VIZSOLY KÖZSÉG HONLAPJA VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA


Hírek

Főoldal
Köszöntő
Megközelíthetőség
Történelem
Károlyi biblia
Önkormányzat
Infrastruktúra
Közérdekű
Közbeszerzés
Pályázatok

Általános Iskola
Óvoda
Orvosi rendelő
Faluház
Szolgáltatók
Református templom
Római katolikus templom
Görög katolikus templom
Egyéb látnivalók
Vizsolyi kőfejtő
Magócsy kúria
Rendezvények
Túraajánlatok
Hírek
Vissza az alap oldalhoz


Megnyílt a Budavári Könyvünnep - Vizsoly és Tokaj volt a díszvendég
2017. szeptember 5.
Megnyílt pénteken a 15. Budavári Könyvünnep, amely vasárnapig három napon át 29 könyvkiadó és hét kulturális intézmény könyv- és programkínálatával várta a közönséget a budai Várban. A rendezvény díszvendége volt Vizsoly és Tokaj.A 15. BUDAVÁRI KÖNYVÜNNEP DÍSZVENDÉGE VIZSOLY ÉS TOKAJ / 2017. szeptember 1-3.
2017. augusztus 20.
A Budavári Könyvünnep jubileumához érkezett, 15. éve minden szeptember első hétvégéjén a könyveké a főszerep a Budai Várban.A Budavári Önkormányzat a hagyományokhoz híven idén is megrendezi a Magyar Nyelv és Könyv Ünnepét a Szentháromság téren. A könyvkiadók bemutatkozása mellett számos kulturális programmal várják az olvasni szerető közönséget szeptember 1-3. között a Budai Várban. Az idei rendezvény díszvendége Tokaj és Vizsoly lesz.
Vizsoly, ahol 1590-ben Károli Gáspár gönci prédikátor és kollégái körülbelül 800 példányban nyomtatták ki az első teljes, magyar nyelvű Szentírást. Ugyancsak díszvendégként érkezik Magyarország egyik egyedülálló kulturális, gasztronómiai és borvidéke, Tokaj és Tokaj-Hegyalja. Az egymástól mindössze 50 kilométerre fekvő, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települések természetesen nagyon sok szállal kapcsolódnak. Érdekes, hogy a Vizsolyi Bibliát Lengyelországból származó papírra nyomtatták, amiért egyes források szerint nem mással, mint jó minőségű tokaji borral fizettek A Könyvünnepen kiemelten foglalkoznak majd a reformációval, és köszöntik többek között a centenáriumát ünneplő Finnországot is. Találkozzunk Budavárában, a Mátyás-templom melletti Szentháromság téren!


FIGYELEM!!!
Vizsolyban, a főtéren üzlethelyiség kiadó! Érdeklődni az Önkormányzatnál lehet.


FIGYELEM!!! FIGYELEM!!!
2017. március.
Kecske- és tehéntej, sajt van eladó bármilyen mennyiségben! Érdeklődni lehet: Béres Bélánál a 06-20/622-7177-es telefonszámon.


ELADÓ TERMÉKEK VIZSOLYBAN
A helyi zöldséges boltban (Vizsoly, Szent János u.90) megvásárolható termékek
Nyitvatartás: Hétfőtől-Péntekig 7-15, Szombat: 7-12:30


BALASSI BÁLINT EMLÉKKONFERENCIA VIZSOLYBAN
2017. augusztus 16.
VIZSOLY, 2017. AUGUSZTUS 24. A meghívó letölthető pdf*Zempléni Z.H.K. HIRLEVÉL
2017. augusztus 7.
ZHK HIRLEVÉL 2017.augusztus 7. Letölthető pdf*

A Vizsolyi Önkormányzat közfoglalkoztatási programja
2017. július 23.
Vizsoly Község Önkormányzata kiemelt feladatának tekinti, hogy a községben élő több mint 200 hátrányos helyzetű munkanélküli lakót, közfoglalkoztatás keretében, a munkaviszony egy speciális formájában fegyelmezett, többirányú munkavégzéssel, átmeneti jellegű határozott időtartamú foglalkoztatással, sikeresen visszavezesse az elsődleges
munkaerőpiacra.
További részletek»


Történelmi Emlékhely avató ünnepség Vizsolyon!
2017. július 22.
A Vizsolyi Református Egyházközség 2017. július 21-én hálaadó istentisztelet keretében ünnepelte idén a Vizsolyi Biblia kinyomtatásának eseményét, mely a reformáció 500. évfordulóján különleges aktualitással bír. Ez alkalommal Magyarország Kormánya Történelmi Emlékhely minősítéssel erősítette meg a gyülekezet Árpád-kori templomát, mely a templomkertben található Mantskovit Múzeummal együtt ismét jelentős nemzeti zarándokhelyszínné vált. Avató beszédében Czibere Károly (EMMI) államtitkár úr hangsúlyozta, a Szentírás életünk számára tápláló kútforrás, mely az egész nemzetünk számára lett templomunkban Történelmi Emlékhelyként megjelölve a lelki szomjúság ellenszereként. Kovács Ákos a Nemzeti Örökség Intézete képviselője és Baksy Mária az Abaúji Református Egyházmegye esperes asszonya államtitkár úrral közösen leplezte le a templomkertben felállított emlékoszlopot. Kovács Zsolt Levente lelkipásztor a gyülekezet közösségének hitvallását tolmácsolva kifejtette: „A reformációs igehirdetés anyanyelvi élménye nélkül ma kevésbé értenénk és éreznénk, hogy az Úr szövetségesei vagyunk, győztes nép, mely hittel és igével harcolhat az ördögi káosz destruktív hatalmával szemben az élet megannyi területén. Csodásan cselekvő, nagyhatalmú és az ígéret földjére elvezető Istenünk van, aki ezt a helyszínt is képes volt különleges kegyelmével megajándékozni. Magyar népünk itt Vizsolyban az első nemzeti bibliakiadásunkra pillantva, nem csupán egy műkincskönyvet talál, hanem a csodásan működő és megtartó Isten szövetségébe kapaszkodhat bele tekintete”. Fotó: Czentnár Ilona
A reformáció kálvinista szellemi hatásait Boza Kristóf egyháztörténész és sáregresi lelkipásztor ismertette, melynek során leleplezésre került Kálvin János mellszobra, melyet Babusa János szobrászművész alkotott, s melynek adományozásában részt vett Dr. Nagy Piroska és Millisits Máté tiszteletbeli egyháztagok. Orgonán Nyéki Miklós, tárogatón Czentnár Ferenc működött közre Nyitrai Barbara szavalatán keresztül Áprily Lajos: Kálvin, valamint Reményik Sándor: Fordító című verseit hallhattuk. A vizsolyi kórus Istent dicsőítő dicséretekkel emelte ünnepségünk fényét.


Rákóczi hét 2017
2017. június 08.
Hagyományainkhoz híven idén is megrendeztük a Rákóczi hetet május 29.-június 2. között.Színesebbnél-színesebb programok várták a tanulókat: megnyitó ünnepség, hősök napi és nemzeti összetartozásnapi megemlékezések; kerékpártúra a gibártivízierőműhöz, „Fut a suli”, sportvetélkedő, gyermeknap, öregdiák focimeccs.


Fenntarthatósági témahét
2017. június 05.
Áprilisban fenntarthatósági témahetet szerveztünk iskolákban. A programok a környezettudatos magatartás kialakítására irányultak. Egy héten keresztül foglalkoztunk a vízzel, a növényekkel. Környezetvédelemre, energiatakarékosságra felhívó plakátok is készültek; illetve akadályversenyt is szerveztünk szintén ezekben a témákban. A hetet a faültetés zárta; osztályonként 1-1 fa került elültetésre a község temetőjében.


Háziorvosi álláshirdetés
2017. április 20.
Vizsoly Község Önkormányzata a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992.évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Háziorvosi rendelő, Vizsoly (Magyarország) Vizsoly, Hernádcéce, Korlát háziorvosi körzet (Magyarország) háziorvos, családorvos munkakör betöltésére. További részletek»


TANKERÜLETI KÖZLEKEDÉSI VERSENY 2017
2017. április
Második alkalommal adott otthont iskolánk a tankerületi közlekedési versenynek 2017. március 27.-én. A tankerület iskolái - Abaújszántó, Boldogkőváralja, Hidasnémeti, Gönc, Tállya, Vilmány és természetesen Vizsoly - 4 fős csapatokkal képviseltették magukat a vetélkedőn. Asztalos Péter igazgató úr köszöntő szavait követően kezdetét vette a versengés. Két helyszínen zajlott a verseny; az egyiken elméleti ismereteikről, a másikon gyakorlati felkészültségükről adhattak számot a csapatok. Az elméleti kérdéssort, mely KRESZ ismeretekre épült, online oldották meg a csapatok. A gyakorlati feladatok a tornateremben kialakított akadálypályán, kerékpárral végrehajtandó gyakorlatok voltak. Az eredményhirdetésre az aulában került sor, ahol a nyertes csapatok mellet –Abaújszántó, Gönc, Tállya- minden résztvevő emléklapban és ajándékban részesült. Vizsoly csapata különdíjat kapott; és a mezőny leggyorsabb kerékpárosa cím is egy vizsolyi diákot; Fábián Krisztofer 6. osztályos tanulót illette meg. Gratulálunk a díjazottaknak! Köszönjük a részvételt minden iskolának! A vizsolyi csapat felkészítő tanárai: Asztalos Péter és Szendrey János voltak. Mellettük köszönetet mondunk a tantestületnek is az előkészületekben és a lebonyolításban nyújtott munkájáért!


BIBLIA ÜNNEP VIZSOLYBAN BIBLIA SZÜLETETT
2017. február 23.
ubileumi ünnepi istentisztelet és hálaadás a reformáció 500. évfordulóján, a Bibliavasárnap ünnepén: 2017. március 5-én 11.00 órakor Vizsolyban, a Református Templomban Igét hirdet: D. Szebik Imre az Északi evangélikus egyházkerület nyugalmazott püspöke, a Bibliatársulat elnöke Fővédnök: Török Dezső - Borsod Abaúj Zemplén Megye Közgyűlésének Elnöke Előadást tart: Dr. Szabó András egyetemi tanár, irodalomtörténész, a Vizsolyi Biblia k utatója Vizsolyi Biblia Hungarikum hasonmás bemutatása: VinczeLászló papírmerítő Leszármazottak nevében emlékeznek: Károlyi Zoltán és Manskovics Tamás Közreműködnek: a Vizsolyi Kórus, Tirpák-Kovács Orsolya és Czentnár Ferenc tárogató művész.


Megújult a Vizsolyi Biblia Látogatóközpont
2017. január 31

"Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz."
/2Korintus: 12:9/
A református egyház által fenntartott Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (A Református Betlehem) 2017-ben, a Reformáció 500. évében is is szeretettel várja a történelmi hagyományok és kulturális örökségek iránt érdeklődő Kedves Látogatókat. Az utóbbi időszakban rengeteg új érdekességgel bővült a templomkerten belüli látnivalók köre. Fogadó épületünk a Bibliás Könyvesház (Szent János út 82. sz.), ahol a belépőjegyek megváltása mellett lehetőség van egyházi témájú felnőtt és gyermek irodalmi könyvek, kiadványok, képeslapok, ajándéktárgyak vásárlására, de kávé különlegességek, üdítők, édességek fogyasztására is. A belépők érvényesek a templomi ( itt található egy 1590-ben nyomtatott eredeti Vizsolyi Biblia) és a nem rég megnyílt Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum tárlatvezetéssel, nyomtatási lehetőséggel egybekötött megtekintésére. A Múzeum már négy teremmel áll az érdeklődők rendelkezésére. Bővebb információk itt: (Turisztikai információk-látogatási díjak_2017/letölthető pdf*) Csoportoknak a Könyvesházban ill. a templomkertben kialakított pihenő hely ad lehetőséget a várakozásra, ill. az otthonról hozott ennivaló elfogyasztására. A Látogatóközpont minden helyisége és a vizesblokk mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető. Jó szívvel ajánljuk a Fő téren, a szökőkút melletti parkolónk szomszédságában (főbejárattól jobbra) az Önkormányzatunk által létrehozott és működtetett Helyi Ízek Büféjét, ahol kedvező árakkal, naponta más-más helyi specialitással várják a Vizsolyba látogatókat. Állandó idegenvezetőnk Molnár Imréné Editke a 06-30/997-96-10-es mobilon folyamatosan az érdeklődők rendelkezésére áll. Elérhetőségeink:
http://www.vizsoly.hu/latnivalok.php#ref
http://www.vizsolyibiblia.hu
http://www.facebook.com/VizsolyiBiblia/
http://www.facebook.com/VizsolyReformatusBetlehem/


A Vizsolyi Önkormányzat Gazdasága
2017. január 31.
Évekkel ezelőtt elkezdett tevékenységfolytatása zöldségtermesztés ,mely elsősorban a helyi konyhára kerül ,illetve a szociális szövetkezet által működtetett zöldségboltban kerül értékesítésre. Az állattenyésztés jelenleg 6 anyakoca ,40 kismalac, 14 hízó , 60 kecske, 200 db baromfi. Az istállók kialakítása az elmúlt években megtörtént, de szeretnénk az állományt tovább növelni ,ezért istállóépítés is szükséges. Az állatok takarmányozása elsősorban helyben termelt kukorica, marharépa ,illetve szálas takarmány. jelenleg ehhez rendelkezésre áll egy kis traktor,illetve egy kisteherautó,mely 13 éves, ezt szeretnénk lecserélni .Jelenleg a sertés állományunkat szeretnénk bővíteni mangalica sertéssel, melynek helyi feldolgozását tervezzük egy másik program keretében. 2016-ban már jelentős mértékkel nőt a konyha megtakarítása a megtermelt hús és zöldségfélének köszönhetően. Most már van egy biztos alap ,melyet folytatni szeretnénk és az emberek értékteremtő munkát végeznek. Azt meg kell jegyeznem, hogy a településen jelenleg 200 fő munkanélküli él és semmi esélyük nincs elhelyezkedni az elsődleges munkaerő piacon,mivel alulképzettek. Egyre több az üresen álló ingatlan, melynek a zártkertjeit is műveljük, mivel termelőföldhöz a településen nem jutunk hozzá. Az önkormányzat 2017-2018 évi közmunka pályázatban 5 db pályázatot nyújtott be, melyből 4 támogatásra került 5. miniszteri döntésre vár. 1. mezőgazdasági tevékenység folytatása ,mely az állatállomány fejlesztése és a meglévő tevékenységek bővítésére irányul. 2. helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatás ,ebben szerepel a büfé és az zöldséges bolt további üzemeltetése ,valamint egy vendégház kialakítása és működtetése. 3.Illegális hulladék helyek felszámolása futballpálya illetve a kisperjés által határolt tejes terület rekultivációja. 4. Belvíz elvezetés az évek óta elkezdett munkálatok folytatása. 5. Magas hozzáadott értékű program ,ebben szerepel egy zöldség- gyümölcs feldolgozó üzen létrehozása ,jelenleg miniszeri döntésre vár. További tervünk egy hús üzem létrehozása ,melyet szintén pályázati forrásból szeretnénk megvalósítani a tervek elkészültek csak jelenleg nincs megfelelő pályázati kiírás .


KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS
2017. január 04.
A 2016-os adventi időszak a vizsolyi iskolába sok csodát hozott! A gyermekeink, osztályonként minden héten dalokkal, versekkel adták meg a karácsonyra várás hangulatát, szívvel és valódi lélekkel ajándékozták meg az iskolánkat, gyújtották meg az adventi gyertyákat. Ebben az időszakban azt lehetett érezni, hogy a lélek jobban fúj, több a mosoly, a másikra való odafigyelés – mind a tanulók, mind a gyermekek között – szeretetteljesebb! Ez volt az iskolai adventünk első csodája! Novemberben még nem tudtuk, hogy milyen forrásból teremtjük elő a decemberi szeretetcsomagokat a gyermekeink részére, de ez mégis sikerült! Ez a második adventi csoda! Az ajándékozó kedvű emberek, akik a magukéból adnak, hogy mások karácsonyát szebbé tegyék, léteznek településeinken! Az ő szívük nyitott, s azon a karácsonyi csillag fénye bevilágítani képes! Olyanok, mint a három királyok, akiket ugyanazon csillag fénye vezetett a betlehemi jászolban fekvő kisdedhez. Ameddig léteznek a környezetünkben, olyanok emberek, akik túl látnak önmagukon, addig a vizsolyi köznevelés ügye biztonságban van! Így köszönjük meg Kertész Tamás és Kertész Pista bácsi fenyőfáit, melyből karácsonyfát készíthettünk, Czina György almáit, melyek a karácsonyi csomagba kerülhettek, Bihi Miklós polgármester úr ajándékát, Vizsoly Község Önkormányzatának, hogy elhozta hozzánk a Csodamalom Bábszínházat, a Palánta Misszió abaújvári bábcsoportjának az előadását. A sok anyagi áldozatot vállalónak: a szülőknek, Árvai Zoltán atyának, Kertész Tamásnak, Urbán Józsefnének, Árváné Hornyák Mónikának, Medveczky Lászlónak, Molnár Gergely méhészetének, a Vizsolyi Mézmúzeumnak, Korlát Község Önkormányzatának és az iskolánk nevelőtestületének, hogy lélekből, lelkesen adtak! Vizsoly, 2016. karácsonya.Asztalos Péterigazgató


Párbeszéd Magyarországért Párt adománya vizsolyi rászorulóknak
2017. január 03.
A Párbeszéd Magyarországért párt Vizsoly település polgármesterét megkereste, felajánlotta segítségét a hátrányos helyzetű embereknek nyújtandó támogatással kapcsolatban. A képviselő testület döntése alapján egy 5 gyermekes család kapott 2 db laptopot, 1 éves internet előfizetést. A település egy teherautónyi ruhaneműt, tartós élelmiszert, műszaki cikket kapott, melyet a rászorult családok között szétosztottunk, ebben is segítve a nehéz körülmények között élőket. Ezért köszönetünket fejezzük ki a párt vezetőinek, és legfőképp azoknak az embereknek, akik az adományokat biztosították.


SAJTÓKÖZLEMÉNY- FOLYTATÓDIK A TOBORZÁS
2016. december 01.
Már több mint négyezren jelentkezteka büntetés-végrehajtáshoz A következő években mintegy 30 százalékkal bővül a büntetés-végrehajtásszemélyi állományának létszáma. A toborzásnak köszönhetően 2016. november végéig4217 főadta be jelentkezési kérelmét, a toborzó irodákban egy átlagos napon közel százan érdeklődnek. A jelentkezők fizikai állapotfelmérésen, pszichikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálatokon vesznek részt, amelyek jelenleg is zajlanak. A büntetés-végrehajtás továbbra is várjaazon leendő munkatársai jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek a szakma iránt és jövőjüket a büntetés-végrehajtás szervezetében képzelik el, továbbá az alábbi feltételeknek megfelelnek: - magyar állampolgárság és állandó belföldi lakhely, - betöltött 18. életév, - érettségi megléte, illetve tiszti beosztásra jelentkezőknél felsőfokú végzettség igazolása, - büntetlen előélet, - egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság,
- a jelentkezés felső korhatára 55 év. A képre kattintva a szórólap nagyban is letölthető
Várhatóan 2017 januárjában kezdődik el az a héthónapos szakmai képzés a pályázók részére, amely felkészíti őket a büntetés-végrehajtás szervezetében a hivatásos szolgálat ellátására. Az állomány számára a börtön stabil, kiszámítható, hosszútávra tervezhető munkahelyet teremt, melyhez képzési és előmeneteli lehetőségek társulnak. Az önéletrajzokat a toborzas@bv.gov.hu e-mail címre vagy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságra, a Budapest 1054, Steindl Imre utca 8. szám alá várjuk. További információt hétköznapokon a 06-1/301-8150-es telefonszámon lehet kérni.


Gyászhír: Dr. Czerődy Sándor
2016. szeptember
"Számunkra Te sohasem leszel halott, szívünkben örökké élni fogsz, mint a csillagok."Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett Édesapa, Testvér, Nagyapa Dr. CZERŐDY SÁNDOR Vizsoly és környékének nagyra becsült Főorvosa türelemmel viselt, hosszas betegség után 88 éves korában elhunyt. Búcsúztatása a szikszói temetőben 2016. szeptember 24-én 11 óra-kor lesz.A gyászoló család Vizsoly Községi Önkormányzat


Vizsolyi Óvoda álláspályázat
2016. július 19.
Vizsolyi Óvoda a " Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992.évi XXXIII. törvény 20/A.§ alapján pályázatot hirdet Vizsolyi Óvoda óvodapedagógus munkakör betöltésére. További részletek: 1 oldal 2 oldal


Vizsolyban köszöntötték a tankerület pedagógusait
2016. június 20.
Idén negyedszer rendezte meg a Gönci Tankerület központi pedagógusnapi ünnepségét, melynek a Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola adott otthont. Az intézményben már hetekkel korábban megkezdődött a lázas készülődés. 2016 június 6.-ra pompás díszbe öltözött az aula, a tornaterem; elkészültek az ajándéktolltartók és az ünnepi műsor is. A regisztrációt követően a szépen megterített asztalok mellett foglaltak helyet az iskolák képviselői. Asztalos Péter igazgató úr, Bihi Miklós polgármester úr, és Antal Jánosné tankerület-igazgató asszony köszöntötte 7 általános iskola tanárait, tanítóit. A köszöntők mellett a vizsolyi iskolások verssel, zenével, színdarabbal, néptánccal kedveskedtek. Idén is sor került az elismerő oklevelek és a legnépszerűbb pedagógus cím átadására. Ezek után finom vacsora mellett beszélgethettünk. Reméljük mindenki jól érezte magát!


Köszöntöttük az édesanyákat
2016. május 29.
Április 30-án virágdíszbe öltözött iskolánk. A gyermekek izgatottan kémlelték az ablakokat, vajon édesanyjuk időben érkezik e az osztálykeretekben megszervezett köszöntésre. Szépen feldíszített tantermekben, szívhez szóló műsorral kedveskedtek a tanulók az édesanyáknak, nagymamáknak, keresztmamáknak. Saját készítésű ajándékokkal ajándékozták meg szeretteiket. Örömünkre szolgál, hogy szép számban fogadták el meghívásunkat az édesanyák.


Vetélkedők hónapja az iskolában Tankerületi közlekedési verseny
2016. május 11.
Április 25-kén került megrendezésre iskolánkban a kerékpáros közlekedési verseny, melyen tankerületünk minden intézménye részt vett. Két részből tevődött össze a program, egy elméleti tesztből amelyet online felületen töltöttek ki a résztvevők és egy ügyességi elemeket tartalmazó gyakorlati pályából. Az elméleti feladatok megoldásakor a tanulók alapos felkészülésükről adtak számot, az ügyességi területen is rendkívüli ügyességükről tettek bizonyságot. A versennyel elsődleges célunk a közlekedési szabályok megismerése és a kerépár bisztonságos használatának elsajátítása volt, de természetesen értékeltük a csapatok teljesítményét is. Minden versenyző szépen teljesített, ezért dícséret illeti őket. Felkészítő tanáraiknak köszönet az alapos okításért. Az első három helyezett: Telkibánya, Gönc és Tállya csapata lett. A vizsolyi csapat (Horváth László, Verebélyi levente, Varga Máté, Tulyu Máriusz) is kiemelkedően teljesített ezért különdíjban részesült. A mezőny legjobbja Horváth László vizsolyi tanuló lett.


Néptáncverseny
2016. május 11.
Iskolánkban évek óta folyik néptáncoktatás, a HON Művészeti Iskola tagiskolája vagyunk. Így jutottunk el április 23-án Sárospatakra a VIII. Sipos György Néptáncversenyre és Tehetségnapra. 23 tanuló képviselte iskolánkat a 3.-4. osztályból. Dunántúli ugrós táncokat és játékokat mutattak be. A fellépés olyan jól sikerült, hogy a csapat ezüst minősítést kapott. Ezúton gratulálunk a sikeres szerepléshez! Köszönjük Bogdán Balázs tanár úr lelkiismeretes és alapos munkáját; Tóth Éva tanárnőnek a felkészítésben és előkészületekben való részvételt! További sok sikert kívánunk a csapatnak!


Költészet napi tankerületi vetélkedő Vizsolyban
2016. május 11.
Április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeltük a Költészet napját. Iskolánk ebből az alkalomból vetélkedőt szervezett, melyre meghívtuk a tankerület minden iskoláját. A Csapatok 4 főből álltak, minden évfolyamból 1-1 tanuló. A feladatok nagyon érdekesek, izgalmasak voltak. Mindenki jól érezte magát. 1.helyezést ért el Tállya csapata, 2. helyezett Gönc lett, 3. helyezett Hidasnémeti csapata. Mindenki ajándékkal térhetett haza. Nagyon jól éreztük magunkat! Reméljük mindenki gyarapíthatta, kiegészíthette eddigi tudását és legközelebb is találkozhatunk!


Sportvetélkedő
2016. május 11.
Április 4-én 13 órától tankerületi sportversenyen vettünk részt Göncön. A verseny a Károlyi Gáspár Általános Iskola tornatermében került megrendezésre. A versenykiírás szerint a felső tagozat minden osztályából 1-1 fiú és lány tanuló szerepelhetett, tehát összesen 8 diák képviselte iskolánkat. A feladatok főként ügyességet és gyorsaságot igényeltek. Hét pálya volt és ezeket teljesítve időeredmény alapján kaptak pontszámokat a csapatok. Nagyon szoros volt a verseny, pár tized, illetve századmásodperceken múlottak jobb pontszámok illetve, helyezések. Összesítésben a 4. helyet sikerült megkaparintanunk. Ez egy jó eredmény annak tudatában, hogy mindenki megúszta sérülés nélkül és kellemesen elfáradt. A verseny után megvendégeltek minden csapatot, majd ezek után eredményhirdetés következet és a hazautazás.


Örömmel
2016. május 02.
Minden iskola legfőbb vágya, hogy büszke lehessen tanítványaira! Szerencsésnek, áldottnak mondhatjuk magunkat, mert egy hetedik évfolyamos tanulónk munkája, eredménye, elismertsége azzá tett minden vizsolyi iskolahasználót: pedagógust, gyermeket. Hálás szívvel köszönjük meg Szendrey Zsuzsanna Sárának, hogy jelentkezett a Magyar Templeton programba, majd hosszas, kitartó munka eredményeként bekerült a legtehetségesebb fiatalok táborába. Budapesten a Magyar Tudományos Akadémián került felavatásra több mint 300 társával együtt! Kívánjuk, hogy a rá váró feladatokkal, mentortanári megsegítéssel közelebb kerüljön célja megvalósításához, a benne rejlő tehetség kibontakoztatásához.Asztalos Péterigazgató


Hirdetmény
2016.április 04.
Vizsoly vadászterület határa


Vizsolyi növénytermesztés és állattartás
2016. április 21.
Vizsoly község önkormányzata 4 éve kezdte el a zöldség termesztést először szabadföldön, majd fóliasátrakban melyből jelenleg 3 db van, kettő fűthető. A környéken felvásároltuk a kecskéket, jelenleg 40 db-ot nevelünk. Az állattartás folytatódott a szárnyasokkal, majd jöttek a sertések és vettünk egy tehenet mely már egy kis bocit is hozott a világra. Az így megtermelt árút az iskolai konyhán hasznosítjuk valamint a helyi zöldséges boltban értékesítjük. Hamarosan megnyitjuk a Helyi Termékek Büféjét, melyben elsősorban a helyben megtermelt élelmiszerek fogjuk értékesíteni a helyi lakosságnak illetve az ide látogató turistáknak. Ennek az Étlapja a jővő hétre készül el. Ezzel a tevékenységgel nem csak spórolunk hanem bevételhez is juttatjuk az önkormányzatot. Továbbá a közfoglalkoztatottaknak értelmes és hasznos munkát tudunk biztosítani. A megismert tevékenységet folytatjuk újabb istálók építésével, szociális bérlakások felújításával, tészta készítéssel valamint szőnyeg gyártással. További célunk a megtermelt alapanyagok helyben történő feldolgozása, melyre szeretnénk pályázatot benyújtani. A településen a szennyvíz kérdése sem megoldott ezért szintén pályázati forrásból szeretnénk megvalósítani a következő évben. Itt szeretném jelezni, hogy április 27-én 18 órakor a Faluházban lakossági Fórumot tartunk szakemberek résztvételével, melyre mindenkit várunk. Hamarosan elkezdjük a Főtéren lévő kandelláberek cseréjét, melyet remélem a vandálok nem fogják tönkre tenni, a kamerák jól működnek és látunk mindent senki nem fogja megúszni a büntetést


Állásbörze az „Európai Munkáltatói Napok” keretében
2016. március 31.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a Miskolci Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Európai Hálózatának kezdeményezésére az „Európai Munkáltatói Napok” keretében Állásbörzét szervez.Az állásbörze időpontja: 2016. április 12. 9:00 óra A rendezvény helyszíne: ITC Nemzetközi Kereskedelmi Központ (Miskolc, Mindszent tér 1.) A rendezvényt megnyitja: Demeter Ervin kormánymegbízottA rendezvény célja: · a munkáltatók és álláskeresők közvetlen találkozásának biztosítása a munkábahelyezés elősegítése érdekében, · lehetőség biztosítása interaktív (előzetes) állásinterjúra, próba felvételi tesztek kitöltésére, · a Kormányhivatal munkaerő-piaci programjainak bemutatása (támogatások, képzések, munkaerő-piaci szolgáltatások, stb.), · az uniós forrásból megvalósuló GINOP 5.1.1 „Út a munkaerőpiacra” projekt támogatási lehetőségeinek és az EURES hálózat tevékenységének bemutatása, · segítségnyújtás az önéletrajz elkészítésében.Az állásbörzére tisztelettel várjuk az álláskeresőket Miskolcról, a miskolci járásból, valamint a megye más járásaiból egyaránt. Kérjük, hogy meglévő önéletrajzaikat hozzák magukkal. A rendezvényen várhatóan legalább 80 munkáltató és szolgáltató lesz
jelen.A rendezvényt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal hazai és az Európai Szociális Alap által biztosított forrásból finanszírozza.


Március 15.-ei megemlékezés
2016. március 29.
A hagyományokhoz híven idén is megemlékeztünk március 15.-ről. A műsort rövid köszöntő és történeti áttekintést követően a csengettyűsök előadása nyitotta meg. Ezt a felső tagozatos tanulók színvonalas előadása követte. Ebben időrendi sorrendben mutatták be a forradalom történéseit. Az előadást színesítette gitárral kísért énekszám és toborzó tánc is. Köszönet a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak!


Farsang a vizsolyi iskolában
2016. március 1.
"Fruskák, Zsuzskák, Dorottyák, Járjátok a bolondját!"
Február 5.-én délután igazi színes, farsangi vigalom volt a vizsolyi iskolában. E pénteki napot megelőző hetekben lázas készülődés vette kezdetét, amikor vidám, színes dekorációk készítésével vette kezdetét a lázas készülődés. Ezt követően gyerekek, pedagógusok, szülők izgatottan készítették a jelmezeket. A vigadalmat megelőző héten már lehetőség nyílott tombolaszelvények vásárlására is. Elérkezett a várva várt nap, amikor már délelőtt kezdetét vette a lázas készülődés, ekkora már farsangi díszben pompázott a felvonulás helyszíne is. A mulatság a felső tagozatos tanulók káprázatos nyitótáncával kezdődött. Ez után kezdetét vette a felvonulás; ötletes, színes, bohókás jelmezek váltották egymást. Az eredményhirdetés előtt nem maradhattak el a kedvelt táncos játékok sem. Minden jelmezes tortát kapott jutalmul.A büfében most is sok finomság várta a vendégeket. A mulatságot a tombolasorsolás zárta, melyen sok értékes nyeremény mellett fődíjként egy gyönyörű tortát sorsoltunk ki, mely Kiss Renáta keze munkáját dicséri; a második díj Vizsolyi Református Egyház által felajánlott 5000 Ft-os könyvvásárlási utalvány volt. Mint minden alkalommal most is rengeteg felajánlás érkezett a szülőktől (torta, vaj, felvágott, tojás, stb). Ezúton szeretnénk megköszönni minden nemű támogatást minden kedves szülőnek, pedagógusnak, Árváné Hornyák Mónikának, Kiss Renátának és a Vizsolyi Református Egyháznak.


Vizsolyi Óvoda álláspályázat
2016. január 21.
Vizsolyi Óvoda a " Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992.évi XXXIII. törvény 20/A.§ alapján pályázatot hirdet Vizsolyi Óvoda dajka munkakör betöltésére.
További részletek: 1 oldal 2 oldalKÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS
2015. december 30.

Iskolánk nem tud sikeres lenni önmagában. A céljaink eléréséhez szükséges, hogy partnerséget, nyitottságot nyújtsunk a településeinken, vagy azok határán túl élőknek. Nagy öröm, hogy ezt nem csak az iskola gondolja így! Oly sok anyagi támogatást és lelki támaszt kaptunk az idei adventben! Hála telt szívvel köszönjük meg Réti Mónika támogatását, bátorítását, aki a 9. évfolyamos – már elballagott - tanulóink „Akarat-pillér” ösztöndíjának a fenntartásához járult hozzá. Sokat jelent az, ha hozzánk ellátogató szakember számára látható, érzékelhető az iskolai törekvés. S mennél inkább az, ha annak támogatásáért még magától is képes az ember elvonni anyagi javakat, csak, hogy biztasson! Az iskolai Mikulás sem tudta volna a csomagokat a gyermekeinknek osztogatni, ha nincsenek önzetlen támogatóink: Bihi Miklós, Csató István és Hriczu Imre magánemberként ajánlottak fel támogatást a gyermekeink részére, kiegészítve a vilmányi önkormányzat és az iskolánk alapítványának támogatását. Tartalmas, ünnepélyes, kedves napot szervezhettünk így a tanulóink részére! Az adventi áldások sora még mindig tart, mert a karácsonyvárás idején barátságból, eljuthatott 50 tanulónk a Miskolcra leköltözött „Mikulásgyárba”, ahol életre szóló élményben lehetett részük. Ezúton köszönjük meg Wolf Izabella közbenjárását, hogy gyermekeink adventjét színesebbé tette. Köszönet Czentnár Ilona tanító néninek, aki fenyőket nevelt, s nekünk adta azokat karácsonyfának! Az év leginkább várt ünnepe akkor lehet teljes, ha diákjaink részére csomagot állíthatunk össze, amelybe mindenünket belerakhatjuk! Szeretetünket, odaadásunkat, összetartozásunkat! Ezt az idén a fenntartó gönci tankerületünk mellett, helyi magánemberek felajánlásaiból tehettük meg. Önzetlenségből, adni tudásból jelesre vizsgáztak a vizsolyiak! Lélektől lelkesen adtak! Így köszönjük meg Hornyák Lászlóné, Árváné Hornyák Mónika, Urbán Józsefné, Dr. Szegedi Szabolcs, Juhász Tibor, Dr. Kertész István, Kertész Tamás, Pleszkó Tibor, Molnár Gergely és Jávorszky Tamás anyagi és lelki támogatását. Gyümölcsök, édességek és egy üveg méz kerülhetett a tanulóink csomagjába, téve ezzel szebbé a karácsonyukat! „… a jókedvű adakozót szereti az Isten.” (2.Kor.9.7.) Asztalos Péter igazgató


ADVENTTŐL KARÁCSONYIG AZ ISKOLÁBAN
2015. december 31.

KARÁCSONY A VIZSOLYI ISKOLÁBAN
„A kályhánkba láng lobog, gyere be karácsony!
Gyújtsd meg gyertyád, fényszóród a fenyőfaágon.
Melegedj meg idebent, légy vendégünk mára!
Karácsonyi csillagod tedd a fenyőfára!”
A legszebb és legmeghittebb a téli szünet előtti utolsó tanítási nap volt. Ezen a napon került sor ünnepségünkre a tornateremben, ahol a csodásan feldíszített karácsonyfa mellett egy gyönyörű betlehem is várta a gyerekeket, szülőket, meghívott vendégeket. Szendrey János tanár úr szívhez szóló köszöntője után, Antall Jánosné is köszöntötte a jelenlévőket-külön öröm volt számunkra, hogy megtisztelte ünnepségünket jelenlétével. Ezeket követően az iskolások műsora következett, igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak az énekkarosok, a csengettyűsök, a gyönyörű jelmezbe öltözött betlehemes jelenetet eljátszó gyerekek. Az ünnepséget Asztalos Péter igazgató úr köszöntő szavai zárták, melyet követően minden diák ajándékcsomagban részesült. A nap további része vidáman, szeretetben telt az adventi játszóházban. Kicsik és nagyok egyaránt ajándékokat, fenyődíszeket készíthettek szeretteiknek; de lehetőség volt zenehallgatásra, társasjátékra is. Reméljük, hogy mindenki számára kellemesen telt az adventi időszak, és jól érezte magát ezen a szép napon!

ADVENT A VIZSOLYI ISKOLÁBAN

„Ég a gyertya ég,
nő a fényesség,
sötét földhöz a fényes ég
egyre közelébb”
A decemberi hónapot a szeretet, a meghittség és a várakozás szelleme lengte át a vizsolyi általános iskolában. Hetente meggyújtásra kerültek az aulában elhelyezett adventi koszorún a karácsony közeledtét jelző gyertyák. E gyertyagyújtásokat a tanulók meghitt, szeretetteljes pici műsorai színesítették. Az aulába kapott helyet két fenyőfánk közül az egyik, melyre folyamatosan kerültek fel a gyerekek által készített szebbnél szebb fenyődíszek. Különös gonddal készülte e díszek, és lelkesedéssel, izgalommal tették fel a fenyőfára azokat a tanulók. A rajz és technika órákon, napközis foglalkozásokon készült munkákkal az iskola fokozatosan ünnepi díszbe öltözött.


A Máltai Szeretetszolgálat ajándéka Vizsolynak
2015. december 28.
Településünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettől 22 db raklapos tűzifát kapott ajándékba.


Az iskolába is megérkezett a Mikulás
2015.december 14.
December 4.-én izgatottan érkeztek a vizsolyi iskolások, ezen a napon érkezett hozzájuk a Mikulás. Ebéd után már mindenki sürgött-forgott, elkészültek a tantermek a délutáni mókázáshoz. Az alsó tagozatos osztályok mindegyikébe ellátogatott a Mikulás bácsi. A gyerekek csillogó szemekkel szavaltak, énekeltek neki. A jó gyerekeknek dicséret, a csintalanoknak dorgálás és vessző is járt. A látogatás után minden osztály játékokkal, tánccal töltötte a délután hátralévő részét. A felső tagozatosok változatos programokkal-játékkal, tánccal- töltötték el a december negyedikei délutánt. Minden tanuló finomságokkal teli csomaggal térhetett haza.


ŐSZI HÍRCSOKOR AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁBÓL
2015. október 27.
Október a megemlékezés jegyében zajlott. Megemlékeztünk a Zene világnapjáról, az Állatok világnapjáról, október 6.-ról és október 23.-ról is. Színes tablók hívták fel tanulóink figyelmét az aktualitásokra, de a színvonalas előadások sem maradhattak el. Október 6.-ra és 23.-ra a felső tagozatos tanulók színvonalas előadása segítségével emlékeztünk meg.
Köszönet a programok szervezőinek, a felkészítő tanároknak!
S
zeptember második hetét egy vidám családi nappal zártuk, ahol jókedvűen mókázott gyerek, szülő egyaránt. A jól teljesített feladatokért kapott zsetonokat a bazárban válthatták be a gyerekek értékes ajándékokra.

Szeptember elsején újra élet költözött a Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola falai közé. A hagyományokhoz híven reggel 8 órakor az évnyitóval indult az új tanév. Az irodalmi színpadosok kedves műsorát követően Asztalos Péter igazgató úr köszöntötte a jelenlévőket, külön figyelmet szentelve iskolánk 19 elsős kisdiákjának; akik emléklapot vehettek át. Az ünnepség után az osztálytermekben máris kezdetét vette a munka.Emlékünnep Vizsolyban 2015. szeptember 26-án
2015. szeptember 18.
Károlyi Gáspár Program vizsolyi örökséggondozásáért való emlékünnep keretében nyitják meg a Mantskovit Bálint Nyomdatörténeti Múzeumot Vizsolyban 2015. szeptember 26-án. További részletek innen elérhetők»


Bemutatkozott Vizsoly az abújkéri falunapon
2015. augusztus 31.
Vizsoly Község Önkormányzata 2015.08.29-én Abaújkér meghívására bemutatót tartott az általuk rendezett falunapon. Bemutató tárgya az Önkormányzat által Start közmunkaprogramban megtermelt áruk voltak. Nagy sikert arattunk. Termékekre már most több megrendelés érkezett. Első sorban a kecsketejből készített termékek nyerték el a jelenlévők tetszését, de az étlapon az alábbi termékek szerepeltek:
- Cukkinis lecsó
- Lecsó, ahogy mi szeretjük
- Friss saláta a kertünkből, joghurt öntettel, napon szárított paradicsommal, házi kecskesajttal
- krumplilángos szilvalekvárral
- Tócsni fokhagymás tejföllel
- Sajttál kemencés házi kenyérrel
A kínálat mind elfogyott. Ez is mutatja, hogy közfoglalkoztatásunk sikeresnek mondható, melyet a közel jövőben is folytatni kívánunk. Több ötlete van az Önkormányzatnak, melyet szeretnénk megvalósítani. Júliusban Vizsolyban megnyitottuk a zöldség-gyümölcs boltot, a Vizsolyiakért Szociális Szövetkezet keretein belül, hogy a vizsolyi lakosságot ki tudjuk szolgálni.


Pályázatot nyert Vizsoly Községi Önkormányzat
2015. augusztus 31.
Vizsoly Község Önkormányzata pályázatot nyert el a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt szakköri és tanórán kívüli foglalkozások megvalósítására.
A program keretében az intézmény 24 362 000 Ft-ot használt fel tanórán kívüli tevékenységek lebonyolításáhozVizsoly Község Önkormányzata 2014.augusztusában indította el a projektet ami két féléven keresztül tartott. A félévek során más és más gyermek vehetett részt a fejlesztő foglalkozásokon.VIZSOLYI BIBLIA - Hálásan emlékező közösség
2015. július 20.
2015. július 19-én (vasárnap) tartotta Vizsoly község közössége jubileumi ünnepségét a Vizsolyi Biblia kiadásának 425. évfordulója alkalmából. Az első, teljes magyar nyelvű Szentírás-kiadás településünkön történt 1590. július 20-án, melyet a magyarországi reformáció és egyházi megújulás egyik legnagyobb eseményeként tartunk számon, mely nyelvtörténeti, irodalomtörténeti és nyomdatörténeti szempontból is országos jelentőségű. Az egész település közössége együtt ünnepelt, református, katolikus és önkormányzati szervek összefogásában, a református gyülekezet főszervezésében. Ugyanezen a napon emlékeztünk meg Vizsoly település nyolc évszádos hírnevéről is. Tovább»
A Vizsolyi Református Egyházközség Elnökségének KÖZLEMÉNYE»

VI. Biblia Nyomtatástörténeti Emléknapok
2015. július 20.
M E G H Í V Ó Szeretettel meghívjuk a VI. Biblia Nyomtatástörténeti Emléknapok keretében megrendezett ünnepségre. Hálát adunk az Úrnak, hogy 425 évvel az első magyar nyelven elkészüt Írást követően, 2015. július 25-én, szombaton 15.00 órakor megmutathatjuk Önöknek 8 év munkáját. Elkészült az első korhű technikával újranyomtatott BIBLIA. Beszédet mond: Daruka Mihály, a Vizsolyi Biblianyomtató Műhely Igazgatója.
Hallható lesz: Vankó Zsuzsa, teológusprofesszor előadása a Vizsolyi Biblia korszakalakító szerepéről, Ringer István Tárogatón, valamint a Telkibányai fúvós zenekar. Fővédnök: Tőkés László Református Püspök. Helyszín: Vizsoly Biblianyomtató Műhely. 3888 Vizsoly, Szent János u 119.


Vizsolyi óvoda álláspályázatok
2015.július 07.

Vizsolyi óvoda dajka1»(1 oldal 2 oldal)
Vizsolyi óvoda dajka2»(1 oldal 2 oldal)
Vizsolyi óvoda óvodapedagógus»(1 oldal, 2 oldal)


JÚNIUSI ESEMÉNYEK A VIZSOLYI ISKOLÁBAN!
2015. június 26.

TANÉVZÁRÓ
A 2014/2015 tanév ünnepélyes zárására június 18-án került sor. A negyedikesek vidám nyárköszöntését, a néptáncosok pompás produkciója követte. Igazgató úr értékelte a tanévet, összefoglalta az idei tanév eseményeit. A kiválóan teljesítő tanulók könyvjutalmat vehettek át. Idén is átadásra került a KIRÁLY FERENC DÍJ, melyet az iskola hírnevének öregbítéséért idén Tóth Éva tanárnő, és Szendrey Zsuzsanna Sára 6. osztályos tanuló vehettek át. Gratulálunk nekik!A nyári szünidőre jó pihenést kívánunk mindenkinek!


BALLAGÁS
2015. június 26.

„Nem az számít, látják e kívül,
az számít, érzed e belül.”
Ezekkel a gondolatokkal búcsúzott iskolánktól 2015. június 13-án 18 nyolcadikos tanuló. Az ünnepségen először a ballagó gyerekek búcsúzó műsorát tekinthette meg a szép számmal összegyűlt közönség. Ezt követően Asztalos Péter igazgató Úr köszöntötte a ballagókat. Minden diák sikeresen teljesítette a a követelményeket, a bizonyítvány mellé ajándékba egy kis bibliával kedveskedett nekik az iskolavezetés. Tanulmányi és közösségi munkájukért többen könyvjutalomban részesültek. Ketten érdemelték ki a tantestület kitüntetését a RÁKÓCZI DÍJAT: Sváb Martin és Fehér Marianna tanulók, akik az emlékérem mellé pénzjutalomban is részesültek, nevük felkerül az iskola dicsőségtáblájára. Az idei AKARTAPILLÉR ösztöndíjas Mata Dominik lett; aki a továbbtanulása során pénzbeni és mentori támogatást kap iskolánktól, megkönnyítve ezzel a továbbtanulás és a beilleszkedés okozta nehézésgeket. A díjak átadása után Mezei Olivér osztályfőnök köszönt el a gyerekektől. A ballagást színes léggömbök eregetése zárta. Gratulálunk a díjazottaknak, minden kedves elbalagott diákunknak sok sikert kívánunk!

CSENGETTYŰSÖK KIRÁNDULÁSA GÖNCRUSZKÁN


RÁKÓCZI HÉT AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN!
2015. június 19
Hagyománnyá vált iskolánkban, hogy névadónk tiszteletére-Rákóczi Zsigmond-a tanév vége felé Rákóczi hetet szervezünk tanulóinknak. Idén sem történt ez másképp, június első hetében számos érdekes program várta a gyerekeket. A Megnyitó ünnepség végeztével az emlékezés virágait helyeztük el Rákóczi Zsigmond emléktáblájánál. Ezen a napon a délután folyamán Sportvetélkedőre került sor, ahol egyaránt helyet kapott sorverseny, foci, kerékpáros ügyességi verseny és az erős emberek versenye. Megemlékeztünk a Nemzeti összetartozás napjáról is; majd a második nap délutánján Akadályversenyen adhattak számot tanulóink Rákóczi Zsigmondról illetve koráról. Zárásként a Gyereknapon gyűjthettek zsetont tanulóink érdekes játékok keretén belül, és vásárolhattak a bazárban. A legnagyobb izgalmak ezen a délutánon várták tanukóinkat, amikor a Rendőrség és a Tűzoltóság kedveskedett bemutatóval.
Nem hagyhatjuk szó nélkül a Hulladékgyűjtést sem, melyet az utolsó héten bonyolítottunk le. Minden osztály lelkes résztvevője volt a nemes versengésnek.


FUT A SULI!
2015. JÚNIUS 15.
Hagyományosan, minden tanévben, a „Rákóczi-hét” keretein belül megrendezésre kerül a „Fut a suli”. Idén a „Partnerség és hálózatosodás” című pályázat keretében szerveztük meg, aminek a lényege a villámcsődület, azaz a „Flashmob” volt. A futás, a falu elejéről indult, ahová közösen sétáltak ki tanulók, szülők, pedagógusok. A futást rendőrök kísérték, ami a faluban élőket is a célvonalhoz vonzotta. A Főtéren sok turista volt, falunk nevezetessége miatt, ezért ők is nézői lettek futóversenyünknek. Miután célba értünk, megpihent mindenki. Elfogyasztottuk a támogatóink által biztosított ásványvizet, és az uzsonnát. A pihenő után kiosztásra kerültek a díjak. A testnevelés szakos kollégánk és az egyik osztály meglepetéssel is készült: különféle alakzatokat vettek fel: előbb csak három, majd egyre több gyerek, míg végül az egész iskola körbeállta őket. Sőt az arra haladó turisták is csatlakoztak hozzánk. A szervezők szerint idén, a pályázatnak köszönhetően sokszínűvé, és érdekesebbé sikerült tenni a rendezvényt.


GYERMEKNAP A RÓMAI KATOLIKUS PLÉBÁNIÁN!
2015. május 30.
2015. május 30-án gyermeknap alkalmából szalonnát sütöttünk, a tűz körül ülve gitáros kísérettel énekeltünk, sokat beszélgettünk, játszottunk. A legkisebbek aszfaltrajzolással is tölthették idejüket. Köszönjük a finom süteményeket és meglepetés csokikat a felajánlóknak!


ANYÁK NAPJA VIZSOLYBAN
2015. május 17.
Május 4.-én orgonaillat árasztotta el a vizsolyi általános iskolát. Erre a napra kaptak meghívást az édesanyák, nagymamamák, keresztmamák, hogy köszöntsék őket a gyerekek egy-egy verssel, dallal, maguk készítette ajándékokkal. Minden osztály külön időpontban tartotta apró kis ünnepségét, családias hangulatban, meghitten teletek el az együtt töltött percek. Nagyon sok édesanya, nagymama, keresztmama fogadta el a gyerekek meghívását, amivel nagy örömet okoztak gyerekeknek, pedagógusoknak egyaránt.


CSALÁDI NAP AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN
2015. május 3.
2015. április 24-én került megrendezésre egy színes programokkal tarkított Családi nap, TÁMOP 3.1.4.-B-13/1-2013-0001 számú „Köznevelés az iskolában” projekt, „Partnerség és hálózatosodás”modul keretén belül. A program megrendezéséhez az eddig megszokottakkal ellentétben támogató partnerek felkutatására volt szükség, mely nagy sikerrel járt, több támogató is segítséget nyújtott ahhoz, hogy a tervezett programok minél színesebben bonyolódhassanak le. „Egy estém otthon..” címmel rajz és próza pályázatot hirdettünk tanulóink között még a Költészet napján. Sok szép, érdekes munka érkezett, melyek az iskola folyosóján kerültek kiállításra, és egy négytagú zsűri értékelte azokat. Az eredményhirdetésre a játékos vetélkedőket megelőző megnyitón került sor. Ezt a negyedik osztályos tanulók frappáns jelenet színesítette. A programok ebéd után kezdődtek, de nem mindenkinek. A déli órákban indultak el a kerékpárosok a Gibárti Erőműhöz igazgató úr vezetésével. Ezen a túrán minden osztályt egy tanuló képviselt, szülők is csatlakoztak, illetve a boldogkőváraljai általános iskolát is képviselte egy csoport. Mivel ők nem ebédeltek, bográcsban készült paprikás krumpli várta őket; mely elkészítésében egyaránt részt vett pedagógus, szülő, iskolai dolgozó. Ezalatt az iskola udvarán érdekes játékokkal várták a tanár nénik és tanár bácsik a gyerekeket, szülőket egyaránt. A feladatok teljesítéséért szerzett zsetonokat a bazárban válthatták be értékes ajándékokra. Volt itt pingponglabda fújás, kosárra dobás, puzzle, labdasepregetés, csocso, célbadobás, zsákbafutás, virágültetés. Mindenki nagyon jól szórakozott. Külön öröm volt számunkra, hogy nyugdíjba vonult tanár nénik is elfogadták meghívásunkat. Köszönet támogatóinknak: Árvai Zoltán plébános, Kovács Zsolt Levente lelkész, Árváné Hornyák Mónika, Urbán Józsefné, Kertész Tamás, Fajger István, Horváth László, Kopasz János, Sztankai Szabolcs Jánosné, Vizsoly Önkormányzata, Szegedi Imre, dr. Szegedi Szabolcs, Vizsolyi Iskoláért Közalapítvány, Medveczky László, Üveges György


KÉPVISELŐTESTÜLETI TAGOK TALÁLKOZÓJA EGERBEN
2015. május 3.
"Krisztus követségében járunk"
Ezzel a mottóval tartottak találkozót az Egri Főegyházmegye egyházközségeinek képviselőtestületi tagjai számára április 25- én az egri bazilikában. Az összejövetelre mintegy kétezerötszázan érkeztek, elfogadván a főpásztor, Ternyák Csaba egri érsek meghívását.
A köszöntőt és a közös imádságot követően előadások hangzottak el. Elsőként Palánki Ferenc egri segédpüspök, majd Linczenbold Levente teológiai tanár, tardi plébános, végül Csizmadia István teológiai tanár előadásait hallgathattuk meg. Ezt követte a találkozó csúcspontjaként az ünnepi szentmise, amikor is érsekük körül a szentélyben foglaltak helyet a főegyházmegye papjai és kispapjai.Tovább


TAVASZI PROGRAMOK AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN
2015. április 30.
Március elejére a szorgos kezeknek köszönhetően tavaszi díszbe öltözött az iskola. Színes virágok és pillangók között készülődtünk a tavaszi rendezvényekre. Az első nagyobb rendezvényünk a Március 15.-ei megemlékezés volt, melyre a község és a környező községek képviselői is elfogadták meghívásunkat. Mint mindig, most is színvonalas műsort adtak a felső tagozatos tanulók. Március 22. A víz világnapja, melyre az akvárium mellett elhelyezett plakát is emlékeztetett. Április elejére a közelgő Húsvét szellemisége járta át az épületet a szebbnél-szebb gyerekmunkáknak köszönhetően. A tavaszi szünet után megemlékeztünk a Költészet napjáról is. Az alsó tagozatosok a negyedik osztályosok segítségével kaphattak betekintést József Attila életébe, munkásságába; illetve ismerkedhettek meg magyar költőkkel, azok verseivel. A felső tagozatosok egy nagyszabású szellemi vetélkedő keretén belül adóztak a költészet szépségének. Április 22.-én délután ötletes rajzok készültek az iskola udvarán, illetve figyelemfelhívó kiállítással is készültek a felső tagozatos tanulók a Föld napja alkalmából.


Farsang az iskolában
2015. február 13.
Igazi farsangi kavalkádban találhatta magát, aki ellátogatott a vizsolyi általános iskola farsangjára 2015. február 13-án. Az előkészületeknek köszönhetően színpompás, vidám arculatot kapott az aula, a folyosók és a tornaterem, melyeket zömében a tanulók által készített álarcok, füzérek díszítettek. A vigasság 13:30-kor kezdődött a Szalagosok látványos bemutatójával. Először az egyéni jelmezesek vonultak fel; akik között találkozhattunk Zorroval, a Jégkirálynővel, kedvelt popsztárokkal, egy sárga markolóval, Aszterixszel és Obelixszel. Őket követték a csoportos jelmezek, melyeknek köszönhetően barangolhattunk a télből a nyárba, a Karib tengerre, de ijedezhettünk a busóktól, szórakozhattunk a hawaii táncosokon, megcsodálhattuk a zombik táncát is. A fergeteges felvonulás után zenés-táncos mókázásban vehettek részt kicsik és nagyok egyaránt, illetve gazdag választékkal várt mindenkit a büfé is. Az eredményhirdetés után már csak a tombolahúzás volt hátra, ahol sok értékes nyereménnyel gazdagodhattunk. Köszönjük szépen a szülők segítségét és támogatóink felajánlásait!


Tankerületi szavalóverseny az általános iskolában
2015. február
Másodszor került megrendezésre a Magyar Kultúra Napján az általános iskolában a tankerületi szavalóverseny. 7 iskola tanulói mutatkozhattak be. A program Asztalos Péter igazgató úr köszöntőjével kezdődött, melyet a vizsolyi iskolások műsora követett. Mint mindig, a csengettyűs és színjátszó szakkörös gyerekek színvonalas előadással rukkoltak elő. A megnyitó után kezdődött a verseny, mely négy helyszínen zajlott. Az alsó tagozatosok a családról, a felső tagozatosok a hazaszeretetről szavalhattak. A verseny és az eredményhirdetés között kézműveskedéssel, rejtvények megoldásával, mesefilmek nézésével tölthették el idejüket a versenyző diákok. Az eredményhirdetés után élményekkel, ajándékokkal térhettek haza tanulók, pedagógusok egyaránt.


HUNGARIKUM LETT A VIZSOLYI BIBLIA
2015. február

A hungarikumok sorába került a Vizsolyi Biblia – amely az első teljes, magyar nyelvű biblia. A Biblia: 1590. július 20-án fejeződött be a mai Borsod- Abaúj - Zemplén megyében fekvő Vizsolyban a 16. századi magyar nyelv páratlan dokumentumának, a Vizsolyi Bibliának a kinyomtatása. Vizsoly a mai napig nevezetes arról, hogy itt látott napvilágot nyomtatott formában az első teljes magyar nyelvű Biblia. A fordítást irányító gönci lelkipásztorról, Károlyi (Károli) Gáspárról Károlyi-Bibliának is nevezik.Ez a könyv a legrégibb fennmaradt (és ma is használt) teljes szövegű, magyar nyelvre lefordított Szentírás. A nyomtatás fáradtságos munkáját Vizsolyban a lengyel Mantskovit (vagy Mantskovits) Bálint végezte. A fordítást és a nyomtatást szívügyének tekintette és bőkezű adománnyal segítette Rákóczi Zsigmond, a település ura, a későbbi erdélyi fejedelem. A főúr ezzel a tettével megalapozta a Rákóczi család Biblia szeretetét és a magyar kultúra támogatásával későbbi generációk számára példaként szolgált. Forrás: www.tirek.hu


HITTANOSOK SZEREPLÉSE KARÁCSONYKOR
2015. január 15.

2014. december 25-én karácsonykor a vizsolyi Római Katolikus Templomban az ünnepi szentmisét megelőzően a hittanosok egy betlehemes játékban elevenítették meg Jézus születéstörténetét.


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2015. január 13.

Tájékoztatom a Tisztelt Olvasókat, hogy 2015. január 17-én, szombaton, délután 16 órakor sportgyűlést tartunk a faluházban.Bihi Miklós Vizsoly SE edzője


DECEMBERI HÍRCSOKOR AZ ISKOLÁBÓL
2014. december 29.

Az adventi időszak idén is meghitten telt a vizsolyi iskolában. A készülődés mellett még más jellegű programokra is sor került: - Ügyességi játékokat próbálhattak ki az első és második osztályos kisdiákok egy foglalkozás keretein belül, mely végeztével finom uzsonnát is kaptak.
- December 13-án egészségnapot tartottunk. A napot filmvetítéssel kezdtük, majd minden osztályban csapatok alakultak, akik akadályversenyen vettek részt. Itt az izgalmas feladatok mellett turmixkóstolás, tánctanulás, zumba is színesítette a napot. A program végén az eredményhirdetés után mindenki egy vitamincsomagot kapott.
Az iskola épülete fokozatosan szépült, öltözött ünnepi díszbe. A hónap elején már megérkezett az a fenyőfa is, mely az aulában kapott helyet. Itt került sor minden hét hétfőjén az adventi gyertya meggyújtására. Hétről –hétre más osztály állított össze egy rövid műsort, amely közös énekléssel, az adventi gyertya meggyújtásával ért véget. A legizgalmasabbnak december 19., a téli szünet előtti utolsó tanítási nap ígérkezett. Reggel nyolc órakor a csodálatosan feldíszített tornaterembe gyülekeztünk, ahol egy másik karácsonyfa is pompázott. Az ünnepélyes műsor előtt Ica tanárnénit leptük meg: utolsó munkanapján elköszöntek tőle a kollégák, gyerekek, szülők. Jó pihenést kívánunk neki! Ezt követően a köszöntő szavak után a csengettyűsök gyönyörű előadása nyitotta meg a műsort, majd pedig a színjátszó szakkörösök színvonalas előadása következett. A meghitt ünneplés végeztével minden tanuló egy ajándékcsomagban részesült.
A nap további része sem telt eseménytelenül: adventi játszóházat szerveztünk, ahol mindenki kedvének, ízlésének megfelelő ajándékot készíthetett szeretteinek. Ezen a napon került sor a felső tagozatosok számára szervezett angol nyelvi vetélkedőre is¸ahol az angolszász ünnepek szolgáltak alaptémául. A Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola tanulói , tantestülete és dolgozói Boldog Új Évet kívánnak mindenkinek!


DECEMBERI PROGRAMOK AZ ISKOLÁBAN
2014. december 11.

Vizsolyba is megérkezett a Mikulás A vizsolyi iskolásokhoz is ellátogatott a Mikulás, Krampusza is elkísérte. Az alsó tagozatos osztályok mellett az 5. osztályosoknak is ő vitte el finomságokkal teli csomagot. Minden csoportban kedveskedtek a gyerekek versekkel, dalokkal; de a dorgálás sem maradt el. A csomagosztást vidám program követte. Mindemellett az ötödikes tanulók az első osztályosokat is meglátogatták vidám jelmezbe öltözve.


NOVEMBERI PROGRAMOK AZ ISKOLÁBAN
2014. december 11.

Nyelvi hét, kalandpark, megemlékezés,műhelymunka A vizsolyi iskolások novemberben egy nyelvi hét keretein belül az angolszász ünnepekkel ismerkedhettek meg játékos formában. Egy héten keresztül minden délutánra jutott egy –egy jellegzetes angol ünnep: Valentin nap, Hálaadás, Karácsonyi ünnepkör stb. Interaktív módon gyűjthettek információkat; kézműves foglakozásokon készítettek képeslapokat, dekoratív elemeket. Egy maroknyi csapat az őszi időszak utolsó kirándulásán vett rész a sátoraljaújhelyi Kalandparkban. Élményekkel telve érkeztek haza. Megemlékeztünk az első világháború kitörésének 100. évfordulójáról: néhány tanuló rövid ismertetőt olvasott fel, majd az aulában kiállított plakátot tekintették meg az osztályok, illetve itt tisztelegtek az áldozatok előtt. Az iskola tantestülete november 27-én délután műhelymunkán vett részt; melyen a KLIK működését elősegítő projekteket dolgoztak ki a pedagógusok.


PROGRAMDÚS OKTÓBER
2014. november 03.

A vizsolyi általános iskolában már évek óta kihasználjuk a pályázatok adta lehetőségeket; melyek nagyban hozzájárulnak a tanulói környezet szebbé, vonzóbbá tételéhez; a különböző tevékenységek színesítéséhez. Ez utóbbihoz ad sok lehetőséget a TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0936 „Innovatív kezdeményezések megvalósítása a vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában” pályázat, mely segítségével a szabadidő hasznos eltöltésének számos módjához juttathatjuk diákjainkat. 2014 októbere a kirándulások, sportprogramok jegyében zajlott iskolánkban. Alkalmanként 20-40 fő vehetett részt: kirándulhattak Telkibányára, Boldogkőváraljára, Mogyoróskára, Regécre, Hejcére; kerékpározhattak; akadályverseny, bicajos vetélkedő színesítette a délutánjaikat. Minden program ebéddel, uzsonnával zárult.


Az 1956-os Forradalom emlékezete
2014. október 26.

2014. október 26
"Október 23-a a Szabadság napja! A szabadság eszménye, a szabadságvágy elsöprő ereje kovácsolta össze az országot. Az állami terror, az önkényuralom, megfélemlítésen és hazugságokon alapuló rendszer elsöprésének szándéka. A szovjet csapatok kiutasítása, az egypárti- és tanácsrendszer felszámolásának követelése, a szólás-, gondolat- és vallásszabadságnak a biztosítása. Ezek voltak a Forradalom hívó szavai amelyek a zsarnokság eltörlésével követeltek maguknak teret, kibontakozást. 1956-ban az akkori magyar társadalom kimondta: nem kér többet mindabból, ami egy évtizede nyomorítja, nem tudja tovább elviselni, nem tűri, elsöpri. Másmilyen világot akar magának építeni. A szabadság világát, amely az ismert, az imént felsorolt elveken nyugszik." Ezek a gondolatok is elhangzottak a Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola megemlékezésének kezdetén. A köszöntő további részében szó esett még a vidék szerepéről, a névtelen mártírokról, a magyarságtudatról is. Ezt követően a felső tagozatos tanulók színvonalas műsorát tekinthettük meg, melyet diavetítéssel is illusztráltak a szervezők. Köszönet a felkészítő pedagógusok és a tanulók munkájáért!


PR-13-C-0117 INTEGRÁCIÓS KÉPESSÉG KIBONTAKOZTATÓ PÁLYÁZAT
2014. október 22.
PR-13-C-0117
INTEGRÁCIÓS KÉPESSÉG KIBONTAKOZTATÓ PÁLYÁZAT
MEGVALÓSÍTÁSA 2013.01.01- 2013.12.31
Vizsolyi Óvoda
3888 Vizsoly, Szent J.u.66.
OM azonosító:202431
BESZÁMOLÓ
2013. decemberében a Vizsolyi Önkormányzat 1.260.000 Forintot előlegezett meg, a Vizsolyi Óvodának, hogy meg tudjunk felelni és hogy, meg tudjuk valósítani a pályázatban előírtakat. Az elnyert összeghez 2014.06.23-án jutott hozzá az Önkormányzat. Tovább»


AZ ISKOLA KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁSA
2014. október 10.
A Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola köszönetnyilvánítása Iskolánk a szabadidő hasznos eltöltésére, az egészséges életmódra nevelést az egyik legfontosabb feladatának tartja. Ezért sok olyan programot szervezünk, mely gyermekeinket ez ügy érdekében fogékonyabbá, érzékenyebbé teszi: ilyenek a kerékpártúrák, alkalmi mozgásos tevékenységek, sportkirándulások. Hisszük, hogy mosolygósabb napokat élhetnek meg tanítványaink akkor, ha ilyen programokat akarunk és tudunk részükre szervezni. Az iskolai eszközállományt régóta fejlesztjük, de 2014 szeptemberére sikerült megteremteni, hogy egyszerre már 29 tanulóval mehessünk kerékpáros kirándulásra.
Gyermekeink nevében hálás szívvel köszönöm meg Tóth Gergely és Gáspár Zoltán uraknak - mint a miskolci Regionális Ifjúsági Szolgáltató Központ képviselőinek - , hogy támogatásukkal lehetővé tették ezen programok megvalósításához szükséges eszközállományunk fejlesztését. Adományként kaphattunk 15 db új kerékpárt, védősisakot, láthatósági mellényt, 2 db kerékpár pumpát, 2 db mobil tollaslabda hálót, 1 db mobil kosárlabda palánkot, és a kerékpáros kirándulásainkhoz elsősegélycsomagokat.
„A jókedvű adakozót szereti az Isten.” /2 Kor. 9.7./
Asztalos Péter igazgató


OKTÓBER 6-AI MEGEMLÉKEZÉS
2014. október 8.
A hagyományokhoz híven idén is megemlékeztünk az Aradi vértanúkról október 6.-án. A szépen berendezett tornateremben a felső tagozatos diákoknak köszönhetően bensőséges megemlékezés keretén belül tiszteleghettünk nagyjaink előtt.


VIZSOLY IS BEMUTATKOZOTT!
2014. szeptember 26.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a Munkaügyi Központ közreműködésével 2014. szeptember 26-án 10:00 - 17:00 óráig Közfoglalkoztatási Kiállítást rendezett Miskolc belvárosában, a Szent István tér – Városház tér – Erzsébet tér – Széchenyi utca körzetében. A rendezvény első alkalommal kínált lehetőséget - a megye 16 járásának, 125 településének, összesen 101 kiépített standján - a kistérségi startmunka mintaprogramok eredményeként előállított termékek bemutatására.A kiállítást folyamatosan színes, zenés programok kísérték. A kiállításon VIZSOLY is bemutatkozott, a program keretében megtermelt mintazöldségeikkel, a kecsketartásból származó tejtermékeikkel, ezekből készült ételeikkel.


TANÉVKEZDÉS VIZSOLYBAN
2014. szeptember 12.
180 kisdiáknak csöngettek be Vizsolyban 2014. szeptember 1.-én. Az első tanítási napot megelőző héten lázas készülődéssel készültek a pedagógusok a gyerekek fogadására. A tanévnyitó ünnepség vidám műsorral kezdődött. Ezután Asztalos Péter igazgató úr köszöntötte a jelenlévőket, ismertette az új tanév tudnivalóit. Nem maradhatott el az első osztályosok köszöntése sem, akik izgatottan vettek részt első tanévnyitójukon. Ettől a tanévtől új pedagógust is köszönthetünk az iskolában Ágh József személyében, aki az ének-zene tanításban, zeneoktatásban tevékenykedik majd. Kívánjuk neki, hogy érezze jól magát a vizsolyi iskolában!
A gyerekeknek jó tanulást, tanáraiknak jó munkát kívánunk a 2014/2015-ös tanévre


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2014.augusztus 19.
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a 3824 Hidasnémeti-Gönc-Abaújszántó autóbuszvonalon 2014. szeptember 01-től munkanapokon új járatokat helyeznek forgalomba:

3824/33
szerda 08.45 Abaújszántó Piactér 09.30 Vizsoly Iskola
22
szerda 11.50 Hidasnémeti vá. 12.35 Vizsoly Iskola
31
hétfő 08.45 Abaújszántó Piactér 09.55 Vizsoly Iskola
32
hétfő 12.35 Hidasnémeti vá. 13.05 Vizsoly Iskola

Családi nap a katolikus plébánián
2014. augusztus 18.
Családi napot rendeztek 2014. augusztus 9-én, szombaton, a katolikus plébánián. A programokon mintegy negyvenen vettek részt. De. 10 órai kezdettel Zoltán atya vezetésével szentségimádás keretében imádkoztak a házasokért és a családokért. A templomi ájtatosságot követően Marika, Judit és Valika pedagógus-hitoktatók tartottak a gyerekek részére vetélkedőket, érdekes játékokat és foglalkozásokat. Meghívott vendégként érkezett Hernádvécséről Kiss Anett, aki gitáros énekekkel tette örömtelibbé kicsik és nagyok szívét. A családi napon részt vett Bihi Miklós polgármester is, valamint Szabó Roland parókus és felesége Mónika Bekecsről. Ebédre üstben főtt babgulyást és házilag készített süteményeket tálaltak fel az asszonyok. Utoljára 2011-ben, a Család Éve alkalmából volt hasonló rendezvény a plébánián. Akkor is és most is igen jól érezte magát mindenki.
A családi nap képeit Odrobina Tibor és felesége Judit készítették.


Vendégcsalogató nyári programok Vizsolyban
2014. július 26 - 27.
Vendégcsalogató Nyári Programok 2014. július 26-27-én a Vizsolyi Főtéren az Aba Turisztikai Egyesület szervezésében.
Program Vizsoly Főtér
2014.július 26
14.30 Ünnepélyes megnyitó, Köszöntőt mond Bihi Miklós polgármester Sápi Tibor az Aba turisztikai Egyesület elnöke Közreműködik a Vizsolyi Énekkar 14.30 Tulipántos Népi Játékpark15.00 Kacor Király_ Kalamajka Bábszínház előadása 15.45 BMX bemutató16.30 Amatőr művészeti csoportok, néptáncegyüttesek műsora KLMK Kamara Táncegyüttes Hidasnémeti Néptánccsoport 19.00 Solymos Tóni és Magyar Csaba műsora 20.00 Jessy James és bandája rock koncertA rendezvény során: helyi termékek és kézműves bemutató és vásár

2014. július 27 16.00 Animus Csengettyű Együttes komolyzenei koncertje a Római Katolikus templomban.17.00 Előadás: a Biblia üzenete a jelenkor számára.


ÁLLÁSPÁLYÁZAT-Vizsoly óvónő
2014. július 25.
Vizsolyi Óvoda a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Vizsolyi Óvoda-Vizsoly óvónő munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony időtartama: Határozatlan idejű, közalkalmazotti jogviszony Foglalkoztatás jellege : Teljes munkaidő. A munkavégzés helye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3888 Vizsoly, Szent János út 66. A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: Óvodapedagógusi feladatok ellátása. További részletek


ÁLLÁSPÁLYÁZAT-Vizsoly óvodai dajka
2014. július 23.
Vizsolyi Óvoda - Vizsoly a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Vizsolyi Óvoda - Vizsoly óvodai dajka munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony időtartama: Határozatlan idejű, közalkalmazotti jogviszony. Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő A munkavégzés helye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3888 Vizsoly, Szent János út 66. A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:További részletek»


Önkormányzati tájékoztató!
2014. június 26.
Az önkormányzat a mezőgazdasági program keretében fejleszti a gépparkot, vásároltunk egy szárzúzót. Az idei termés elég jól alakul, zöldborsóból sikerült értékesíteni 3q-t. Elkezdtük a gombatenyésztést, reméljük, hogy ez is sikeres lesz. Folytatódnak a felújítások, a falu szépítés.
Szeretném kérni a lakosságot, hogy akinek van elképzelése, hogy hol lehet változtatni jelezze felénk. A másik kérésem, hogy vigyázzunk a település rendjére, mert mindenki számára fontos, hogy rendezett, tiszta településen éljen. Július 1-től indul a diák közmunka, sajnos csak 1 hónap időtartalmú lesz és kisebb létszámmal, így sajnos nem tudunk mindenkit bevonni a programba. Kérem a lakosságot, hogy az ügyfélfogadási rendet tartsák be, csak rendkívüli esetben fogadunk ügyfeleket. Nem kényelmi szempont miatt, sajnos annyira megnőtt az önkormányzati feladat és több dolgozót anyagi okokból nem tudunk alkalmazni. A település a térfigyelő rendszer átépítésére 9.900.000 ft állami támogatást kapott, mely összegből egy jobb technikát fogunk telepíteni és szinte a teljes községet lefogja fedni. Az ujj polgárőrséggel kiegészítve reméljük a közbiztonság tovább fog javulni az idős embereknek sem kell félni. TÁMOP pályázati forrásból 24 millió forintos támogatást kaptunk Népi hagyományok és néptánc Vizsolyban c. projektre, mely reményeink szerint sok embert érdekel a hasznos szabadidő eltöltésében. Az elmúlt két hónapban jelentős problémát jelentett a rendkívüli esőzés. Sajnos az illetékes hatóságok nem tudtak segíteni különböző okok miatt, ezért saját magunk kell a problémát kezelni, igaz hogy a május 23-i eső vagy hasonlónál csak csökkenteni tudjuk a veszélyt, ezért úgy döntöttünk, hogy vásároljunk egy árokásó gépet és a kritikus helyeken oldjuk meg a problémát.Keszthelyen járt a vizsolyi Búzavirág Daloskör...


Keszthelyen járt a vizsolyi Búzavirág Daloskör...
2014. június 25.
A vizsolyi Búzavirág Daloskör februárban Borsodnádasdon részt vett az országos nyugdíjas Ki mit tud? elődöntőjén. A csoport kibővült vilmányi tagokkal és Boldogkőváraljáról is egy taggal. A sikeres szereplés után az énekkar továbbjutott a középdöntőbe, amelyet májusban rendeztek meg Keszthelyen. Az utazáshoz szükséges anyagi feltételeket a települések (Vizsoly, Vilmány, Korlát, Boldogkőváralja) polgármesterei teremtették meg. Ezúton is szeretnénk megköszönni segítségüket. A középdöntőn sikeresen szerepeltünk, jó hírét vittük az abaúji régiónak. Jól éreztük magunkat, ezt az alábbi képek is bizonyítják. Tóth Éva a Daloskör vezetője


JÚNIUSI HÍREK AZ ISKOLÁBÓL
2014. június 25.
VÉGET ÉRT A 2013/2014. TANÉV A RÁKÓCZI ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN
Tanulóinknak június 18-án befejeződött az iskolai munka. Sokan örülhettek az eredményes bizonyítványnak. A legszorgalmasabbak könyjutalomban is részesültek. Sajnos akadtak olyanok is, akiknek augusztusban kell újra bizonyítaniuk, hogy felsőbb évfolyamba kerülhessenek. Hagyományainkhoz híven most is kiosztásra került a KIRÁLY FERENC-emlékérem, melyet az a pedagógus és az a tanuló kap, aki a tanévben legtöbbet tett iskolánk népszerűsítéséért, jó hírnevének megőrzéséért. Az idén Barna Margit tanárnő és Sváb Noémi 5. osztályos tanuló érdemelte ki ezt az elismerést. Gratulálunk nekik!
Az új iskola épületét birtokba vettük, belaktuk. Most már igazi otthonunknak érezzük! Köszönet mindenkinek, aki a tanévi munkánkat szebbé, színesebbé, tartalmasabbá tette! A nyári vakációban kívánunk mindenkinek tartalmas pihenést, igazi feltöltődést!


MOST BÚCSÚZUNK ÉS ELMEGYÜNK,A MI IDŐNKLEJÁRT...
A Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában 2014. június 14-én került megrendezésre a ballagás. A szépen feldíszített intézmény nyolcadik osztályából 17 tanuló búcsúzott el. Minden tanuló sikeresen zárta az évet, szeptembertől különböző középiskolákban folytathatják tanulmányaikat.Szorgalmukért többen könyvjutalmat kaptak. A ballagók közül hárman érdemelték ki a tantestület kitüntetését, a RÁKÓCZI-díjat, melyet a nyolc év alatt végzett tanulmányi és kulturális munkájuk jutalmaként kaptak. A díjazottak: Barna Zsófia, Hornyák Fruzsina és Horváth Genovéva. Az emlékérem mellé pénzjutalmat is kaptak, nevük felkerül az iskola dicsőségtáblájára. Az idei AKARATPILLÉR ösztöndíjat, mely egy mindenkori végzett tanulónak nyújt pénzbeli és mentori támogatást a 9. évfolyamon, Kucsma Bernadettnek ajánlotta fel a nevelőtestület. Ezzel segítve őt a beilleszkedés nehézségeiben, és lehetőséget nyújtva iskolánkkal való további kapcsolattartásra. A ballagást egy vidám esemény, színes léggömbök elengedése zárta, mely a tanulók további életpályáját jelképezte
Minden elballagott diáknak további sikereket kívánok a középiskolás éveikhez.
Szendreyné Mázik Zsuzsanna osztályfőnök


RÁKÓCZI HÉT2014. június 2. - június 6.
Mint minden évben, most is megrendezésre került a Rákóczi-hét programsorozata, június első hetében. Előzetes feladatként az ének órákon Rákóczi Zsigmond imáját gyakorolgattuk, illetve tanulhattuk meg a kisebbekkel, valamint a rajz órákon a témához kapcsolódó rajzokat készíthettek a tanulók. Ezek a munkák kiállításra kerültek a tornateremhez közeli folyosón. Az ünnepélyes megnyitó után a 2.-3. órában nyílt napot tartottunk, amelyen néhány szülő és az óvoda képviselői vettek részt. 11 órától megtekintettük a katolikus és a református templomot, ahol sok érdekes és új dolgot tudhattunk meg a két templomról, azok múltjáról. Délután játékos sportvetélkedőkön vehettek részt tanulóink: az alsósok akadályverseny formájában, míg a felsősök labdajátékokban mérhették össze ügyességüket. Kedden délután ismét "Futott a suli".Itt szeretnék minden résztvevőt megdicsérni, hiszen most is mindenki nagy lelkesedéssel futott. Szerdán kirándulni voltunk Budapesten. Először a Tropicariumba mentünk, ahol többek között a tenger élővilágát csodálhattuk meg, majd az Elevenparkba, ahol kedvükre játszhattak. A csütörtöki nap nagyon zsúfolt, ugyanakkor tartalmas volt. Reggel a” Nemzeti Összetartozás Napjáról” emlékeztünk meg, majd az Árgyélus Színház képviseletében Écsi Gyöngyi és Kovács Marcell szórakoztatták a gyerekeket mesejátékukkal. Ezután következett a PET palack gyűjtés. Első helyen az 5.-6. osztály végzett, harmadik pedig a második osztály lett. A délután folyamán „ CSILLAG SZÜLETIK” címmel bemutatót rendeztünk, amelyen felléptek a szalagosok, a néptáncosok, a modern táncosok , jelmezesek és azok a bátor jelentkezők, akik az ének, vagy tánctudásukat be szerették volna mutatni. A péntek a GYEREKNAPI EGÉSZSÉGNAP formát öltött, ahol a gyerekek a különböző feladatokért zsetonokat kaptak, amit a bazárban zöldségre, gyümölcsre válthattak be. A gyerekek jól szórakoztak egész héten, sokszínű program várta őket minden nap. Nagy segítséget nyújtottak benne a pályázatok, amelyek nélkül nem tudtunk volna ajándékokat és különböző díjakat adni a gyermekek számára. Köszönet mindenkinek, aki a rendezvénysorozat eredményességéhez hozzájárult.
Sztankai Szabolcs Jánosné programszervező


Megérkeztek az új lakók az önkormányzathoz.
2014. június 23.


A FELÚJÍTOTT GAMESZ ÉPÜLET Zöldségtermesztés az önkormányzat szervezésében
2014.június 16.Így köszöntjük az Édesanyákat
2014. május 23.

"Keresek virágot, pirosat, fehéret
Bokrétába kötöm, s odaadom neked"

Az idén visszatértünk a régi hagyományhoz. Ismét osztálykeretben készültünk és ünnepeltünk. Anyák napi meglepetést minden osztályban készítettek a gyerekek. Az első hat évfolyamon rövid műsorral is kedveskedtek a meghívott édesanyáknak, nagymamáknak. Kellemes meglepetés volt számunkra, hogy sok anyuka és nagymama megtisztelte intézményünket ezen a szép napon. A készülődés pillanatairól és a meghitt ünneplésről, a képalbum is tanúskodnak. Szép emlék marad ez a nap mindannyiunk számára!


Együtt szavaltunk a Költészet Napján
2014. április 22.
M
ár hagyomány, hogy iskolánkban közösen emlékezünk József Attilára április 11-én. A köszöntő és a rövid irodalmi műsor után, együtt szavalta a tanuló ifjúság József Attila: Mama című versét. Az ünnepi műsor az újonnan megalakult tornászcsapat nagy sikerű szalag-bemutatójával ért véget. Gratulálunk a szervezőknek és a szereplőknek.


Önkormányzat üvegháza, gyakorlókert
2014. április 15.
A mezőgazdasági közfoglalkoztatásban 15 fő dolgozik. Sikerült a fóliában a kerti növényeket elveteményezni, melyet a képen is láthatnak. A szabad földes veteményezés burgonya és zöldségfélék kerültek a földbe. Bízunk benne, hogy a konyhára az egész évi szükségletet megfogjuk termelni.


NŐNAPI KÖSZÖNTÉS VIZSOLYBAN
2014. március 09.
"A nő szívét ki ismeri..."
A hölgyeket elsőként Bihi Miklós polgármester köszöntötte. Sztárvendég: Gáspár Anni dalénekes, a kisvárdai nemzetközi magyarnóta verseny 1. helyezettje. Meglepetés vendég: Nagy Anikó Dankó Pista díjas művésznő Kárpátaljáról. Az Ungvári Filharmónia Magyar Melódiák együttesének énekeséről tudni kell, hogy többek között a Csendül a nóta nemzetközi énekesverseny győztese. 2010-ben a kisvárdai nótaverseny különdíjasa, 2012-ben a Nóta TV nótasztár döntőse, 2014-ben a szlovákiai Serkén közönség díjas, valamint a 100 tagú cigányzenekar különdíjasa.


A TV Paprika szereplői főztek a vizsolyi iskolásoknak!
2014. március 04.
2014. március 3-án iskolánkban járt Bede Róbert szakács, séf, műsorvezető és Szőke András filmrendező, forgatókönyvíró, operatőr, színész, akik egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretében az emberi értékekre tanították a negyedik és ötödik osztályos tanulóinkat. Sokat hoztak és adtak nekünk: illatokat, ízeket, barátságot, szeretetet, örömöt! A "Jobb adni mint kapni" témát mélyen, sok mosollyal dolgozták fel, miközben sült a csirkemell, készült a saláta és a császármorzsa. Szőke András humora és Bede Róbert gasztronómiai tudása elvarázsolta a gyermekeinket, akik ezt a rendhagyó órát újra át szeretnék élni a két TV-s személyiség társaságában.


Lakossági Tájékoztató
2014. február 21.
Tisztelt Lakosság! Tájékoztatjuk Önöket, hogy településükön az egészséges ivóvíz szállításával kapcsolatos feladatunk véget ért.
KÖSZÖNJÜK együttmûködésüket, és katonáinknak nyújtott támogatásukat! Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság


Januári hírek az iskolából!
Tankerületi Szavalóverseny Vizsolyban
2014. február 14.
A Magyar Kultúra Napján, iskolánk adott otthont a tankerületi szavalóversenynek. A hozzánk látogató iskolák tanulóit és pedagógusait rövid műsorral fogadtuk, melyben közreműködtek az irodalmi szinpadosaink, a néptáncosaink és a csengettyűseink. Ezután korcsoportonként zajlottak a versenyek négy helyszínen. Az alsósok családi témájú versekkel mutatkoztak be a zsűri előtt, a felsősöktől vidám, humoros verseket hallhattunk. Amíg a zsűri értékelt, addig különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt a versenyző gyerekek. Mindenki értékes ajándékkal és élményekkel gazdagodva térhetett haza. Köszönjük a szervező és felkészítő pedagógusok munkáját.

Új függönyök az iskola ablakain
2014. február 14.
Néhány hét leforgása alatt, ügyes kezek egyre szebbé varázsolták iskolánkat. Gyönyörű, új fehér függönyök kerültek az irodák és a tantermek ablakaira. A több, mint 180 méter függönyanyagot az iskolánk Szülői Munkaközösségének tagjai mérték, szabták, varrták, vasalták és a helyükre is rakták. Mindezt munkaidő után, késő estékbe nyúlva végezték, társadalmi munkában. Az iskola dolgozói és tanulói köszönetüket fejezik ki a Szülői Munkaközösség tagjainak, példaértékű munkájukért.


Decemberi hírek az iskolából!
Karácsony ünnepe
December 21-én délelőtt, a gyerekek különböző játszóházi helyszíneken készíthettek maguknak karácsonyhoz kapcsolódó ünnepi díszeket, ajándékokat. Végül a déli órákban meghívott vendégeinkkel együtt, közösen ünnepeltük a megváltó születését. A gyönyörű karácsonyi díszbe öltözött tornaterembe csengettyűzenével hívogattuk az érdeklődőket. Ezt követte az ünnepi köszöntő, zenés irodalmi színpad, a betlehemes játék. A hatalmas karácsonyfa alól most sem hiányoztak az ajándékok. A műsor után meghívott vendégeink kerekasztal beszélgetésen vettek részt az iskola könyvtárában. Köszönjük a mogyoróskai Doros Illés bácsinak a szép karácsonyfákat. Köszönjük az adventi és a karácsonyi műsor felkészítő tanárainak, résztvevőinek a szereplést. Köszönjük az ünnepi dekoráció elkészítését. Köszönjük az ünnepi ebédet, az ajándékokat. Köszönet minden támogatónak, aki valamilyen módon az ünnep sikeréhez hozzájárult. Békés, Boldog, Eredményes Új Esztendőt kívánunk Tanulóinknak, Dolgozóinknak és Támogatóinknak!

Advent
Szinte az egész decembert áthatotta az ünnepvárás varázsa. Az aulában kihelyezett adventi koszorú, az iskola minden szegletében gyarapodó karácsonyi díszek, mind-mind az adventi várakozás üzenetét sugározták. Hetente, közös összejövetelen meggyújtottunk egy adventi gyertyát, ahol az iskolánk tanulói előtt, mindig egy-egy osztály emlékezett az adott gyertya történetére. Minden alkalmat, egy ide kapcsolódó bibliai esemény magyarázata töltötte meg tartalommal. Az iskolaépületben több helyen, feldíszített karácsonyfák jelezték az ünnep közeledtét. A hónap közepén a Palánta Misszió Betlehemes bábelőadását nézhették meg alsós tanulóink

Mikulásváró
Eseményekben és eredményekben bővelkedő 2013-as naptári évet mondhat maga mögött a Rákóczi Zsigmond Általános iskola. Hatalmas sikerként és ünnepként éltük meg a modern, új, minden tekintetben korszerű iskolánk átadását és birtokba vételét. A folyamatban lévő tanévben mind külsőségekben, mind tartalomban azon igyekeztünk, hogy mihamarabb igazi otthonunknak érezzük a kényelmes, új épületet. Decemberben sem maradtak el az időszakhoz kötődő, színes események. Személyesen láttuk vendégül az ajándékokkal érkező jó, öreg Mikulást. Az alsó tagozatosok a tantermeikben kis műsorukkal fogadták. A felsősök osztálybulikat rendeztek a tiszteletére. Közben zajlottak a különböző pályázatokhoz kötődő események is. Ilyen volt a Nyelvi hét - amely betekintést adott az angolon kívül a francia, a német és az orosz nyelv rejtelmeibe- valamint a különböző foglalkozásokat bemutató tevékenységek, előadások, segítve ezzel is a pályaorientációt.


Helyi iparűzési adóbevallás
2013. december 5.
BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Főlap Letölthető»
BEVALLÁS a helyi iparűzési adóelőleg kiegészítéséről állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén Letölthető»


Őszi egészségmegőrzési programok a vizsolyi iskolában.
2013. december 03.
Intézményünkben a mindennapos testnevelés bevezetése mellett, nagy gondot fordítunk tanulóink egészséges életmódjának szinten tartására, javítására. A tanterv lehetőséget ad különféle mozgással egybekötött foglalkozásokra. Ilyen a tömegsport, a néptánc oktatás, valamint művészeti iskolánkban a modern tánc oktatása. Pályázati segítséggel közel 60 tanulónk vett rész a közelmúltban úszásoktatásban. Két alkalommal hosszabb kerékpártúrán voltak növendékeink. Meglátogatták Boldogkő várát, megismerkedtek az Aranyosi völgy élővilágával. A kerékpárokat és a hozzá tartozó felszerelést pályázati úton nyertük. Két autóbusszal kirándultak Pálházára és Kőkapura. Itt túráztak, sorversenyeztek, játszottak a friss erdei környezetben. Október végén az Egészségnapon akadályverseny keretében különböző, helyes táplálkozással kapcsolatos feladatokban mérték össze tudásukat. A csapatok előzetesen plakátokat, menetleveleket készítettek. Ezután finom és egészséges ebédet fogyaszthattunk el. A biozöldségek az önkormányzat kertjéből kerültek ki, megtisztításukban a közhasznú alkalmazottak is besegítettek. Dalt tanultak a gyerekek az egészséges táplálékokról. Egy mentőtiszt prezentációt tartott a helyes táplálkozásról, a hallottakat pedig vissza is kérdezte a csapatoktól. Verset írtak az egészséges táplálkozásról, gyümölcs- és zöldségszobrokat készítettek. Információkat gyűjthettek az egészségvédő vitaminokról az internet segítségével. Ügyességükről adhattak számot a gyümölcs-és zöldségkeresés kapcsán. Gyümölcskostolás során eddig számukra ismeretlen gyümölcsök ízeivel találkoztak. Megismerkedhettek a gyümölcstartósítással, az aszalással, az aszalványokkal. Az akadályverseny után zöldségekkel teli hamburgert fogyaszthattunk el, miközben a zsűri pontozta a plakátok ötletességét is.


Képek a vizsolyi temetőről
2013. november 05.

Mindenszentekkor és a halottak napján sokan keresték fel a vizsolyi temetőben a szeretteik sírját. A sírokon elhelyezett élő-és selyem virágok, koszorúk, fenyőgallyak és az égő mécsesek szép és megható látványt nyújtottak a vizsolyi temető mellett elhaladva.


ISKOLAI HÍREK
2013. november 05.
1956-os forradalom ünneplése.
Irodalmi műsorral emlékeztek iskolánk diákjai az 1956 eseményekre. Az 1956-os forradalom Magyarország népéne a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tüntetésével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen november 11-én. Tanulóink élethűen elevenítették fel az akkor történteket.

Mesemondó versenyen jártunk Hernádszentandráson
Iskolánk három tanulóval vett részt az október 19-én megrendezésre kerülő VII. Hernád - völgyi Tehetségkutató Fesztiválon. A gyerekek mesemondásban mérték össze a tudásukat. Szendrey Zsuzsanna Sára első, Lakatos Ilona második helyezést ért el az 5.- 6. osztályosok korcsoportjában.


Gárdonyi Gézára emlékeztünk
Október 17-én Gárdonyi Gézáról emlékeztek meg iskolánk hatodik osztályosai. Az író születésének 150. évfordulóját ünnepeljük az idén, ebből az alkalomból kerül megrendezésre országszerte a Gárdonyi Emlékév. A Gárdonyi-emléknapot azért nem augusztus 3-ra, az író születésének napjára tették, mivel az az iskolai szünet idejére esne, ehelyett az egri vár diadalának évfordulóját, azaz október 17-ét választották.


Október 6-i megemlékezés
2013. október 9.
Hagyományainkhoz híven idén is iskolai szinten emlékeztünk az aradi vértanúkra. A megemlékezésben a felső tagozatos tanulók idézték fel az 1848-1849-es szabadságharc fontosabb eseményeit, majd meggyújtották a kegyelet mécseseit. A hősök tiszteletére iskolánk tanulói közösen énekelték el a magyar Himnuszt és a Szózatot. A megemlékezésen részt vettek a helyi egyházak, a roma kisebbségi önkormányzat, valamint az intézményünk szülői munkaközösségének képviselői is. Köszönet a szereplőknek és a felkészítő pedagógusoknak.


Szilvásváradi kirándulás
2013. október 8.
Alig kezdődött el az új tanév - éppen csak birtokba vettük a szép új iskolánkat - tanáraink egy újabb kedves ajándékkal leptek meg minket. Szeptember második hétfőjén két nagy busszal egynapos kirándulásra indultunk Szilvásváradra. A két órás utazás közben megcsodálhattuk a Bükk hegység fáinak szépségét. Rövid pihenő után kisvonattal utaztunk tovább a völgybe, ahol megcsodálhattuk a Fátyol vízesést, sétálhattunk a Bükki Nemzeti Parkban, ismerkedtünk az erdő élővilágával. Legérdekesebb számunkra a Kalanderdő volt, itt kipróbálhattuk bátorságunkat, ügyességünket. A meglepetések sorát fokozta a ?meglepi tízórai? és ?meglepi ebéd?. Ritka jó élmény volt, máskor is elmennénk. Köszönjük! Szendrey Zsuzsanna Sára 5. oszt. tanuló


Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód
2013. október 8.
2013.09.28-án készült a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0691) pályázat keretein belül megtartott Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programokról.Idősek Napja
2013. október 8.
Vizsoly községben tartották az "Itthon vagy, Magyarország szeretlek" rendezvényt. Ezen rendezvény keretein belül tartották meg az idősek napját. Felléptek a helyi óvodások, helyi énekkar, Maczó Duó és Ihos József művész úr. A nap végén tartották a Szent Mihály napi tűzgyújtást.

ÜNNEPÉLYES TANÉVNYITÓ ÉS ISKOLAAVATÓ
2013. szeptember 01.
2013. szeptember 1-én tartották a Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában a tanévnyitót és az iskolaavató ünnepséget, melyet Gombárné Zachar Szabina igazgató-helyettes nyitott meg, majd köszöntötte az iskola tanulóit, szülőket, a meghívott vendégeket: Bihi Miklós polgármestert, Szabó Timea országgyűlési képviselőt, dr Varga László országgyűlési képviselőt, Vécsi Istvánt, a megyei közgyűlés tagját, Kaposi Beáta óvodavezetőt, Kovács Miklósnét, Korlát polgármesterét, Kóczián Gyulát, Boldogkőváralja polgármesterét, Urbán Józsefnét, Árváné Hornyák Mónikát, Megveczkyné Janka Juditot és Kertész Istvánt, Vizsoly Községi Önkormányzat képviselő-testületének tagjait, Tama József: Korlát és Mata József: Vizsoly, Roma Nemzetiségi vezetőit, Galyas Gáborné roma mentort. Árvai Zoltán plébánost, Kovács Zsolt Levente lelkészt, Ficzere Csilla Hernádcéce lelkészét, Hornyák János görög katolikus parókust. Megkülönböztetett tisztelettel köszöntötte a mai nap felavatásra kerülő iskola tervezőjét: Révay Tamást, valamint az építkezés kivitelezőjét: Boros Istvánt és Pásztor Adorján műszaki vezetőt. Köszöntötte az iskola dolgozóit, Király Ferencné és Juhász Jánosné nyugalmazott pedagógusokat. A köszöntőket követően elénekelték a HIMNUSZT, majd Brencsi Eszter 8. osztályos tanuló Reményik Sándor: Templom és Iskola című versét szavalta el. Ünnepi beszédet mondott Bihi Miklós polgármester, aki beszédében megköszönte a döntés támogatásában közreműködőknek a hozzáállást, a tervezésben, kivitelezésben közreműködőknek a minőségi munkát, a tanároknak, szülőknek, tanulóknak pedig a türelmet, és az új iskolában mindenkinek jó tanulást kívánt, és büszkén adja át az időközben megváltozott törvényeknek megfelelően, az államnak: a külső-és belső megújuláson átment vizsolyi iskolát. Az ünnepi műsor keretében az iskola növendékei a mai iskolásokról szóló vidám színdarabot adtak elő, mely nagy sikert aratott a diáktársak, tanárok és a szülők körében egyaránt. Asztalos Péter iskolaigazgató ünnepi beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájának, támogatásának köszönhetően egy korszerű megújult iskolában kezdhetik az oktatást , majd hivatalosan is megnyitotta a 2013-14-es tanévet. Az igazgató köszöntőjét követően az iskola névadójának: Rákóczi Zsigmondnak imáját adta elő: Szendrey Sára és a csengettyűsök. A műsort követően sajnos a szabadtéri rendezvényt az eleredő eső miatt be kellett fejezni, így a helyi egyházak képviselői már a tornateremben folytatták az ünnepséget, ahol : Kovács Zsolt Levente lelkész úr megáldotta, Árvai Zoltán plébános úr és Hornyák János parókus úr pedig megszentelték a megújult iskolát. Az ünnepség befejezéseként Asztalos Péter igazgató úr bemutatta a vendégeknek és az érdeklődőknek az iskolát. /Képek az ünnepi előkészületekről/Fotó: Czentnár Ilona


ÜNNEPÉLYES TANÉVNYITÓ ÉS ISKOLAAVATÓ
2013. augusztus 23.
A Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola szeretettel és tisztelettel meghívja az érdeklődőket a 2013. szeptember 1-én 15 órától tartandó ünnepélyes tanévnyitó és iskolaavató rendezvényére.
Helyszín: Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola, Vizsoly, Szent János út 96. A gyermekek és pedagógusok nevében tisztelettel:
Asztalos Péter igazgató


Telkibányán táboroztak az iskolások 2013. 07.29.- 08.04.
2013. augusztus 23.
Egy sikeres pályázat részeként, iskolánk 28 halmozottan hátrányos helyzetű tanulója, 6 pedagógus kíséretében részese lehetett a telkibányai gyermekcentrumban szervezett egy hetes kreatív tábornak. Kistérségünk hat iskolájának gyermekeivel közösen ismerkedhettek különféle kézműves technikákkal. Mindenki kedve és érdeklődese szerint válogathatott a programok közül, amelyek egy időben, több helyszínen is folytak. Megismerkedhettek különböző anyagokkal és azok megmunkálási lehetőségeivel. Így lehetett makramézni, tojást fúrni, fába mintákat égetni, rajzolni, színezni különféle technikákkal, körmön fonni, bőrözni, papírból virágokat és egyéb játékokat készíteni. A szabadidő hasznos kitöltésére is számos helyszín kínálkozott. A nap szinte minden órájában találhattak maguknak kellemes elfoglaltságot gyermekeink. Lehetett csocsózni, trambulinon és ugráló várban ugrabugrálni, focizni, íjászkodni, tollaslabdázni... Többször is sor került sportversenyekre az iskolák között. Lehetőségünk nyílt Telkibánya megismerésére is. Egy-egy túra alkalmával meglátogattuk a helyi nevezetességeket: Múzeumot, Szent Katalin kápolnát, Művelődési Házat, a Kalandparkot, a kopjafás temetőt...de megáztattuk lábainkat az Ósva patak vizében is. Az estéket ki mit tud?, disco, bátorságtúra színesítette. A tábori munkák értékelése után igazi tábortűz mellett búcsúzhattunk el új barátainktól. Köszönet a szervezőknek és részt vevő pedagógusoknak!
Jó volt! Élmény volt! Viszontlátásra jövőre is!


SAJTÓKÖZLEMÉNY
2013. augusztus 15.
A projekt keretében Vizsoly településen önkormányzati tulajdonú belterületi utak korszerűsítésén és fejlesztésén túl közintézmények elérését szolgáló járda felújítása és csapadékvíz elvezetési tevékenység fejlesztése valósul meg. További részletek»


ÚJ SZÉCHENYI TERV
"Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok Vizsoly község önkormányzatánál"
a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0691 pályázat támogatásával 2013. július 26-27
.
Programok
2013. július 26 péntek 10:00 Polgármesteri Hivatal Újraélesztési tanfolyam (szakképzett mentőtiszt segítségével)
2013. Július 27. Vizsoly Helyszín: Főtér
11:00-17:30 Szűrővizsgálatok az egészségsátorban:
Vércukorszint mérés Triglicerid Koleszterin Pulzusmérés Testsúlymérés BMI Index Hallásvizsgálat
Kézi masszázs masszőr által Frissítő talpmasszázs Talpmasszázs Fejmasszázs Gépi masszázs Szemmasszázs Gerincmasszázs Termékbemutatók Funkcionális élelmiszer bemutató-kóstoló, Funkcionális ital bemutató-kóstoló, Vitaminok, Denevér-pad kipróbálási lehetőség 13:00 Egészséges életmóddal kapcsolatos előadás 15:30 Betegségmegelőzéssel kapcsolatos előadás Sporttevékenységek 11.00 órától folyamatosan a Főtéren Tollas Bocsa Darts Családi tréning Futóverseny, sorverseny 11:30 órától Aerobik 15:00 órától Labdarúgó mérkőzés 14:00 órától a sportpályán 14:00 Gasztronómiai udvar 17:00 Köszöntőt mond Bihi Miklós polgármester A Vizsolyi énekkar és a helyi amatőr művészek fellépése 18:00 Bohócműsor a Zenebona Társulat közreműködésével 19:00 Sztárvendég: Kovács Kati Kossuth - díjas előadóművész Ezt követően Örökzöld Rock and Roll és Mulatós slágerek Gábriellel Gergely Duó előadása A kedvezményezett: Vizsoly Község Önkormányzata Cím: 3888 Vizsoly, Szent János u. 155. Telefon: 46/587-440 Honlap: www.vizsoly.hu


A pályázat projekt záró rendezvénye 2013.06.28-án
2013. július 3.
A pályázatról részletesen»

Átadták az új, korszerű iskolát
2013. júkius 3.

A pályázatról részletesen»

USZT Pályázat!
2013. június 27.

További információk a képre kattinva!


ISKOLAI HÍRCSOKOR
Lezárult a 2012./2013. tanév a Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában

2013. június 18-án véget ért a tanévi munka 152 tanulónak. Sokan örülhettek az eredményes bizonyítványnak, de bizony akadtak olyanok is, akiknek augusztusban kell újra próbálkozniuk, hogy felsőbb évfolyamban folytathassák tanulmányaikat. Hagyományaink szerint minden évzárón kiosztásra kerül a "KIRÁLY FERENC emlékérem", amit az a tanár és az a tanuló kap, aki a tanévben tevékenységével a legtöbbet tett iskolánk jó hírnevének megőrzéséért. Az idén Szendreyné Mázik Zsuzsanna tanár és Szendrey Zsuzsanna Sára 4. osztályos tanuló érdemelte ki ezt az elismerést. Az emlékérmet és a hozzá tartozó anyagi jutalmat Bihi Miklós polgármester úr személyesen nyújtotta át a díjazottaknak. Iskolánk pedagógusai és tanulói nevében mi is szeretettel gratulálunk! Nem volt könnyű az oktató munka ebben a tanévben, hiszen az új iskola építése miatt több helyen voltak elhelyezve tanulócsoportjaink. A körülményekhez mérten, igyekeztünk minden bevállalt feladatot teljesíteni. Sikeres pályázataink a szorgalmi időben érdekes programokat biztosítottak növendékeinknek. Ennek köszönhetően a vakáció folyamán több tanulónk is részt vehet majd nyári táborozásban. Köszönjük a helyi önkormányzatnak és a katolikus egyházközösségnek a támogató segítségét. Jó hír, hogy hamarosan birtokba vehetjük az új, modern iskolánkat. A szeptemberi Tanévnyitó Ünnepségre szeretettel várunk minden támogatót, érdeklődőt! A nyári szünetre kívánunk mindenkinek tartalmas pihenést, igazi feltöltődést !


ELBALLAGTAK A NYOLCADIKOSAINK!

"Elmúlt, mint száz más pillanat,
De mi tudjuk: mégis múlhatatlan,
Mert szívek őrzik, nem szavak."
/Nagy László/

2013. június 15-én tizenkét 8. osztályos diák vett búcsút a Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskolától. Mindannyian továbbtanulnak az első helyen választott iskolában, közülük négyen érettségit adó középiskolában folytathatják tanulmányaikat. A hagyományokhoz híven ebben a tanévben is kiosztásra került a Rákóczi-díj, ezt Balogh Tamás érdemelte ki. Emellett iskolánk nevelőtestülete és alapítványa egy új támogatási formát hozott létre, az Akaratpillér ösztöndíjat, mely egy mindenkori végzett tanulónak nyújt pénzbeli és mentori támogatást a 9. évfolyamon. Ezzel segítve őt a beilleszkedés nehézségeiben, és lehetőséget nyújtva iskolánkkal való további kapcsolattartásra. Ezt a díjat és lehetőséget idén Juhász Krisztiánnak ítélte oda a tantestület. Ezen kívül oklevelet és könyvjutalmat kaptak kiemelkedő közösségi és kulturális tevékenységükért: Barna Norbert, Varga Gergő, Ónodi Elizabet és Ganyi Róbert. Gratulálunk mindegyiküknek. Búcsúzó diákjainknak sok sikert, kitartást és szorgalmat kívánunk céljaik eléréséhez.Mezei Olivérné (osztályfőnök)CSILLEBÉRCI GYERMEKNAP
2013. június 01.
A Grund Klubhálózat idén is színes gyermeknapi kavalkádra invitálta a gyerekeket. Iskolánkból idén is ellátogattunk a programra, vonattal utaztunk egy nappal korábban. Mind az utazás, mind a táborban eltöltött éjszaka nagy élmény volt. Ez tovább fokozódott szombaton, amikor a számtalan trambulin, ugrálóvár mellett kutyabemutató,japán dobos bemutató részesei lehettek a gyerekek; valamint meghallgathatták Puskás Petit, Pély Barnát, Tóth Verát is élőben. Mint mindig, most is fáradtan, de élményekkel teli értünk haza.

Pedagógusnapi megemlékezés a vizsolyi római katolikus templomban
Június első vasárnapján a pedagógusokért mutatta be az úrnapi szentmisét Vizsolyban Árvai Zoltán plébános. Az ünnepségen jelen voltak: Bihi Miklós polgármester, az iskola és óvoda dolgozói, valamint az orvosi rendelőben, a családsegítőben és védőnői szolgálatban dolgozók is. A szentmise előtt gyerekek műsorral köszöntötték a megjelent pedagógusokat. Felkészítőjük Medveczkyné Janka Judit tanárnő volt. Minden meghívott vendég kapott a gyerekektől egy szál szegfűt, és emlékbe egy képet Szent Gellért vértanú püspökről, a pedagógusok patrónusáról. Asztalos Péter iskola igazgató rövid beszédet mondott, hangsúlyozva e nap közösségi megünneplésének a jelentőségét. A Pedagógusok Napja alkalmából a szentmisében kérték a jó Isten bőséges áldását a tanítók és nevelők életére és munkájára. Árvai Zoltán plébános


Így emlékeztünk névadónkra, Rákóczi Zsigmondra
Az előző évek gyakorlatához hasonlóan, ebben a tanévben is megrendeztük a Rákóczi-hét eseményeit. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen az alsó és felső tagozat az iskolaépítés miatt más-más helyen tartózkodik, de pontosan ezért még nagyobb hangsúlyt fektettünk a különböző programok közösségi jellegére. A hét a Faluházban megnyitóval kezdődött, ahol felelevenítettük Rákóczi Zsigmond életét, és jelentőségét a biblianyomtatással kapcsolatban. Ének és csengettyű segítségével a kor dallamvilágát is megidéztük. Igazgató úr köszöntője és a tiszteletadás után minden osztály visszatért saját helyére, és folytatta munkáját. Sajnos a délutáni foci és a homokvárépítés a rossz időjárás miatt elmaradt, de a gyermeknapon igyekszünk bepótolni. Másnap Lillafüredre kirándultunk, ahol megtekintettük a Szent István barlang szép cseppköveit, a Palotaszállót és természetesen utaztunk a kisvasúton is. Az ebéd után, mind az alsósok, mind pedig a felsősök 3D-s mozifilmet nézhettek meg. Szerda délelőtt ismét futott a suli. A futás biztonságát a helyi rendőrség felügyelte. A táv végén pedig mindenki elfogyaszthatott egy pohár almalevet, amelyet az a cég adott számunkra, amely az almát is szállítja iskolánknak. Az első helyezettek az érem mellett "Fut a suli" felirattal ellátott pólót is kaptak ajándékba.Délután a nagyok komplex tantárgyi vetélkedőn vehettek részt, míg a kicsik "Ti és mi" címmel két csapatban( lányok- fiúk) szórakozhattak a játékos feladatokon. A csütörtöki nap tanulással kezdődött, majd délben a felsősök egy része biciklitúrára indult a Gibárti erőműbe, míg a többiek táncversenyen és egyéb játékokban versenyezhettek egymással. Az alsó tagozatosok számára szavalóversenyt rendeztünk, amelyen nagyon sok kisdiák bátor szavalatát hallhattuk.Szerdán és csütörtökön délelőtt az óvodások nagycsoportját közös foglalkozásra invitáltuk az első osztályba, ahol betekinthettek, sőt részesei lehettek egy kis iskolai munkának.Péntekeken az időjárás is kegyes volt hozzánk, így meg tudtuk tartani az akadályversenyt, majd a Rákóczi-hét zárását. Remélem minden tanuló jól érezte magát!
Megköszönjük a kollégák segítségét és a gyerekek aktív részvételét!
Köszönet Árváné Hornyák Mónika támogatásáért, és a Konyha dolgozóinak a rugalmas közreműködésért!


Bábszínházban jártak az alsósok
Május 7-én közel 50 alsós gyereknek adódott a lehetőség egy bábelőadás megtekintésére a miskolci Csodamalom Bábszínházban. Műsoron a Csipkerózsika újabb feldolgozását tekinthettük meg. A kicsiket már a színházi díszlet is magával ragadta. Az élmény fokozódott egy Pláza látogatással, ahol ettünk, ittunk és kipróbálhattuk a mozgólépcső előnyeit is. Ha lehet, jövőre szeretnénk megismételni. Jó volt!


Anyák napja
Az alsó tagozatos gyermekek május 6-án a Faluházban köszöntötték az édesanyákat. Az első műsorszámban a csengettyűsök kápráztatták el a közönséget. Egy rövid jelenetben Übül, a marslakócska kíváncsiskodott e kedves földi ünnepről. Ezután verses zenés összeállítás következett, miközben az énekkar kedves anyák napi dalokat énekelt. Zárásként tanulóink anyukáiról, nagyijairól villantak fel pillanatképek.ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ
2013. május 30.
Asztalos Péter önkormányzati képviselő lemondott. Lemondásának indoka: elköltözött Vizsoly településről. Helyette: a következő legmagasabb szavazatot kapott jelölt: Kertész István FÜGGETLEN az új testületi tag.


ÁLLÁSPÁLYÁZAT
2013. május 22.
Vizsoly község Önkormányzatának képviselő-testülete a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Művelődési Ház és Könyvtár 3888. Vizsoly, Szent János út 40. szám Művelődési Ház és Könyvtár vezető munkakör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje: 2013. június 26. További részletek»


Lakossági tájékoztató!
2013. április 25.
2013. február 27-én az adósságrendezési eljárás befejeződött. A hitelezők az egyezségi javaslatunkat elfogadták, melyet kettő év alatt kell teljesíteni.Közben folyik egy polgári peres eljárás az adósságrendezést megindító táraság ellen. Az eredményről tájékoztatjuk a lakosságot. 2013 január 1-től Vizsolyban is átvette az állam az általános iskola működtetését. 2013. március 11-től megszünt a vizsolyi körjegyzői hivatal. Az érvényes rendeletek betartásával csatlakoztunk a Boldogkőváraljai Önkormányzati Közös Hivatalhoz. A lakossági ügyek intézésében Vizsolyban változás nem történt.Az önkormányzat továbbra is az eddigiek szerint folytatja munkáját.Az idén is pályáztunk a start közmunka programba. Ennek keretén belül:mezőgazdasági programban 14 fő vesz részt, akik a Károlyi úton lévő földeket művelik, reményeink szerint az elmúlt évnél eredményesebben. A GAMESZ kertben a meglévő 1fólia mellé építünk egy másodikat is, illetve az óvoda és iskola építéséből kikerült ablakokból egy üvegházat tervezünk építeni. A gépparkot is sikerült tovább bővítenünk: gépi kaszáló,burgonya ültető-felszedő és kombinátort szereztünk be. Egyéb programban 18 fő vesz részt. Tervezzük a HIVATAL és a GAMESZ kerítés cseréjét illetve a tanév befejezése után a FALUHÁZ külső belső felújítását. Az iskola felújítása megfelelő ütemben halad, tudjuk tartani a május végi befejezést. 2013. április. 29-én elkezdődik a belterületi utak illetve járda felújítás. Deák, Petőfi út felújítása a Rákóczi út megépítése illetve a fő utcán járda építés. További terveink között szerepel a már nagyon lerobbant hivatali épület tető cseréje, külső homlokzatának felújítása. Szintén a tanév befejezése után felújítjuk a régi orvosi rendelőt, mely szociális és gyermek jólétiintézményként fog funkcionálni. Sajnos a templom kerítés felújítása bizonytalan, rajtunk kívül álló okok miatt.Hamarosan átadásra kerül az IKSZT a főtéren, melyet a Hon Kulturális alapítvány épített ezzel is hozzájárulva a település fejlődéséhez.Elndul a hétvégén a református egyház weblapja: www.vizsolyibiblia.hu címen. Az oldal természetesen elérhető lesz a vizsolyi oldalunkról is. Az önkormányzat segítséget nyújt az eladó ingatlanokkal rendelkező vizsolyi lakóknak. Az ingatlan fotójának, az eladó elérhetőségének megadása után segítséget nyújtunk az értékesítésben. Jelenleg is több pályázatunk van beadva, melyről várjuk az eredményt.
Bihi Miklós polgármester


ÓVODAVEZETŐI ÁLLÁSPÁLYÁZAT
2013. április 24.
Vizsoly község Önkormányzatának képviselő-testülete a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Vizsolyi Óvoda 3888. Vizsoly, Szent János út 66. szám óvodavezető (magasabb vezető) munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozott idejű 2013. július 1. - 2018. június 30. ?ig tartó közalkalmazotti jogviszony Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre, 2013. július 1. - 2018. június 30.-ig szól. A munkavégzés helye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3888 Vizsoly, Szent János út 66. További részletek»


KÖLTÉSZET NAPJA AZ ISKOLÁBAN
2013.április 15.
Április 11-én a költészet napja tiszteletére irodalmi vetélkedőt rendeztünk a felső tagozat részére. A gyerekek változatos feladatokban mérhették össze tudásukat, felkészültségüket. Kitöltötték az irodalmi totót, írtak verset a tavaszról, illusztrációkat illesztettek össze ismert művekről, rapp műfajban adták elő a Szeptember végén című vers első strófáját, idegen szavak jelentését magyarázták meg, tanult művekből vett idézeteket ismertek fel szerzővel-művel megnevezve, játékos apróhirdetéseket értelmeztek.
Nagyon jól éreztük magunkat ezen a délutánon, és nem utolsó sorban tudásukat is felfrissíthették a tanulók. Az elkövetkező évekre szeretnénk hagyományt teremteni ezzel a vetélkedővel is.IV. Borsodi Csengettyűs Találkozó Parasznyán
2013. március 24.
A Pitypalatty-völgyi Református Általános Iskolában 2013. március 22-én immár negyedik alkalommal került megrendezésre a Borsodi Csengettyűs Találkozó. A rendezvényre iskolánk kis csengettyűsei is meghívást kaptak, így lehetőségünk nyílt egy rövid bemutatkozásra és egy kis együtt zenélésre, ismerkedésre. Az áhitat után minden csapat két-három művet adott elő. A programot "örömzenélésként" egy közös produkció zárta. A rendezvény kezdete előtt megcsodálhattuk a helyi illetőségű Andrásik Remo fafaragó mester munkáiból készült tárlatot, melyet személyesen az alkotó mutatott be nekünk. Kellemes, tartalmas délutánban volt részünk. Köszönjük a kedves ajándékokat. Rengeteg új tapasztalattal gazdagodtunk, amit minél hamarabb kamatoztatni is fogunk. Reméljük, jövőre is találkozunk!


ÍGY EMLÉKEZTÜNK AZ 1848-AS ESEMÉNYEKRE...
2013. március 24.
Az idei március 15.-ét rendhagyó keretek között ünnepeltük a Faluházban. A nyitóbeszéd után felléptek iskolánk furulyásai, citerásai és énekkarosai. Ezt követte a községi énekkar. Majd a felső tagozatosok színes előadásában láthattunk palotás nyitótáncot, a toborzó fiúk botos táncát. A gyerekek felidézték a márciusi eseményeket, hallhattuk a 12 pontot, megjelenítették a "Föltámadott a tenger" című verset zászlókkal és a tenger "hullámzásával", megidézték Petőfit és Szendrey Júliát is. Köszönjük a színvonalas és élményszerű előadást a szereplő gyerekeknek és a felkészítő tanároknak.


Vizsoly Községi Önkormányzat képviselő testületének 17/2013.(II.28.) határozata
2013.március 18.
KIVONAT a Vizsoly Községi Önkormányzat képviselő testülete 2013. február 28. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.További részletek»


ÖKUMENIKUS IMATALÁLKOZÓ VIZSOLYBAN
2013. február 1.
Évek óta az egység iránti óhajunkat fejezik ki a januárban megrendezésre kerülő ökumenikus imaalkalmak, amikor a különböző felekezetek lelkészei, papjai egymás templomában hirdetik Jézus Krisztus evangéliumát. Az egység felé vezető úton igen jelentős szerepe van a helyi ökumenének. Az ökumenizmust a helyi egyházakban, elsősorban plébániai szinten kell megvalósítani (egymás megismerése, közös programok, imádságok), az egyetemes egyház törekvéseivel összehangolva. Ebbe a folyamatba idén is bekapcsolódott a vizsolyi református és katolikus egyházközösség. Január 24-én a református templomban találkoztak a katolikus és református testvérek, itt Árvai Zoltán római katolikus plébános a barátság ápolására, a baráti szeretet fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét. Január 25-én a róm. kat. templomban Kovács Zsolt Levente református lelkész az ökumené történetével ismertette meg a közös imára megjelent híveket. Mindkét alkalommal a közös áhítat szeretetvendégséggel zárult.


MAGYAR KULTÚRA NAPJA-2013- VIZSOLY
Mint eddig minden évben, az idén is megünnepeltük a Magyar Kultúra Napját. A Himnusz eléneklése után a hetedik osztályosok bevezetőjükben megemlékeztek a vers születéséről és Kölcseyről. Ezután bemutatkoztak iskolánk citerásai és csengettyűsei. Majd az ötödikesek népdalokat énekeltek, az alsósok pedig azokat a verseket mondták el, amelyekkel különböző versenyeken eredményesen képviselték iskolánkat. Műsorunkat Hernád menti népdalokkal színesítette a község felnőtt énekkara. Befejezésként együtt énekeltük el a Szózatot. Köszönet a felkészítő és szervező pedagógusoknak.


ISKOLAI HÍREK
2013. január 7.
VIZSOLY KÖZOKTATÁSI ESÉLYEGYENLŐSÉGI INTÉZKEDÉSI TERVÉNEK MEGVALÓSÍTÁSA TÁMOP 3.3.2
2008-ban elkészült Vizsoly község közoktatási esélyegyenlőségi intézkedési terve, amely tartalmazza a gyermekek, tanulók esélyegyenlőségét szolgáló intézkedéseket. Ugyanezen évben nyújtottuk be pályázatunkat a "Vizsoly Közoktatási Esélyegyenlőségi Tervének megvalósítása" címen, melynek zárására a közelmúltban került sor.
Milyen tevékenységekkel valósult meg valójában a program?
- Logopédusi megsegítés az alsó tagozatban
- Fejlesztőpedagógusi megsegítés
- Gyógypedagógusi fejlesztő foglalkozás
- 7-8. osztályos HHH-s tanulók felvételire való felkészítése
- 9. évfolyamos HHH-s tanulók középiskolai bennmaradásának megsegítése, lemorzsolódásának megelőzése
- Kidolgozásra került az új mérési rendszerünk
- Elkészült az óvoda ? iskola átmenet programja
- Pályaválasztást segítő programok megszervezése
- Fejlesztő eszközök, taneszközök, tanszerek vásárlása
- Az intézmény és a szülői ház kapcsolatának erősítése romamentor által
- Együttműködés a Családsegítő Szolgálattal, a Védőnői Hálózattal
- Folyamatos kapcsolatot tartás a Cigány Önkormányzatokkal
- Szociális kerekasztal megbeszélések negyedévente
- Családi napok, Nyílt napok,
- Továbbképzési tréning a pedagógusoknak, a fenntartói környezetnek
A programok nagy része megvalósult. Igyekszünk minden lehetőséget kihasználni, felkutatni, segítve ezzel a tanulók hátrányainak leküzdését, hogy társaikhoz hasonló esélyekkel indulhassanak az életbe.


Adventi játszóház
December utolsó tanítási napján, amíg a felső tagozatosok tanáraikkal a Faluház nagytermét dekorálták, készítették elő az iskolai ünnepséghez, addig az alsó tagozatosok adventi játszóházi foglalkozáson karácsonyi díszeket, ajándékokat készíthettek. Az ajándékok készítésébe bekapcsolódtak a nagycsoportos óvodások is. Itt került sor az egészségheti pályázati projekt értékelésére is.


Szeretetkörút a Betlehemesekkel
Karácsony előtt egy pár nappal iskolánk maroknyi csapatával szeretetkörútra indultunk, áldott karácsonyt kívánni a környék településeire. Tarsolyunkban két karácsonyi ének csengettyűs változatát és egy betlehemes játékot, valamint a gyerekek által készített apró karácsonyi ajándékot vittünk. Advent 3. vasárnapján a vizsolyi római katolikus templomban mutatkoztunk be, mintegy megköszönve Zoli atyának és az egyházközségnek, hogy az iskolaépítés idejére Parókia otthont adott az iskolának. December 19-én, szerdán Hejcére a Katolikus Szeretetotthonba vittünk melegséget, gyerekzsivajt. Ez után a Hernádcécén a református templomban adtuk elő műsorunkat. December 20-án, csütörtökön Korláton a katolikus templomban, majd Fonyban a református templomban vártak bennünket a hívek. A hideg ellenére mindannyian átmelegedett szívvel és áhítatos lélekkel tértünk haza. Nemcsak vittük a szeretetet, hanem hoztunk is belőle. A kis csapat szállításáról az önkormányzat gondoskodott. Szeretetkörutunk Vizsolyban zárult a Faluházban megrendezett iskolai ünnepséggel. Műsorunk itt kibővült egy ünnepi köszöntővel, valamint a furulyások és az irodalmi színpad fellépésével. Köszönet mindazoknak, akik részt vállaltak a a karácsonyváró programok sikeres lebonyolításban.


Új igazgató a Rákóczi Zsigmond Általános Iskola élén .
Juhász Jánosné igazgatónő nyugállományba vonulása után, a megüresedett álláshelyre a Hernádcéce - Korlát - Vizsoly Községi Önkormányzatok Körjegyzője pályázatot írt ki. Sikeres pályázat után 2012. december 1-től, öt év időtartamra Asztalos Péter korábbi igazgatóhelyettes, kinevezett igazgatóként látja el a vezetői feladatokat. A helyettesi teendőket Gombárné Zakhar Szabina végzi. Munkájukhoz sok sikert kívánunk! Budapesten a GRUND Klubhálózat vizsolyi csapata. A hagyományokhoz hűen a Grund Klubhálózat 2012. decemberében is színes programra invitálta a gyerekeket. A korábbi évektől eltérően, most nem a Fővárosi Nagycirkusz, hanem a SYMA Rendezvényközpont adott otthont az eseménynek. A műsor első felében az Ír Stepp Táncművészek Egyesülete szórakoztatott bennünket. De természetesen nem maradhatott el a cirkuszi előadás sem, melyet a szünet után tekinthettünk meg. A programot hajókirándulás és parlamenti látogatás színesítette. Mint mindig, most is nagyon elfáradtunk, de nagyon jól éreztük magunkat.


PÁLYAVÁLASZTÁST SEGÍTŐ RENDEZVÉNYEK A TOVÁBB TANULÓ GYEREKEKNEK
November hónap folyamán Csorba Emőke iskolapszichológus több alkalommal, délutáni foglalkozások keretében felmérte a 7-8. osztályos tanulók képességeit, elképzeléseit az iskola-és pályaválasztás megkönnyítése érdekében. Ezt követően november 28-án a két osztály és osztályfőnökeik Szerencsen a Sportcsarnokban megrendezett pályaválasztási kiállításon vettek részt. Itt a megye középiskolái mutatkoztak be, és tartottak tájékoztatót gyerekeknek és pedagógusoknak egyaránt. Végül december 5-én ismét Csorba Emőke pszichológus tartott rendhagyó szülői értekezletet az érintett tanulók szüleinek "A pályaválasztás nehézségei és sikeressége" témában. A szülők mellett jelen volt iskolánk igazgatója és a két osztályfőnök is. A szülők örömmel fogadták az újszerű lehetőséget, melyen kötetlen beszélgetés formájában megosztották eddigi tapasztalataikat, kérdéseiket egymással. Mindeközben folyamatosan tájékoztatjuk a 8. osztályos gyerekeket a középiskolai nyílt napokról, és lehetőséget biztosítunk a hozzánk látogató középiskoláknak a bemutatkozásra is. Mindhárom rendezvény a TÁMOP 3.3.2.-8/2-2008-2009 pályázat szerves része volt, mellyel próbáltuk megkönnyíteni és segíteni tanulóink eredményes iskolaválasztását.FÖLDTERÜLETEK ELADÓK!
2013. január 3.
A VIZSOLYI ÖNKORMÁNYZAT ELADÁSRA AJÁNLJA AZ ALÁBBI FÖLDTERÜLETEIT
A lista letölthető»
Vételi ajánlatot az adóságrendezési eljárás lefolytatására megbizott MÁTRAHOLDING Zrt. 1146 Budapest, Cházár A. u. 9 címére kell postázni.
Pénzügyi gondnok: Pálné Dr.Németh Valéria


 

Cipősdoboz ajándékozás a karácsonyi Istentiszteleten
2012. december 30
"2012. dec. 24-én délután 16:00-kor egy meghitt karácsonyi Istentiszteleten vehettek részt azok, akik ellátogattak a református templomba. A karácsonyi üzenetet Kovács Zsolt Levente vizsolyi református lelkész hirdette, majd a gyermek Istentiszteletre járó kicsik játszották el Jézus születésének történetét. E kedves és szívhezszóló betlehemi színdarabot Kovácsné Kerülő Kinga tanárnéni tanította be a gyermekeknek, mely nagy sikert aratott az Istentiszteleten részt vevők körében. Ezek után a Vizsolyi Énekkar köszöntötte a jelenlévőket néhány karácsonyi énekkel. Az ünnepi alkalom végén mindenki számára nagy meglepetést okozott az ajándékozás. A teljesen megtelt templom padjaiból senki sem távozott üres kézzel. A kicsik a díszesen becsomagolt cipősdobozba rejtett ajándékoknak örültek, a felnőtteknek és időseknek pedig egy kisebb szeretetcsomag okozott örömöt. Az ajándékok a Kelet Európa Misszió Alapítvány és a Baptista szeretetszolgálat adományai voltak melyek Sváb Balázs, a Kelet Európa Misszió önkéntesének közbenjárására kapott a vizsolyi református gyülekezet. Az ajándékokból, szeretetcsomagokból jutott még szétosztásra más környékbeli településekre is. A vizsolyi református gyülekezet ezúton mond köszönetet mindkét szeretetszolgálatnak illetve azon magyarországi és külföldi személyeknek akik az említett adományaikkal hozzájárultak ahhoz, hogy a nehezebb sorban élők számára is boldog legyen az idei karácsony."


NYUGDÍJBA VONULT AZ IGAZGATÓNŐ
2012. december 20.
uhász Jánosné: Borika, 40 évi pedagógus szolgálat után, 2012. november 1-én megérdemelten nyugállományba vonult.1973-tól a szülőfalujában Hernádcécén összevont alsó tagozatos iskolában iskolavezetőként, tanítóként dolgozott, majd 1981-től a vizsolyi Körzeti Általános Iskolába került Király Ferenc igazgató úr helyettesének. Jól alkalmazkodott az új feladathoz, a pedagógustársakhoz. 1977-ben tanítói diplomát kapott a sárospataki Comenius Tanítóképző Főiskolán. 1998-ban oktatás informatikus végzettséget szerzett az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán. 2004 szeptemberétől előbb megbízott, majd kinevezett igazgatója lett a vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvodának. Ezt a megbízatást 2012. október 31-ig, nyugdíjazásáig töltötte be. Munkájával közmegelégedést és tiszteletet szerzett. Intézményvezetőként kimagasló példamutatással, elkötelezettséggel irányította a mindennapi munkát.A leghátrányosabb helyzetű kistérségben található településünk intézményvezetőjeként mindig kereste a lehetőségeket az esélyegyenlőség, az integráció megvalósítására. Gyakran hangoztatta Várady József féle idézetet, mely kifejezi pedagógiai munkásságának irányultságát, tisztaságát, vezetői nagyságát: " Ezek a csillogó fekete szemű gyerekek nem maguk váltották maguknak a belépőjegyet arra az útra, amit úgy hívunk: élet?Ha a szemükbe nézünk, azt olvassuk ki belőlük: Itt vagyok, faragj az évek során embert belőlem! Az út vállalása és megtalálása nem egyszerű. Végezzük emberi, őszinte érzésekkel e munkát, mert nem az a fontos, hogy kik hordták a téglát, hanem, hogy magasodjon a fal!" Pedagógiai tevékenységét több ízben elismerték, jutalmazták. Király Ferenc Emlékérem Kistérségi Pedagógiai Oklevél Eötvös József Emlékérem Arany Fokozat
Pedagógus Szolgálati Emlékérem A szellemisége, a lelki jelenléte mindig itt fog maradni a vizsolyi iskola falai között. Nyugodt, békés, tartalmas, egészségben gazdag nyugdíjas éveket kíván: Vizsoly Önkormányzata és Képviselőtestülete Rákóczi Zsigmond Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda dolgozói, tanulói és Szülői Munkaközössége A helyi Kisebbségi Önkormányzat A Római Katolikus Egyház és a Református Gyülekezet


Iskolai megemlékezés 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójáról.
2012. október 25.
Iskolánk tanulói ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójáról. A Himnusz hangjai után Olivér tanár úr beszédében hangsúlyozta: Az 1956-os hősök legnagyobb üzenete az, hogy hibázni- hibázhatunk, mert a hibák kijavíthatók, de bűnöket nem követhetünk el, sem a családunk ellen, sem a hazánk ellen, sem Isten ellen! Majd meghívott vendégünk, Dr. Kertész István mesélt az akkori időkről sok érdekeset, tanulságost, megszívlelendőt, ami kimaradt a történelem könyvekből. Az iskola irodalmi színpadának verses műsorát Mezei Olivérné és Tóth Éva tanárnők tanították be, és köszönik Sztankai Szabolcsné tanárnő és Szendrey János tanár úr segítő közreműködését, valamint a szereplő gyerekek odaadó munkáját. Nyitrai Bélánénak pedig köszönet a gyönyörű virágdekorációjáért!


"Lehajtom fejemet hősök emlékére"
2012. október 13.
"Lehajtom fejemet hősök emlékére" ..volt a központi gondolata a nemzeti gyásznapunk, október 6. alkalmából előadott műsornak. A megemlékezésben a felső tagozatos tanulók idézték fel az 1848-49-es szabadságharc eseményeit. Meggyújtották a kegyelet mécsesét, elhelyezték az emlékezés virágait az aradi vértanúk mártírjainak tiszteletére. A műsor szereplői viselhették először az iskolánk által készíttetett címeres pólókat, ezzel is emelve a rendezvény színvonalát.ÉLETMÓD TÁBORBAN VOLTUNK
2012. október 13.
A tanév 3. hetét az "Aranyásó Erdei Iskola" életmód táborában töltöttük Telkibányán. A táborozásban 4. és 5. osztályos tanulók vettek részt. Az elsősegélynyújtás, egészséges táplálkozás, mozgás, káros szenvedélyek, fogápolás témakörében tartott interaktív előadások során sok hasznos ismeretet szereztünk. A szabadidős tevékenységek lehetőséget biztosítottak a település nevezetességeinek megismerésére, sportversenyekre, erdei túrákra és sok - sok játékra.
Tanulóink ismeretekben, élményekben gazdagodva zárták a táborozást, amiért ezúton mondunk köszönetet a szervezőknek.Barna Margit és Tóth Éva tanárnők

KATOLIKUS HÍVEK ŐSZI ZARÁNDOKLATA
2012. október 08.
Szeptember 29-én ismét útra indultunk, összesen negyvennyolcan. Felkerestük a X-XI. századi templomainkat Feldebrőn és Tarnaszentmárián. Ellátogattunk Recskre, ahol megtudhattuk, miként működött 1950-1953 között a kényszermunkatábor. Ebben volt segítségünkre Hugyecz János vezető, akitől a helyi ércbányászatról is értékes előadást hallgathattunk meg. A Nemzeti Emlékparkban a túlélők elbeszélése alapján felépítettek egy barakkot, egy őrtornyot, és látogatható egy kiállítás is. Az áldozatok emlékművénél a Himnusz eléneklésével tettük le kegyeletünket. A zarándokebéd elfogyasztása után folytattuk utunkat Parádfürdőre, ahol a híres Cifraistálló és Kocsimúzeum megtekintése következett. Végezetül, már hazafelé tartva, megálltunk Sirokon, ahol Bukovenszki Zoltán atya szolgál. Bár a vele történő találkozás elmaradt, láthattuk a szép templomot, ahol a helyi hívek közösségében rendszeresen bemutatja a szentmiseáldozatot és más szertartásokat is végez. Érdemes felkeresni a következő weboldalakat, amelyek bővebb információkat nyújtanak a látottakról:
http://www.feldebro.hu/lat.htm
http://www.tarnaszentmaria.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=88
http://www.recsk.hu/?module=news&action=list&fname=latnivalok
http://www.parad.hu/latnivalok.php#kocsi
http://www.sirok.hu/latnivalok/templom.php
Árvai Zoltán plébános


KIRÁNDULTUNK A TISZA-TAVI ÖKOPARKBA
2012. szeptember 26.
Szeptember 14-én iskolánk tanulóival ellátogattak a Poroszlóra, ahol közelről megtapasztalhattuk a Tisza-tó növény és állatvilágát. Lenyűgöző élmény volt a 3 dimenziós moziban a vízivilágról bemutatott természetfilm., valamint a vízi sétány, amely 1500 m pallóutas sétaút a Tisza-tavon madárvártákkal és megfigyelő tornyokkal. Külön meglepetés volt, hogy a pallóhídra csónakokkal juthattunk át, közben megetettük a közelben úszkáló hattyúkat is. Az Európa legnagyobb ? 1 millió literes ? édesvízi akváriumrendszerével is rendelkező létesítmény eddig nem látott formában mutatta be számunkra a Tisza-tó természeti kincseit. Érdekes élmény volt a toronyból elénk táruló körpanoráma. Végül birtokba vettük a számunkra új, fajátékokból álló játszóteret is. Az elmaradhatatlan ajándékvásárlás után szomjúságunkat és fáradságunkat egy jégkrémmel csillapítottuk. Az itt szerzett tapasztalatok szervesen illeszkednek a természetismereti tananyagunkhoz. Köszönet érte a támogatóknak és a szervezőknek.


MEGKEZDŐDÖTT AZ ÚJ TANÉV A VIZSOLYI ISKOLÁBAN
2012. szeptember 09
Intézményünkben az idei tanév kicsit rendhagyó módon indult. Iskolánk korszerűsítése és bővítése miatt, a településen több helyen kialakított szükségtantermekben folyik majd az oktatás. Az alsó tagozat a régi orvosi rendelőben, ill. a katolikus parókián, míg a felső tagozat a Faluházban került elhelyezésre. Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy az igazgatói iroda és az iskolatitkárság a napközi otthon ebédlője melletti lépcsős tanteremben kapott helyet. A tanévkezdésre minden tanterem alkalmas lett a gyerekek fogadására, az alapellátáshoz a feltételek biztosítva vannak. Az első tanítási napon minden tanuló térítésmentesen kapott tankönyvet, füzetcsomagot, íróeszközöket. Iskolánkban szeméyi változások is történtek. Juhász Jánosné igazgatónő negyven év pedagógiai szolgálat után hamarosan nyugdíjba vonul. Ezúton is kívánunk neki hosszú, tartalmas nyugdíjas éveket. Az igazgatói teendőket jelenleg megbízott igazgatóként Asztalos Péter látja el. Az igazgató helyettesi munkát Gombárné Zakhar Szabina végzi. Új matematika ?informatika szakos tanárt is köszönthetünk iskolánkban Malakuczi Csaba személyében, aki a hetedik és nyolcadik osztályokban fogja oktatni a matematikát. Tanulóink nevében köszönet a fenntartóknak a térítésmentes taneszközökért, a tantestületnek, az iskola, valamint az önkormányzat dolgozóinak a költözködésben részt vállalt segítő munkájukért. Minden pedagógusnak és minden diáknak kívánunk eredményes munkát az idei tanévben is!


Óvoda átadó ünnepség 2012.08.29.
2012.szeptember 4.
Hiszen ha:
"Ha a gyermekek biztonságban érzik magukat,
Megtanulnak hittel élni.
Ha a gyermekek megerősítve élnek,
Megtanulják magukat szeretni.
Ha a gyermekek elfogadva és barátságban élnek,
Megtanulják megtalálni a szeretetek a világban!"
/Dorothy Law Holtz/
A vizsolyi óvoda történelmében ez a 2. olyan nap amit nem szabad, hogy elfelejtsünk.
Az első 1971-ben Kiss Jánosné -Marika néni- vezetésével egy csoportos óvoda indult osztatlan csoporttal Vizsolyban.A gyermeklétszám növekedésével 1982-ben hozzáépítéssel, két csoportra bővült az intézmény egy vegyes és egy nagy csoporttal.1990-ben beindult egy 3. csoport is a mostani református tábor helyén. Ettől az évtől 1993-ig homogén csoportok voltak.1993-ban a református egyház visszaigényelte a különálló csoport épületét, így két csoportban folytathattuk a gyermekek nevelését. Ekkortól Juhász Lászlóné – Zita óvó néni vezette óvodánkat 2008-ig. 2008-tól újra létrejött az épületben egy szükség csoport a 3 éves gyermekek részére. A vizsolyi óvoda történetében másik nagy esemény: 2012. aug.29. 40 év után felkerült a korona óvodánkra.Nagy örömünkre szolgál, hogy birtokba vehettünk egy tágas, világos, minden igényt kielégítő, európai szabványnak megfelelő új óvodaépületet.Nem csak korszerűsödött, de bővült is : tornateremmel, fejlesztőszobával, csoportszobákkal, nevelőivel. 75, de akár 90 gyermek befogadására is alkalmas létesítmény avathattunk.Ha végig nézünk az épületen egy igényesen megtervezett, esztétikus, szépen kivitelezett épülettel lett gazdagabb Vizsoly. Köszönet polgármester úrnak, hogy kitartóan pályázott, köszönet Révai Tamás tervezőnek, aki igyekezett az igényeknek megfelelően tervezni, A Szivárvány Kft.-nek, Boros István ügyvezető igazgatónak, Fűzi István műszakvezetőnek, Antal Sándor építésvezetőnek és dolgozóinak, akik a kivitelezést végezték. Pásztor Andrásnak aki szigorú volt a műszaki ellenőrzések során és a RPE Kft.- nek aki a pályázatkészítésben jeleskedett. Külön szeretném megköszönni a kolléganők áldozatkész munkáját. Bányai Zoltánnak, az iskolai karbantartóinak és a közhasznú foglalkoztatottak segítségét. Árváné Hornyák Mónika, Ivancsó Attila, Nyitrai Béláné felajánlását is köszönjük. Ünnepségünket Bihi Miklós Polgármester úr nyitotta meg, majd az óvodások kis műsora következett. Köszönjük a szülőknek, ovisainknak, hogy nyári szünetben is vették a fáradtságot, hogy verset, táncot tanuljanak. Felkészítőjük: Etelka óvó néni és Valika óvó néni volt. Ovisaink műsorát Kaposi Beáta óvodavezető köszöntője követte, majd a dolgozók meglepetés dala színesítette az ünnepet. Nyitrai Barbara régi óvodásunk saját versét adta elő. Árvai Zoltán római katolikus plébános úr, Hornyák János görög katolikus esperes úr, Kovács Zsolt Levente református tiszteletes úr megszentelte ill. megáldotta intézményünket. Ezt követően a vendégek megtekinthették óvodánkat. Sajnos bútor állományunk is újításra szorul, de folyamatosan keressük a megoldásra a lehetőségeket. A gyermek jövője szempontjából sorsdöntő az óvodában eltöltött néhány év. Minden szülő szeretné, ha gyermeke magabiztos, sikeres és boldog felnőtté válna az életben. Az óvodapedagógusok feladata, hogy segítsék a szülő e törekvését, amely akkor válik valóra, ha mi a legfogékonyabb kisgyermekkorban gondoskodunk az alapokról. Ezért választottuk 2008-ban helyi programunk alapjául a Komplex prevenciós programot, mely a mozgásra, az egyéni képességek felismerésére, fejlesztésére épít. Szakképzett dajkák és óvodapedagógusok végzik a nevelő munkát, akik az alap diplomán túl folyamatos képzéseken vesznek részt, hogy minél színvonalasabb legyen a nevelőmunka óvodánkban.

Kaposi Beáta tagóvoda vezető


ÁLLÁSPÁLYÁZAT: ÁLTALÁNOS ISKOLA IGAZGATÓI
2012. augusztus 31.

Meghirdetett munkahely: Rákóczi Zsigmond Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda igazgatói állás.
További részletek»


VIZSOLYI BIBLIA FESZTIVÁL 2012. JÚLIUS 26-29 /2nap képei
2012.augusztus 15.


VIZSOLYI BIBLIA FESZTIVÁL 2012. JÚLIUS 26-29 /1nap képei
2012. július 28.
Balázs Fecó a Vizsolyi Biblia Fesztiválon!


KRÓZSER ISTVÁN ARANYMISÉJE
2012. július
Krózser István aranymiséje Vizsolyban a római katolikus templomban.


ALKONYATI ZSOLOZSMA VIZSOLYBAN
2012. július
Alkonyati zsolozsma a görög katolikus templom megmentéséért.


JUHÁSZ JÁNOSNÉ IGAZGATÓNŐ KITÜNTETÉSE
2012. július
Juhász Jánosné, a vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola igazgatója kitüntetést kapott pedagógusnap alkalmából.


ÖNKORMÁNYZATI HÍREK
2012. július 20.
Mindössze 711 ezer forint miatt indult adósságrendezési eljárás Vizsoly önkormányzata ellen. Adósságrendezési eljárást indított Vizsoly önkormányzata ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság ? jelent meg kedden a Cégközlönyben a határozat. A Cégközlönyben olvasható az is, hogy a döntés július 4-én emelkedett jogerőre, az adósságrendezési eljárás megindítására irányuló kérelem benyújtásának időpontja pedig 2011. novemberében volt. Pénzügyi gondnokként a Mátraholding Zrt.-t jelölték ki.

Bihi Miklós polgármester közleménye. Jogtalannak és felháborítónak tartja Bihi Miklós, Vizsoly polgármestere, hogy az általa vezetett település adósságrendezési eljárás alá került. Véleménye szerint mindez az egyik pályázatíró cég, vállalkozó bosszúja lehet, akivel felbontotta a szerződést, és ezért, az adósságrendezési eljárást kezdeményezett a B.-A.-Z. Megyei Bíróságon még tavaly novemberben. Most mindössze 711 ezer forint miatt kell Vizsolynak bűnhődnie, de ezzel az összeggel is csak a vállalkozó szerint tartozik az önkormányzat. Bírósági határozat sem érkezett arról, hogy fizessen a település. Bihi Miklós legfőképp azt nem érti, hogy a Debreceni Ítélőtábla miért nem értesítette arról, hogy a vállalkozónak még van követelése (előzetesen 1,6 millió forintot már kifizetett neki a vizsolyi önkormányzat), mert ha nem is tartja jogosnak, de rendezte volna a követelést annak érdekében, hogy ne induljon csődeljárás a település ellen.Nem is értesítették az önkormányzatot. A polgármestert az is felháborítja, hogy a Cégközlönyből kellett megtudnia az eljárás elrendelését, hivatalos levelet ugyanis erről sem kapott. A ki nem postázott határozatért személyesen ment be csütörtökön a Cégbíróságra. Az adósságrendezési eljárás óriási hátrány a településnek, mondta a polgármester, hiszen az akár 240 napig is eltarthat.
Azonban még keresi a fellebbezés jogi lehetőségét. Mint minden önkormányzatnak, a vizsolyinak is vannak tartozásai, de a polgármester minden hitelezővel meg tudott egyezni. Vizsolyban az EU támogatással beindult beruházásokat folytatják, és megrendezésre kerül a Vizsolyi Biblia Fesztivál is 2012. július 26-29 között.
Megkezdődött az iskola korszerűsítése


A vizsolyi iskola alapkő letétele
2012. július 17.
2012.07.05-én ünnepélyes keretek között megtörtént a Rákóczi Zsigmond általános iskola alapkő letétele.VIZSOLYI BIBLIA FESZTIVÁL 2012. JÚLIUS 26-29
2012 .július 8.
VIZSOLYI BIBLIA FESZTIVÁL
/művészet, hit, hagyomány/
"Vizsoly a Biblia bölcsője"
Július 26 Csütörtök
10:00 Futóverseny Szenczi Molnár Albert nyomában Gönc és Vizsoly között az érintet települések diákjainak részvételével a gönci Biblia kiállítástól a vizsolyi Református templomig.
Református templom
17:00 Ünnepélyes megnyitó: A rendezvény fővédnöke Dr. Fekete György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.
Fellép a Gönci Református gyülekezet kórusa. Köszöntőt mondanak a vizsolyi egyházközösségek vezetői, és Bihi Miklós polgármester.
A fesztivál ideje alatt a Református templomban megtekinthető Virág Sándor sárospataki református lelkész fafaragásainak kiállítása.
Református gyülekezeti terem:
18:00 Kiállítás megnyitó: Matócza Ibolya "A túláradó élet" című fotókiállítása.
Faluház
19:00 A MAON színházi társulat "Magvető" című előadása.
20:00 "FÉNY-kép" zenés kiállítás megnyitó, hangszerek és kreatív-modern tánc színpadi koreográfiájával.
Július 27. Péntek
Református templomkert
10:00 Gyereksarok: Sanyi bohóc, papírmerítés, betűszedés, nyomdászat, ügyességi vetélkedők.
14:00-18:00 Papírmerítés, betűszedés, nyomdászat
Református gyülekezeti terem
10:00-19:00 Matócza Ibolya a "Túláradó élet" c. fotókiálítása
Református templomkert
16:00 Kalandozások a zene világában. Interaktív zenei előadás kicsiknek és nagyoknak. Ismerkedés a zene természetfölötti tulajdonságaival, tengerentúli hangszerek körében, melyeket a hallgatók szólaltatnak meg.
18:00-20:00 Tábori élet és fegyverzetbemutató Rákóczi Zsigmond korából. A tábort bemutatja: Dr. Hidán Csaba régész történész.
Református templom
18:00 Reneszánsz Torony együttes előadása. Utazás a 16-17. századba korabeli dallamok segítségével. Prazsák László és zenész társai előadásában.
Faluház
19:00 "A tékozló fiú" színdarab a sárospataki református kollégium tanulóinak előadásában. Írta és rendezte: Bojtor István fonyi református lelkész.
Főtér
20:00 Táncház Kelebia és Vizsoly népi együttesével, falusi vigasságok, népi táncok. (A táncház ideje alatt, tombolasorsolás értékes nyereményekkel.)
Július 28. Szombat
10:00 Zenés ébresztő Kelebia népi énekkarával a falu utcáin.
Főtér
10:00-20:00 Átutazók sátra-mesterségek bemutatója: Bemutatkozik Kelebia és Vizsoly település ételjellegzetességekkel, és mesterségeikkel. Valamint bemutatkozik a Házat-Hazát alapítvány.
Református templomkert és gyülekezeti terem
10:00 Gyereksarok: Sanyi bohóc, papírmerítés, betűszedés, nyomdászat, vetélkedők.
10:00-20:00 Tábori élet és fegyverbemutató Rákózci Zsigmond korából. A tábort bemutatja Dr. Hidán Csaba régész, történész.
10:00-19:00
Matócza Ibolya a "Túláradó élet" című fotókiállítása.
Főtér
11:00 16.-17. századi korhű viselet és fegyverzetbemutató Rákóczi Zsigmond korából. Előadja az Aranyszablya történelmi vívóiskola.
Református templomkert
14:00 Papírmerítés, betűszedés, nyomdászat.
14:00 Kalandozások a zene világában. Interaktív zenei előadás kicsiknek és nagyoknak. Ismerkedés a zene természetfölötti tulajdonságaival, tengerentúli hangszerek körében melyeket a hallgatók szólaltatnak meg.
Faluház
14:30 "Márk evangéliuma" interaktív színházi előadás. Rendezte: Benedek Zalán. Utazzon vissza az időben 2000 évet és legyen Ön is részese az írásoknak.
Főtér
16:00 Reneszánsz Torony együttes. Vidám reneszánsz zenék, jelenetek, melybe a hallgatóság is bekapcsolódhat.
17:00 Kelebia és Vizsoly népi együttese, énekkara, néptánccsoport.
18:00 Balázs Fecó műsora
19:00 Török-Magyar harci ütközet. Korabeli harci jelenet a közönség bevonásával. Az ütközetet levezényli: Dr. Hidán Csaba régész, történész, az Aranyszablya történelmi vívóiskola alapító mestere.
20:00 Szabó Balázs és zenekara. A könnyed-modern gospel vidám hangulatot teremt, melybe a közönség is bekapcsolódhat. (A koncertek ideje alatt tombolasorsolás értékes nyereményekkel.)
Július 29. Vasárnap
09:00 Görög katolikus templomban mise
11:00 Református templomban Istentisztelet
11:30 Római katolikus templomban mise
Református templomkert és gyülekezeti terem
14:00 Papírmerítés, betűszedés, nyomdászat.
14:00-18:00 Matócza Ibolya a "Túláradó élet" c. fotókiállítása.
16:00 Kalandozások a zene világában. Interaktív zenei előadás kicsiknek és nagyoknak. Ismerkedés a zene természet fölötti tulajdonságaival, tengerentúli hangszerek körében, melyeket a hallgatók szólaltatnak meg.
Főtér
16:00 A hernádvécsei Krisztus Teljessége gyülekezet zenekara
17:00 Pintér Béla és a vizsolyi Csemeték. Könnyűzenei koncert, vidám zenei előadás gyerekeknek, felnőtteknek.
18:00 Fráter kórus. A vidám gospel stílusa emelkedett hagulatba hozza a hallgatóságot.
19:00 Részletkérdés. Rock zenekar, mely feledhetetlenné teszi az estét, mind fiataloknak, mind idősebbeknek. A pörgős-ütemes és lírikus dallamok váltakozása egy különleges világba kalauzolja a hallgatóságot.
(A koncertek ideje alatt tombolasorsolás értékes nyereményekkel)
MINDEN PROGRAM INGYENES!
/A fent említett programok a Vizsolyi Biblia Fesztivál hivatalos programjai. Amennyiben a rendezvény ideje alatt az említetteken kívül más fellépőkkel, programokkal találkozik, tájékoztatjuk a kedves látogatókat, hogy azok nem tartoznak a fesztivál programjai közé, azokért a szervezők felelősséget nem vállalnak illetve nem támogatják.
Szervezők: vizsolyi önkormányzat, vizsolyi egyházközösségek, HON Kulturális és Művészeti Alapítvány./

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK
2012.július 1.
Jó a termés az önkormányzat zöldségeskertjében. Épül az önkormányzat tárolójaISKOLAI HÍREK
2012. június 30.
Rákóczi Zsigmondra emlékeztünk... 2012
Iskolánkban már hagyománnyá vált a névadónk tiszteletére rendezett Rákóczi-hét. A megnyitón rövid műsorban felidéztük Rákóczi Zsigmond életét, pályafutását. Osztályonként virággal tisztelegtünk emléke előtt.Még ezen a délelőttön tartottak kutyás bemutatót a rendőrség munkatársai, akik a szerda délutáni ?Fut a suli? rendezvényét is biztosították. Az iskola tanulói nagyon lelkesen vettek részt, sőt a szülők is velük futottak, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni. A futás jutalmaként mindenki egy pohár üdítőt és egy szelet süteményt is kapott Az első három helyezett nyakába mind az alsó, mind a felső, mind a szülők kategóriájában, arany-, ezüst, és bronzérem került. Hirdettünk osztályok közötti versenyt, amely minden napra tartogatott meglepetést a gyermekek számára. Volt képkeresés, akadályverseny, vetélkedő, de ügyességi és fejlesztő játékokban is összemérhették tudásukat. A gyermeknap is része volt ennek a hétnek, amelyen az ? 1 perc és nyersz? játékaival, és Kormos Péter bácsi által hozott, terepasztalon irányított kisautókkal szórakozhattak a tanulók. Köszönjük a szülői munkaközösségnek a jégkrémet, amit jóízűen fogyasztottunk el a finom ebéd után. A hét zárásakor nagyon sok ajándékkal térhettek haza a gyerekek. Értékeltük az iskola háló pályázati programot, az osztályversenyt, amelyet az alsó tagozatban a 3. osztály, a felsősök közül pedig a 7. osztály nyert meg. Ajándékot választhattak azok is, akik a tanév folyamán kitartóan és rendszeresen jelen voltak a különböző szakkörökben, és aktív részesei voltak műsorainknak. Remélem minden gyerek jól szórakozott és aktív részese volt a játékoknak. Köszönöm minden támogatónak, szülőnek és kollégának a segítséget és közreműködést, amellyel lehetővé tették, hogy tanulóink ilyen színes programok résztvevői lehessenek! Sztankai Szabolcsné programfelelősBallag már a vén diák. 2012
A 2011/2012. tanév végén 13 nyolcadik osztályos tanuló ballagott iskolánkból. Hagyományaink szerint idén is három kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanuló részesült Rákóczi-díjban: Horváth Petra, Litvin Vivien és Juhász Barbara. Valamennyi tanulónk felvételt nyert az általa kiválasztott középiskolába. Nyugodtan vakációzhatnak, hiszen mindenki tudja, hogy hol folytathatja tanulmányait a következő tanévben. Kedves Végzős Diákok! A tablótokon levő idézetet ne feledjétek!"?...nincs, ami többet érne, mint az életünk és amit belőle csinálni tudunk és merünk" /Vas István/ Barna Margit osztályfőnök


Tanévzáró 2012
2012. június 25-én, a bizonyítványok kiosztásával a tanulók számára véget ért a tanév. Kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulóink könyvjutalomban részesültek. Hagyomány, hogy ilyenkor adományozzuk oda a Király Ferenc Emlékérmet, annak a tanárnak és annak a diáknak, aki a tanévben legtöbbet dolgozott iskolánk hírnevének öregbítéséért. A díjat a pedagógusok titkos szavazása alapján az idén Juhász Krisztián 7. osztályos tanuló és Juhász Jánosné igazgatónő kapta. Gratulálunk mindkettőjüknek!Vizsolyi gyerekek Fonyódon
Iskolánk legszorgalmasabb tanulóit idén, a könyvjutalmon kívül, egy felejthetetlen Balatoni táborral is jutalmaztuk. A Tinta Kft. jóvoltából huszonöt gyermek és öt kísérő látogathatott el a Magyar tengerhez. Öt csodálatos napot tölthettünk el a Fonyód ligeti gyermektáborban. Ez idő alatt a ragyogó napsütésnek köszönhetően sokat fürödtünk, röplabdáztunk, fociztunk. Iskolánk alapítványának anyagi támogatásával hajókázhattunk Badacsonyba, egy kisvonatos kirándulás során láthattuk a Balaton hegyeinek tündöklő panorámáját, vízi bicikliztünk, trambulinoztunk. Úgy gondolom, minden résztvevő nevében állíthatom, hogy soha nem feledjük ezt a remek kirándulást.


Vizsolyi gyermekek Grund Gyermeknapi bulin Csillebércen
A Vizsolyi Grund Klub tagjai közül 9 gyermek részese volt a csillebérci Grund Bulinak 2012 június 2-án. A tavalyi évhez hasonlóan előző nap odautaztunk, és már ez is hatalmas élmény volt. Szombaton a számos játék (ugrálóvár, trambulin, kerékpár, gokart) mellett tapsolhattunk többek között a Cairo együttesnek, Janicsák Vecának, Dopmannek; a műsorvezető idén is Zola volt.
Minden évben köszöntik a kísérő nevelőket pedagógusnap alkalmából, idén a vizsolyi és a szalaszendi gyermekek kedveskedtek egy rövid műsorral.
Hazafelé betértünk még az Arena Plazába, ahol szintén sok élménnyel gazdagodtunk.
A kísérő pedagógus Kohári Ferencné Hajnalka tanár néni volt.


Szemetet gyűjtöttünk...

Tanév vége előtt szemétgyűjtési napot szerveztünk. Előzetesen az osztályok műanyag palackokat és sörös dobozokat gyűjtöttek, amit ezen a napon szállítottak el. Örvendetes, hogy iskolásaink 183, 5 kg műanyag palackot, 32,6 kg sörös dobozt és 1, 3 kg műanyag kupakot gyűjtöttek össze.A csekély vételárból csokival jutalmaztuk meg a gyerekeket. A palackok leadása után a forgalmasabb utcákon szemétszedésre indultunk, majd megnéztük és kigyomláltuk az általunk ültetett csemetéket is

Máltai Szeretetszolgálat a vizsolyi iskolában
Köszönet a Máltai Szeretetszolgálat doktorainak és munkatársainak, akik nemrégiben felajánlották, hogy szűrővizsgálatot tartanak a halmozottan hátrányos tanulóink körében. A vizsgálat az iskola tantermeiben kialakított helyeken folyt. Több, mint 100 gyermek részesült térítésmentes szem, orr, fül, gége, bőr, fog, ill. belgyógyászati szűrővizsgálatban, vérnyomás mérésben. A doktorok tájékoztatták a gyermekeket, hová fordulhatnak a diagnosztizált egészségügyi problémáikkal. Örvendetes, hogy a több, mint ötven - látásgondokkal küzdő - gyermeknek a Szeretetszolgálat felajánlotta a szemüveg térítésmentes elkészítését is. A gyerekek helyben válogathattak a legdivatosabb keretek közül.. Útravalóként egy a Szeretetszolgálat munkatársainak megmutattuk az eredeti Vizsolyi Bibliát a református templomban. Igazgatónő egy kisbibliával bocsájtotta útnak a segítő doktorokat. Egyik munkatársuk Tama Tímea ? aki még nemrégiben iskolánk tanulója volt ? a vizsgálat után két héttel személyesen adta át tanulóinknak az új szemüvegeket.


Úszni tanultak az iskolások
2012. tavaszán iskolánk negyedik és ötödik osztályosai úszásoktatáson vehettek részt. Az oktatás a Gönc városi uszodában volt, melynek teljes költségét az Abaúj-Hegyközi Kistérség finanszírozta. Huszonöt tanuló kapott lehetőséget két héten keresztül, hogy elsajátítsa és átélje az úszás örömét. Az utolsó napon, már mindannyian bemerészkedtek a nagymedencébe, leküzdve víztől való félelmüket, és voltak, akik teljes magabiztossággal úszták át a medencét. Az alkalmak során a felügyeletet Gombárné Zakhar Szabina biztosította.
Köszönjük a lehetőséget!


ÖNKORMÁNYZATI HÍREK
2012.június 19.
Az általános iskola kivitelezését a Szivárvány Építőipari kft nyerte. A bontási munkák elkezdődtek a felújítás várható befejezés az év vége. Az óvodai építkezés is a terveknek megfelelően halad. A Start közmunka keretében jól állunk a növénytermesztésben, a konyhára már sikerült borsót illetve zöldséget adni. De az a problémánk, hogy kevés a munkaerő, mivel az említett két intézményből kikerülő anyagokat hasznosítju,k többet között egy nagy méretű tárolót építünk valamint a használhatatlan faanyagot fűrészeljük télére.


Katolikus zarándoklat Szatmárnémetibe
2012.május 23.
Április 28-án Szatmárnémetibe tettek zarándoklatot Vizsoly és környékének katolikus hívei. A szatmári püspöki székesegyházában mutatott be szentmisét Árvai Zoltán plébános. Homíliájában méltatta a 2011. július 3-án boldoggá avatott Scheffler János szatmári megyéspüspököt, aki ellenállt a kommunista diktatúra nyomásának. Ezért 1952. március 19-én letartóztatták és bebörtönözték. A zsilavai földalatti megsemmisítő tömlöcben, 1952. december 6-án szenvedett vértanúhalált. Papjait szent szolgálatuk hűséges végzésére, híveit a katolikus hitben való megmaradásra buzdította. Egyik vigasztaló gondolata: "Az üldözések idején ne sírjanak, mert az Egyház olyankor éli a hőskorát!" Másik bölcsessége pedig: "A Jézus iránti szeretet az igazi erőforrás az élet küzdelmeihez." A szentmisét követően a püspökség gondnoka tartott rövid ismertetőt a székesegyházról. Scheffler János sírjának megkoszorúzása után a vértanú püspök életútját bemutató templomi kiállítást, majd a püspökség csodálatosan felújított kápolnáját és dísztermét nézték meg a hívek. A gondnok úr előadása tartalmas és érdekes is volt egyben. Az ebéd helyszíne felé tartva egy gyönyörű kis környezetben lévő, dombra épített és nemrég kívül-belül felújított templomnál is megálltak a zarándokok. Ebéd után folytatódott a belváros felfedezése: a főtér virágos parkjával, benne szökőkúttal és emlékművel; az 1711-es szatmári béke megkötésének helyszínével; a város tűztornyával és egyéb épületeivel. Hazafelé még Nyíregyházán is eltöltöttek egy kis időt zarándokaink, felkeresve a belvárosban található görög katolikus templomot és a debrecen-nyíregyházi egyházmegye társszékesegyházát, amely Magyarok Nagyasszonya tiszteletére épült neoromán stílusban 1904-ben. (Írta: Árvai Zoltán plébános)

Tavaszi kirándulásaink..
2012.május 07.

Iskolánk tanulói a farsangi bál bevételéből, illetve pályázati támogatásokból a közelmúltban több helyre is eljutottak. Kétszer voltunk Miskolcon színházban. A kicsik a Csodamalom Bábszínházban a PomPom meséin szórakoztak, a nagyok a Nemzeti Színházban „A dzsungel könyve” c. előadást láthatták. Két busznyi gyerek vett részt a budapesti Elevenparkban egy egész napos szórakoztató programon. Azt, hogy mennyire volt maradandó élmény számukra az alábbi tanulói beszámolókból kiderül:
Elevenpark»
Színházlátogatás »


 

KÖRZETI TOVÁBBKÉPZÉS VIZSOLYBAN
2012. május 2.

Április 25-én az Encsi Egységes Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat fejlesztő és gyógypedagógiai munkaközössége foglakozást szervezett a vizsolyi iskolában. Itt több mint 20 környékbeli gyógypedagógus, tanító, óvónő ismerkedhetett meg olyan fejlesztő játékokkal, amelyeket munkájuk során felhasználhatnak a tanulási problémákkal küzdő gyermekek fejlesztésében. A műhelyfoglalkozáson az eszközöket nem csak megismerhették, hanem el is készíthették azokat. A foglakozást Fábián Zsoltné Katika, a szakszolgálat munkatársa tartotta. Köszönjük a kollégák érdeklődését!


ÖNKORMÁNYZATI HÍREK
2012. április 27.

A település vezetése szeretné elérni, hogy amennyire lehet az önellátóság felé induljunk el. Elsősorban a növénytermesztés ill. a fűtés területén. Jelenleg közel 3 ha földterületen gazdálkodunk, melyen reményeink szerint a konyhára való zöldséget illetve a településre szükséges virágokat termesztjük. A fa aprítékológéppel az iskola és a hivatal fűsét fogjuk megoldani.

Az Óvoda építése a terveknek megfelelően halad. Az iskola építése május 15-e körül indul.

Az önkormányzat továbbra is folyamatosan pályázik jelenleg 8 pályázat van benyújtva, mely nagy leterhelést jelent a hivatali dolgozókra.Ezért is nagyon kérem a település lakosait, hogy a fogadóórákat tartsák be.
Polgármesteri fogadóóra hétfő-szerda 8-10-ig.


KOMPETENCIAFEJLESZTÉS A VIZSOLYI ISKOLÁBAN
2012.április 20
A közelmúltban Rákóczi Zsigmond Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda pályázati támogatásban részesült a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program "TIOP-1.2.5/09/1" jelű pályázati konstrukciójában. A projekt célja, hogy a tantermek és a csoportfoglalkozási termek alkalmassá váljanak az új pedagógiai módszertanhoz szükséges IKT eszközök használatára. Ez elősegíti és motiválja a sajátos nevelési igényű és a halmozottan hátrányos gyermekek iskolai munkáját, csökkenti a beilleszkedési nehézségeket, megteremti az esélyegyenlőséget. A támogatással megvalósul az iskolarendszerű oktatás informatikai fejlesztése, számítógép állományának korszerűsítése. A projekt tartalmazza: - a hálózat teljes intézményi kiépítését, minden tanteremben internet hozzáférést
- multimédiás sarkok létrehozását /számítógép, scanner, nyomtató, kivetítő/ - tároló szekrény vásárlása laptopok részére. - multimédiás oktató CD-k beszerzése. A megvalósítás arra az időpontra lett tervezve, amikor az intézményt érintő, még folyamatban lévő ÉMOP-4.3.1/2f-2010-0001 "A vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda korszerűsítése" c. projekt kivitelezése - mely az iskola és az óvoda épületének teljes rekonstrukcióját tartalmazza - befejeződik.ISKOLÁSOK FAÜLTETÉSE
2012. április 19.
AZ ISKOLÁSOK IS ELÜLTETTÉK A REMÉNY CSEMETÉIT... A Vizsolyi Civil Kerekasztal kezdeményezésére március utolsó hétvégéjén faültetésre került sor a településen. Ebbe a programba bekapcsolódott a helyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola tanulóközössége is. Csütörtökön a közös áhítat és megnyitó után tanulók a temető környékén és a futballpálya körül ültették el a remény csemetéit. Minden iskolás névjegyével látta el az általa elültetett facsemetét, amelynek a gondozását is egyéni feladatként vállalta. A pénteki és szombati napon is folytatódott a fásítás a település utcáin, valamint a településről kivezető országutakon. Gyerekek, pedagógusok egyaránt aktívan közreműködtek a munkálatokban.

Ültess egy fát Vizsolyon!
2012. március 22.

www.ultessegyfatvizsolyon.blogspot.com


Remény csemetéi meghívó
2012. március 22.

A meghívó letölthető *.pdf formátumban»Vizsoly legidősebb lakójának köszöntése
2012. március 20

Verpecz néni 90 éves!
2012. március 17.-én ünnepelte Verpecz Andrásné Matilka néni a 90. születésnapját. A megemlékezés a római katolikus templomban kezdődött hálaadó misével. A mise végén Bihi Miklós polgármester úr átadta a miniszterelnöki hivatalból küldött emléklapot és a virágcsokrot. Árvai Zoltán plébános úr az irgalmas Jézus képével ajándékozta meg Matilka nénit. A felnőtt énekkar hálaadó énekekkel köszöntötte az ünnepeltet. A köszöntés az Öreg Nyomdász étteremben ebéddel folytatódott, ahol a családtagok virággal és tortával ajándékozták meg az édesanyát, nagymamát és dédnagymamát. A felnőtt énekkar férfi tagjai népdalcsokorral kedveskedtek az ünnepeltnek. Erőben ,egészségben gazdag további szép éveket kívánunk még szerettei körében.MÁRCIUS 15-i ÜNNEPSÉG VIZSOLYBAN
2012. március 20

Vizsoly község Önkormányzata és a Rákóczi Zsigmond Általános Iskola az idén együtt ünnepelte 1848. március 15.-ét az iskola tornatermében. A Himnusz éneklése után bemutatkozott iskolánk csengettyű együttese Czentnár Ilona tanárnő vezetésével, valamint a furulya szakkör Sztankai Szabolcsné vezényletével. Az ünnepi beszédet Tóth Éva tanárnő mondta, méltatva a márciusi ifjak tetteit, példát mutatva minden kornak és nemzedéknek. Majd az irodalmi színpadosok emlékeztek. Műsoruk címe: Emeld fel fejed büszke nép. A felkészítő tanár Mezei Olivérné volt. Köszönjük a felemelő látványt, élményt. A zászlók varrásában Asztalosné Simon Szilvia segédkezett. A település felnőtt énekkara Kossuth nótákat adott elő. Befejezésül elénekeltük a Szózatot.


Virág Sándor sárospataki lelkész fafaragásai
2012. március 20
2012. március 11.-én a református templomban Virág Sándor Sárospatakon élő nyugalmazott református tiszteletes fafaragásiból nyílt kiállítás. A tárlatot Trombitás Géza helyi fafaragó mester vezette Elmagyarázta a motívumok jelentéseit, gazdagítva ezzel az érdeklődők ismereteit. Köszönjük a hasznos információkat. Szép élményekkel gazdagodva térhettek haza az érdeklődők.NŐNAPI ÜNNEPSÉG
2012. március 8.
Hagyományainkhoz híven az idén március 8.-án is megünnepeltük a hölgyeket. A megemlékezést az óvodások műsora nyitotta. Tánccal, dallal köszöntötték a hölgyeket. Az iskolások verses, zenés csokorral folytatták az ünneplést. Majd Bihi Miklós polgármester úr intézett kedves szavakat a jelenlévőkhöz. Az egyházak részéről Hornyák János görög katolikus paróchus és Kovács Zsolt Levente református tiszteletes imádkozott a nőkért, s kért áldást rájuk. Majd az abaújszántói Orchideák Musical Stúdió tagjai szórakoztatták a közönséget. Befejezésül a vizsolyi felnőtt énnekkar férfi tagjai népdalcsokorral kedveskedtek a szebbik nem képviselőinek.
Köszönjük a felkészítők munkáját: Etelka és Valika óvó néninek, Medveczkyné Jutka tanár néninek, a papír tulipánokat Barna Margó tanár néninek, az élő virágokat a polgármester úrnak."ZÖLD SZEMPONT" KÖRNYEZETVÉDELMI VETÉLKEDŐ
2012. március 1.

A Grund Klubhálózat szervezésében ismét érdekes és emlékezetes programon vettek részt iskolánk tanulói. A "Zöld Szempont" témája a környezetvédelem, és az ország minden pontján, több iskolában kerül megrendezésre. A programnak régiónkban az encsi és a hidasnémeti általános iskola adott otthont február 10-én és 17-én. A megnyitót követően kezdetét vette az akadályverseny, melyen játékos formában ismerkedhettek a gyerekek pl. a szelektív hulladékgyűjtéssel, energiatakarékossággal, tudatos vásárlással. Az akadályverseny mellett játékudvar is volt, ahol ugráló vár, trambulin, óriás társasjátékok álltak rendelkezésre. Mindemellett kézműveskedhettek is. A rendezvényt a CAIRO együttes fergeteges koncertje zárta, mely után mindenki ajándékban és névre szóló oklevélben részesült. A kísérő pedagógusok Kohári Ferencné és Gombárné Zakhar Szabina voltak. Külön köszönet illeti azokat a tanulókat, akik a fagyszünet ideje alatt vettek részt a vetélkedőn.ÖTVENEN TÚLIAK FARSANGI BÁLJA VIZSOLYBAN
2012.FEBRUÁR 27.
A farsangi időszak utolsó szombatján nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is szórakoztak. Most kivételesen az ötven év fölötti korosztályt szólítottuk meg, hiszen ők valahogy mindig kimaradnak a jóból. Az iskola tornatermében rendeztük meg kis mulatságunkat. Nem kellett belépőt fizetni, mivel nem volt zenekar. Gépzenére táncolhattunk, ami nem is volt olyan rossz. Játszottunk is tánc közben, amit nagyon élveztek a bálozók. Találkozhattak és beszélgethettek egymással azok, akik rég nem látták egymást. Úgy gondolom, hogy aki eljött nagyon jól érezte magát. Meg fogjuk ismételni máskor is és más korosztállyal is! Remélem erre már többen el fognak jönni!


FARSANGI BÁL A VIZSOLYI ISKOLÁBAN
2012.FEBRUÁR 27.

Iskolánkban 2012. február 18-án farsangi jelmezes karnevált rendeztünk tanulóink számára. Az ötletes, színes, humoros felvonulást zenés, táncos és farsangi hagyományokhoz kötődő ügyességi játékok követték, majd tombolasorsolás zárta az események sorát. A rendezvényen jól érezte magát gyermek és felnőtt. Erről a mellékelt képek is tanúskodnak.
Köszönet a támogatóinknak:
Árváné Hornyák Mónika Vizsoly
Cigány Kisebbségi Önkormányzat Vizsoly
KIKISE Bt. Encs - Vizsoly
Mitró Papírbolt Encs
Urbán Józsefné Vizsoly
Szülők, akik tortát, szendvicshez és szörphöz valót ajándékoztak.
Szülők, akik tombolatárgyakat ajándékoztak.
Továbbá köszönet azoknak a szülőknek, iskolai dolgozóknak és pedagógusoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához.
A bál bevételét a közelgő bábszínház, ill. színházlátogatás támogatására fordítjuk.


ÖKUMENIKUS IMAHÉT VIZSOLYBAN
2012. január 24.
"Ó mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek! Olyan ez, mint mikor a drága olaj s fejről lecsordul a szakállra, Áron szakállára, amely leér köntöse gallérjára. Olyan, mint a Hermon harmatja, amely leszáll a Sion hegyére. Csak oda küld az úr áldást és életet mindenkor."A zsoltárok könyve 133.Az elmúlt héten Vizsoly is bekapcsolódott az országos ökumenikus imahétbe. Szerdán a Református Templomban Hornyák János görög katolikus esperes, csütörtökön a Római Katolikus Templomban Kovács Zsolt Levente református lelkész, pénteken a Görög Katolikus Templomban Árvai Zoltán római katolikus plébános hirdetett igét. Az alkalmak után szeretetvendégségre került sor, ahol a különböző felekezetű hívek beszélgethettek egymással. Nagyon áldott alkalmak voltak! Valóban egyetértésben voltak a kedves testvérek! Köszönet mindenkinek a segítségért! Várjuk a következő alkalmakat is!


A MAGYAR KULTÚRA NAPJA
2012. január 24.
Iskolánkban hétfőn, január 23-án ünnepeltük a Himnusz születésének napját. Volt néptánc, népdal, hangszeres zene. Elhangzottak prózai és lírai művek. A színes műsorban részt vettek az alsósok és a felsősök egyaránt. Köszönjük az ünnepi megemlékezést Olivér tanár bácsinak, a felkészülést a szereplő gyerekeknek, a felkészítést Mezei Olivérné, Tóth Éva, Sztankai Szabolcsné és Kovácsné Kerülő Kinga tanár néniknek.


KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG A VIZSOLYI FALUHÁZBAN
2011. december 28.
December 16-án , az utolsó tanítási napon tartottuk meg ünnepi műsorunkat a Faluházban. Az óvodások szereplésével kezdődött az ünneplés. Gyertyás táncuk és a Betlehemes jelenetük nagy tetszést aratott a közönség körében. Köszönjük a felkészítők - Etelka óvónéni, Valika óvónéni és Erzsike néni - munkáját.Őket követte az iskolások irodalmi színpadának megható műsora, majd a Betlehemes játékuk. Köszönjük Medveczkyné Janka Judit, Sztankai Szabolcsné és Czentnár Ilona tanárnők fáradozását. Az iskolások után a nyíregyházi művészházaspár - Tóth Nándor és Kulcsár Katalin - hangversenyét hallgathattuk meg. Befejezésként a felnőtt énekkar örvendeztetett meg minket szebbnél szebb karácsonyi dalokkal. Köszönet mindenkinek a lelkes, odaadó munkájáért!VIZSOLYI ADVENT 2011
2011. december 28.
Az idén is elkészült a Főtéren az adventi koszorú, amely Nyitrai Béláné Annuska és Kovács Istvánné Margó néni keze munkáját dicséri. A három egymást követő vasárnapon a történelmi egyházak képviselői - Kovács Zsolt Levente református tiszteletes, Hornyák János görög katolikus parókus, Árvai Zoltán római katolikus plébános - gyújtották meg a gyertyákat. A negyedik vasárnapon pedig községünk polgármestere Bihi Miklós lobbantotta lángra a negyedik gyertyát. Ugyanerre a vasárnapra ünnepi díszbe öltözött a fenyőfa is, amely a polgármester úr adománya. A díszeket Czentnár Ilona tanárnő készítette az ötödikes lányokkal. Helyére került a Betlehem is. Köszönet mindenkinek, aki munkájával hozzájárult ahhoz, hogy Főterünk ünnepi díszbe öltözhetett!A VIZSOLYI ÉNEKKAR SZEREPLÉSE
2011. december 28.
Az ünnep alkalmából a vizsolyi énekkar tagjai csodaszép karácsonyi dalokkal örvendeztették meg a korláti és a vizsolyi híveket a mise után a római katolikus templomban.


VIZSOLYIAK SZEREPLÉSE HERNÁDCÉCÉN
2011. december 28.
December 9-én ünnepelték a szépkorúakat Hernádcécén. Ebből az alkalomból kapott meghívást Vizsoly apraja-nagyja. A köszöntést az óvodások kezdték. Verssel tánccal kedveskedtek az időseknek. Az iskolások egy vidám jelenetet adtak elő, amelynek címe:Kérem vissza az iskolapénzt. Medveczkyné tanárnő megható verssel köszöntötte a résztvevőket. Árvai Zoltán plébános úr együtt imádkozott az idősekkel, s meg is ajándékozta őket egy szép imádsággal. A felnőtt énekkar fergeteges népdalcsokrával éneklésre bírta a közönséget. Virágcsokor helyett minden résztvevő egy képeslapot kapott tőlük ajándékba egy szép verssel. A szereplés után finom vacsorával vendégelt meg minket Csató István polgármester úr és Horváth László a kisebbségi önkormányzat elnöke. Szállításunkról Kurucz László falugondnok gondoskodott. Köszönjük a meghívást! Szívesen megyünk máskor is!


KARÁCSONYI ÜNNEP A RÁKÓCZI ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN
2011. december 28.
Az idei naptári évet december 16-án a déli harangszó után, meghitt, szeretetteljes hangulatban karácsonyi műsorral zártuk. Versekkel, karácsonyi énekekkel, betlehemes játékkal ünnepeltük a kis Jézus születését. Köszönet a gyerekeknek a sikeres szereplésért, a pedagógusoknak ( Medveczkyné Janka Judit, Sztankai Szabolcsné, Czentnár Ilona, Szendrey János, Mezei Olivér) a felkészítő, az előkészítő munkáért, a dekorációért, az ünnepi beszédért. Köszönet Juhász Lászlóné Zita óvó néninek az idei karácsonyfa adományozójának.Köszönet a Szülői Munkaközösségnek, valamint a helyi Kisebbségi Önkormányzatnak az ajándékokért.Sikerekben Gazdag Boldog Új Esztendőt kíván minden támogatójának a Rákóczi Zsigmond Általános Iskola Tantestülete és Tanulóközössége.


ZENÉS KARÁCSONYVÁRÓ AZ ISKOLÁBAN
2011. december 14.
December 14-én Czentnár Ferenc kürtművész, zenetanár és fia Czentnár Máté (aki klasszikus gitáron tanul), zenés hangszerbemutatót tartott iskolánkban, amelyre meghívtuk a nagycsoportos óvodásainkat is. Itt a gyerekek megismerkedhettek több féle fúvós, pengetős illetve csengettyűs hangszerrel. Természetesen mindegyiken egy?egy karácsonyi dallam csendült fel. Az ismerős dalokat együtt énekelte a népes hallgatóság. A bemutató érdekessége az volt, hogy a csengettyűket ki is próbálhatták, így alkalmi zenekarok teremtettek karácsonyi hangulatot a tornateremben.

KARÁCSONYI ÜDVÖZLET
2011. december
Tisztelt Olvasóink! Békés, meghitt , Karácsonyi ünnepeket, és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánok Vizsoly Önkormányzata nevében: Bihi Miklós polgármester.

AZ EMBER ÉS KÖRNYEZETE
2011. december 14.
Decemberben harmadízben invitálta Homonnai Boglárka védőnő és Trombitásné Gastgéber Erika családgondozó a Faluházba a gyakorló szülőket egy kis interaktív foglalkozásra. A tájékoztató előadások meghallgatása után oldott hangulatú szituációs játékokba kapcsolódhattak be a részt vevők, melyek témája a mindennapi élethelyzetek (tanár-diák, tanár-szülő konfliktusok ) és azok megoldási lehetőségei az iskolában. A tréning a TÁMOP 3.3.2. pályázat része, melynek célja, hogy erősítse a védőnői szolgálat, a családsegítő szolgálat, az oktatási intézmények és a szülői ház kapcsolatát. A foglalkozásokon részt vett az iskola és az óvoda ifjúságvédelmi felelőse, valamint a helyi kisebbségi önkormányzat vezetője. A jelen levőket szerény karácsonyi ajándékkal lepte meg a családsegítő szolgálat.


Ismét megnéztük, "Mi van a puttonyban?"
2011. december 13.
A GRUND KLUBHÁLÓZAT jóvoltából idén is kirándulhattunk a Fővárosi Nagycirkuszban. Iskolánkból 30 gyermek vett rész, akiket 3 pedagógus kísért el. Az utazás most is vonattal történt, Budapesten pedig autóbusszal, trolival és metroval közlekedtünk. Nagyon tetszett a cirkuszi előadás; ahol egyensúlyművészek, állatidomárok (kutya és kígyó), zsonglőrök kápráztattak el bennünket. Legtöbb kisdiáknak a bohócok és az ugrókötél-csoport bemutatója tetszett a legjobban. A meglepetés vendég a CAIRO együttes volt. Örömmel töltött el bennünket az is, hogy idén is a tombola nyertesi között lehettünk. Az előadást követően sétahajózáson vettünk részt; Budapest csodálatos építményeit és panoráműját csodáltuk meg a Dunán haladva. Mint mindig, most is nagyon elfáradtunk, de a sok élmény kárpótol bennünket! Köszönjük szépen a szülők utazásban nyújtott segítségéért!


IDŐSEK NAPJA
2011.november 30.
November 25-én pénteken került sor településünk szépkorú lakosainak a köszöntésére. Az ünnepi műsort az óvodások nyitották meg kedves köszöntőjükkel és vidám táncukkal. A gyerekek felkészítésében Verba Jánosné Etelka óvó néni, Bodnárné Juszkó Valéria óvó néni, és Pitlik Lászlóné Erzsike néni vették ki a részüket. Őket követték az általános iskolások egy szép szavalattal és egy humoros jelenettel, amelynek címe: Kérem vissza az iskolapénzt. A gyerekeket Medveczkyné Janka Judit tanító néni készítette fel, aki egy szívhez szóló verssel is meglepte az időseket. A településünk egyházainak képviselői - Árvai Zoltán római katolikus plébános, Hornyák János görög katolikus esperes, Kovács Zsolt Levente református tiszteletes ? együtt imádkoztak az ünnepeltekkel. Meglepetésvendégeink is voltak. Rásonysápberencsből, a Sárga rózsa Nyugdíjas klub hölgytagjai énekükkel, táncukkal és jelenetükkel szórakoztatták a közönséget. Virágcsokorral köszöntöttük a körünkben megjelent legidősebb lakót Verpecz Andrásné Matilka nénit. Ezután együtt énekelhettünk, táncolhattunk. A talpalávalót Sváb Karcsi bácsi hegedű- és Pitlik Laci bácsi harmónika kísérete biztosította. Külön köszönetet szeretnénk mondani támogatóinknak! Az ő segítségükkel tudtuk megvendégelni az időseket. Árváné Hornyák Mónika, Bártfai Józsefné Hami Pékség, Horváth László Wandex Bt. Nyitrai Béláné, Önkormányzat. Köszönjük, hogy adományukkal támogatták rendezvényünket!


JÓTÉKONYSÁGI BÁL AZ ISKOLÁBAN
2011. november 30.
2011. november 26-án a Szülői Munkaközösség jótékonysági bált rendezett az iskola tornatermében a helyi iskolások támogatására.A rendezvény támogatói: Árvai Zoltán plébános, Dr. Dienes Csaba háziorvos, Nyitrai Béláné, Árváné Hornyák Mónika, Hornyák Lászlóné, Királyné Kiska Bernadett, Ivancsó Attiláné, Kovács Anita, Szegedi Imre és családja, Az iskola tantestülete, A Szülői Munkaközösség, A bál bevételét a gyermekek karácsonyi és gyermeknapi ajándékozására használják fel. Az iskola köszönetét fejezi ki a támogatásért.


PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ A TOVÁBB TANULÓ GYEREKEKNEK
2011.november 24.
November 10-én pályaválasztási kiállításon vettek részt a 7.-8. osztályos tanulók és osztályfőnökeik Miskolcon a Sportcsarnokban. Itt a megye összes középiskolája képviseltette magát és tájékoztatót tartott az érdeklődőknek. Interaktív játékokban is kipróbálhatták a különböző szakmákat a gyerekek. Ezt követően pályaválasztással kapcsolatos előadást tartott iskolánkban 2011. november 21-én Dr. Szabó Márta kistérségi tiszti főorvos. Jelenlévők: a 7.-8. osztályos tanulók és szüleik, valamint az osztályfőnökök. Téma: Kivé, mivé válik az ember? A pályaválasztás nehézségei, érzelmi ráhangolás. A távlatokban való gondolkodás fontos feltétele a megfelelő pályaválasztásnak. A tájékoztató szerves része a TÁMOP -3.3.2-8/2-2008-0089 pályázati programnak.


CSAPATÉPÍTŐ TRÉNING DEBRECENBEN
2011. november 17.
Képes beszámoló a közelmúltban Debrecenben megrendezett három napos "A fenntartói környezet érzékenyítése" címet viselő csapatépítő tréningről, amelyen az önkormányzati dolgozók mellett a családsegítő, a védőnő, szülői munkaközösség vezető, a kisebbségi önkormányzatok tagjai, faluház vezetője is részt vett.PEDAGÓGUSOK TOVÁBBKÉPZÉSE
2011. november 8.
Az őszi szünetben a vizsolyi iskola és óvoda pedagógusai 3 napos továbbképzésen vettek részt. A tanfolyam témája: Az óvoda-iskola átmenet megkönnyítése a hátrányos helyzetű gyerekek integrációja érdekében.A csoportos foglalkozásokon olyan konkrét tartalmi és módszertani segítséget kaptak pedagógusaink, amelyeket beépítve mindennapi munkájukba zökkenőmentesebbé tehetik a gyermek iskolába történő beilleszkedését, az iskolai tevékenységek megkezdését, a felső tagozatba való átmenet megkönnyítését.


"Szociális kerekasztal-beszélgetés" az iskolában
2011. október 25.
A vizsolyi Rákóczi Zigmond Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 2010. szeptemberétől részt vesz a TÁMOP-3.3.2-08-2008-0089 "Vizsoly Közoktatási Esélyegyenlőségi Tervének megvalósítása" című pályázatban. Ennek keretében intézményünk havi rendszerességgel meghívja a helyi és a társközségek (Korlát, Hernádcéce) önkormányzati vezetőit, képviselőit, az egyházak, az egészségügy, a gyermekjóléti szolgálat, a roma önkormányzat, valamint az intézményi szülői munkaközösség választmányát "szociális kerekasztal-beszélgetésre". Juhász Jánosné az iskola igazgatója, a projekt menedzsere az október 21-én összehívott megbeszélésen megelégedéssel konstatálta, hogy a kapcsolatban álló szervezetekkel és személyekkel való együttműködés eredményesnek bizonyult. Beszélt a tavalyi és az idei tanévben megvalósított programjainkról, vállalt és teljesített kötelezettségeinkről, az eredményekről és a megkezdett munka folytatásának fontosságáról. Szó esett az iskolabővítés miatt az osztályok elhelyezéséről, a pedagógusok továbbképzéséről valamint a "fenntartói környezet érzékenyítése" címmel önkormányzati dolgozók, részére szervezett csoportos tréningről. Az önkormányzati dolgozók mellett a családsegítő, a védőnő, szülői munkaközösség vezető, a kisebbségi önkormányzatok tagjai, faluház vezetője is részt vett a csapatépítő tréningen. A célok megvalósulása a terveknek megfelelően halad ahhoz, hogy tanulóink hátránya, hiányossága a minimumra csökkenjen. Megköszönjük a jelenlévőktől kapott eddigi segítséget, bízva abban, hogy az elkezdett munkában továbbra is partnereink maradnak. A meghívott vendégek részt vettek iskolánk október 23.-ai ünnepi műsorán.


OKTÓBER 23. A RÁKÓCZI ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN
2011.október 25.

A megemlékezést Mezei tanár bá' ünnepi beszéddel nyitotta, melyben többek között a következőket mondta: "A faluban, ahol születtem, ismertem egy öreg bácsit, mindig csendes volt, halk szavú. Aztán kiderült róla, hogy ő is harcolt '56-ban, s a lövöldözések közepette súlyosan megsérült, majdnem meghalt. Ő mondta nekem: Olikám, a hősökről nem megemlékezni kell, hanem csak beszélni kell róluk, hogy el ne felejtődjenek. És még azt is mondta, hogy az ünneplés akkor az igazi, ha a megbocsátás is vele jár."Majd Szendrey Sára és Lakatos Ilona énekével folytatódott az ünneplés. Ez után pillanatképeket kaptunk a felső tagozatosok előadásában ’56 felemelő egyben szomorú történelmi eseményeiről. Akik emlékezetessé tették a műsort: Litvin Vivien, Juhász Barbara, Rózsa Anita, Lakatos Nikolett, Ónodi Elizabet, Horváth Otília, Barna Zsófia, Hornyák Fruzsina, Barna Norbert, Varga Gergő, Balogh Tamás, Ganyi Róbert, Juhász Krisztián, Kolompár Erik, Hriczu György, Vass János, Kiss István Verebélyi Roland. A műsort szerkesztették, és a gyerekekkel betanították: Tóth Éva tanár néni és Mezei tanár néni. Köszönjük továbbá: Szendrey tanár bácsi, Czentnár tanár néni, Sztankai tanár néni és Vaskóné Bodnár Anikó tanár néni közreműködő segítségét. A rendezvényen a községi és a kisebbségi önkormányzat, az egyház, a gyermekvédelem, az egészségügy helyi képviselői, valamint a szülői munkaközösség és az óvodások nagycsoportja is együtt emlékezett az iskolásokkal a felidézett '56-os eseményekre.


KATOLIKUSOK ŐSZI ZARÁNDOKLATA
2011. október 24.
2011. október 8-án, Magyarok Nagyasszonya főünnepén, a vizsolyi és a környékbeli katolikusok zarándokúton vettek részt. Az 50 fős csoport első állomása Nyírcsászári volt, ahol megtekintették a Szent Pio atya tiszteletére ? a világban elsőként ? épített templomot. Nyírbátorban, a minoriták szépen felújított templomában Babály András plébános szeretettel fogadta a zarándokokat, és ismertette a templom történetét. Itt mutatott be ünnepi szentmiseáldozatot Árvai Zoltán plébános, a zarándoklat szervezője. A templom igazi értékei, a fából faragott díszes oltárai, így a híres Passió (Krucsay) oltár is, amelynek világörökségi elfogadtatásán most fáradoznak. A református templomhoz Nyírbátor legújabb látványosságán, a várostörténeti sétányon át vezet az út. Itt szoborcsoportok jelenítik meg a város történetének egyes részleteit, mint például Báthori György és Báthori Anna, a hírhedt Báthori Erzsébet szüleinek házasságát. A zarándokok tanúi lehettek Vid és a sárkány csatájának is. Kettőjük mondája a nyírbátori sárkánykultusz gyökere, eszerint ugyanis Vid legyőzte a környéket rettegésben tartó szörnyeteget, majd bizonyítékként kiszedte a fogait. Ezek láthatóak ma a város címerében. A református templomról és a mellette álló híres fa harangtoronyról Tárnok Ferenc Attila lelkész adott rövid ismertetőt. Bevezetett a templom kriptájába, ahol a Báthori család tagjai nyugodnak, majd egy különleges címer kiállítást mutatott meg. Az itt látható címerek Makrai Zsuzsa nyírbátori zománcművész alkotásai. A Hardi Csárdában elfogyasztott zarándok ebédet követően a csoport a Báthori Várkastélyban tett látogatást, ahol Panoptikum mutatja be a középkori Magyarország históriájában oly fontos szerepet játszott család történetét. A zarándoklat a görög katolikusok híres búcsújáró helyén, Máriapócson ért véget. A közelmúltban nemzeti szentéllyé vált máriapócsi kegytemplom dísze a többször is könnyezett Mária-ikon, amely előtt a csoport tiszteletét tette, egyesek hálából virágcsokrot nyújtva át a Szent Szűzanyának.


Az Aradi Vértanúkra emlékezett a Rákóczi Zsigmond Általános Iskola
2010.október 10.

"...szent lesz örökké, szent a sírgödör" volt a mottója október 6.-án az Aradi Vértanúkról szóló megemlékezésünknek. Iskolánk alsós és felsős tanulói együtt vettek részt az emlékműsorban, melyet Szendreyné Mázik Zsuzsanna és Szendrey János tanárok tanítottak be. Az ünnepség hangulatát a Czentnár Ilona tanár néni által válogatott zene tette méltóságteljessé.


ERDEI ISKOLA TELKIBÁNYÁN
2011. október 5.

Iskolánk 18 tanulója szeptember 19.-23. között Telkibányán részt vehetett az "Egészséges életmód" táborban a TÁMOP 6.1.2. kistérségi pályázat keretében. A kötött napi programok, előadások mellett a kísérő pedagógusok is szerveztek érdekes, játékos programokat. múzeumlátogatást, ásványkiállítás megtekintését, karkötőfűzést, ügyességi próbákat a Kalandparkban, valamint sport- és szellemi vetélkedőket. Tartalmas és élménydús hetet töltöttünk együtt, bővítve tudásunkat, ismereteinket. Ezúton is köszönjük a lehetőséget az Abaúj-Hegyköz Kistérségnek.Mezei Olivér és Mezei Olivérné kísérő pedagógusok


MÉZES HETEK
2011. október 5.

A TÁMOP 3.1.4. pályázat keretén belül a "Mézes hetek" címet viselte. A téma választásával kapcsolatban célunk a tanulók munkára nevelése, az egészséges táplálkozás népszerűsítése, az együttműködési készség fejlesztése kooperatív munkavégzés, feladatmegoldás során.
A projekt programsora:

programnyitó előadás a méhek életéről, a méhészetről
(meghívott előadó Molnár Gergely vizsolyi méhész)
osztályok (rajzok méhecskés jelvényének elkészítése, viselése)
méh-lak készítése osztályonként különféle technikákkal
méhvizsgáló laboratórium
"virág- és mézgyűjtő" verseny
méhlegelő festése
filmvetítés: Mézengúzok
mézes receptek gyűjtése, receptkönyv készítése
mézes puszedli sütése
versírás a méhekről
mézismertető, mézkóstoló (Molnár Gergely méhész felajánlásával, tájékoztatójával)
TOTÓ
akadályverseny az alsósoknak "mézes?"feladatokkal
ajándéktárgyak készítése a témával kapcsolatban
projektzárás, értékelés, jutalmazás
A három hetet átölelő program felelőse, koordinátora Barna Margit tanárnő volt, akinek köszönjük a sokoldalú eseménysorozatot.TANÉVNYITÓ AZ ISKOLÁBAN
2011. október 5.

Szeptember elsejétől újra élet zengi be az iskolákat, így a miénket is. Az évnyitót reggel nyolc órától tartottuk a tornateremben. A 2011/12-es tanévben 160 fő iskolánk tanulólétszáma. Az első osztályba 20 fő iratkozott be, ebből Korlátról hatan, Hernádcécéről egy, és Vizsolyból 17 kisdiák. Tanító nénijük Medveczkyné Janka Judit lett. A műsorban ? melyet az elsősök tanító nénije koordinált - 18 tanuló vett részt. Ők a nyári szünet utolsó heteit áldozták erre. Gratulálunk szereplésükhöz. Külön köszönet a szülők felé, akik szép számban kísérték el csemetéiket az iskolába ezen a napon. Az új tanév teendőit Juhász Jánosné igazgatónő ismertette a tanulókkal. A tankönyveket és a füzeteket az első tanítási napon kapták meg a tanulók.


AUGUSZTUS 20-I ÜNNEPSÉG
2011. október 5.

Augusztus 20-án Vizsolyban is megemlékeztünk az új kenyérről valamint az államalapításról. A Himnusz eléneklése után Tóth Éva a Faluház vezetője köszöntötte a résztvevőket és mondott ünnepi beszédet. Különleges nap volt ez. A képviselőtestület döntése alapján Tóth Ilona ápolónőt 40 évi áldozatkész és odaadó munkájáért díszpolgári címben részesítették. A kitüntetést Bihi Miklós polgármester úr adta át. A nyugdíjasok nevében Firkó Józsefné mondott köszönetet Ilonka néninek. Nyitrai Barbara és Berencsi Eszter szavalata után a történelmi egyházak képviselői – Sohajdáné Samu Zsuzsanna református tiszteletes asszony, Hornyák János görög katolikus esperes és Árvai Zoltán római katolikus plébános – megszentelték, megáldották az új kenyeret. A Faluház munkatársai pedig megkínálták az ünneplőket. Ezt követte az ünnepi műsor, melyben egy néptánccsoport lépett fel. Ők Ukrajnából érkeztek és fergeteges táncokat mutattak be. Majd a község felnőtt énekkara népdalcsokorral szórakoztatta a közönséget. Polgármester úr a program után vendégül látta az énekkar tagjait. Köszönjük! Jó volt együtt ünnepelni!


A VIZSOLYI ÉNEKKAR VENDÉGSZEREPLÉSE
2011. október 5.

Augusztus 13-án tartották Göncruszkán a Falunapot, amelyre a vizsolyi énekkart is meghívták. Örömmel tettünk eleget a kérésnek.
Népdalcsokorral szórakoztattuk a közönséget. A szereplés után gazdagon megvendégeltek a házigazdák. Köszönjük szépen! Az uzsonna után mi is megtekintettük a további műsorokat. Jó volt együtt tölteni a délutánt!


VIZSOLYI ISKOLÁSOK AZ ORSZÁGOS GRUNDTALÁLKOZÓN
2011. augusztus 19.

Csillebérc adott otthont a II. Országos Grundtalálkozónak, ahol 70 abaúji gyermek vett részt, 2011. 08. 10-14-ig. Az utazás most is vonattal történt, de élmény volta metrózás is. A táborban sűrű, de rendkívül színes programok vártak bennünket. A bemutatkozó műsort követően (melyben a 7 kísérő tanárunk is szerepelt) a rendőrség bemutatója következett, az első estét pedig disco zárta. A következő napokban sportversenyek, kínai mester játék, bátorságpróba, nyomkereső játék, számháború, vetélkedő színesítették a napjainkat. De túrát tettünk a jánoshegyi kilátóhoz is, ahonnan gyönyörködhettünk fővárosunk panorámájában. Nagy örömünkre szolgált, hogy a Csillebérc területén működő játszóházba is ellátogathattunk minden nap, ahol korlátlanul használhattuk a gokartot, trambulint, ugrálóvárat. Sok ú barátot, ismerőst is szereztünk. Fáradtan, de élményekkel teli érkeztünk haza; és reméljük, hogy a következő találkozón nagyobb létszámban képviseljük iskolánkat.


Hírek Vizsoly

VIZSOLY A BIBLIA BÖLCSŐJE PROGRAMSOROZAT
2011. július 28.-31.

PROGRAMOK»


Polgár Ferenc r.k. plébános ezüstmiséje
2011. július 20.

Polgári Ferenc r. k. plébános július 17-én tartotta ezüstmiséjét Vizsolyban, ahol hat évet szolgált. Ez alkalommal a vizsolyi és korláti egyházközségeinek hívei bensőséges, meleg ünneplésben részesítették. Majd az énekkar köszöntötte. Az ezüstmise után minden híve részesült a jubiláns áldásában. Ennek végeztével a plébánián látta vendégül az énekkar.Életútja: Polgári Ferenc: Született: Ináncs 1953.01.13.; pappá szentelték: 1986.06.21.; Életút: 1986-87. Sátoraljaújhely I., káplán; 1987-88. Sárospatak, káplán; 1988-89. Sátoraljaújhely, káplán; 1989-91. Füzér, plébános; 1991-2001. Hernádvécse, plébános; 2001-2007. Vizsoly, plébános; 2007. 08. 01. - Boldogkőváralja, plébános Címek: 2001- c. esperes.További szolgálatára és életére az Úr áldását kérjük!


ELHUNYT: Czifrák András
2011. július 11.

Megrendüléssel vettünk tudomást arról, hogy Czifrák András a Mi újság szerkesztője tragikus hirtelenséggel elhunyt. A temetés 2011. július 16. (Szombat) 15:00 Hejcén a portáján lesz. Cím: (3892 Hejce, Kossuth u. 7. Telefon: 36 (46) 306005 ) Magdi néni - Bandi édesanyja - kérése, hogy a temetésre érkezők koszorút ne hozzanak, csak egy szál virágot! Búcsúzunk tőle. Nyugodjék békében!

Czifrák András: A kör megbonthatatlan. /Will The Circle Be Unbroken A. P. Carter- A. Cifrák /

Némán álltam ablakomban,
Hideg esős reggelen,
Napra várva azt kívántam,
Barátaim, hogy jöjjetek

Tudd a kör megbonthatatlan,
És a körben mind egyek vagyunk,
Hosszú láncban egy-egy láncszem,
Úgy mi mind összetartozunk.

Szétszóródva itt a földön,
Megyünk mind vélt célok felé,
Bánatod van, oszd meg vélünk,
Csak így lehet örömünk tiéd.

Testem por lesz, lent a földben,
Egy napon ha elmegyek,
Ám a lelkem Jóbarátok,
Mindig itt lesz köztetek

Tudd a kör megbonthatatlan,
És a körben mind egyek vagyunk,
Hosszú láncban egy-egy láncszem,
Úgy mi mind összetartozunk.


Családtalálkozó Mezőkövesden
2011. július 11.

"Jézus Szent Szíve, adj békét családjainkban!" ? ezzel a mottóval várták július 2-án délután az Egri Főegyházmegye Családtalálkozójára érkező több mint 600 regisztrált résztvevőt a mezőkövesdi Jézus Szíve plébánián, ahol Vizsoly is képviseltette magát a környező településekkel (Göncruszka, Vilmány, Hejce, Korlát) együtt.A helyszín aktualitását pedig az adta, hogy Jézus Szíve búcsúünnepének elő napján került sor a rendezvényre, és a záró szentmise egyben már az ünnep elő esti szentmiséje is volt.A program első részében a mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola diákjai mutatták be a családi élet különböző oldalait többek között Mark Twain, és Janikovszky Éva írásai alapján. Az uzsonnát követően a gyermekek számára kézműves foglalkozást tartottak, a felnőttek pedig Bábel Balázs Kalocsa - kecskeméti érsek előadását hallgatták meg, aki biblikus és teológiai alapoktól indulva mutatta be a keresztény családi élet főbb jellemzőit.A Jézus Szíve litániát követően került sor a záró szentmisére, amelyet Ternyák Csaba érsek mutatott be. Szentbeszédében kiemelte, hogy a valódi szeretetet Istentől tanulhatjuk, mert Isten maga a szeretet.Éljük tudatosan a szeretetet, erősödjünk meg a hűségben ? zárta gondolatait a Főpásztor.A vizsolyi csoport a találkozó előtt megtekintette a Matyó Múzeumot és a Szent László Templomot is.


Kiköszönő Istentisztelet
2011. június 30.

Június 19-én 11 évi szolgálat után elköszönt a vizsolyi gyülekezettől a Sipos - Vizaknai lelkészházaspár. Munkájukat ezután Alsógödön folytatják tovább. A búcsúzkodást a gyerekek kezdték, majd Bojtor István és Viktor István nyugalmazott tiszteletes urak folytatták. Bihi Miklós polgármester is megköszönte az évtizedes munkájukat. A gyülekezet nevében Schwancer Pál köszönt el, aki jelenleg a megbízott presbiter. A község énekkara zárta az elköszönést. Nagyon szomorúak vagyunk. Kívánjuk az új szolgálati helyükön is az Úr áldását életükre, családjukra, tevékenységükre. Egy ősi ír áldással köszönünk el. " Az Úr vezessen végig az úton akármerre sodor is a sors, mert ha Őbenne bízva bízunk, nagy örömmel majd találkozunk." A viszontlátás reményében: Áldás békesség!
Jelenleg Göncruszkáról helyettesítenek: Sohajda Levente valamint a felesége Zsuzsanna.


Júniusi Gyereknap Csillebércen
2011. június 14.
A Grund Klubhálózat soron következő rendezvényére június 11.-én szombaton került sor Csillebércen. Iskolánkból is odautazott 9 tanuló 2 nevelő kíséretében. A program önköltséges volt, de a 3500 Ft tartalmazta az utazások, szállás, étkezések és a belépőjegy árát is. A pénteki érkezést követően elfoglaltuk a szállást, és megismerkedtünk a táborral. Már ekkor lehetőségünk nyílt kipróbálni néhány ugrálóvárat, trambulint, gokartot. Szombaton aztán igazi kavalkád várt bennünket! A 9 ugrálóvár, trambulinok mellett, lovagolhattunk, gokartozhattunk. Szebbnél szebb ajándékok készülhettek a kézművesek utcájában pl. gyöngyözéssel, peddignád fonással. A rendőrség és a tűzoltóság érdekes bemutatóval készült. A játékudvarban malmozhattunk, ötödölőzhettünk, tekézhettünk. De mindennél nagyobb élményt jelentett élőben látni-hallani, fotót készíteni, autógramot kérni Zolától, Kefírtől, Tóth Verától, Carameltől; de tapsolhattunk a Cairo,és a Mender Rock együtteseknek, Dred és Dorisnak is. Fáradtan, de élményekkel telve tértünk haza; hiszen a sok színes program mellett új barátságok is születtek.


Tiszaújvárosi könyvtárosok látogatása
2011. június 13
Május 28-án Tiszaújvárosból érkeztek hozzánk könyvtáros vendégek. Megtekintették Faluházunkat, szerény kis könyvtárunkat. Beszélgettünk, tapasztalatot cseréltünk. Reméljük jó szívvel gondolnak ránk!


KISTÉRSÉGI MAJÁLIS
2011. június 12.
Május 28-án került sor az Abaúji Kistérségi majálisra, Baskón. Településünk is bemutatkozott egy sátorral. A Molnár Méhészet mézeit kóstolhatták meg az ínyencek. Mezei Olivér csipkézett tojásait és üveggravírozásait tekinthették meg az érdeklődők. Trombitás Géza fafaragó is elhozta szemet gyönyörködtető alkotásait. Természetesen a Bibliánkat sem felejtettük otthon. Az amatőr művészeti gálán felnőtt énekkarunk is részt vett, öregbítve ezzel is településünk hírét. Reméljük jövőre mi is helyet adhatunk ennek a rendezvénynek!


HRICZU MAGDOLNA 90 ÉVES
2011. június 2.
Az idén már másodszor köszönthettünk 90 esztendős lakost községünkben. Hriczu Magdolna Margit május 22-én töltötte be 90. életévét. Ebből az alkalomból Orbán Viktor miniszterelnök úr oklevéllel ajándékozta meg, melyet Bihi Miklós polgármester úr adott át egy gyönyörű virágcsokor kíséretében. Hogy az ünnep felejthetetlenebb legyen, ahhoz a település felnőtt énekkara is hozzájárult. Szép népdalokkal köszöntötték az ünnepeltet. Köszönjük a családtagoknak a szíves vendéglátást! Magduska néninek pedig erőt, egészséget és további számos, szép esztendőt kívánunk családja körében!


KÁROLYI GÁSPÁR NAPOK
2011.június 2.

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Károlyi Gáspár Napokat, melyet ebben az évben az önkormányzat és a két helyi református gyülekezet közös szervezésében május 14-15 között Nagykárolyban tartottak meg. A hagyományőrző alkalmon évről évre a bibliafordító munkássága előtt tisztelegnek, Károlyi Gáspár szülővárosának történelmében ez volt az ötödik ilyen találkozó. A 2001-ben elindult megemlékezést egyébként Göncön és Nagykárolyban felváltva tartják, minden ötödik esztendőben pedig Vizsolyba hívják a vendégeket, ahol a lefordított Szent Biblia egyik eredeti kötete is megtalálható. A kétnapos rendezvény megnyitójára május 14-én, szombaton a nagykárolyi református templomban került sor, ahol többen is köszöntötték a vendégeket. Tukacs József, a Nagykároly-belvárosi Egyházközség lelkipásztora azt mondta, "a Károlyi Gáspárra való emlékezés során a magyar igét ünnepeljük, a kapcsolat pedig úgy jöhet igazán létre, ha a lelkünk ráhangolódik arra az isteni üzenetre, amelyet a város szülötte magyarul tolmácsolt.” Tolnay István Nagykároly-kertvárosi református lelkész arról szólt, hogy „Isten igéje most is oly biztosan szól hozzánk, mint amikor Károlyi azt lefordította, és a magyar nemzet kezébe adta." A lelkipásztor büszkeségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy így, több száz év elteltével a magyar nyelv most is olyan erős és élő, mint amilyen az volt a bibliafordító korában. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület képviseletében Nagy Sándor esperes, és Varga Attila főgondnok köszöntötték az egybegyűlteket. Az esperes szerint az ünnepség fő jelentősége, hogy Károlyin keresztül a magyar nyelv által használt legszentebb dolog került a kezünkbe, éppen ezért ?a kétévente sorra kerülő ünnepség mindig szent marad és nekünk, reformátusoknak is erre kell törekednünk.” Varga Attila azt hangsúlyozta, hogy "a bibliafordítás szellemi, lelki és erkölcsi tekintetben is komoly alapokra helyezte a magyar kultúrát." "Károlyi Gáspárnak méltó tisztesség adassék" – elevenítette fel Csomós József püspök a rendezvényről szóló megállapodás aláírásának kulcsmondatát, mely elmondása szerint ?minden évnek a súlyát, a következő évnek pedig a feladatát határozza meg.? A szombati nap zárásaként Tóth Máthé-Miklós Én, Károlyi Gáspár című monodrámáját tekinthették meg a résztvevők Kóti Árpád, a Debreceni Csokonai Színház művészének előadásában. A vasárnap délelőtti istentiszteleten Csomós József tiszáninneni püspök hirdette Isten igéjét, melyben a társadalmi válság évről évre mélyülő, visszafordíthatatlan problémáiról, valamint az Isten iránti hűség fontosságáról is szólt. "Krisztus a jövő ? együtt követjük Őt!" ? mondta Csomós József a későbbiekben, aki a Magyar Református Egyház létrejöttének második évfordulójához közeledve kiemelte az esemény legfontosabb üzenetét. Csomós József arról is beszélt, hogy a 11. Károlyi Gáspár Napok fontossága és jelentősége 2009. május 22. fényében hangsúlyosabb szerepet kap; majd felhívta a figyelmet arra, hogy ?református nemzeti ünnepünk közeledtével minél többen lépjük át a határt, hiszen az egységet csakis a kapcsolatok ápolásával lehet megélni!” Az istentisztelet zárásaként a Nagykároly-belvárosi Károlyi Gáspár kórus, a gönci vegyeskar, a Nagykároly-kertvárosi Pro Ecclesia kórus, valamint a vizsolyi kórus énekszolgálata következett, majd a kétnapos rendezvény a református templom bejáratánál található Károlyi-szobor koszorúzásával zárult.
Köszönjük minden kedves vendéglátónknak a vendégszeretetét, amivel körülvettek minket a két napon! Szeretettel várjuk őket mi is községünkbe!


EGYHÁZI HIRDETÉS
2011. május 31.

A Vizsolyi Római Katolikus Egyházközség szeretettel vár pénzadományokat, amelyeket templomának és plébánia épületének felújítási munkálataira kíván fordítani. Pénzadományát az egyházközség bankszámlájára utalhatja át, de átadhatja készpénzben is a plébánián vagy a templom sekrestyéjében. Egyházközségünk banki megnevezése: Római Katolikus Egyház Vizsoly. Egyházközségünk bankszámla száma: 11734176-20005519. Nagylelkű adományaikat hálás szívvel fogadjuk! Támogatóinkért minden hónapban felajánlunk egy szentmisét!


"KIHÍVÁS A GRUNDON" SZALASZEND
2011. május 9.
A Grund Klubhálózat abaúji szervezete "Kihívás a Grundon" címmel játékos sportvetélkedőt szervezett Szalaszenden 2011. május 6-án. A rendezvényen, melynek rendezési jogát az abaúji grundosok nyerték el 2010 nyarán Csillebércen, 9 iskola képviseltette magát. Iskolánk is részt vett egy 13 fős csapattal A programban foci, floorball, sorversenyek, szellemi vetélkedő, tanár-diák meccs szerepelt. A versenyszámok közötti időszakban a gyerekeknek lehetőségük nyílt új barátságok kötésére is. A programot a MENDER rock együttes koncertje zárta. Fáradtan, de élményekkel teli érkeztek haza a hosszú nap végén.
Köszönetet az Önkormányzatnak az utazásban nyújtott segítségért!


MAJÁLIS VIZSOLYBAN
2011. május 7.

Május elsején majálist tartottunk a Főtéren. Délután 2 órakor kezdődött a program a felnőtt énekkar műsorával. Szekérrel vonultak végig a falun, hogy így csalogassák az embereket. Köszönet Krajczár Péternek a lovasfogatért.A műsorban részt vettek az iskola furulyásai és énekkara, Sztankai Szabolcsné vezetésével. Mivel erre a napra esett az anyák napja is, így az édesanyákat, nagymamákat is köszöntötték.Majd az iskola néptáncosai következtek. Felkészítőjük Horváth Csaba és Kubik Tünde voltak. Bihi Miklós polgármester úr is üdvözölte az ünneplőket. Bodnár Adrienn, iskolánk egykori diákja operettekkel szórakoztatta a közönséget. Berencsi Eszter szavalatával az édesanyákat köszöntötte. Majd a Nyitrai lányok - Zsófi és Barbara - mulattatták a jelenlévőket dalaikkal.Tovább is szórakoztunk volna, de az időjárás közbeszólt. Így is jól érezhették magukat, akik kilátogattak a térre- Jól esett egy kicsit együtt lenni. Köszönjük, hogy Hornyák Lászlóné Margó néni és Árváné Hornyák Mónika adományaikkal támogatták a rendezvényt!


SZÍNHÁZ LÁTOGATÁS
2011. április 11.

Iskolánk tanulói április 5-én a Miskolci Nemzeti Színházban jártak, ahol megtekinthették a Hotel Mentol című zenés darabot. Ez az előadás jutalom volt mindazoknak, akik az iskolai műsorokban rendszeresen közreműködnek. A színház előtt még egy meglepetés is várta a gyerekeket. A McDonalds-ban elfogyaszthattak egy Happy Mill menüt. Ezt követően a Plazában is sétálhattak egyet. Mind ez, mind pedig a színházi élmény felejthetetlenné tette számukra ezt a napot. A költségeket az iskola alapítványa állta.
Köszönjük szépen!


Varga Tamás bűvész az iskolában
2011. március 28.
Március 16-án Varga Tamás bűvész látogatott el iskolánkba. Érdekes mutatványokkal kápráztatta el a gyerekeket. Nemcsak ő varázsolt, hanem a tanulókat is bevonta a trükkjeibe. Ettől aztán még izgalmasabb lett az előadás. Mindenki nagyon jól szórakozott a produkción


MÁRCIUS 15-I ÜNNEPSÉG
2011. március 24.
Egyik legnagyobb nemzeti ünnepünkről, március 15-ről emlékeztünk meg a Faluházban. Az ünnepi műsort az iskola irodalmi színpadának diákjai adták. Felkészítő tanáraik Mezei Olivérné és Sztankai Szabolcsné voltak. Köszönet a munkájukért! Ezt követte Bihi Miklós polgármester úr ünnepi beszéde. Majd a felnőtt énekkar énekelt Kossuth-nótákat és katonadalokat. A megemlékezés koszorúzással ért véget, a Magyar Szabadság Hőseinek Emlékoszlopánál


NŐNAP A FALUHÁZBAN
2011. március 24.

Március 8-án a Nemzetközi Nőnapon Vizsolyban is köszöntöttük a hölgyeket. Az ünneplésre a Faluházban került sor. Az iskola fiútanulói kedveskedtek versekkel, idézetekkel a jelenlévőknek. Felkészítő tanáruk Medveczkyné Janka Judit volt. Köszönet a munkájáért! Majd Bihi Miklós polgármester úr foglalta össze néhány szóban a Nőnap történetét, jelentőségét. Végül a felnőtt énekkar kedveskedett népdalokkal a szebbik nem tagjainak. Ajándékként egy szál virágot vehettek át a jelenlévők a polgármester úrtól és Asztalos Péter képviselő úrtól.


FARSANG
2011. március 16
Idén március 5-én tartottuk a farsangot, amit az alsósok néptánca és a felsősök keringője nyitott meg.
A színes, maskarás felvonulást játékos családi feladatok követték.
Az eredményhirdetés után a tombolahúzás következett, majd végezetül kis tánccal zártunk az álarcos bált.
Köszönet minden támogatónknak, a szülőknek, a felkészítő pedagógusoknak és a gyerekeknek.


SZÜLETÉSNAPI KÖSZÖNTÉS
2011. február 7
Február 2-án ünnepelte községünk legidősebb lakója, özv.Vaskó Ferencné a 90. születésnapját. Ebből az alkalomból Orbán Viktor miniszterelnök úr emléklapot küldött Annuska néninek, melyet Bihi Miklós polgármester úr adott át, csodaszép virágcsokor kiséretében. Hogy ez a nap még emlékezetesebb legyen, a község férfikórusa népdalokkal köszöntötte az ünnepeltet. Ezúton is szeretnénk Annuska néninek erőt, egészséget, s még további számos , szép esztendőt kívánni szerettei körében. Köszönjük a szíves vendéglátást! Reméljük jövőre is így köszönthetjük majd ismét! Isten éltesse sokáig!


VIZSOLYI SIKER A GRUNDON
2011. február 4
2011. január 28-án a hidasnémeti II. Rákóczi Ferenc általános Iskola adott otthont a Grund Klubhálózat soron következő rendezvényének, mely egy táncverseny volt. A versenyre előzetes nevezés alapján lehetett jelentkezni két korosztályban; és a "Cairo" együttes számainak egyikére kellett önállóan összeállított koreográfia alapján táncolni. Iskolánkat 4fő 8. osztályos lány-Tóth Dalma, Nyitrai Eszter, Krajczár Petra és Nyitrai Barbara-képviselte. A zsűri őket ítélte a legjobbnak; a 2. helyet a szemerei, a 3.-at a hernádvécsei táncosok szerezték meg. Az együttes mozgás és a változatos elemek mellett pozitívumként emelte ki a zsűri az egységes, szolid megjelenést is. Mindezen felül Nyitrai Esztert tv felvételen történő szereplésre is felkérte a "Cairo" együttes! Gratulálunk a lányoknak és a felkészítőjüknek!


ÚJRA INDULT A VASÚTI KÖZLEKEDÉS HIDASNÉMETI-ABAÚJSZÁNTÓ VASÚTVONALON
2011. január 5.
December 12-én újra indult a vasúti közlekedés a Hidasnémeti-Abaújszántó vasútvonalon. A Korlát-Vizsoly-i állomáson népes kis csapat fogadta a feldíszített szerelvényt. A postások átadták a polgármestereknek a képeslapokat, mivel ez a vonat régen postavonatként is funkcionált. Minden állomáson megkoszorúzták.


Vissza az oldal tetejére

© 2003-2015 Me-NET Kft. - Miskolc • Impresszum