"VIZSOLY A BIBLIA BÖLCSŐJE"

2009. július 23-26

Letölthetőek *.pdf

KULTURÁLIS RENDEZVÉNYSOROZAT

2009. július 26. -4. nap

A rendezvény zárónapja az egyházak miséivel, istentiszteletével kezdődött.

Koradélután a római katolikus templomban a Crescendo Nemzetközi Zeneművészeti Akadémia részvevőinek koncertjét hallgathatták meg a vendégek.

Ezt követően a szabadidőparkban megkezdődtek a szabadtéri koncertek. Elsőként Horváth Balázs, majd a Lakatos projekt koncertjén szórakozhattak a vendégek. A Lakatos projektben fellépett Rontó Kitty is, akinek gyönyörű hangját a Csillag Születik című műsorból már jól ismert a közönség. A parkban a gyerekek részére volt azrcfestés, gyöngyfűzés, de ingyenesen használhatták a felállított ugrálóvárat, melyet még a Crescendo Nemzetközi Zeneművészeti Akadémia részvevői is újdonságként kipróbáltak, és nagy élvezettel játszottak a helyi gyerekekkel.

A műsoros programok közben ismét volt tombolasorsolás, majd megkezdődtek az esti főprogramok.

A 4 napos rendezvénysorozatot esti programjában a tavalyi rendezvényen is nagysikert aratott Fráter kórus lépett fel, akiket már a parkban történő megjelenésükkor is szeretettel és ismerősként üdvözölt és fogadott a közönség. A "kórus" produkciója, a csodálatos ritmusos dalok, a kellemes hangok, a kedves humoros, profi módon minden részletre kidolgozott előadásmód nagy sikert aratott a közönség körében. Sikerüket megkoronázása volt a "Vizsoly Dal" előadása, mely elmúlt évi Biblia Hete rendezvénysorozat szlogenjéből születet dal, és amelyet, már minden vizsolyi a szívébe zárt. A Vizsoly Dal a település weboldaláról is letölthető. A Fráter Kórus után az esti nagyszínpadi vendégprodukciót a BPA Gospel kórus műsora zárta, akiket a közönség szintén már ismerősként és nagy tapssal fogadott. A rendezvénysorozat záró programja volt, a közönség által nagy szeretettel várt és hazaiaknak kijáró tapssal és ovációval fogadott "Vizsolyi Tini sztárok" produkciója volt. A hazai tehetségek énekeltek, táncoltak és óriási sikert arattak, a akiknek a hazai közönség vastapssal hálálta meg a fellépésüket.

A négy napos rendezvényen részt vevő vendégek kellemes élménnyel, és gazdag Vizsolyi emlékkel térhettek haza Vizsolyból a Biblia Bölcsőjéből, míg a helyiek szomorúan vették tudomásul, hogy lezárult egy kellemes programsorozat a településükön, mely minden napra tartogatott számukra is egy-egy kellemes pillanatot, biztosította a kikapcsolódást, a jó szórakozást.

A rendezvényszervezők szeretettel várnak jövőre is minden kedves érdeklődőt a rendezvényükre, ahol megismerkedhetnek vetélkedők, előadások kapcsán a Biblia nyomtatás történetével, megtekinthetnek egyháztörténeti kiállításokat, kellemesen szórakozhatnak hangversenyeken, kórusok műsorait hallgathatják, vagy kikapcsolódhatnak egyéb kulturális programokon, koncerteken, és ezáltal megismerhetik, vagy éppen még jobban megszerethetik Vizsolyt, a Biblia Bölcsőjét.


Vizsolyi Idegenforgalmi és Ifjúsági Központ

Mezei Olivér készítette a biblia éve tiszteletésre, melyet a faluház
szentelésekor ajándékozott a katolikus plébánosnak, a református lelkésznek
és a polgármesternek.

 

 

© 2003 - 2022 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.