Pályázat

A vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda
korszerűsítése

ÉMOP-4.3.1/2F-2f-2010-0001

Vizsoly Község Önkormányzat 2010-ben nyert összesen 510 968 600 Ft uniós támogatást az Új Széchenyi Terv keretében "A vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda korszerűsítése" című pályázatával. A támogatói szerződés megkötése után el is indultak a közbeszerzési eljárások, melyek kicsit elhúzódtak ugyan de végül kiválasztásra kerültek a kivitelezők mindkét épülethez.

A óvoda épületének kivitelezése tavaly januárban kezdődött és augusztus végén fejeződött be. A korszerűsítés során az épület felújítása, a belső funkcionális elrendezés megváltoztatása és bővítése valósult meg. A bővítményben helyet kapott két csoportszoba, gyermeköltözővel, vizesblokkal, és egy nevelőtestületi szoba szertárral. Ezen túl a meglévő épületrészben kialakításra kerültek a következő helyiségek: csoportszoba, tornaszoba, gyermeköltöző vizesblokkal, vezetői iroda, öltöző-vizesblokk a nevelők számára, valamint korszerű tálalókonyha és kiszolgáló helyiségei.

Az iskola ünnepélyes alapkőletételét tavaly júliusban rendezték meg, mely után az iskola épületének rekonstrukciója is elindult. Szintén bővítették az épületet többek közt tantermekkel, csoportszobákkal, táncteremmel, éttermi és főzőkonyha épületrésszel, tárolókkal, igazgatói, nevelőtestületi, tanári és titkársági helyiségekkel, és egyéni fejlesztő teremmel. Ezeken túl a meglévő iskola épületrész belső funkcionális elrendezése is teljesen megváltozott. Mindkét épületben komplex akadálymentesítés valósult meg, a tantermek és egyéb közösségi helyiségek pedig alkalmassá váltak az új IKT eszközök fogadására, melyek szintén a projekt keretében kerültek beszerzésre.

A projekt befejeztével mindkét intézmény kívül belül megújult, kibővült és alkalmassá vált a kompetencia alapú oktatásra. A lebonyolításban az intézmények vezetésének, és az önkormányzatnak is meghatározó szerepe volt, hiszen mindannyian a gyermekek érdekeit szem előtt tartva segítették a projektet, melynek legnagyobb eredménye a magas színvonalú nevelés, valamint a versenyképes tudás elsajátításához szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése.

A kedvezményezett:
Vizsoly Község Önkormányzata
Cím: 3888 Vizsoly, Szent János u. 155.
Telefon: 46/587-440
Honlap: www.vizsoly.hu

A közreműködő szervezet:
MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1139 Budapest, Váci út 83.
+36-40/200-617
www.magzrt.hu
Nemzeti fejlesztési Ügynökség
www.nfu.hu


Átadták az új, korszerű iskolát 2013. június 28-án

 


Vizsolyi Idegenforgalmi és Ifjúsági Központ

Mezei Olivér készítette a biblia éve tiszteletésre, melyet a faluház
szentelésekor ajándékozott a katolikus plébánosnak, a református lelkésznek
és a polgármesternek.

 

 

© 2003 - 2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.