A Biblia Hete Vizsolyban
Képes beszámoló

2008. augusztus 8. - első nap
(péntek); KÉPGALÉRIA

Augusztus 8-án, pénteken, 10 órakor, vizsolyi iskolások Göncről, a Biblia kiállítás bejáratától, Szenczi Molnár Albert nyomában, Göncruszkán, Vilmányon át futottak a Biblia első lapjával kezükben Vizsolyba, a Református Templom kapujáig. A gyerekek azt, az utat futották végig, mely útvonalon 1590-ben a kéziratokkal gyalogosan bandukoló vagy szekerecskén bóbiskoló diákok vitték Göncről Vizsolyba, a nyomdába a Szent Biblia magyarra fordított lapjait és vitték vissza a próbanyomatokat nap, mint nap. A futástól elfárad gyermekeket Sipos- Vizaknai Gergely református lelkész és Bihi Miklós polgármester fogadta, valamint a település lakói és a Biblia Hetének rendezvénysorozatára érkezett vendégek, turisták köszöntötték a befutókat.

A "Biblia Éve" keretében szervezett "A Biblia Hete Vizsolyban" címet viselő rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitójára 17.00 órakor a Református Templomban került sor.

A megjelent vendégeket Bihi Miklós polgármester köszöntötte.
A Biblia Hetét Sipos-Vizaknai Gergely református lelkész nyitotta meg.

Előadást tartott: Dr. Buzogány Dezső, a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet professzora: "A Biblia a fordítás századában és ma" címmel. A megnyitó ünnepségen közreműködött: a Debreceni Református Kollégium Kántusa

E napon a Faluházban kiállítás nyílt: EnterSion keresztyén képzőművészeti
csoport alkotásaiból:Úrhajó címmel.

A Biblia Hetének első napi esti programjában Elektronikus zenei előadás szórakoztatta a vendégeket. A napi program az Abaúji kistérség bemutatójának keretében a Tizenhárom Komédiás Színjátszókör és az Abaúji Hagyományőrző Népi Együttes műsorával zárult.

 

Vizsolyi Idegenforgalmi és Ifjúsági Központ

Mezei Olivér készítette a biblia éve tiszteletésre, melyet a faluház
szentelésekor ajándékozott a katolikus plébánosnak, a református lelkésznek
és a polgármesternek.

 

 

© 2003 - 2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.