Szeretettel köszöntjük Vizsoly honlapján

Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogatónk!

Őszinte örömmel köszöntöm Önt Vizsolyban, a Károli Biblia szülőfalujában.

Településünk különleges földrajzi fekvésének köszönhetően 2 különböző földrajzi területről is ideálisan megközelíthető, a 3-as úton Miskolc megyeszékhelytől 60, Szikszótól 40, Encstől 15 km-re fekszik, de nagyon könnyen megközelíthető a zempléni településkörből is, hiszen Szerencstől mindössze 25 km-re található.

A Vizsolyra kirándulók sok kis abaúji településen, csodálatos természeti útvonalon a Hernád völgyében, Boldogkő vára mellett elhaladva érkezhetnek falunkba. Nem kevésbé élvezetesebb azoknak sem az útjuk, akik a zempléni hegyeken át, a Tokaj hegyaljai világörökség településein keresztül érkeznek Vizsolyba. Minkét útvonalon csodálatos természeti környezettel és rendkívül gazdag történelmi kincsekkel találkozhatnak.

Bárhonnan is érkezik a kedves látogató Vizsolyba, az úton átélt élményeket tovább gazdagítja településünk történelmi kincsei, látnivalói, különösen a református templomunkban megtekinthető Károli Biblia.

Bízom benne, hogy weboldalainkon a természetet kedvelők és történelmi múlt iránt érdeklődők egyaránt csodálatos túracélokat találtak, és virtuális sétájuk után személyesen is megkeresik falunkat.

Vizsoly vendégszerető lakossága szeretettel hív és fogad minden látogatót, minden vendéget.

Bihi Miklós
polgármester

 


Vizsolyi Idegenforgalmi és Ifjúsági Központ

Mezei Olivér készítette a biblia éve tiszteletésre, melyet a faluház
szentelésekor ajándékozott a katolikus plébánosnak, a református lelkésznek
és a polgármesternek.

 

 

© 2003 - 2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.