Archívum - HÍREK 2017

 

Vizsolyi Óvoda nyár eleji programjai
2017. június 27.
A 2016./17- es nevelési évet a gyermeknap, a nagyok búcsúztatása, a ballagás és néhány helyi program zárja.
A foglalkozásokon már téma volt a nyár, ennek keretén belül bővítették az óvó nénik a gyermekek ismereteit.
Május 23-án óriási gyermeknapot tartottunk nem csak az ovisainknak, de az újonnan beíratott kicsiknek is. Meghívtuk a Hernádcécén működő Pleszkó Vivien által vezetett Csöpke Biztos kezdet ház résztvevőit. Meghívásunkat szívesen el is fogadták. Szülők, gyermekek egyaránt jól érezték magukat..A rendezvényen óriás akadálypálya, kismotorok kipróbálására volt lehetőség, amit Lubailászló biztosított. Lehetett focizni, kosárlabdázni, homokozni…stb a szép virágos óvodánkban.E napon sok finomságot ehettek a gyermekek pl. sok zöldséggel teli hamburgert, sajtos-tejfölös lángost, vattacukrot, almalevet-amihez az alapanyagot a konyha biztosította. Anita, Ica néni és a dajka nénik segítségével készültek el a finomságok, köszönjük nekik.Ezen a napon még a kicsik sem aludtak, kérték, hogy délután is játszhassanak, igaz a program végére kellemesen el is fáradtak.
Június 6-án a ballagó ovisok meghívást kaptak a helyi általános iskolából óralátogatásra, amit örömmel el is fogadtak. Betekinthettek ovisaink a rájuk váró iskolai élet szépségeibe és feladataiba. Könyvjelzőt vittek volt ovis társaiknak, ajándékba pedig madárkát kaptak az elsősöktől.
Június 9-én elballagott 24 nagycsoportos. Délelőtt elbúcsúztak ovis társaiktól, akik apró ajándékot készítettek emlékül ma tarisznyába. Délután pedig színvonalas műsorral köszöntek el óvodánktól, vendégeink megelégedésére. Meghívásunkat elfogadta Bihi Miklós és Hriczu Imre polgármester urak, Kertészné Doros Tünde tanító néni, Árva Zoltán plébános, nyugdíjas és gyesen lévő kolléganők. Köszönjük, hogy megtisztelték rendezvényünket jelenlétükkel.Sajnos voltak olyan szülők, akik viselkedésükkel rontották a rendezvény hangulatát. Nem tisztelve a pedagógusokat, gyermekeiket, akiknek fáradtságos munkája fekszik e napnak a megszervezésében.
A nagyok sport vetélkedővel zárták az évet, változatos eszközökkel váltó versenyeztek. Ági néni az ugróiskolát tovább fejlesztette csoportszobai játékká.

Óvodásaink az utolsó napokban meglátogatták a vizsolyi Mézmúzeumot, ahol Molnár Gergely két óriási fűzfa árnyékában mesélt a méhekről és a méz készítéséről.
A különböző mézek kóstolásán kívül apró ajándékot is kaptak a gyerekek. Óvodásaink közül a nagyok, rajzzal köszönték meg a bemutatót.
Közös fagylaltozás is voltMoncsi néni fagyizójában. Abban a nagy melegbenjól is esett mindenkinek.
Tavasztól folyamatosan kapnak a gyermekek friss zöldséget, gyümölcsöt, amit helyben termel meg az Önkormányzat. Egészségtudatosság jegyében, Vilmányban termékbemutatón vettünk részt, hogy egészséges pék áruval gazdagítsuk a gyermekek jövőbeli étkezését.Köszönjük Bártfainé Szilvikének (Hami pékség), hogy pedagógusnapon sütivel kedveskedett az óvoda, iskola, konyha dolgozóinak.

Az éven két konyhai dolgozótól búcsúzunk: Árnyasi Lászlóné Ibolya élelmezésvezetőtől és Orosz Zoltánné Erzsike szakácsnőtől, akik nyugdíjas napjaikat töltik már. Kívánjuk nekik, hogy egészségben, örömbentölt
Nyári szünet, amikor az óvoda zárva van: 2017.07.01-2017.07.31
Várjuk az újonnan beíratott gyermekeket 2017.aug.22-24 10-12h ig. Lehetőség nyílik arra, hogy szülő,gyermek megismerje az óvó néniket, csoportot, kérdezni, érdeklődni az óvodai élet rendjéről.
Szülők figyelmét felhívnám a nyári veszélyekre való fokozatos odafigyelésre, pl. autóban lévő gyermeket ne hagyjunk egyedül és a vizek közelében is mindig tartsa szemmel a szülő, hogy hol és mit csinál gyermeke.
Szülőnek, gyermeknek, kollégáknak jó pihenést kívánok a nyárra!
Vizsoly, 2017. június 29.

Kaposi Beáta óvodavezető

HIRDETÉS
2017. június 27.
Kedves vizsolyi Lakosok!
Az óvodában állandó kiállítást szeretnénk létrehozni, olyan fényképekből mely 1971-től készült csoportokat, óvodai dolgozókat, eseményeket ábrázol.
Célunk, hogy az óvoda létrehozásától napjainkig bemutassuk óvodánk történetét.
Kérjük, hogy amennyiben van ilyen fotó a birtokában és nincs rá szüksége, az óvoda örömmel kiállítja, vagy lemásoltatja fotóssal.
A képek hátuljára nevet, évet, telefonszámot kérnénk ráírni és eljuttatni címünkre:
Vizsolyi Óvoda (3888 Vizsoly, Szent J.u.66). A gyűjtés aug.01-től indul.
Érdeklődni lehet: Kaposi Beáta óvoda vezetőtől 46/587-474, vagy óvodai dolgozótól.
Bízunk benne, hogy elképzelésünk az Önök segítségével megvalósulhat!

Vizsoly, 2017. június 27. Kaposi Beáta óvodavezető

Rákóczi hét 2017
2017. június 08.
Hagyományainkhoz híven idén is megrendeztük a Rákóczi hetet május 29.-június 2. között.Színesebbnél-színesebb programok várták a tanulókat: megnyitó ünnepség, hősök napi és nemzeti összetartozásnapi megemlékezések; kerékpártúra a gibártivízierőműhöz, „Fut a suli”, sportvetélkedő, gyermeknap, öregdiák focimeccs.
Fenntarthatósági témahét
2017. június 05.
Áprilisban fenntarthatósági témahetet szerveztünk iskolákban. A programok a környezettudatos magatartás kialakítására irányultak. Egy héten keresztül foglalkoztunk a vízzel, a növényekkel. Környezetvédelemre, energiatakarékosságra felhívó plakátok is készültek; illetve akadályversenyt is szerveztünk szintén ezekben a témákban. A hetet a faültetés zárta; osztályonként 1-1 fa került elültetésre a község temetőjében.
Háziorvosi álláshirdetés
2017. április 20.
Vizsoly Község Önkormányzata a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992.évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Háziorvosi rendelő, Vizsoly (Magyarország) Vizsoly, Hernádcéce, Korlát háziorvosi körzet (Magyarország) háziorvos, családorvos munkakör betöltésére. További részletek»
Tavaszi programok a Vizsolyi Óvodában
2017. május 10.

A tavaszi nap előbújásával a gyermekek is alig várták, hogy az udvaron játszhassanak. A régi ugró iskolát Ági néni felrajzolta a gyermekeknek, örömmel próbálták ki.Séta alkalmával figyelik a kis kertekben előbújó virágokat, beszélgetnek az időjárásról, öltözködésről és megfigyelik a bogarakat a fűben.
A foglalkozások is e témakörül zajlottak. Sok tavaszi verset, dalt, körjátékot, mondókát tanultak az ovisok. A nagyok ültettek, a kisebbek barkácsoltak, festettek, vágtak…stb a tavasz jegyében.
Az óvodát egyaránt tavaszi díszbe öltöztette óvó néni, dajka néni. A gyermekek munkái folyamatosan láthatók a csoportos faliújságon.

Nőnapra,a virágok különböző formáit készítették a gyerekek a nevelők segítségével.

Az óvodában is megemlékeztünk a szabadságharc áldozatairól. Verseket, dalokat tanultak a gyermekek erre a napra, majd amit készítettek(zászló, koszorú, kokárda )elhelyezték a faluház udvarán lévő emlék oszlopnál. Részt vettünk a helyi általános iskola megemlékezésén, színvonalas műsort láthattunk.

Víz világnapja alkalmából, a csoportok változatos formában dolgozták fel a víz fontosságát környezetünkre. A nagy csoportosok kísérleteket is végeztek a vízben oldódó, ill. nem oldódó anyagokkal. Csónakot, halat is barkácsoltak a csoportok ebben a témában.

Tavaszköszöntő: „Gyere tavasz várva várlak, hozz zöld ruhát,fűnek- fának.”A meghívásunkat 5 óvodából 4 fogadta el (Gönc, Vilmány, Fony, Abaújszántó). Egy óvoda továbbképzés miatt nem tudott részt venni. A csoportok érkezése után közös tízóraizással kezdtük a 9. éve megrendezésre kerülő tavaszköszöntő napot. Franciasaláta sajttal, rozsos kiflivel és teával volt a tízórai.
A rendezvényünket egy kis közös foglalkozással, nótázgatással kezdtük, ahol beszélgettünk a nap felkeltéről, a Földről és ide varázsoltuk a tavasz hangját.
A vendégek és a helyi kis ovisok bemutatták tavaszköszöntő műsorukat. A gyerekek bátrak és ügyesek voltak. Zelk Z. Tavaszi dal c. versét majdnem minden óvoda előadta más- más formában.
Aztán jött a szabadon választott tevékenység. Barkácsolások a mici mackó csoportban (fecske és csibe.) Két barkácsolás között volt lehetőség a tornateremben végig menni az akadálypályán.
A mozgás után, aki elfáradt gyümölcsös teát, almát és baba piskótát fogyaszthatott.
A gyerekek arcán látszott, hogy jól érezték magukat, örömmel vitték haza a saját készítésű ajándékokat. A nap folyamán tapasztalatcserére is volt lehetőség az óvó nénikkel.
Az intézmények emlékül egy emléklapot és egy gyöngyökkel teli díszített tojást kaptak. A gyermekek pedig gipszfigurát, mely a közelgő ünneppel és a víz világnapjával voltak kapcsolatosak(virágok, nyuszik, víziállatok)
Összességében sikeresnek ítéljük meg rendezvényünket, remélem a jövőben is elfogadják az óvodák a meghívásunkat. „Holnaptól ide fogok óvodába járni”- mondta egy búcsúzó kislány.
Húsvét: A hagyomány ápolás felelevenítésén kívül Herczeg Mária bábelőadásátis élvezhették a gyermekek, hiszen az előadás után interaktív módon be lettek vonva nem csak az óvó nénik, de a gyermekek is a bábozás rejtelmeibe. Már hagyomány ovinkban a tojás keresés és a lányok meglocsolása. A konyháról csoki nyuszit kapott minden óvodás..

Az év egyik legszebb ünnepe az anyák napja. A gyermekek izgatottan készültek erre a napra. Ez évtől csoportonként, minden gyermek saját csoportjában köszönti édesanyját, nagymamáját. Az óvó nénik színvonalas műsort állítottak össze minden csoportban, az anyukák többsége, meghatódva vette át gyermekétől a virágot és a saját készítésű ajándékot.
A nagy csoportosok Hidasnémetiben környezet védelmi programon vettek részt. Négy gyermekés Kurucz Nikolett óvó néni képviselte óvodánkat. A lelkes kis csapat nagy élménnyel tért haza. Az utaztatást a helyi Önkormányzat busza biztosította, köszönet érte

Ez éven 23 nagy csoportos ballag az óvodából és folyamatosan íratják a szülők a 3 éves gyermekeiket az óvodába.
Máj. 23-án szeretettel várjuk gyermeknapra az újonnan beíratott kicsiket.
Vizsoly, máj.10.

Kaposi Beáta óvodavezető

TANKERÜLETI KÖZLEKEDÉSI VERSENY 2017
2017. április 18.
Második alkalommal adott otthont iskolánk a tankerületi közlekedési versenynek 2017. március 27.-én. A tankerület iskolái - Abaújszántó, Boldogkőváralja, Hidasnémeti, Gönc, Tállya, Vilmány és természetesen Vizsoly - 4 fős csapatokkal képviseltették magukat a vetélkedőn.
Asztalos Péter igazgató úr köszöntő szavait követően kezdetét vette a versengés. Két helyszínen zajlott a verseny; az egyiken elméleti ismereteikről, a másikon gyakorlati felkészültségükről adhattak számot a csapatok. Az elméleti kérdéssort, mely KRESZ ismeretekre épült, online oldották meg a csapatok. A gyakorlati feladatok a tornateremben kialakított akadálypályán, kerékpárral végrehajtandó gyakorlatok voltak.
Az eredményhirdetésre az aulában került sor, ahol a nyertes csapatok mellet –Abaújszántó, Gönc, Tállya- minden résztvevő emléklapban és ajándékban részesült. Vizsoly csapata különdíjat kapott; és a mezőny leggyorsabb kerékpárosa cím is egy vizsolyi diákot; Fábián Krisztofer 6. osztályos tanulót illette meg.
Gratulálunk a díjazottaknak! Köszönjük a részvételt minden iskolának!
A vizsolyi csapat felkészítő tanárai: Asztalos Péter és Szendrey János voltak.
Mellettük köszönetet mondunk a tantestületnek is az előkészületekben és a lebonyolításban nyújtott munkájáért!
ZENÉS ISTENTISZTELET A REFORMÁTUS TEMPLOMBAN 2017. április 30-án
2017. április 10.
A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!
Iskolai hírek januártól- márciusig
2016. január 13.

Március 15.

Iskolánkban idén is méltóképpen emlékeztünk meg nemzeti ünnepünkről, Március 15.-ről. Tóth Éva tanárnő köszöntő szavai után a csengettyűsök, irodalmi színpadosok, néptáncosok és énekkarosok műsorát tekinthettük meg.
Felkészítő pedagógusok voltak: Mezei András Olivéré, Tóth Éva, Sztankai Szabolcsné, Ág Józs és Bogdán Balázs.
Köszönet mindenkinek a színvonalas megemlékezésért!
Farsang

Február 28.-án egy igazi színes kavalkáddal búcsúztattuk a telet iskolánkban.
Az előkészületek már hetekkel korábban elkezdődtek, farsangi díszbe öltözött az iskola; készültek a jelmezek, a koreográfiák.
A felvonulást a nyolcadik osztályos tanulók gyönyörű keringője nyitotta meg; selőadásuk emelte a rendezvény színvonalát.
Ezt követően megkezdődött a felvonulás;jobbnál-jobb, ötletesebbnél-ötletesebb egyéni és csoportos jelmezekben gyönyörködhettünk, szórakozhattunk előadásaikon.
A felvonulást követően zenés-táncos játékok és tombolahúzás szórakoztatta a jelenlévőket.
Hagyományainkhoz híven idén is működött büfé, ahol a tanulók, szülők, pedagógusok felajánlásaiból készült szendvicset, süteményeket lehetett megvásárolni.
Rendezvényünket többen is támogatták, köszönjük szépen a különféle felajánlásokat!
Támogatóink voltak: Árváné Hornyák Mónika, Kertész Tamás, Urbán Józsefné, Kiss Renáta, Hornyák Krisztina, Bártfai Józsefné, iskolánk konyhája, szülők és pedagógusok.

Kultúra napja

Január 22. a magyar himnusz születésének dátuma, a Magyar Kultúra napja. Iskolánkban idén is méltóképpen emlékeztünk meg e napról.
Családias hangulatban az iskola tornatermében kaptunk ízelítőt a kultúra egy-egy területéről az iskolánkban működő művészeti szakkörök előadásában. Csengettyűsök, irodalmi színpadosok és néptáncosok tették színessé ezt a napot.
Köszönjük szépen a gyermekek és felkészítő tanáraik munkáját!
Felkészítő tanárok voltak: Mezei András Olivérné, Tóth Éva, Sztankai Szabolcsné, Bogdán Balázs.

BIBLIA ÜNNEP VIZSOLYBAN BIBLIA SZÜLETETT
2017. február 23.
Jubileumi ünnepi istentisztelet és hálaadás a reformáció
500. évfordulóján, a Bibliavasárnap ünnepén:
2017. március 5-én 11.00 órakor Vizsolyban,
a Református Templomban

Igét hirdet:
D. Szebik Imre az Északi evangélikus egyházkerület nyugalmazott püspöke, a Bibliatársulat elnöke
Fővédnök:
Török Dezső - Borsod Abaúj Zemplén Megye
Közgyűlésének Elnöke
Előadást tart:
Dr. Szabó András egyetemi tanár, irodalomtörténész,
a Vizsolyi Biblia k utatója
A képre kattintva a plakát
nagyobban is letölthető!
Vizsolyi Biblia Hungarikum hasonmás bemutatása: VinczeLászló papírmerítő
Leszármazottak nevében emlékeznek: Károlyi Zoltán és Manskovics Tamás
Közreműködnek: a Vizsolyi Kórus, Tirpák-Kovács Orsolya és Czentnár Ferenc tárogató művész.
KOMMUNÁLIS EDÉNY OSZTÁS
2017.március 2.
A képre kattintva további részletek olvashatók!!!
A képre kattintva további részletek olvashatók!!!
2017. Téli örömök a Vizsolyi Óvodában.
2017.március 3. 

A gyerekek örömére megérkezett a hideg tél, mely sok havat hozott. Óvodánkban lehetőség volt szánkózni, bobozni, hóembert építeni, havat lapátolni…stb. Korcsoporttól függetlenül minden gyermek élvezte a tél adta örömöket. A karácsonyra kapott játékokkal,- a Vizsolyi Napközi Otthonos Óvoda Gyermekeiért Alapítvány jóvoltából kaptak óvodásaink- szívesen játszottak. Gyorsan lett mindenkinek kedvenc játéka.Részt vettünk a helyi általános iskolában, Bogdán Balázs néptánc oktató bemutató óráján.

A csoportok a tánc, a vidámság, a szeretet, barátság jegyében dekoráltak. Óriási bohóc fogadta a gyermekeket ebben az időszakban, az aulában.
Sajnos a tél tragédiát is hozott. A veronai busz baleset megrázta dolgozóinkat, nemcsak mint pedagógus, de mint szülők is együtt éreztek a családokkal. A nemzetei gyásznapon a fekete lobogó mellett, fekete szalag kitűzésével nyilvánítottuk ki részvétünket és együtt érzésünket.

Csoportok közül, a Nagyok (Süni):könyvjelzőt, madáretetőt, barkácsoltak. Festettek üvegre, bohócot és a Kesztyű c. meséhez illusztráltak. Matematikából most a síkidomokkal, kockával, téglatesttel foglalkoztak. Az állatokat is csoportosították, élőhelyet is barkácsoltak nekik. Mici Mackósok, A kutya és a nyúl c. mesét bábozták az óvó nénik, de bohócot , léggömbötis díszítettek ebben az időszakban. A kicsik mackót színeztek madáretetőt készítettek és sokat játszottak. Gyakornokaink mind a három csoportban hospitáltak - különböző foglalkozási ágakban-, szakmai fejlődésük érdekében.

A farsangot minden éven várják a gyermekek, ez most sem volt másképp. Minden csoport vidám verseket, dalokat tanul erre az ünnepre. A jelmezes felvonulás után a csoportok kis műsorral kedveskedtek a szülőknek. Meglepetés vendégünk a Csiri-Biri volt, mely nem csak a gyermekeket, de a szülőket is szórakoztatta.

A gyermek bált Matisz Viktória, Kiss Eperke, Batyi Mária, Batyi Amina, Mata Norbert, Mata Zsolt, Horváth Brendon, Gulyás Milán, Kovács Viktória, Orosz Alexa, Juhász Barbara szülei támogatták. Köszönjük!! A 2017.02.11-én megtartott jótékonysági bálon Bodnár Adrienn volt a meglepetés vendég, operett slágerekkel szórakoztatta a közönséget. Márkus László volt a zenész, aki hajnalig tartó mulatást biztosított a lelkes bálozóknak. A jól sikerült rendezvény bevételét gyermeknapon és gyermek programok szervezéséhez szeretnénk felhasználni.
Támogatóink voltak:Asztalos Péter Vizsoly, Horváth Elemér Korlát, Bodnár Adrienn Hernádcéce, Bogdán Balázs Kassa, Onda fényképész Encs, Király Katalin Vizsoly, Óvoda dolgozói, Centrál Étterem Encs, Sarok étterem Encs, Mérce Encs, Sulis kuckó Encs, RE-AD Bt. Encs, Molnár Méhészet Vizsoly, Kiss Renáta Vizsoly, Hernádcéce, Vizsoly Önkormányzata, Hami pékség Vilmány, Ivancsó Attila Vizsoly, Id.Bodnár Géza Vizsoly, Katolikus egyházésmindazok, akik a bálon részt vettek. KÖSZÖNJÜK! Köszönet a bál szervezéséért Juszkó Brigittának és Sváb Tidornénak.
2017.02.14-én tanfelügyeleti ellenőrzésünk volt.
A hosszú hideg után már nagyon várjuk a tavaszt, ezért a kiscsoportosok kiszebáb készítésével és közös télűzéssel kergettük a telet.

Vizsoly, 2017.02.28.

Kaposi Beáta óvodavezető

Megújult a Vizsolyi Biblia Látogatóközpont
2017. január 31. 

"Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz."
/2Korintus: 12:9/

A református egyház által fenntartott Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (A Református Betlehem) 2017-ben, a Reformáció 500. évében is is szeretettel várja a történelmi hagyományok és kulturális örökségek iránt érdeklődő Kedves Látogatókat. Az utóbbi időszakban rengeteg új érdekességgel bővült a templomkerten belüli látnivalók köre. Fogadó épületünk a Bibliás Könyvesház (Szent János út 82. sz.), ahol a belépőjegyek megváltása mellett lehetőség van egyházi témájú felnőtt és gyermek irodalmi könyvek, kiadványok, képeslapok, ajándéktárgyak vásárlására, de kávé különlegességek, üdítők, édességek fogyasztására is. A belépők érvényesek a templomi ( itt található egy 1590-ben nyomtatott eredeti Vizsolyi Biblia) és a nem rég megnyílt Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum tárlatvezetéssel, nyomtatási lehetőséggel egybekötött megtekintésére. A Múzeum már négy teremmel áll az érdeklődők rendelkezésére.
Bővebb információk itt:
(Turisztikai információk-látogatási díjak_2017/letölthető pdf*)

Csoportoknak a Könyvesházban ill. a templomkertben kialakított pihenő hely ad lehetőséget a várakozásra, ill. az otthonról hozott ennivaló elfogyasztására. A Látogatóközpont minden helyisége és a vizesblokk mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető. Jó szívvel ajánljuk a Fő téren, a szökőkút melletti parkolónk szomszédságában (főbejárattól jobbra) az Önkormányzatunk által létrehozott és működtetett Helyi Ízek Büféjét, ahol kedvező árakkal, naponta más-más helyi specialitással várják a Vizsolyba látogatókat.
Állandó idegenvezetőnk Molnár Imréné Editke a 06-30/997-96-10-es mobilon folyamatosan az érdeklődők rendelkezésére áll.
Elérhetőségeink:
http://www.vizsoly.hu/latnivalok.php#ref
http://www.vizsolyibiblia.hu
http://www.facebook.com/VizsolyiBiblia/
http://www.facebook.com/VizsolyReformatusBetlehem/

A Vizsolyi Önkormányzat Gazdasága
2017. január 31. 

Évekkel ezelőtt elkezdett tevékenységfolytatása zöldségtermesztés ,mely elsősorban a helyi konyhára kerül ,illetve a szociális szövetkezet által működtetett zöldségboltban kerül értékesítésre. Az állattenyésztés jelenleg 6 anyakoca ,40 kismalac, 14 hízó , 60 kecske, 200 db baromfi. Az istállók kialakítása az elmúlt években megtörtént, de szeretnénk az állományt tovább növelni ,ezért istállóépítés is szükséges. Az állatok takarmányozása elsősorban helyben termelt kukorica, marharépa ,illetve szálas takarmány. jelenleg ehhez rendelkezésre áll egy kis traktor,illetve egy kisteherautó,mely 13 éves, ezt szeretnénk lecserélni .Jelenleg a sertés állományunkat szeretnénk bővíteni mangalica sertéssel, melynek helyi feldolgozását tervezzük egy másik program keretében.
2016-ban már jelentős mértékkel nőt a konyha megtakarítása a megtermelt hús és zöldségfélének köszönhetően.
Most már van egy biztos alap ,melyet folytatni szeretnénk és az emberek értékteremtő munkát végeznek.
Azt meg kell jegyeznem, hogy a településen jelenleg 200 fő munkanélküli él és semmi esélyük nincs elhelyezkedni az elsődleges munkaerő piacon,mivel alulképzettek.
Egyre több az üresen álló ingatlan, melynek a zártkertjeit is műveljük, mivel termelőföldhöz a településen nem jutunk hozzá. Az önkormányzat 2017-2018 évi közmunka pályázatban 5 db pályázatot nyújtott be , melyből 4 támogatásra került 5. miniszteri döntésre vár.
1. mezőgazdasági tevékenység folytatása ,mely az állatállomány fejlesztése és a meglévő tevékenységek bővítésére irányul.

2. helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatás ,ebben szerepel a büfé és az zöldséges bolt további üzemeltetése ,valamint egy vendégház kialakítása és működtetése.
3.Illegális hulladék helyek felszámolása futballpálya illetve a kisperjés által határolt tejes terület rekultivációja.
4. Belvíz elvezetés az évek óta elkezdett munkálatok folytatása.
5. Magas hozzáadott értékű program ,ebben szerepel egy zöldség- gyümölcs feldolgozó üzen létrehozása ,jelenleg miniszeri döntésre vár .
További tervünk egy hús üzem létrehozása ,melyet szintén pályázati forrásból szeretnénk megvalósítani a tervek elkészültek csak jelenleg nincs megfelelő pályázati kiírás .

Vizsoly rendezési tervének módosítása 2016.12.29
2017. január 05.
Településrendezési terv (2016.november 15.)
Vizsoly Községi Önkormányzat Településrendezési Terv módosítása 2016 /TERVEZET!/
KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS
2017. január 04.

A 2016-os adventi időszak a vizsolyi iskolába sok csodát hozott! A gyermekeink, osztályonként minden héten dalokkal, versekkel adták meg a karácsonyra várás hangulatát, szívvel és valódi lélekkel ajándékozták meg az iskolánkat, gyújtották meg az adventi gyertyákat. Ebben az időszakban azt lehetett érezni, hogy a lélek jobban fúj, több a mosoly, a másikra való odafigyelés – mind a tanulók, mind a gyermekek között – szeretetteljesebb! Ez volt az iskolai adventünk első csodája!
Novemberben még nem tudtuk, hogy milyen forrásból teremtjük elő a decemberi szeretetcsomagokat a gyermekeink részére, de ez mégis sikerült! Ez a második adventi csoda! Az ajándékozó kedvű emberek, akik a magukéból adnak, hogy mások karácsonyát szebbé tegyék, léteznek településeinken! Az ő szívük nyitott, s azon a karácsonyi csillag fénye bevilágítani képes! Olyanok, mint a három királyok, akiket ugyanazon csillag fénye vezetett a betlehemi jászolban fekvő kisdedhez. Ameddig léteznek a környezetünkben, olyanok emberek, akik túl látnak önmagukon, addig a vizsolyi köznevelés ügye biztonságban van!
Így köszönjük meg Kertész Tamás és Kertész Pista bácsi fenyőfáit, melyből karácsonyfát készíthettünk, Czina György almáit, melyek a karácsonyi csomagba kerülhettek, Bihi Miklós polgármester úr ajándékát, Vizsoly Község Önkormányzatának, hogy elhozta hozzánk a Csodamalom Bábszínházat, a Palánta Misszió abaújvári bábcsoportjának az előadását. A sok anyagi áldozatot vállalónak: a szülőknek, Árvai Zoltán atyának, Kertész Tamásnak, Urbán Józsefnének, Árváné Hornyák Mónikának, Medveczky Lászlónak, Molnár Gergely méhészetének, a Vizsolyi Mézmúzeumnak, Korlát Község Önkormányzatának és az iskolánk nevelőtestületének, hogy lélekből, lelkesen adtak!
Vizsoly, 2016. karácsonya
.

Asztalos Péter
igazgató

Adventi Ovi Hírek
2017. január 03.
Adventi gyertyagyújtás már november végén elkezdődött. A csoportok közösen énekeltek az aulában elhelyezett koszorú mellett, majd az óvó nénik segítségével meggyújtották a gyertyákat.
Az óvodát is ünneplőbe öltöztettük. Minden csoport barkácsolt, díszített. A faliújságon szebbnél szebb gyermeki munkák ékeskedtek.
Az ajándékkészítés sem maradt el. A nagy csoportosok mézes sütit készítettek, fenyőfát festettek, dekoráltak.
Az encsi és gönci tűzoltóság, biztonsági okból 3 nap is kivonult, hogy feltérképezzék az óvoda helyszínét.
A Mikulás dec.6-án járt az óvodában a gyermekek örömére. Mindenki csomaggal térhetett haza.
Csodamalom és Palánta bábszínház előadását az iskolában nézhették meg óvodásaink két alkalommal. Köszönjük, a vizsolyi Önkormányzatnak és az iskolának a lehetőséget.
A karácsonyi ünnepség, megszokott módon zajlott. Szép számmal vettek részt a szülők a rendezvényen. Megtiszteltek jelenlétükkel:Vizsoly,Korlát polgármesterei,képviselők, nyugdíjas kolléganők, katolikus egyház képviselője, iskola ig. úr.A gyermekek ügyesen, bátran szerepeltek. Köszönöm az óvó néniknek és a dajka néniknek, hogy ezen az éven is színvonalas előadással készültek

Köszönjük karácsonyi adományát: Urbán Józsefné Katikának, Árváné Hornyák Mónikának,
Bihi Miklósnak, Korlát Önkormányzat képviselőtestületének.

Ez alkalommal az ovi fenyőfáját Vas Jánosné nagy családos édesanya kapta.
Juszkó István halála három dolgozónkat is érintett-testvér, édesapa.
Együtt érezve osztoztunk fájdalmukban, nyugodjon békében!
Decemberben az óvodát ellenőrizte a Magyar Államkincstár és a Tűzvédelmi hatóság is.
2017.02.11-én felnőtteknek farsangi bált szervez az óvoda szülői munkaközössége.
Érdeklődni lehet Juszkó Brigitta SZMK elnöknél.
A Vizsolyi Óvoda Nevelőtestülete nevében kívánok minden szülőnek, gyermeknek, dolgozónak, partnereinknek eredményekben, szeretetben, hitben gazdag boldog új esztendőt.
Vizsoly, 2017. január 3.
Kaposi Beáta óvodavezető
Párbeszéd Magyarországért Párt adománya vizsolyi rászorulóknak
2017. január 03.

A Párbeszéd Magyarországért párt Vizsoly település polgármesterét megkereste, felajánlotta segítségét a hátrányos helyzetű embereknek nyújtandó támogatással kapcsolatban. A képviselő testület döntése alapján egy 5 gyermekes család kapott 2 db laptopot, 1 éves internet előfizetést. A település egy teherautónyi ruhaneműt, tartós élelmiszert, műszaki cikket kapott, melyet a rászorult családok között szétosztottunk, ebben is segítve a nehéz körülmények között élőket. Ezért köszönetünket fejezzük ki a párt vezetőinek, és legfőképp azoknak az embereknek, akik az adományokat biztosították.

Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok Vizsoly Község Önkormányzata nevében
Bihi Miklós polgármester
Vizsolyi decemberi hírek az iskolából
2017. január 02.
KARÁCSONY  

A 2016-os év utolsó hónapja ismét eseménydúsan, meghitten telt az iskolában.
A hagyományokhoz híven minden héten meggyújtottuk a gyertyát az adventi koszorún egy-egy osztály közreműködésével.
December 5.-én délután érkezett a Mikulás, akit az alsó tagozatos gyerekek a tornateremben fogadtak énekszóval, versekkel. A csomagok kiosztása után minden osztály külön szórakozott a délután hátralévő részében. A felső tagozatosok ez alkalomból együtt diszkózhattak.
December 6.-án a Polgármesteri Hivatal jóvoltából a miskolci Csodamalom Bábszínház előadásának részesei lehettünk az óvodás gyermekekkel együtt.
December 15.-én immáron sokadszor látogatott el hozzánk a Palánta misszió, akik ismét csodálatos bábelőadással kedveskedtek gyermekeinknek.
Az utolsó tanítási napon reggel nyolc órakor került sor a Fenyőünnepre, ahol idén is csodaszép műsor várt bennünket. Felkészítő tanárok voltak: az osztályfőnökök, Medveczkyné Janka Judit, Sztankai Szabolcsné, Ág József
Köszönet mindenki munkájáért!

ADVENT  
MIKULÁS  


Archívum: 2017|2016|2015|2014|2013|2012|2011|2010|2009|2008|2007|2006


Vizsolyi Idegenforgalmi és Ifjúsági Központ

Mezei Olivér készítette a biblia éve tiszteletésre, melyet a faluház
szentelésekor ajándékozott a katolikus plébánosnak, a református lelkésznek
és a polgármesternek.

 

 

© 2003 - 2018 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.