.
Az irodalmi színpados tanulók műsorát követően Asztalos Péter igazgató úr köszöntötte a jelenlévőket; megkülönböztetett figyelemmel az első osztályosokat, akiket névre szóló emléklappal fogadtunk. Idén új tanító nénit is üdvözölhetünk Odrobináné Gastgéber Judit személyében. Kívánjuk Neki, hogy érezze jól magát iskolánkban.
Igazgató helyettesünk Gombárné Zakhar Szabina szeptember 20-án ikerkisfiúknak adott életet- kívánunk jó egészséget az egész családnak! Az igazgató helyettesi teendőket Kertészné Doros Tünde látja majd el. Munkájához sok sikert kívánunk!
Hagyományainkhoz híven megemlékeztünk Október 6.-ról és Október 23.-ról is ünnepélyes keretek között. Mindkét alkalommal szívhez szóló műsort adtak elő tanulóink.
A tanévnyitó és a megemlékezések felkészítő tanárai voltak: Medveczkyné Janka Judit, Sztanka Szabolcsné, Szendreyné Mázik Zsuzsanna, Mezei Olivéré, Tóth Éva, Ág József, Rohályné Gombár Zsuzsanna.

FELHÍVÁS
2017. október 07.
Vizsoly Község Önkormányzata és együttműködő partnerei
a REFORMÁCIÓ 500 éves évfordulója alkalmából és tiszteletére felhívást tesz közzé!
Ennek keretében 1 nap alatt kerül sor 2414 fő önkéntes közreműködésével
a Vizsolyi Biblia 2414 oldalának kézírással történő másolására !

Az így születő VIZSOLYI GYÉMÁNTBIBLIA tisztelgés az 1590-ben kinyomtatott ősök munkája és a reformáció 500 éves évfordulója előtt.
A program címe: LEGYEN ÖRÖM AZ ÍRÁS!
Kérjük és várjuk az iskolák, baráti közösségek jelentkezését és regisztrációját a
gyemantbiblia@gmail.com
email címre az iskola megnevezésével, a kapcsolattartó személy nevével, elérhetőségével és az írásban résztvevő önkéntesek létszámának pontos megadásával.
Regisztrációs határidő 2017. október 13. péntek 18. 00 További részletek letölthetők»

Szoboravatás és reformációs ünnepség Vizsolyban
2017. szeptember 26.
Istennek kell inkább engedelmeskednünk, mint az embereknek.” Apcsel 5,29 A reformáció bátorságáról, az üdvösség veszélyeket is vállaló elfogadásáról szólt a 2017. szept. 24-én megrendezett reformációs emlékünnepség a vizsolyi református gyülekezetben, melynek során Zán Fábián Sándor Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke hirdette az igét a filippi börtönőr történetét, és kegyelem megrendítő erejét (Apcsel 16,30) feltáró prédikációjában. Ez alkalommal ünnepélyesen felavatták Mantskovit Bálint nyomdászmester emlékszobrát a templomkertben.
A reformáció jelentőségéről Dr. Hörcsik Richárd debreceni egyháztörténész professzor és választókerületünk parlamenti képviselője tartott előadást, a Magyar Országgyűlés képviseletében pedig Dr. Aáry-Tamás Lajos oktatásügyi biztos úr beszélt, „A reformáció hatása az oktatásügyre” - címmel. Mint kifejtette ma is megtanít bennünket a reformáció arra, hogy az oktatás vonatkozásában is az eredeti tiszta forrásokhoz térjünk vissza és a leglényegesebb kérdéseket tegyük fel, ahelyett, hogy részletkérdésekben vesznénk el. Mégpedig ma a 21. században azt lenne a legfontosabb ismét tisztáznunk, hogy miért oktatunk-nevelünk, milyen alapvető céljaink vannak, amik gyermekeink boldogulását szolgálják, és hogy a keresztény hitünk és bibliánk milyen fontos iránytű lehet ma is a helyes célok megtalálásában.
A szentírás megszületése a korabeli Habsburg császár cenzurális engedélye nélkül, nagy veszélyek vállalása közepette művészi, de egyszersmind hősies áldozatvállalás révén volt csak megvalósítható Mantskovit Bálint nyomdászmesternek. A reformáció egyik legfontosabb célkitűzése vált így valóra Károli Gáspár bibliafordító- és Mantskovit Bálint kiadói munkásságával. A magyar nyelvű Szentírás, Isten igéje jelentős és örök érvényű nyomot hagyott nemzetünk életén, anyanyelvünkön, és nem utolsó sorban református egyházunk lelkiségén. A hálás utódok nevében Mankovits Tamás és a szobor alkotóművésze Kozma Péter emlékezett meg. Istené legyen a dicsőség életünket és egyházunkat kegyelmesen megújító Igéjéért!
Szoboravató ünnepség a vizsolyi református templomkertben
2017. szeptember 20.


Tisztelettel és szeretettel hívunk és várunk minden hittestvért és érdeklődőt a 2017. szeptember 24. vasárnap délelőtti hálaadó istentiszteletünkre.


Az ünnepi alkalmon több ismert egyházi és állami személyiség is tiszteletét teszi.


Ezen alkalmon kerül sor Mantskovit Bálint egykori vizsolyi nyomdászmester szobrának avatására is, akinek köszönhetően immár 427 éve kinyomtatott könyv formájában, magyar nyelven is olvashatjuk a Károlyi Gáspár által lefordított teljes szentírást.

A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!  
Megnyílt a Budavári Könyvünnep - Vizsoly és Tokaj volt a díszvendég
2017. szeptember 5.

Megnyílt pénteken a 15. Budavári Könyvünnep, amely vasárnapig három napon át 29 könyvkiadó és hét kulturális intézmény könyv- és programkínálatával várta a közönséget a budai Várban.
A rendezvény díszvendége volt Vizsoly és Tokaj.

https://www.gondola.hu/cikkek/107129-__8220%3BSzerettem_magyar_lenni__8221%3B.html

A 15. BUDAVÁRI KÖNYVÜNNEP DÍSZVENDÉGE VIZSOLY ÉS TOKAJ / 2017. szeptember 1-3.
2017. augusztus 20.
A Budavári Könyvünnep jubileumához érkezett, 15. éve minden szeptember első hétvégéjén a könyveké a főszerep a Budai Várban.A Budavári Önkormányzat a hagyományokhoz híven idén is megrendezi a Magyar Nyelv és Könyv Ünnepét a Szentháromság téren. A könyvkiadók bemutatkozása mellett számos kulturális programmal várják az olvasni szerető közönséget szeptember 1-3. között a Budai Várban. Az idei rendezvény díszvendége Tokaj és Vizsoly lesz.
Vizsoly, ahol 1590-ben Károli Gáspár gönci prédikátor és kollégái körülbelül 800 példányban nyomtatták ki az első teljes, magyar nyelvű Szentírást. Ugyancsak díszvendégként érkezik Magyarország egyik egyedülálló kulturális, gasztronómiai és borvidéke, Tokaj és Tokaj-Hegyalja. Az egymástól mindössze 50 kilométerre fekvő, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települések természetesen nagyon sok szállal kapcsolódnak. Érdekes, hogy a Vizsolyi Bibliát Lengyelországból származó papírra nyomtatták, amiért egyes források szerint nem mással, mint jó minőségű tokaji borral fizettek
A Könyvünnepen kiemelten foglalkoznak majd a reformációval, és köszöntik többek között a centenáriumát ünneplő Finnországot is.
Találkozzunk Budavárában, a Mátyás-templom melletti Szentháromság téren!
FIGYELEM!!!
Vizsolyban, a főtéren üzlethelyiség kiadó! Érdeklődni az Önkormányzatnál lehet.

ELADÓ TERMÉKEK VIZSOLYBAN
A helyi zöldséges boltban (Vizsoly, Szent János u.90) megvásárolható termékek
Nyitvatartás: Hétfőtől-Péntekig 7-15, Szombat: 7-12:30

FIGYELEM!!!
Kecske- és tehéntej, sajt van eladó bármilyen mennyiségben!
Érdeklődni lehet: Béres Bélánál a 06-20/622-7177-es telefonszámon.

BALASSI BÁLINT EMLÉKKONFERENCIA VIZSOLYBAN
2017. augusztus 16.
Zempléni Z.H.K. HIRLEVÉL
2017. augusztus 7.
A Vizsolyi Önkormányzat közfoglalkoztatási programja
2017. július 23.
Vizsoly Község Önkormányzata kiemelt feladatának tekinti, hogy a községben élő több mint 200 hátrányos helyzetű munkanélküli lakót, közfoglalkoztatás keretében, a munkaviszony egy speciális formájában fegyelmezett, többirányú munkavégzéssel, átmeneti jellegű határozott időtartamú foglalkoztatással, sikeresen visszavezesse az elsődleges
munkaerőpiacra.
További részletek
»
Zempléni Z.H.K. Nonprofit Kft. TÁJÉKOZTATÓJA
2017. július 24.
Történelmi Emlékhely avató ünnepség Vizsolyon!
2017. július 22.
A Vizsolyi Református Egyházközség 2017. július 21-én hálaadó istentisztelet keretében ünnepelte idén a Vizsolyi Biblia kinyomtatásának eseményét, mely a reformáció 500. évfordulóján különleges aktualitással bír. Ez alkalommal Magyarország Kormánya Történelmi Emlékhely minősítéssel erősítette meg a gyülekezet Árpád-kori templomát, mely a templomkertben található Mantskovit Múzeummal együtt ismét jelentős nemzeti zarándokhelyszínné vált. Avató beszédében Czibere Károly (EMMI) államtitkár úr hangsúlyozta, a Szentírás életünk számára tápláló kútforrás, mely az egész nemzetünk számára lett templomunkban Történelmi Emlékhelyként megjelölve a lelki szomjúság ellenszereként.
Kovács Ákos
a Nemzeti Örökség Intézete képviselője és Baksy Mária az Abaúji Református Egyházmegye esperes asszonya államtitkár úrral közösen leplezte le a templomkertben felállított emlékoszlopot. Kovács Zsolt Levente lelkipásztor a gyülekezet közösségének hitvallását tolmácsolva kifejtette: „A reformációs igehirdetés anyanyelvi élménye nélkül ma kevésbé értenénk és éreznénk, hogy az Úr szövetségesei vagyunk, győztes nép, mely hittel és igével harcolhat az ördögi káosz destruktív hatalmával szemben az élet megannyi területén. Csodásan cselekvő, nagyhatalmú és az ígéret földjére elvezető Istenünk van, aki ezt a helyszínt is képes volt különleges kegyelmével megajándékozni. Magyar népünk itt Vizsolyban az első nemzeti bibliakiadásunkra pillantva, nem csupán egy műkincskönyvet talál, hanem a csodásan működő és megtartó Isten szövetségébe kapaszkodhat bele tekintete”.
Fotó: Czentnár Ilona

A reformáció kálvinista szellemi hatásait Boza Kristóf egyháztörténész és sáregresi lelkipásztor ismertette, melynek során leleplezésre került Kálvin János mellszobra, melyet Babusa János szobrászművész alkotott, s melynek adományozásában részt vett Dr. Nagy Piroska és Millisits Máté tiszteletbeli egyháztagok. Orgonán Nyéki Miklós, tárogatón Czentnár Ferenc működött közre Nyitrai Barbara szavalatán keresztül Áprily Lajos: Kálvin, valamint Reményik Sándor: Fordító című verseit hallhattuk. A vizsolyi kórus Istent dicsőítő dicséretekkel emelte ünnepségünk fényét.

MEGHÍVÓ
2017. július 13.
A képekre kattintva a meghívó nagyobban is olvasható!

TANÉVZÁRÓ 2017. június 20.
2017. július 16.
2017.június 20.-án reggel 8:00 órakor az idei tanévben utoljára gyűlt össze a vizsolyi iskola tanulóifjúsága. Az ünnepélyes tanévzáró hagyományosan az irodalmi színpados tanulók rövid műsorával kezdődött, melyet Medveczkyné Janka Judit tanított be. A műsorszám végén megtekinthettük a negyedik osztályos tanulók néptánc bemutatóját; mellyel az idei tanévben több versenyen is sikerrel szerepeltek. Felkészítő tanáruk Bogdán Balázs volt.
Ezt követően Asztalos Péter igazgató úr értékelte a tanévet, összegezte a történéseket. Az ünnepség a kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkát nyújtott tanulók elismerésével folytatódott.
A vizsolyi református egyház 5000 Ft-os felajánlását (melyet a könyvesházban van mód levásárolni) Hriczu Kinga 2.osztályos, Varga Mira 4. osztályos tanulók; valamint Bogdán Balázs tanár úr vehették át. Idén a Király Ferenc díjat a tanulók közül Sváb Dorottya 5. osztályos tanulónak; a pedagógusok közül Kertészné Doros Tünde kollégának szavazta meg a tantestület.
Minden díjazottnak gratulálunk; kellemes pihenést kívánunk Minenkinek!

BALLAGÁS 2017. június 16. Vizsoly
2017. július 16.

„A holnap mindig annyit ér, amennyit megtettél a tegnapért…”

2017. június 16.-án 18 vizsolyi diáknak utoljára szólalt meg a Rákóczi Zsigmond Általános Iskola csengője. Egy igazán sokoldalú, szeretetreméltó, szorgalmas osztálytól búcsúzhattunk. A diákok a virágokkal és ballagási jelképekkel feldíszített iskolában tették meg utolsó sétájukat osztályfőnökük, Mezei András Olivérné vezetésével. A zsúfolásig megtelt tornateremben búcsúztak és fogadták az elköszönő szavakat iskolatársaiktól, illetve Asztalos Péter igazgató úrtól.
Idén a Rákóczi díjat Hornyák Dániel, Sváb Noémi és Szendrey Zsuzsanna Sára kapták; az akaratpillér ösztöndíjban Balogh Mihály részesült. Kiss Renáta és Hornyák Krisztina szülőknek emléklappal köszönte meg az iskolavezetés segítő munkájukat. Ezen díjak mellet még számos jutalomkönyv is kiosztásra került tanulmányi, közösségi munkáért.
Gratulálunk a díjazottaknak! Kívánunk Mindenkinek a továbbiakhoz sok sikert és kitartást! Ne feledjétek: a vizsolyi iskola ajtaja mindig nyitva áll, szeretettel várunk vissza Benneteket!

Vizsolyi Óvoda nyár eleji programjai
2017. június 27.
A 2016./17- es nevelési évet a gyermeknap, a nagyok búcsúztatása, a ballagás és néhány helyi program zárja.
A foglalkozásokon már téma volt a nyár, ennek keretén belül bővítették az óvó nénik a gyermekek ismereteit.
Május 23-án óriási gyermeknapot tartottunk nem csak az ovisainknak, de az újonnan beíratott kicsiknek is. Meghívtuk a Hernádcécén működő Pleszkó Vivien által vezetett Csöpke Biztos kezdet ház résztvevőit. Meghívásunkat szívesen el is fogadták. Szülők, gyermekek egyaránt jól érezték magukat..A rendezvényen óriás akadálypálya, kismotorok kipróbálására volt lehetőség, amit Lubailászló biztosított. Lehetett focizni, kosárlabdázni, homokozni…stb a szép virágos óvodánkban.E napon sok finomságot ehettek a gyermekek pl. sok zöldséggel teli hamburgert, sajtos-tejfölös lángost, vattacukrot, almalevet-amihez az alapanyagot a konyha biztosította. Anita, Ica néni és a dajka nénik segítségével készültek el a finomságok, köszönjük nekik.Ezen a napon még a kicsik sem aludtak, kérték, hogy délután is játszhassanak, igaz a program végére kellemesen el is fáradtak.
Június 6-án a ballagó ovisok meghívást kaptak a helyi általános iskolából óralátogatásra, amit örömmel el is fogadtak. Betekinthettek ovisaink a rájuk váró iskolai élet szépségeibe és feladataiba. Könyvjelzőt vittek volt ovis társaiknak, ajándékba pedig madárkát kaptak az elsősöktől.
Június 9-én elballagott 24 nagycsoportos. Délelőtt elbúcsúztak ovis társaiktól, akik apró ajándékot készítettek emlékül ma tarisznyába. Délután pedig színvonalas műsorral köszöntek el óvodánktól, vendégeink megelégedésére. Meghívásunkat elfogadta Bihi Miklós és Hriczu Imre polgármester urak, Kertészné Doros Tünde tanító néni, Árva Zoltán plébános, nyugdíjas és gyesen lévő kolléganők. Köszönjük, hogy megtisztelték rendezvényünket jelenlétükkel.Sajnos voltak olyan szülők, akik viselkedésükkel rontották a rendezvény hangulatát. Nem tisztelve a pedagógusokat, gyermekeiket, akiknek fáradtságos munkája fekszik e napnak a megszervezésében.
A nagyok sport vetélkedővel zárták az évet, változatos eszközökkel váltó versenyeztek. Ági néni az ugróiskolát tovább fejlesztette csoportszobai játékká.

Óvodásaink az utolsó napokban meglátogatták a vizsolyi Mézmúzeumot, ahol Molnár Gergely két óriási fűzfa árnyékában mesélt a méhekről és a méz készítéséről.
A különböző mézek kóstolásán kívül apró ajándékot is kaptak a gyerekek. Óvodásaink közül a nagyok, rajzzal köszönték meg a bemutatót.
Közös fagylaltozás is voltMoncsi néni fagyizójában. Abban a nagy melegbenjól is esett mindenkinek.
Tavasztól folyamatosan kapnak a gyermekek friss zöldséget, gyümölcsöt, amit helyben termel meg az Önkormányzat. Egészségtudatosság jegyében, Vilmányban termékbemutatón vettünk részt, hogy egészséges pék áruval gazdagítsuk a gyermekek jövőbeli étkezését.Köszönjük Bártfainé Szilvikének (Hami pékség), hogy pedagógusnapon sütivel kedveskedett az óvoda, iskola, konyha dolgozóinak.

Az éven két konyhai dolgozótól búcsúzunk: Árnyasi Lászlóné Ibolya élelmezésvezetőtől és Orosz Zoltánné Erzsike szakácsnőtől, akik nyugdíjas napjaikat töltik már. Kívánjuk nekik, hogy egészségben, örömbentölt
Nyári szünet, amikor az óvoda zárva van: 2017.07.01-2017.07.31
Várjuk az újonnan beíratott gyermekeket 2017.aug.22-24 10-12h ig. Lehetőség nyílik arra, hogy szülő,gyermek megismerje az óvó néniket, csoportot, kérdezni, érdeklődni az óvodai élet rendjéről.
Szülők figyelmét felhívnám a nyári veszélyekre való fokozatos odafigyelésre, pl. autóban lévő gyermeket ne hagyjunk egyedül és a vizek közelében is mindig tartsa szemmel a szülő, hogy hol és mit csinál gyermeke.
Szülőnek, gyermeknek, kollégáknak jó pihenést kívánok a nyárra!
Vizsoly, 2017. június 29.

Kaposi Beáta óvodavezető

HIRDETÉS
2017. június 27.
Kedves vizsolyi Lakosok!
Az óvodában állandó kiállítást szeretnénk létrehozni, olyan fényképekből mely 1971-től készült csoportokat, óvodai dolgozókat, eseményeket ábrázol.
Célunk, hogy az óvoda létrehozásától napjainkig bemutassuk óvodánk történetét.
Kérjük, hogy amennyiben van ilyen fotó a birtokában és nincs rá szüksége, az óvoda örömmel kiállítja, vagy lemásoltatja fotóssal.
A képek hátuljára nevet, évet, telefonszámot kérnénk ráírni és eljuttatni címünkre:
Vizsolyi Óvoda (3888 Vizsoly, Szent J.u.66). A gyűjtés aug.01-től indul.
Érdeklődni lehet: Kaposi Beáta óvoda vezetőtől 46/587-474, vagy óvodai dolgozótól.
Bízunk benne, hogy elképzelésünk az Önök segítségével megvalósulhat!

Vizsoly, 2017. június 27. Kaposi Beáta óvodavezető

Rákóczi hét 2017
2017. június 08.
Hagyományainkhoz híven idén is megrendeztük a Rákóczi hetet május 29.-június 2. között.Színesebbnél-színesebb programok várták a tanulókat: megnyitó ünnepség, hősök napi és nemzeti összetartozásnapi megemlékezések; kerékpártúra a gibártivízierőműhöz, „Fut a suli”, sportvetélkedő, gyermeknap, öregdiák focimeccs.
Fenntarthatósági témahét
2017. június 05.
Áprilisban fenntarthatósági témahetet szerveztünk iskolákban. A programok a környezettudatos magatartás kialakítására irányultak. Egy héten keresztül foglalkoztunk a vízzel, a növényekkel. Környezetvédelemre, energiatakarékosságra felhívó plakátok is készültek; illetve akadályversenyt is szerveztünk szintén ezekben a témákban. A hetet a faültetés zárta; osztályonként 1-1 fa került elültetésre a község temetőjében.
Háziorvosi álláshirdetés
2017. április 20.
Vizsoly Község Önkormányzata a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992.évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Háziorvosi rendelő, Vizsoly (Magyarország) Vizsoly, Hernádcéce, Korlát háziorvosi körzet (Magyarország) háziorvos, családorvos munkakör betöltésére. További részletek»
Tavaszi programok a Vizsolyi Óvodában
2017. május 10.

A tavaszi nap előbújásával a gyermekek is alig várták, hogy az udvaron játszhassanak. A régi ugró iskolát Ági néni felrajzolta a gyermekeknek, örömmel próbálták ki.Séta alkalmával figyelik a kis kertekben előbújó virágokat, beszélgetnek az időjárásról, öltözködésről és megfigyelik a bogarakat a fűben.
A foglalkozások is e témakörül zajlottak. Sok tavaszi verset, dalt, körjátékot, mondókát tanultak az ovisok. A nagyok ültettek, a kisebbek barkácsoltak, festettek, vágtak…stb a tavasz jegyében.
Az óvodát egyaránt tavaszi díszbe öltöztette óvó néni, dajka néni. A gyermekek munkái folyamatosan láthatók a csoportos faliújságon.

Nőnapra,a virágok különböző formáit készítették a gyerekek a nevelők segítségével.

Az óvodában is megemlékeztünk a szabadságharc áldozatairól. Verseket, dalokat tanultak a gyermekek erre a napra, majd amit készítettek(zászló, koszorú, kokárda )elhelyezték a faluház udvarán lévő emlék oszlopnál. Részt vettünk a helyi általános iskola megemlékezésén, színvonalas műsort láthattunk.

Víz világnapja alkalmából, a csoportok változatos formában dolgozták fel a víz fontosságát környezetünkre. A nagy csoportosok kísérleteket is végeztek a vízben oldódó, ill. nem oldódó anyagokkal. Csónakot, halat is barkácsoltak a csoportok ebben a témában.

Tavaszköszöntő: „Gyere tavasz várva várlak, hozz zöld ruhát,fűnek- fának.”A meghívásunkat 5 óvodából 4 fogadta el (Gönc, Vilmány, Fony, Abaújszántó). Egy óvoda továbbképzés miatt nem tudott részt venni. A csoportok érkezése után közös tízóraizással kezdtük a 9. éve megrendezésre kerülő tavaszköszöntő napot. Franciasaláta sajttal, rozsos kiflivel és teával volt a tízórai.
A rendezvényünket egy kis közös foglalkozással, nótázgatással kezdtük, ahol beszélgettünk a nap felkeltéről, a Földről és ide varázsoltuk a tavasz hangját.
A vendégek és a helyi kis ovisok bemutatták tavaszköszöntő műsorukat. A gyerekek bátrak és ügyesek voltak. Zelk Z. Tavaszi dal c. versét majdnem minden óvoda előadta más- más formában.
Aztán jött a szabadon választott tevékenység. Barkácsolások a mici mackó csoportban (fecske és csibe.) Két barkácsolás között volt lehetőség a tornateremben végig menni az akadálypályán.
A mozgás után, aki elfáradt gyümölcsös teát, almát és baba piskótát fogyaszthatott.
A gyerekek arcán látszott, hogy jól érezték magukat, örömmel vitték haza a saját készítésű ajándékokat. A nap folyamán tapasztalatcserére is volt lehetőség az óvó nénikkel.
Az intézmények emlékül egy emléklapot és egy gyöngyökkel teli díszített tojást kaptak. A gyermekek pedig gipszfigurát, mely a közelgő ünneppel és a víz világnapjával voltak kapcsolatosak(virágok, nyuszik, víziállatok)
Összességében sikeresnek ítéljük meg rendezvényünket, remélem a jövőben is elfogadják az óvodák a meghívásunkat. „Holnaptól ide fogok óvodába járni”- mondta egy búcsúzó kislány.
Húsvét: A hagyomány ápolás felelevenítésén kívül Herczeg Mária bábelőadásátis élvezhették a gyermekek, hiszen az előadás után interaktív módon be lettek vonva nem csak az óvó nénik, de a gyermekek is a bábozás rejtelmeibe. Már hagyomány ovinkban a tojás keresés és a lányok meglocsolása. A konyháról csoki nyuszit kapott minden óvodás..

Az év egyik legszebb ünnepe az anyák napja. A gyermekek izgatottan készültek erre a napra. Ez évtől csoportonként, minden gyermek saját csoportjában köszönti édesanyját, nagymamáját. Az óvó nénik színvonalas műsort állítottak össze minden csoportban, az anyukák többsége, meghatódva vette át gyermekétől a virágot és a saját készítésű ajándékot.
A nagy csoportosok Hidasnémetiben környezet védelmi programon vettek részt. Négy gyermekés Kurucz Nikolett óvó néni képviselte óvodánkat. A lelkes kis csapat nagy élménnyel tért haza. Az utaztatást a helyi Önkormányzat busza biztosította, köszönet érte

Ez éven 23 nagy csoportos ballag az óvodából és folyamatosan íratják a szülők a 3 éves gyermekeiket az óvodába.
Máj. 23-án szeretettel várjuk gyermeknapra az újonnan beíratott kicsiket.
Vizsoly, máj.10.

Kaposi Beáta óvodavezető

TANKERÜLETI KÖZLEKEDÉSI VERSENY 2017
2017. április 18.
Második alkalommal adott otthont iskolánk a tankerületi közlekedési versenynek 2017. március 27.-én. A tankerület iskolái - Abaújszántó, Boldogkőváralja, Hidasnémeti, Gönc, Tállya, Vilmány és természetesen Vizsoly - 4 fős csapatokkal képviseltették magukat a vetélkedőn.
Asztalos Péter igazgató úr köszöntő szavait követően kezdetét vette a versengés. Két helyszínen zajlott a verseny; az egyiken elméleti ismereteikről, a másikon gyakorlati felkészültségükről adhattak számot a csapatok. Az elméleti kérdéssort, mely KRESZ ismeretekre épült, online oldották meg a csapatok. A gyakorlati feladatok a tornateremben kialakított akadálypályán, kerékpárral végrehajtandó gyakorlatok voltak.
Az eredményhirdetésre az aulában került sor, ahol a nyertes csapatok mellet –Abaújszántó, Gönc, Tállya- minden résztvevő emléklapban és ajándékban részesült. Vizsoly csapata különdíjat kapott; és a mezőny leggyorsabb kerékpárosa cím is egy vizsolyi diákot; Fábián Krisztofer 6. osztályos tanulót illette meg.
Gratulálunk a díjazottaknak! Köszönjük a részvételt minden iskolának!
A vizsolyi csapat felkészítő tanárai: Asztalos Péter és Szendrey János voltak.
Mellettük köszönetet mondunk a tantestületnek is az előkészületekben és a lebonyolításban nyújtott munkájáért!
ZENÉS ISTENTISZTELET A REFORMÁTUS TEMPLOMBAN 2017. április 30-án
2017. április 10.
A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!
Iskolai hírek januártól- márciusig
2016. január 13.

Március 15.

Iskolánkban idén is méltóképpen emlékeztünk meg nemzeti ünnepünkről, Március 15.-ről. Tóth Éva tanárnő köszöntő szavai után a csengettyűsök, irodalmi színpadosok, néptáncosok és énekkarosok műsorát tekinthettük meg.
Felkészítő pedagógusok voltak: Mezei András Olivéré, Tóth Éva, Sztankai Szabolcsné, Ág Józs és Bogdán Balázs.
Köszönet mindenkinek a színvonalas megemlékezésért!
Farsang

Február 28.-án egy igazi színes kavalkáddal búcsúztattuk a telet iskolánkban.
Az előkészületek már hetekkel korábban elkezdődtek, farsangi díszbe öltözött az iskola; készültek a jelmezek, a koreográfiák.
A felvonulást a nyolcadik osztályos tanulók gyönyörű keringője nyitotta meg; selőadásuk emelte a rendezvény színvonalát.
Ezt követően megkezdődött a felvonulás;jobbnál-jobb, ötletesebbnél-ötletesebb egyéni és csoportos jelmezekben gyönyörködhettünk, szórakozhattunk előadásaikon.
A felvonulást követően zenés-táncos játékok és tombolahúzás szórakoztatta a jelenlévőket.
Hagyományainkhoz híven idén is működött büfé, ahol a tanulók, szülők, pedagógusok felajánlásaiból készült szendvicset, süteményeket lehetett megvásárolni.
Rendezvényünket többen is támogatták, köszönjük szépen a különféle felajánlásokat!
Támogatóink voltak: Árváné Hornyák Mónika, Kertész Tamás, Urbán Józsefné, Kiss Renáta, Hornyák Krisztina, Bártfai Józsefné, iskolánk konyhája, szülők és pedagógusok.

Kultúra napja

Január 22. a magyar himnusz születésének dátuma, a Magyar Kultúra napja. Iskolánkban idén is méltóképpen emlékeztünk meg e napról.
Családias hangulatban az iskola tornatermében kaptunk ízelítőt a kultúra egy-egy területéről az iskolánkban működő művészeti szakkörök előadásában. Csengettyűsök, irodalmi színpadosok és néptáncosok tették színessé ezt a napot.
Köszönjük szépen a gyermekek és felkészítő tanáraik munkáját!
Felkészítő tanárok voltak: Mezei András Olivérné, Tóth Éva, Sztankai Szabolcsné, Bogdán Balázs.

BIBLIA ÜNNEP VIZSOLYBAN BIBLIA SZÜLETETT
2017. február 23.
Jubileumi ünnepi istentisztelet és hálaadás a reformáció
500. évfordulóján, a Bibliavasárnap ünnepén:
2017. március 5-én 11.00 órakor Vizsolyban,
a Református Templomban

Igét hirdet:
D. Szebik Imre az Északi evangélikus egyházkerület nyugalmazott püspöke, a Bibliatársulat elnöke
Fővédnök:
Török Dezső - Borsod Abaúj Zemplén Megye
Közgyűlésének Elnöke
Előadást tart:
Dr. Szabó András egyetemi tanár, irodalomtörténész,
a Vizsolyi Biblia k utatója
A képre kattintva a plakát
nagyobban is letölthető!
Vizsolyi Biblia Hungarikum hasonmás bemutatása: VinczeLászló papírmerítő
Leszármazottak nevében emlékeznek: Károlyi Zoltán és Manskovics Tamás
Közreműködnek: a Vizsolyi Kórus, Tirpák-Kovács Orsolya és Czentnár Ferenc tárogató művész.
KOMMUNÁLIS EDÉNY OSZTÁS
2017.március 2.
A képre kattintva további részletek olvashatók!!!
A képre kattintva további részletek olvashatók!!!
2017. Téli örömök a Vizsolyi Óvodában.
2017.március 3. 

A gyerekek örömére megérkezett a hideg tél, mely sok havat hozott. Óvodánkban lehetőség volt szánkózni, bobozni, hóembert építeni, havat lapátolni…stb. Korcsoporttól függetlenül minden gyermek élvezte a tél adta örömöket. A karácsonyra kapott játékokkal,- a Vizsolyi Napközi Otthonos Óvoda Gyermekeiért Alapítvány jóvoltából kaptak óvodásaink- szívesen játszottak. Gyorsan lett mindenkinek kedvenc játéka.Részt vettünk a helyi általános iskolában, Bogdán Balázs néptánc oktató bemutató óráján.

A csoportok a tánc, a vidámság, a szeretet, barátság jegyében dekoráltak. Óriási bohóc fogadta a gyermekeket ebben az időszakban, az aulában.
Sajnos a tél tragédiát is hozott. A veronai busz baleset megrázta dolgozóinkat, nemcsak mint pedagógus, de mint szülők is együtt éreztek a családokkal. A nemzetei gyásznapon a fekete lobogó mellett, fekete szalag kitűzésével nyilvánítottuk ki részvétünket és együtt érzésünket.

Csoportok közül, a Nagyok (Süni):könyvjelzőt, madáretetőt, barkácsoltak. Festettek üvegre, bohócot és a Kesztyű c. meséhez illusztráltak. Matematikából most a síkidomokkal, kockával, téglatesttel foglalkoztak. Az állatokat is csoportosították, élőhelyet is barkácsoltak nekik. Mici Mackósok, A kutya és a nyúl c. mesét bábozták az óvó nénik, de bohócot , léggömbötis díszítettek ebben az időszakban. A kicsik mackót színeztek madáretetőt készítettek és sokat játszottak. Gyakornokaink mind a három csoportban hospitáltak - különböző foglalkozási ágakban-, szakmai fejlődésük érdekében.

A farsangot minden éven várják a gyermekek, ez most sem volt másképp. Minden csoport vidám verseket, dalokat tanul erre az ünnepre. A jelmezes felvonulás után a csoportok kis műsorral kedveskedtek a szülőknek. Meglepetés vendégünk a Csiri-Biri volt, mely nem csak a gyermekeket, de a szülőket is szórakoztatta.

A gyermek bált Matisz Viktória, Kiss Eperke, Batyi Mária, Batyi Amina, Mata Norbert, Mata Zsolt, Horváth Brendon, Gulyás Milán, Kovács Viktória, Orosz Alexa, Juhász Barbara szülei támogatták. Köszönjük!! A 2017.02.11-én megtartott jótékonysági bálon Bodnár Adrienn volt a meglepetés vendég, operett slágerekkel szórakoztatta a közönséget. Márkus László volt a zenész, aki hajnalig tartó mulatást biztosított a lelkes bálozóknak. A jól sikerült rendezvény bevételét gyermeknapon és gyermek programok szervezéséhez szeretnénk felhasználni.
Támogatóink voltak:Asztalos Péter Vizsoly, Horváth Elemér Korlát, Bodnár Adrienn Hernádcéce, Bogdán Balázs Kassa, Onda fényképész Encs, Király Katalin Vizsoly, Óvoda dolgozói, Centrál Étterem Encs, Sarok étterem Encs, Mérce Encs, Sulis kuckó Encs, RE-AD Bt. Encs, Molnár Méhészet Vizsoly, Kiss Renáta Vizsoly, Hernádcéce, Vizsoly Önkormányzata, Hami pékség Vilmány, Ivancsó Attila Vizsoly, Id.Bodnár Géza Vizsoly, Katolikus egyházésmindazok, akik a bálon részt vettek. KÖSZÖNJÜK! Köszönet a bál szervezéséért Juszkó Brigittának és Sváb Tidornénak.
2017.02.14-én tanfelügyeleti ellenőrzésünk volt.
A hosszú hideg után már nagyon várjuk a tavaszt, ezért a kiscsoportosok kiszebáb készítésével és közös télűzéssel kergettük a telet.

Vizsoly, 2017.02.28.

Kaposi Beáta óvodavezető

Megújult a Vizsolyi Biblia Látogatóközpont
2017. január 31. 

"Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz."
/2Korintus: 12:9/

A református egyház által fenntartott Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (A Református Betlehem) 2017-ben, a Reformáció 500. évében is is szeretettel várja a történelmi hagyományok és kulturális örökségek iránt érdeklődő Kedves Látogatókat. Az utóbbi időszakban rengeteg új érdekességgel bővült a templomkerten belüli látnivalók köre. Fogadó épületünk a Bibliás Könyvesház (Szent János út 82. sz.), ahol a belépőjegyek megváltása mellett lehetőség van egyházi témájú felnőtt és gyermek irodalmi könyvek, kiadványok, képeslapok, ajándéktárgyak vásárlására, de kávé különlegességek, üdítők, édességek fogyasztására is. A belépők érvényesek a templomi ( itt található egy 1590-ben nyomtatott eredeti Vizsolyi Biblia) és a nem rég megnyílt Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum tárlatvezetéssel, nyomtatási lehetőséggel egybekötött megtekintésére. A Múzeum már négy teremmel áll az érdeklődők rendelkezésére.
Bővebb információk itt:
(Turisztikai információk-látogatási díjak_2017/letölthető pdf*)

Csoportoknak a Könyvesházban ill. a templomkertben kialakított pihenő hely ad lehetőséget a várakozásra, ill. az otthonról hozott ennivaló elfogyasztására. A Látogatóközpont minden helyisége és a vizesblokk mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető. Jó szívvel ajánljuk a Fő téren, a szökőkút melletti parkolónk szomszédságában (főbejárattól jobbra) az Önkormányzatunk által létrehozott és működtetett Helyi Ízek Büféjét, ahol kedvező árakkal, naponta más-más helyi specialitással várják a Vizsolyba látogatókat.
Állandó idegenvezetőnk Molnár Imréné Editke a 06-30/997-96-10-es mobilon folyamatosan az érdeklődők rendelkezésére áll.
Elérhetőségeink:
http://www.vizsoly.hu/latnivalok.php#ref
http://www.vizsolyibiblia.hu
http://www.facebook.com/VizsolyiBiblia/
http://www.facebook.com/VizsolyReformatusBetlehem/

A Vizsolyi Önkormányzat Gazdasága
2017. január 31. 

Évekkel ezelőtt elkezdett tevékenységfolytatása zöldségtermesztés ,mely elsősorban a helyi konyhára kerül ,illetve a szociális szövetkezet által működtetett zöldségboltban kerül értékesítésre. Az állattenyésztés jelenleg 6 anyakoca ,40 kismalac, 14 hízó , 60 kecske, 200 db baromfi. Az istállók kialakítása az elmúlt években megtörtént, de szeretnénk az állományt tovább növelni ,ezért istállóépítés is szükséges. Az állatok takarmányozása elsősorban helyben termelt kukorica, marharépa ,illetve szálas takarmány. jelenleg ehhez rendelkezésre áll egy kis traktor,illetve egy kisteherautó,mely 13 éves, ezt szeretnénk lecserélni .Jelenleg a sertés állományunkat szeretnénk bővíteni mangalica sertéssel, melynek helyi feldolgozását tervezzük egy másik program keretében.
2016-ban már jelentős mértékkel nőt a konyha megtakarítása a megtermelt hús és zöldségfélének köszönhetően.
Most már van egy biztos alap ,melyet folytatni szeretnénk és az emberek értékteremtő munkát végeznek.
Azt meg kell jegyeznem, hogy a településen jelenleg 200 fő munkanélküli él és semmi esélyük nincs elhelyezkedni az elsődleges munkaerő piacon,mivel alulképzettek.
Egyre több az üresen álló ingatlan, melynek a zártkertjeit is műveljük, mivel termelőföldhöz a településen nem jutunk hozzá. Az önkormányzat 2017-2018 évi közmunka pályázatban 5 db pályázatot nyújtott be , melyből 4 támogatásra került 5. miniszteri döntésre vár.
1. mezőgazdasági tevékenység folytatása ,mely az állatállomány fejlesztése és a meglévő tevékenységek bővítésére irányul.

2. helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatás ,ebben szerepel a büfé és az zöldséges bolt további üzemeltetése ,valamint egy vendégház kialakítása és működtetése.
3.Illegális hulladék helyek felszámolása futballpálya illetve a kisperjés által határolt tejes terület rekultivációja.
4. Belvíz elvezetés az évek óta elkezdett munkálatok folytatása.
5. Magas hozzáadott értékű program ,ebben szerepel egy zöldség- gyümölcs feldolgozó üzen létrehozása ,jelenleg miniszeri döntésre vár .
További tervünk egy hús üzem létrehozása ,melyet szintén pályázati forrásból szeretnénk megvalósítani a tervek elkészültek csak jelenleg nincs megfelelő pályázati kiírás .

Vizsoly rendezési tervének módosítása 2016.12.29
2017. január 05.
Településrendezési terv (2016.november 15.)
Vizsoly Községi Önkormányzat Településrendezési Terv módosítása 2016 /TERVEZET!/
KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS
2017. január 04.

A 2016-os adventi időszak a vizsolyi iskolába sok csodát hozott! A gyermekeink, osztályonként minden héten dalokkal, versekkel adták meg a karácsonyra várás hangulatát, szívvel és valódi lélekkel ajándékozták meg az iskolánkat, gyújtották meg az adventi gyertyákat. Ebben az időszakban azt lehetett érezni, hogy a lélek jobban fúj, több a mosoly, a másikra való odafigyelés – mind a tanulók, mind a gyermekek között – szeretetteljesebb! Ez volt az iskolai adventünk első csodája!
Novemberben még nem tudtuk, hogy milyen forrásból teremtjük elő a decemberi szeretetcsomagokat a gyermekeink részére, de ez mégis sikerült! Ez a második adventi csoda! Az ajándékozó kedvű emberek, akik a magukéból adnak, hogy mások karácsonyát szebbé tegyék, léteznek településeinken! Az ő szívük nyitott, s azon a karácsonyi csillag fénye bevilágítani képes! Olyanok, mint a három királyok, akiket ugyanazon csillag fénye vezetett a betlehemi jászolban fekvő kisdedhez. Ameddig léteznek a környezetünkben, olyanok emberek, akik túl látnak önmagukon, addig a vizsolyi köznevelés ügye biztonságban van!
Így köszönjük meg Kertész Tamás és Kertész Pista bácsi fenyőfáit, melyből karácsonyfát készíthettünk, Czina György almáit, melyek a karácsonyi csomagba kerülhettek, Bihi Miklós polgármester úr ajándékát, Vizsoly Község Önkormányzatának, hogy elhozta hozzánk a Csodamalom Bábszínházat, a Palánta Misszió abaújvári bábcsoportjának az előadását. A sok anyagi áldozatot vállalónak: a szülőknek, Árvai Zoltán atyának, Kertész Tamásnak, Urbán Józsefnének, Árváné Hornyák Mónikának, Medveczky Lászlónak, Molnár Gergely méhészetének, a Vizsolyi Mézmúzeumnak, Korlát Község Önkormányzatának és az iskolánk nevelőtestületének, hogy lélekből, lelkesen adtak!
Vizsoly, 2016. karácsonya
.

Asztalos Péter
igazgató

Adventi Ovi Hírek
2017. január 03.
Adventi gyertyagyújtás már november végén elkezdődött. A csoportok közösen énekeltek az aulában elhelyezett koszorú mellett, majd az óvó nénik segítségével meggyújtották a gyertyákat.
Az óvodát is ünneplőbe öltöztettük. Minden csoport barkácsolt, díszített. A faliújságon szebbnél szebb gyermeki munkák ékeskedtek.
Az ajándékkészítés sem maradt el. A nagy csoportosok mézes sütit készítettek, fenyőfát festettek, dekoráltak.
Az encsi és gönci tűzoltóság, biztonsági okból 3 nap is kivonult, hogy feltérképezzék az óvoda helyszínét.
A Mikulás dec.6-án járt az óvodában a gyermekek örömére. Mindenki csomaggal térhetett haza.
Csodamalom és Palánta bábszínház előadását az iskolában nézhették meg óvodásaink két alkalommal. Köszönjük, a vizsolyi Önkormányzatnak és az iskolának a lehetőséget.
A karácsonyi ünnepség, megszokott módon zajlott. Szép számmal vettek részt a szülők a rendezvényen. Megtiszteltek jelenlétükkel:Vizsoly,Korlát polgármesterei,képviselők, nyugdíjas kolléganők, katolikus egyház képviselője, iskola ig. úr.A gyermekek ügyesen, bátran szerepeltek. Köszönöm az óvó néniknek és a dajka néniknek, hogy ezen az éven is színvonalas előadással készültek

Köszönjük karácsonyi adományát: Urbán Józsefné Katikának, Árváné Hornyák Mónikának,
Bihi Miklósnak, Korlát Önkormányzat képviselőtestületének.

Ez alkalommal az ovi fenyőfáját Vas Jánosné nagy családos édesanya kapta.
Juszkó István halála három dolgozónkat is érintett-testvér, édesapa.
Együtt érezve osztoztunk fájdalmukban, nyugodjon békében!
Decemberben az óvodát ellenőrizte a Magyar Államkincstár és a Tűzvédelmi hatóság is.
2017.02.11-én felnőtteknek farsangi bált szervez az óvoda szülői munkaközössége.
Érdeklődni lehet Juszkó Brigitta SZMK elnöknél.
A Vizsolyi Óvoda Nevelőtestülete nevében kívánok minden szülőnek, gyermeknek, dolgozónak, partnereinknek eredményekben, szeretetben, hitben gazdag boldog új esztendőt.
Vizsoly, 2017. január 3.
Kaposi Beáta óvodavezető
Párbeszéd Magyarországért Párt adománya vizsolyi rászorulóknak
2017. január 03.

A Párbeszéd Magyarországért párt Vizsoly település polgármesterét megkereste, felajánlotta segítségét a hátrányos helyzetű embereknek nyújtandó támogatással kapcsolatban. A képviselő testület döntése alapján egy 5 gyermekes család kapott 2 db laptopot, 1 éves internet előfizetést. A település egy teherautónyi ruhaneműt, tartós élelmiszert, műszaki cikket kapott, melyet a rászorult családok között szétosztottunk, ebben is segítve a nehéz körülmények között élőket. Ezért köszönetünket fejezzük ki a párt vezetőinek, és legfőképp azoknak az embereknek, akik az adományokat biztosították.

Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok Vizsoly Község Önkormányzata nevében
Bihi Miklós polgármester
Vizsolyi decemberi hírek az iskolából
2017. január 02.
KARÁCSONY  

A 2016-os év utolsó hónapja ismét eseménydúsan, meghitten telt az iskolában.
A hagyományokhoz híven minden héten meggyújtottuk a gyertyát az adventi koszorún egy-egy osztály közreműködésével.
December 5.-én délután érkezett a Mikulás, akit az alsó tagozatos gyerekek a tornateremben fogadtak énekszóval, versekkel. A csomagok kiosztása után minden osztály külön szórakozott a délután hátralévő részében. A felső tagozatosok ez alkalomból együtt diszkózhattak.
December 6.-án a Polgármesteri Hivatal jóvoltából a miskolci Csodamalom Bábszínház előadásának részesei lehettünk az óvodás gyermekekkel együtt.
December 15.-én immáron sokadszor látogatott el hozzánk a Palánta misszió, akik ismét csodálatos bábelőadással kedveskedtek gyermekeinknek.
Az utolsó tanítási napon reggel nyolc órakor került sor a Fenyőünnepre, ahol idén is csodaszép műsor várt bennünket. Felkészítő tanárok voltak: az osztályfőnökök, Medveczkyné Janka Judit, Sztankai Szabolcsné, Ág József
Köszönet mindenki munkájáért!

ADVENT  
MIKULÁS  


Archívum: 2019|2018|2017|2016|2015|2014|2013|2012|2011|2010|2009|2008|2007|2006


Vizsolyi Idegenforgalmi és Ifjúsági Központ

Mezei Olivér készítette a biblia éve tiszteletésre, melyet a faluház
szentelésekor ajándékozott a katolikus plébánosnak, a református lelkésznek
és a polgármesternek.

 

 

© 2003 - 2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.